Ihonhoito – Arjen luksusta


Minun on pitänyt kirjoitella teille jo pidemmän aikaa ihonhoidosta, lähinnä omia fiiliksiäni asiasta ja siitä, mitä se minulle merkitsee. Toisille ihonhoito on melko yhdentekevää, se on "pakko", joka hoidetaan säännöllisesti hyviksi havaituilla perustuotteilla. Toisia se taas ei voisi vähempää kiinnostaa vaan kasvoilla käytetään palasaippuaa ja niille levitetään perusvoidetta, jos muistetaan. On niitäkin, jotka eivät hoida ihoaan mitenkään. Tästä huolimatta iho saattaa olla hyvässäkin kunnossa. Minä en esimerkiksi nähnyt koskaan mummoni rasvaavan kasvojaan, ainoastaan pesevän ne vedellä. Niinpä onkin aika jännä juttu, että minusta tuli se tyyppi, jolle ihonhoito kokonaisvaltainen elämys ja arjen luksusta. Kun aloin pitämään blogiani, tiesin, että ihonhoitotuotteet tulisivat olemaan suuressa roolissa, ihan siksi, että ne ovat asia johon suhtaudun suurella sydämellä ja intohimolla. Minä rakastan hoitaa ihoani.
Oma fiilistelyni ihonhoitoa kohtaan alkoi jo n. 13-vuotiaana, kun ensimmäiset finnit alkoivat puskea kasvoihin. Siihen asti omistin maailman siloisimman ja kauneimman ihon. Tein heti ihonhoitoa aloitellessani perusvirheen ja aloin pestä kasvojani Clearasililla, koska mainokset vakuuttivat finnien kaikkoavan. Sitäpaitsi kaikki tututkin sitä käyttivät. No joo, kyllä ne finnitkin varmaan vähenivät, mutta muu herkkä ihoni ei tykännyt yhtään vaan vähitellen koko kasvojen iho alkoi kuoriutumaan pois. Olisi voinut luulla, että olisin jo tuolloin oppinut ihonhoidon tärkeimmän asian: rakasta, älä rankaise. Mutta ei, sorruin samaan virheeseen vielä viime keväänäkin. Mikähän siinä on, kun niitä epäpuhtauksia alkaa ilmaantua, sitä haluaa ne näpyt pois ja siinä samalla alkaa rankaisemaan ihoaan liian kuivattavilla tuotteilla (nämä eivät toimi kuin todella rasvaisella iholla), jotka yleensä pahentavat tilannetta entisestään? Minäkin käytin savinaamioita ja kuorin ihoani useammin, yrittäessäni saada epäpuhtaudet vähentymään. Lopulta ihoni alkoi olla niin ärtyneessä tilassa, että aloin olla vähän epätoivoinen. Tässä vaiheessa minun onneni oli se, että olin menossa kasvohoitoon, jonka ohessa ammattilainen puuttui peliin ja vihelsi pelin poikki. En harrasta liikuntaa, mutta kutsun Minttua ihoni personal traineriksi, tyypiksi joka pelasti ihoni. Viimeisen vuoden olenkin sitten Mintun ohjeiden mukaan rakastanut ihoani ja se on ollut paremmassa kunnossa kuin koskaan. Ei se edelleenkään täydellinen ole, mutta ihana ja voin vannoa, että ihoni näyttää oikeita ikävuosiaan paljon nuoremmalta.
Palataan kuitenkin vielä oman ihonhoitoni alkulähteille. Kun tajusin lopulta luopua siitä Clearasilista, aloin ahmimaan tietoa asiasta enemmän naistenlehdistä. Jos mahdollista, kurkin kaikkien neljän tätini peilikaappeihin, sekä kampauspöydille ja tutustuin voiteiden ihmeelliseen maailmaan. Vahviten mieleeni on tuolta ajalta jäänyt kummitätini Oil of Olayn (nyk. Olay) voide, jonka tuoksu oli minusta tajuttoman ylellinen. Olisin voinut nuuhkia lasista pulloa tuntikausia. Jostain syystä en silti silloin ostanut voidetta itselleni, koska ajattelin sen silloin vanhemman ihmisen voiteeksi. Omassa kotikaupungissa ei ollut kemikaliota yms. vaan tarjolla oli vain kauppojen ja apteekin valikoima. En muista, että olisin kiinnostunut kovinkaan kaupan valikoimista vaan käytin kaiken aikani ihailemalla naistenlehtien sivuilla olevia ylellisen näköisiä purkkeja. Varsinainen innostukseni asiaan alkoi 90-luvun lopussa. Tuolloin taisin aluksi käydä läpi melkein kaikki kaupoissa myytävät ihonhoitosarjat Lumenesta Niveaan läpi. En kuitenkaan kokenut mitään erityistä rakastumista, vaikka joka ilta sivelin ahkerasti purkeista tavaraa kasvoilleni. Sitten menin töihin ja löysin Biothermin. Voin melkein sanoa, että tuosta hetkestä, kun kannoin ensimmäisen Biotherm-purkkini kotiin, muuttui kaikki käsitykseni koskien ihonhoitoa. Tuosta lähtien ihonhoito on ollut minulle rakas rutiini, itseni hemmottelua ja arkipäivän luksusta. Biotherm oli tuolloin mielestäni jotenkin niin ylellistä, ihanan tuoksuista ja taivaallista koostumukseltaan ennen käyttämiini tuotteisiin verrattuna. Sain siitä sellaisen elämyksen, joka tuohon asti oli puuttunut.


Tämän jälkeen oli ensimmäisen kasvohoitoni aika ja tuolloin tutustuin Ella Bachèen. Ostin hoidon päätteeksi mukaani Tomaattivoidetta ja mietin sitä kotona käyttäessäni, miten joku tuote voi tehdä ihon näin heleäksi ja pehmoiseksi. Seuraava kasvohoitoni tehtiin Thalgon tuotteilla. Niiden merellinen maailma ja tuoksut veivät minut täysin mukanaan. Meni monta vuotta niin, että minulta löytyi aina jotain Thalgon tuotetta kaapista. Tämän jälkeen menikin vuosia ennen kuin kävin uudestaan kasvohoidossa, sillä ihon kotona hoitaminen vei minut niin mukanaan. En unohda koskaan sitä hetkeä, kun ostin laivalta ensimmäisen Diorin voiteeni. Taisinpa valita ihan tarkoituksella kalleinta anti-aging voidetta mitä hyllystä löytyi, vaikka en todellakaan tuolloin parikymppisenä olisi sellaista vielä tarvinnut. Koska voide oli paksua, en voinut käyttää sitä päivävoiteena. Muistan kuinka odotin päivisin iltaa, että pääsen levittämään voidetta kasvoilleni. Sillä sen koostumus, tuoksu ja tuntu iholla olivat niin ylellisiä. Nyt jälkeenpäin tuo vähän naurattaa. Mutta toisaalta juuri tuo kertoo sen, miten vahvasti koen asioita. Ehkä voisi sanoa, että elän tätä elämää täysillä nauttien niistä pienistäkin asioista omista hankaluuksistani huolimatta?
Seuraavaksi kuvioon tuli luonnonkosmetiikka. Muistan, etten varauksettomasti rakastunut heti. Ihan ensimmäinen käyttämäni luonnonkosmetiikkamerkki oli Weleda. Silloin aikoinaan luonnonkosmetiikan koostumukset eivät olleet ollenkaan sellaisia kuin tänä päivänä. Tuotekehittely on mennyt niistä ajoista jo niin pitkälle, että tuotteita ei aina erota kalliimmasta selektiivisestä tai hoitolakosmetiikasta ollenkaan, ei edes ulkonäöltä. Ihan viime vuosina kuvioon on tullut myös apteekkikosmetiikka, joka viehättää minua eleettömillä pakkauksilla ja tehokkuudellaan. Ihonhoidossa tuoksut eivät ole minulle maailman tärkein asia, koska käytän muutenkin aina tuoksua, niin iholle laitettavan tuotteen ei tarvitse haista millekään. Sen sijaan olen kokenut hyvin vaikeaksi laittaa enää kasvoilleni marketeissa myytäviä ihonhoitotuotteita (luonnonkosmetiikkaa lukuunottamatta). En tiedä onko takana se, että en koskaan kokenut saavani niistä sitä elämystä, minkä se Biothermin aikoinaan purkki aiheutti. Tämän vuoksi en käytä markettituotteita ihonhoidossani ollenkaan. Olen kyllä saanut blogini kautta muutamia testattavaksi, olen niitä pari kertaa kasvoilleni kokeillut ja todennut, että ne eivät ole minun juttuni.
En muista, että minulla olisi ollut koskaan aikuisiällä sellaista aikaa, että minulla olisi ollut vain yksi puhdistustuote, seerumi, naamio tai voide avattuna. Ei, minä tykkään miksailla surutta eri sarjojen tuotteita keskenään ja vaihdella koostumuksia päivästä riippuen. Koitan kuunnella ja tunnustella ihoani, mitä se kaipaa tänään? En voisi koskaan käydä hoidattamassa ihoani hoitolassa, jossa pidettäisiin sitä omaa sarjaa yhtenä ainoa ja oikeana, sekä suorastaan "toruttaisi" asiakasta muiden sarjojen tuotteiden käytöstä. Se ei ole mielestäni nykyaikaista hoitamista. Ymmärrän, että esimerkiksi hoitolasarjojen tuotteita kehoitetaan usein käyttämään yhdessä toisiaan tukien, koska ne toimivat usein niin parhaiten. Mutta itse olen aivan liian vaihtelunhaluinen, että voisin jumittaa vain yhteen sarjaan. Silti rakastan testata uusia ihonhoitotuotteita tänne blogiin juurikin sarjana, jolloin niiden edut tulevat parhaiten esiin. Tuolla tavalla saan itselleni uudesta sarjasta aina kokonaisvaltaisemman fiiliksen, jolloin sarjasta on myös helpompi kirjoittaa.


Vuosien saatossa olen oppinut havaitsemaan aika nopeasti mistä ihoni pitää ja mistä ei. Lukuunottamatta niitä hetkiä, kun olen tullut vähän sokeaksi omalle ihonhoidolleni. Kyllä, minäkin olen tässä asiassa vain ihminen. Olen löytänyt monia uusia suosikkeja ja suosikkisarjoja, joista mikä tahansa tuote mitä ikinä laitankin iholleni, tuntuu sopivan. Tämä ei ole ollenkaan itsestäänselvyys. Vaikka minä arvostelen myös tuotteiden ulkonäköä, iholleni se ei merkkaa mitään. Ihoni on hyvässä kunnossa, mutta toimivan tuotteen löytäessäni, huomaan kyllä ihossani välittömästi selkeän eron. Se on selvästi kirkkaampi ja pehmeämpi. Kuluttajana olen se tyyppi, joka on valmis satsaamaan ihonhoitoon isompiakin summia, mutta miettii todella tarkasti värikosmetiikan hankintojen kanssa. Niistä olenkin aina valmis tinkimään, mutta ihonhoidosta en. Jos minulla olisi To do -lista, yhtenä kohtana varmasti olisi: Kokeile niin montaa ihonhoitotuotetta elämäsi aikana kuin ehdit. Toivonkin, että minulla on vielä vuosia aikaa kokea näitä elämyksiä aina vain uudestaan.

Onko ihonhoito teille pakollinen paha vai elämys? Haluaisitteko lukea tämän hetken ihonhoidon suosikkituotteistani?

Kuvituksena ihonhoitotuotteita, joita ihoni varauksetta rakastaa.
 1. Tiia K
  tiistai 7. huhtikuu 2015 at 13:19 (2 kuukautta ago)
  Ehdottomasti hoidan nykyään ihoani, ikäkriisiä selvästi. Ei ole kauaakaan, kun olin vauvan peppupyyhe nainen tai hieman kauemmas taakse, no en ehkä palasaippua, mutta Bliw nainen kuitenkin. ;)

  Aivan sama, tykkään mixailla eri merkkien tuotteita, en osaisi käyttää yhtä merkkiä. Toki joka merkeillä on selviä suosikkeja, mutta harvemmin vain yhtä. Noin hienoa skaalaa ei täältä kyllä löydy, mutta se että on kuitenkin useampia on tämä ikäkriisin aiheuttama kosmetiikkakiinnostus.

  Ihania ja monia tuttuja merkkejä. Mia Höytö on muuten sellainen merkki jota en ole testannut ja joka on ollut mielessä monet kerrat.

  Aurinkoista viikkoa Jonna <3

  Vastaa

  Jonna H.
  tiistai 7. huhtikuu 2015 at 13:59 (2 kuukautta ago)
  No mutta sittenhän ikäkriisi on tuonut jotain hyvääkin. ;) Itsensähemmottelu rutiinin…

  Sama juttu täältä, monelta merkiltä löytyy montakin lempparia, mutta olen liian vaihtelunhaluinen yhden brändin tytöksi. Mia Höytön tuotteet saa multa ison sydämen. Niitä itseasiassa vielä pari odottaa kaapissa testausta. :)

  Ihanaa viikkoa Tiia!

  Vastaa

  Marika
  tiistai 7. huhtikuu 2015 at 13:57 (2 kuukautta ago)
  Oon kyllä vähän kade semmosille ihmisille, joille riittää vaan se vesipesu ja silti iho on ihan täydellinen. Toisaalta en kyllä ymmärrä semmosta, että joillekin erityisesti illalla tapahtuva kasvojenpesu on niin hirvittävän suuri ponnistus, että se jää lähes aina tekemättä. Oon kai niin orientoitunu suorittamaan ihon puhdistuksen ja rasvauksen yms. siihen kuuluvan pari kertaa päivässä, etten koe sitä pakkopullana. Ja uusia tuotteita testatessa se on itse asiassa ihan kivaakin.

  Vastaa

  Jonna H.
  tiistai 7. huhtikuu 2015 at 14:03 (2 kuukautta ago)
  No niin minäkin! Tosi luulen, että 5 % noista on vanhanakin hyvä iho (luonnonoikkuja. :D), mutta eiköhän 95% ihosta näe sitten viisikymppisenä eron hoidettuun ihoon. ;) Uskottelen näin ainakin itselleni.

  Aamulla itsellä menee tosi vähän aikaa, koska käytän vain misellivettä, seerumia/kosteusvoidetta ja silmänympärysvoidetta, mutta illalla mennään pitkän kaavaan mukaan ja mieskin tietää, että on turha koittaa tulla kylppäriin ainakaan 15 minuuttiin, kun valmistaudun nukkumaan. :D

  VastaaPoista
 2. Riitta
  tiistai 7. huhtikuu 2015 at 14:33 (2 kuukautta ago)
  Tähän kirjoitukseen ei ole kerrassaan mitään lisättävää, olen aivan kaikesta samaa mieltä! Ihonhoito on ihan parasta, rakastan iltaista puhdistusrituaaliani. Meikkaaminen toki on hauskaa sekin, mutta ihonhoidossa on kaikki ne tuoksut ja tuntemukset iholla vielä lisäksi.

  Vastaa

  Jonna H.
  tiistai 7. huhtikuu 2015 at 14:47 (2 kuukautta ago)
  Se on niin parasta. Se on myös vähän sellaista hiljaista omaa aikaa. Mä en muuten tykkää, että mua kovinkaan paljon häiritään iltaisen sen aikana. Aamulla ei niin haittaa. :D Itse nautin myös niistä tuntemuksista iholla, sitä samaa ei saa meikeistä. ;)

  Vastaa

  karkki
  tiistai 7. huhtikuu 2015 at 15:51 (2 kuukautta ago)
  Ihonhoito on useimmiten elämys – olen vähitellen innostunut testailemaan uusia juttuja, mutta vannon tiettyjen pysyvien valintojeni nimeen. Muutamia vuosia sitten, kun hormoonit heittivät häränpyllyä, turvauduin entistä jämäkämmin ammattilaisen apuun. Tänäänkin matka käy timanttihiontaan – josko muutamista arvista voisi päästä eroon.

  Olen kiinnostunut lukemaan suosikeista, niistä usein saa vinkkejä itsellekin.

  Vastaa

  Jonna H.
  tiistai 7. huhtikuu 2015 at 16:22 (2 kuukautta ago)
  Tosi mahtava juttu, että turvauduit ammattilaisen apuun. Siitä on hyötyä, varsinkin, kun kohtaa oikean ihmisen. :) Toivotaan, että timanttihionnalla tulee tuloksia. ;)

  Vastaa

  Niina
  tiistai 7. huhtikuu 2015 at 16:11 (2 kuukautta ago)
  Ah. Kirjoitat upeasti ja inspiroivasti!

  Ihonhoito on todellakin juttu johon SAAN panostaa, en JOUDU! Mä nautin joka iltaisista kasvojenpesuhetkistä, seerumin ja voiteiden levityksistä. Rakastan erilaisia kuorintoja ja kosteuttavia naamioita. :)

  Vastaa

  Jonna H.
  tiistai 7. huhtikuu 2015 at 16:23 (2 kuukautta ago)
  Kiitos Niina!

  Iltarutiini on tosiaan ihan parasta, silloin ei ole niin kiire kuin aamuisen. Ihanaa rentouttavaa aikaa itselle. :)

  Vastaa

  Tiina S.
  tiistai 7. huhtikuu 2015 at 17:38 (2 kuukautta ago)
  Täällä myös yksi ihonhoitoa rakastava. Kiinnostus ihonhoitoon heräsi tosissaan vasta silloin, kun pääsin ensimmäistä kertaa kokeilemaan luonnonkosmetiikkaa. Madara oli ensimmäinen, ja tähän mennessä parhain tuotemerkki, mitä olen kokeillut. Olen aiemmin käyttänyt mitä-nyt-milloinkin, kokeillen kaikenlaista, mutta herkkä ihoni ottaa helposti nokkiinsa erilaisista hajuaineista ja kemikaaleista. Nyt on onneksi hyvät aseet ihonhoitoon! Kokeilen äärimmäisellä mielenkiinnolla eri luonnonkosmetiikan ihonhoitotuotteita. :) Ilta- ja aamupesut ovat luksushetkiä, jolloin pääsee tekemään itselleen jotain hyvää. <3

  Vastaa

  Jonna H.
  tiistai 7. huhtikuu 2015 at 17:53 (2 kuukautta ago)
  Luonnonkosmetiikasta löytyy nykyään aivan ihania juttuja! Kiva kuulla, että olet löytänyt tuotteita, jotka toimivat. Mikään ei ole sen epätoivoisempi tilanne kuin se, että ei ole löytänyt iholleen toimivia tuotteita. Ihan pelottaakin, jos tollainen tilanne tulisi vielä vastaan. Itselläni on myös tietyt tuotteet, joilla saan ihoni rauhoitettua heti, jos tarve niin vaatii.

  VastaaPoista
 3. Nella / Neiti Minttukihara
  tiistai 7. huhtikuu 2015 at 18:59 (2 kuukautta ago)
  Oli pakko kommentoida tätä postausta jo siitä syystä et kuulisin mielläni sun suosikkituotteista ihonhoidossa. Ihan supermielenkiintoinen aihe tämä ihonhoito. Itse olen tuotteiden testauksessa vasta siinä vaiheessa etten ole löytänyt vielä ihan paria tuotetta lukuunottamatta niitä ehdottomia lemppareita, jotka juuri minun iholleni sopisivat. Joten kaikki suositukset otetaan täällä kiitollisuudella vastaan :)

  Vastaa

  Jonna H.
  tiistai 7. huhtikuu 2015 at 19:08 (2 kuukautta ago)
  Mä koitan jossain vaiheessa tehdä sellaisen kattavamman postauksen noista omista suosikeistani, niitä on vaan niin paljon, mutta koitan ottaa kaikista tuoteryhmistä mahdollisimman monta tuotetta. Jotain jää takuulla pois ihan sen vuoksi, että ei minunkaan varastoissa ihan kaikkea ole. :D

  Pari tuotetta on kuitenkin jo hyvä alku. Olen sitä mieltä, että kuka tahansa kyllä huomaa ne iholleen sopivat tuotteet, kun alkaa niitä käyttämään. Ihonhoitotuotteita on vaan niin paljon, että alussa on tosi vaikeaa tietää edes mistä aloittaa. Toki itse olen siitä huono, että esim. rasvoittuvan ihon tuotteita en osaa suositella, koska itselläni ei ole rasvoittuva iho, enkä käytä tuollaiselle ihotyypille suunnattuja tuotteita. Mutta onneksi sellaisia bloggaajiakin löytyy, keltä löytyy tuo ihotyyppi niin sieltä voi poimia vinkkejä.

  Vastaa

  Mysterious M
  tiistai 7. huhtikuu 2015 at 19:06 (2 kuukautta ago)
  Täällä kanssa ilmoittautuu yksi hieman turhankin innokas ihonhoitaja. Olen kärsinyt aikuisikäni couperosasta ja käynyt jos minkäkinlaisissa hoidoissa, joista osa on toiminut ja osa ollut huuhaata. Minua ei haittaa, vaikka sarja olisi mikä, jos se toimisi, mutta olen samaa mieltä kanssasi siitä, ettei markettien ihonhoito ole minua varten. Ihan kaikenlaiseen kosmetiikkaan en voi luottaa toimivan omalla iholla ilman, että pelkään rosacean puhkeavan. Näin ei ole vielä käynyt, mutta parasta olla varovainen. Siksi luonnonkosmetiikka on minulle hieman nou-nou, sillä allergisena siellä voi olla minulle sopimattomia ainesosia. Mutta kaikesta huolimatta rakastan ihonhoitoa ja patistan myös tyttäriäni siihen. Millä muuten saa nuoren kuivan ihon miliumit pois? Kosteutus ja kuorinta? Mitä sinä suosittelisit?

  Vastaa

  Jonna H.
  tiistai 7. huhtikuu 2015 at 19:24 (2 kuukautta ago)
  Luonnonkosmetiikka on siitä jännä, että sen yhteydessä aika harvoin puhutaan tuosta, että niissä on aika paljon aineita, joille allergiset ihmiset ovat allergisia mm. pähkinää. Korostetaan vaan sitä niiden luonnollisuutta ja muita hyviä puolia. Minusta tämä on vähän väärin, koska luonnonkosmetiikan ei enää tarvitse päteä millään, se on mielestäni jo oman paikkansa muun kosmetiikan joukossa lunastunut. Joten ymmärrän hyvin arkailusi sen suhteen, mutta sieltäkin löytyy herkälle iholle suunnattuja tuotteita, esim. Laveralla on kokonainen sarja tuotteita (Basis Sensitiv & Neutral) Esim. Cattierillakin taitaa olla hajustamattomia tuotteita, joiden kuvittelisi sopivan myös allergisille, itse en ole tutkinut sen tarkemmin sarjan tuotteiden Incejä.

  Miliumithan ovat vaan esteettinen haitta, kosmetologithan poistaa niitä tekemällä reiän neulalla ja puristamalla massan ulos. (voi tehdä itsekin… :p) Jos on silmän lähellä, en suosittele kuorintaa vain kosteutusta. Mun mielestä noita ei oikein voi ehkäistä millään, niitä tulee ja menee. Kosteuttaminen taitaa olla se paras ja ainoa konsti. Toki välillä tulee vastaan juttuja, että joku on saanut apua silmien ympärillä oleviin miliumeihin tietyistä silmäympärysvoiteista.

  VastaaPoista
 4. JohannaL
  tiistai 7. huhtikuu 2015 at 20:29 (2 kuukautta ago)
  Mä tykkään myös ihonhoidosta ja aina on kiva testailla kaikkea uutta. Oon teinistä lähtien hoitanut ihoa säännöllisesti. Mulla oli silloin aika paljon finnejä ja äiti passitti kosmetologille ja käytin heidän myymiä tuotteita. Joku kosmetologi sanoikin joskus, että ne, joilla on esim. teininä ollut huono iho, hoitavat ihoaan paljon tunnollisemmin kuin ne, joilla ei ole pahemmin ollut iho-ongelmia. Oon kyllä huomannut, että mun kavereista ne, joilla on aina ollut hyvä iho, ovat vähiten kiinnostuneita sen hoitamisesta.

  Vastaa

  Jonna H.
  tiistai 7. huhtikuu 2015 at 21:35 (2 kuukautta ago)
  Oot oikeassa, tuo varmaan pitää paikkansa, jos sitä ihoa ei ole tarvinnut teininä hoitaa, on tavallaan selvinnyt helpolla, eikä sen hoitokaan sitten aikuisena ihan niin paljoa kiinnosta. Ihana äiti sulla, että lähetti ihan ammattilaisen käsiin. <3 Itselläni ei mikään kamalan paha iho ole koskaan ollut, mutta ihan kolmekymppiseksi asti puski koko ajan pientä näppyä kasvoihin. Viimeiset viisi vuotta on olleet sellaisia, että epäpuhtauksia enää ilmestyy harvemmin. Oottelen vaan sitä hetkeä, kun vaihdevuodet alkaa, että mitä iholle sitten tapahtuu. :D

  Vastaa

  Irina - White & Fresh
  tiistai 7. huhtikuu 2015 at 20:58 (2 kuukautta ago)
  Mä varmaan pitäisin paljonkin ihonhoidosta, jos siitä olisi jotakin näkyvää(kin) hyötyä. Kun naama punoittaa ja vartalon iho on näppyä täynnä, niin ihonhoito menee vissiinkin sinne pakon puolelle. Olisi kyllä aivan superia, jos olisi joku tuote, joka ihan oikeasti auttaisi ihan näkyvästikin. Sitten varmasti rakastaisin ihonhoitoa! :)

  Vastaa

  Jonna H.
  tiistai 7. huhtikuu 2015 at 21:38 (2 kuukautta ago)
  Toi sun tilanne on ikävä, olisin kyllä kiinnostunut tietämään, mitä oikein ihotautilääkäri sanoisi tuosta ihostasi… Olikos niin, että se oli ihan normilääkäri jolle sitä olet käynyt näyttämässä? Ne kun on yleensä ihan ulalla noiden ihojuttujen kanssa. Tosin kosmetologistakin voisi olla ensi hätään apua, niillä on kuitenkin myös herkälle ja helposti itseensä ottavalle iholle tehokkaita hoitoja. Sun pitäisi tavata Minttu, mä luulen, että sillä voisi olla ratkaisu sulle. ;)

  Vastaa

  Virpi
  tiistai 7. huhtikuu 2015 at 23:05 (2 kuukautta ago)
  Ihana kirjoitus! Hyvä perushoito koko skaalalla on ollut mullakin nuoresta asti käytössä, vaikka en siihen samanlaisella innolla olekaan paneutunut. Minun intohimoni on kohdistunut värikosmetiikkaan. Olen yrittänyt purkkipuolella pysyä kohtuuhinnoissa ja käyttänyt paljon myös halvempia merkkejä; ylellinen tuntu ja käyttömukavuus ovat selkein ero selektiivisen ja markettituotteen välillä, ihon kunnossa en välttämättä eroa ole huomannut. Toisaalta ihailen kykyäsi huomata jonkun tuotteen vaikutus hoidetusta ihosta. Itse en huomaa edes kosmetologin tehohoitojen tuloksia. Ehkä niitä ei ole.

  Vastaa

  Jonna H.
  tiistai 7. huhtikuu 2015 at 23:19 (2 kuukautta ago)
  Kiitos Virpi. Meinaa vaan tulla näille jutuille vähän pituutta, kun voisin puhua asiasta ikuisesti. ;)

  Olet oikeassa juurikin siinä tunnussa iholla on iso merkitys marketin ja selektiivisen/luonnonkosmetiikan välillä. Itse kyllä huomaan eron ihossani kasvohoidon jälkeen. Viime viikolla kävin testaamassa erästä hieman uudempaa pinnoitushoitoa ja jännintä on, että nyt melkein viikko hoidosta, huomaan eron parhaiten. Tänä aamuna katsoin peiliin ja ajattelin, että vau. Hoitoa suositellaan sarjana ja huomasin heti alkavani ajattelemaan, miltä ihoni näyttäisi neljän kerran jälkeen, jos yhdelläkin oli näin iso vaikutus. Myös Clarisonicin vaikutukset ihoon on ollut selkeästi nähtävissä.

  VastaaPoista
 5. Pirkon Paletilta
  keskiviikko 8. huhtikuu 2015 at 08:44 (2 kuukautta ago)
  Huippuhyvä postaus! Mitä enemmän ikää on tullut, sitä enemmän olen alkanut kiinnittää ihonhoitoon huomiota. Meni kauan ennen kuin löysin iholleni sopivat tuotteet, mutta nyt iho tuntuisi olevan tasapainossa. Kevät on tosin tuonut mukanaan ihmeellisiä ihoreaktioita (kuivuus, stressi?), mutta eiköhän tuleva kesä vie ongelmat mukanaan! :)

  Ihanaa päivää muru! <3

  Vastaa

  Jonna H.
  keskiviikko 8. huhtikuu 2015 at 09:30 (2 kuukautta ago)
  Kiitos. Kuivuus on tyypillistä keväällä, se on se ilmassa leijuva katupöly, mikä kuivattaa ihon korpuksi. :( Kesä kyllä yleensä korjaa tilanteen. Itselläkin kesällä iho on yleensä huippuhyvässä kunnossa, samoin aurinkoon suuntautuvilla matkoilla. Ei voi mitään, mutta vaaroistaan huolimatta aurinko kyllä hellii ihoa. Toisaalta on sitten ihan hyvä, että meillä on talvi välissä. Saa iho vähän hengähtää. ;) Jos katsoo suomalaisten ihoa verrattuna etelässä asuviin ihmisiin, me ollaan kyllä aika rypyttömiä. Joten ei se ympäri vuoden paistava aurinkokaan iholle kovin hyvää tee.

  Ihanaa päivää sinnekin! <3

  Vastaa

  Fani
  keskiviikko 8. huhtikuu 2015 at 10:47 (2 kuukautta ago)
  Mahtava postaus! :) Haluen ehdottomasti lukea lisää!!

  Vastaa

  Jonna H.
  keskiviikko 8. huhtikuu 2015 at 10:54 (2 kuukautta ago)
  Kiitos Fani. Itselleen rakkaista asioista on kiva kirjoitella. ;)

  Vastaa

  Laura
  keskiviikko 8. huhtikuu 2015 at 16:58 (2 kuukautta ago)
  Mulle ihonhoito on kanssa varsinainen elämys, josta nautin kovasti. Välillä tulee kausia, jolloin ei jaksa niin paljoa panostaa, mutta ne on aika harvassa.

  Naurahdin, kun mainitsit tuon clearasilin. Sitä tuli itsekin lätkittyä nuorena teininä naamaan. Voin haistaa sen alkoholin vieläkin niistä naamanpuhistuslappusista, jotka kyllä kirveli silmissä asti, naamasta puhumattakaan :D Onneksi niistä ajoista on opittu jotain ja nyt keskityn lähinnä ihon hellimiseen. :)

  Vastaa

  Jonna H.
  keskiviikko 8. huhtikuu 2015 at 18:05 (2 kuukautta ago)
  Joskus tekisi vielä ihan muistojen vuoksi nuuhkaista kaupassa Clearasilia, että onko se vielä nykyäänkin niin kamala alkoholipommi kuin silloin aikoinaan. Valuvat ja kirvelevät silmät kuulostaa niin tutuilta. :D

  VastaaPoista
 6. Taru/MissAria
  perjantai 24. huhtikuu 2015 at 06:10 (1 kuukausi ago)
  Heh, mää käytin tota Olayta teininä monta putelia. Se oli siihen aikaan ainoa voide joka oikeesti kosteutti mun ihoa. Nyt aikuis iällä kerran ostin sitä et hei tää oli tosi hyvää, niin eipä se enää ollutkaan. Nyt iho ärtyi tästä ja voide kirveli pahasti. Tästäkin kokeilusta on jo se lähemmäs 10 vuotta. Niin ne ajat muuttuu…

  Vastaa

  Jonna H.
  perjantai 24. huhtikuu 2015 at 08:59 (1 kuukausi ago)
  Mulla kanssa vanhemmalla iällä se myöhemmin muovipullossa oleva perusvoide alkoi kirvelemään, sitten tuli muistaakseni sensitive-versio ja se sopi iholleni paremmin. :)

  Vastaa

  VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives