Narciso-huuma


Minun on pakko kertoa teille yksi juttu, olen R-A-K-A-S-T-U-N-U-T.
Ensimmäinen kohtaamiseni Narciso Rodriguezin kanssa tapahtui syksyllä 2013, kun sain erään minulle saapuneen tuoksupaketin mukana Narciso Rodriguezin L`eau for herin. Rakkaus ei todellakaan syttynyt kuitenkaan heti vaan makustelin tuoksua aika kauan, ennen kuin kirjoitin siitä blogiini. Nyt tämä vähän hämmästyttää minua, sillä omistamastani Narcison kolmikosta L´Eau for her on ehdottomasti helpoiten lähestyttävä ja en vaan voi ymmärtää, miksi se tuntui aluksi niin vaikeasti lähestyttävältä. Ehkä syynä oli se, että en ollut koskaan haistanut mitään tuon kaltaista. Tuoksua, joka on samaan aikaan hyvällä tavalla hieman vanhanaikainen (olisin voinut kuvitella edesmenneen mummoni käyttävän tätä), mutta silti mielettömän moderni. Sen voin kertoa, että Narciso Rodriguezin tuoksuja ei voi sekoittaa mihinkään muihin. Ne eivät jäljittele ketään, eivätkä yritä mitään vaan niissä on onnistuttu luomaan jotain tosi ainutlaatuista. Sen tiedän, että nämä kuubalaissyntyisen suunnittelijan luomat tuoksut jakavat taatusti mielipiteitä, joko näitä rakastaa tai sitten nämä ohittaa hyvinkin nopeasti itselleen sopimattomina. Minun olisi vaikea kuvitella, että nämä olisivat jollekin yhdentekeviä tai ihan vaan ok.
Ensimmäinen tuoksu tuli markkinoille vuonna 2003 ja sen jälkeen niitä on ilmestynyt vuosien aikana miestentuoksut mukaanlukien 25. Eli ei mitenkään hirveästi, tosin vuodesta 2013 lähtien Narciso on ollut aktiivisempi tuoksujen julkaisija kuin aiemmin.
Lokakuun 2013 postauksen jälkeen kävi niin, että "unohdin" L`eaun kaappiin, mutta sen yksinkertainen hempeän vaaleanpunainen pullo veti meni usein vastuttamattomasti puoleensa. Usein otin pullon käteeni, että nyt laitan tätä, mutta sitten kuitenkin peruin ajatukseni ja laitoin sen takaisin. En kuitenkaan halunnut antaa tuoksua eteenpäin, koska siinä oli jotain. En oikein osannut silti eritellä mitä. Tuli kuitenkin päivä, jolloin tuo L´eaukin pääsi jälleen aktiivikäyttöön.
Kaikki alkoi siitä, kun sain vuoden alussa maahantuojalta addiktoivan Narciso EdP:n. Jäin Narcisoon täysin kiinni useiden viikkojen ajaksi, minulle tuli suorastaan himo tuohon myskisen puuteriseen ihanuuteen. Liekö keväällä ollut jotain asiaa tuohon myski-addiktiooni? Tuossa samassa huumassa nostin eteisen lipaston päälle myös L´eaun, jota aloin käyttämään päivinä, jolloin kaipasin jotain kevyempää.Nämä taustat tuntien, olin jopa lapsellinen innostunut, kun sähköpostiini kilahti lehdistötiedote, jossa kerrottiin, että tuoksusta on tulossa myös keväisempi EdT-versio. Kun alkuperäinen Narciso oli pakattu puuteriseen valkoisen pulloon, kevyempi tuoksu yllättää: se on puettu mustaan. Jotenkin tykkään tästä, miksi keväällä kaiken pitäisi olla hempeää? Minun mielestäni musta toimii aina. Jos alkuperäisen Narcison oli tarkoitus vietellä, on tämän mustan tehtävä valloittaa. Koska kyse on Narciso Rodriguezin tuoksusta, tiedossa ei tietenkään ollut mitään marjaista ja makeaa vaan myskiä ja puuta, joita hieman on pehmennetty kukilla. Todellakin erilainen kesätuoksu!
Silti Narciso EdT:ssa on havaittavissa pientä lempeyttä verrattuna voimakkaampaan sisareensa. Alkutuoksussa Bulgarian ruusua ja valkoista pionia, sydän on tässäkin myskinen, pohjalla vetiveriä ja santelipuuta. Näitä kahta tuoksua erottaa vain yksi tuoksunuotti. EdP:ssa on valkoisen pionin tilalla gardeniaa. Silti tuoksut ovat omaan nenääni aivan erilaisia. Kesällä julkaistava EdT ei ole mielestäni yhtä puuterinen kuin EdP, vaan siinä on hivenen enemmän raikkautta ja leikittelevää kepeyttä.
Minua oikeasti hieman jännitti kertoa näistä uusista tuoksuihastuksistani miehelleni, koska tiesin hänen makunsa tuntien, että joko hän sanoo, että onpa karmeita tai sitten hän pitäisi näistä yhtä paljon kuin minä. Narcisoilla on voimakas luonne, sen sijaan L`eau on huomattavasti kiltimpi. Uusi EdT kestää iholla yhtä kauan kuin EdP, reilut kahdeksan tuntia. Suihkautan näitä tuoksuja aina vain yhden suihkauksen niskaan ja jos olen käyttänyt huivia, huivi tuoksuu pitkän aikaa käytön jälkeen huumaavalle.
Mitä se mies sitten sanoi?
Mikä ihme täällä tuoksuu näin hyvälle? Sitten käytiin vielä nuuhkimassa monta kertaa huoneessa, jossa olin suihkauttanut tuoksua, että miten se voi vieläkin tuoksua? Tämä kertoo varmaan sen, että tämän tuoksun kohdalla yksi suihkaus todellakin on tarpeeksi, itseasiassa voisin jopa kuvitella lämpimänä kesäpäivänä käyttäväni niin, että suihkauttaisin tuoksua ilmaan ja kävelin tuoksupilven läpi, jolloin siitä tarttuisi tarpeeksi tuoksua iholleni/hiuksiini.


Pienellä väsytystaktiikalla ja ajan kanssa Narcisot ovat tainneet tulla yhtä jäädäkseen elämääni kuin se rakas Guerlainin L`Instant. En voisi enää kuvitellakaan tuoksukaappiani ilman näitä yksinkertaisia, klassisia, hieman vanhan ajan henkeä huokuvia tuoksuja. Aina tulee sellainen päivä, jolloin tarvitsee pienen ripauksen glamouria elämäänsä.

Muita Narciso Rodriguezin tuoksujen ystäviä?

EdT tulee myyntiin toukokuussa, mutta vain Stockmannille, muuten Narciso Rodriguezin tuoksuja voi ostaa mm. Stockmannin ja Sokoksen verkkokaupoista.
Suositushinta:
Narciso EdT 30ml, 52€
Narciso EdT 50ml, 77€
Tuoksut lehdistönäytteitä, saatu maahantuojalta, mielipiteet tietenkin omiani.
 1. Tiia K
  torstai 23. huhtikuu 2015 at 12:58 (1 kuukausi ago)
  Nyt alkoi kiinnostamaan nämä, niin vakuttavasti kirjoitit ja on aina mielenkiintoista, jos tuoksussa on hieman haastetta. Eli ei rakkautta ensi tuoksutuksella. <3

  Vastaa

  Jonna H.
  torstai 23. huhtikuu 2015 at 13:05 (1 kuukausi ago)
  Kyllä, yleensä se rakastuminen on pienen makustelun jälkeen vahvempaa. Kannattaa käydä nuuhkaisemassa, vaikka nuoteiltaan nää ei ole ollenkaan sellaisia tuoksuja, joista yleensä pidät, mutta ehkä sellaisiin päiviin, kun haluat jotain erilaisempaa? ;)

  Vastaa

  Jonna
  torstai 23. huhtikuu 2015 at 12:58 (1 kuukausi ago)
  Nämä on kyllä ihania tuoksuja <3 Mun hoodeilla on huomenna juttua Narciso edt:stä :D

  Vastaa

  Jonna H.
  torstai 23. huhtikuu 2015 at 13:06 (1 kuukausi ago)
  Luetaankohan me toistemme ajatuksia? ;D Tulen ilman muuta kurkkaamaan sun kommentit, kiinnostavat kovasti. :)

  Vastaa

  Virpi
  torstai 23. huhtikuu 2015 at 16:23 (1 kuukausi ago)
  Hei, syötävän ihania kuvia taas! Minustakin se vaaleanpunainen pullo on jotenkin kummallisen on/off, välillä tuntuu hienolta tuoksulta ja välillä ei oikein kiinnosta. Samoin kävi ystävälleni, joka osti sen: hän antoi sen myöhemmin eteenpäin. Nyt tuota mustaa on ehdottomasti kokeiltava, kunhan osuu kohdalle.

  Voimakkaat tuoksut vaan ovat usein olleet niitä, joita en voi sietää, kuten YSL:n Opium, Cinéma tai Manifesto. Manifeltolta tuoksui eilen töissä puoli käytävää, kun joku asiakas oli suihkutellut sitä kotoa lähtiessään;-)

  Vastaa

  Jonna H.
  torstai 23. huhtikuu 2015 at 16:29 (1 kuukausi ago)
  Kiitos!

  Itse tykkään tosi paljon Manifeston Eclat -versiosta, mutta se alkuperäinen on mulle vähän liikaa. Samoin YSL:n Opium on sellainen, josta nousee ”pala kurkkuun”. :D Ei mun juttuja, yleensäkin kaikki liian itämaiset on usein tuollaisia. Toisethan taas rakastaa noista. Itse olen muuten kaikkiruokainen, mutta noista löytyy usein sellaisia, mitä en voisi kuvitella käyttäväni. Toisaalta rakastin aikoinaan Kenzon Jungle Elephantia, joka on tosi itämaisen mausteinen, enää en varmaan voisi sitä käyttää, mutta silloin se oli ihana! Mummokin sanoi jouluna, että tuoksun ihan piparkakulta. :D

  Vastaa

  SatuK
  torstai 23. huhtikuu 2015 at 20:39 (1 kuukausi ago)
  Onpas upean kuuloinen tuote, tota täytys päästä testaamaan :)

  Vastaa

  Jonna H.
  torstai 23. huhtikuu 2015 at 21:54 (1 kuukausi ago)
  Käy ihmeessä ja kerro, mitä pidit! :)

  VastaaPoista
 2. Marina
  perjantai 24. huhtikuu 2015 at 11:14 (1 kuukausi ago)
  Sait minut nyt huumaantumaan tästä tuoksusta aivan täysin :)
  Pakko päästä tuoksuttamaan tämä sitten kun tulee myyntiin.

  Vastaa

  Jonna H.
  perjantai 24. huhtikuu 2015 at 12:28 (1 kuukausi ago)
  Käy ihmeessä! :)

  Vastaa

  Fani
  perjantai 24. huhtikuu 2015 at 12:37 (1 kuukausi ago)
  Ooh! Hitsi nuo pelkät pullot on jo mahtavat. Yksinkertainen on kaunista mun silmään. <3

  Vastaa

  Jonna H.
  perjantai 24. huhtikuu 2015 at 12:44 (1 kuukausi ago)
  No niinpä, mäkin tykkään niistä tosi paljon! <3

  Vastaa

  Mysterious M
  perjantai 24. huhtikuu 2015 at 21:29 (1 kuukausi ago)
  Onpas kyllä kauniita pulloja ja kuvia. Heräsi taas mielenkiinto, sillä kuvailet niitä niin hyvin. Utuuksia taas meikäläiselle, mutta pakko mennä nuuhkukaupoille:)

  Vastaa

  Jonna H.
  perjantai 24. huhtikuu 2015 at 21:42 (1 kuukausi ago)
  Kannattaa käydä nuuhkaisemassa ja muodostaa oma mielipide, ainakaan nää ei ole liian makeita. ;)

  Vastaa

  Mia / Beauty Highlights
  lauantai 25. huhtikuu 2015 at 20:56 (1 kuukausi ago)
  Mä kaivoin tämän esiin sun postauksen jälkeen ja tein tänään ensituttavuutta. Sun vinkkiä noudattaen suihkautin tätä ilmaan ja kävelin tuoksupilven läpi ;) Jännä tuoksu! Katsotaan mitä mieltä oon tästä muutaman päivän jälkeen. On ainakin todella erottuva ja mielenkiintoinen tuoksu :)

  Vastaa

  Jonna H.
  lauantai 25. huhtikuu 2015 at 22:57 (1 kuukausi ago)
  Eikö olekin? Varsinkin, kun on tottunut tietynlaisiin ja nää on niin erilaisia, joten vaatii sellaiset alkulämmöt, jonka jälkeen sitten ihastuu tai hylkää. ;) Näistä tuo Narcison EdP on ehdottomasti vahvin.

  VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives