28.3.2016

Hermès Eau de nèroli dorè


Cologne. Minulle tuo sana edustaa ennen kaikkea klassisuutta ja hienostuneisuutta. Siinä on jotain yksinkertaista ja vilpitöntä, sillä tuoksuna cologne on yksinkertainen. Se ei ole muuta kuin hienoimpien eteeristen öljyjen sekä puhtaan alkoholin sekoitusta. Cologne ei hienostele, yleensä tuoksusta tietää melkein ensi suihkauksella, mitä saa. Sen tarjoama tuoksuelämys on puhdas, voimakas ja yksinkertainen. Mummoni ja vaarini kaapeista löytyi tuoksuja, joissa luki cologne, niinpä tuo maaginen sana liittää yhteen sukupolvia ja sukupuolia. 

Hermèsin The Cologne -kokoelmaan joka on eittämättä tuoksumaailman yksi upeimmista, ilmestyi tässä kuussa meitä hemmotellen kaksi uutta tulokasta: raparperinen Eau de rhubarbe ècarlate sekä tänään tutustumisen kohteena oleva ja pääsiäisen väriin puettu Eau de nèroli dorè.  

Tuoksun luojalla Jean Claude Ellenalla oli Eau de nèroli dorèn raaka-aineita valitessa mielessään muistikuva nuoruudestaan Välimerellä. Tuoksu onkin kunnianosoitus Välimerelle, sen historialle, auringolle ja mausteille.


Tuoksun iloisen keltainen pullo vie välittömästi ajatukset sinne missä aurinko paistaa useammin ja kauemmin kuin meidän leveysasteilla. 

Eau de nèroli dorè kietoutuu nerolin ympärille, joka toimii tuoksun sydämenä. Raaka-aineenahan neroli on sitrusmainen, kevyt, hieman karvas, puhdas, romanttinen ja siinä on aistittavissa hieman hunajaisen makeaa kukkaa. Nerolia on höystetty ripauksella sahramia, joka tuo tuoksuun mausteista lämpimyyttä. 

Eau de nèroli doré on minulle tuoksu, jonka äärellä pitää hiljentyä hetkeksi. Jos jokin on mielestäni jollakin tavoin upeaa ja erilaista, sen kanssa pitää hetken aikaa olla, ymmärtääkseen täysin koko kauneuden. Jäin aistimaan tuoksua ihan kuin olisin katsellut Picasson taulua. 

Tuoksu on aluksi ihollani raikas, virkistävä ja jopa kirpeän sitruksinen. Viidentoista minuutin päästä se muuttuu ja siitä alkaa toinen tarina. Tuoksu tulee ihollani pehmeäksi, puhtaan saippuaiseksi ja hieman kukkaiseksi. Juuri sellaiseksi, jolta minä haluaisin tuoksua aina kylvyn jälkeen. Täydellinen tuoksu helteisiin kesäpäiviin. Kesto cologneksi on jotain huikeaa, sillä haistan sen iholtani vielä kuuden tunnin jälkeen. Tuoksu on "for sharing", joten se sopii kaikille ikään tai sukupuoleen katsomatta. 


Löytyykö kaapista colognea?

Suositushinta:
Hermès Eau ne nèroli doré Eau de Cologne 100ml, 112€

Tuoksu lehdistönäyte.20 kommenttia:

 1. Miten ihanat kuvat! Tunnelma välittyy jo niiden kautta, kesä, aurinko ja raikas tuulahdus pientä kirpeyttä alkuun.
  Sokoksella katse kiinnittyi heti näihin pulloihin ja raparperiä ehdin ottaa kädellekin. Nämä ovat tosiaan uteliaisuutta herättäviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Virpi!

   Se raparperi on myös ihana, siitä lisää ensi kuun lopussa... Keltainen ja punainen pullo kyllä osuvat silmiin välittömästi kaikkien hempeiden pinkkien seasta kaupassa.

   Poista
 2. Kuulostaa hyvältä. Täytyy käydä tuoksuttelemassa :)

  VastaaPoista
 3. Tämä ei ihan ollut mun maailmaa, vaikka pullon perusteella halusin rakastuakin. Sen sijaan Hermèsin toinen uutuus eli raparperi rakastutti mut todella syvästi! <3 Siitä tarinoinkin tänään blogissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas tykkään tosi paljon tän hieman saippuaisesta kukkaisesta tuoksusta, mutta joo se raparperi on ihana. <3

   Poista
 4. Raparperituoksu kuulostaa houkuttavalta, uskon että pitäisi siitä kovasti :)

  VastaaPoista
 5. Ei löydy colognea, mutta tätä ja raparperia täytyy käydä tuoksuttamassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käy ihmeessä, ovat todella erilaisia, mutta itse tykkään molemmista, toisesta hieman enemmän, se kummasta selviää ensi kuussa. ;)

   Poista
 6. Jonna olen jotenkin niin vaikuttunut tästä postauksesta, että täälläkin piti hetken hiljentyä. Kunnianosoitus upeine kuvineen ja tuoksun luonteen kuvailuineen. En ole varma olenko tätä tuoksutellut, muutamaa muuta Hermestä olen ja vaikutuin ja raparperista vaikutuin niin kovin, että on vuoden tuoksuihastus ja kyllä jo nyt. <3

  Cologne ja oma rakas vaarini, kyllä vaan, sen tuo cologne sana tuo mieleen. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia. <3

   Tää on ihana tuoksu, jos pitää nerolista ja sellaisesta saippuaisesta puhtaudesta. :)

   Poista
 7. No eipä löydy:) Mutta ihanan aurinkoinen pullo ja kauniisti kuvattu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos M. Jos tykkäät nerolista niin varmaan pidät tästäkin, sen verran vahvasti se on tuoksussa läsnä. =)

   Poista
 8. Sä kirjotat niin upeasti<3 mä tykästyin itse enemmän siihen raparperiversioon, mukavan erilainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ella. <3 Raparperi on ihastuttava, mutta tässä jotain erilaista, mikä sopii tiettyjen päivien fiilikseen. ;)

   Poista
 9. Tämäkin tuoksu kuulostaa todella ihanalta! Kaikki Hermes'in tuoksut ovat kyllä niin jumalaisia.

  Sain joululahjaksi Stokkan lahjakortin, ja ajattelin sijoittaa sen johonkin Hermes'in tuoksuun. Vaan mihin, en tiedä, koska ne kaikki ovat niin Houkuttelevia... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä aika runsaudenpula valita vain yksi. Mä en oikeasti tietäis jos pitäis yksi valita minkä ottaisin, monessa on puolensa. Un Jardin Sur Le Niliä en varmaan ottais, koska mulla on avaamaton paketti sitä jemmassa, joten sen osalta päätös olis helppo, mutta sitten muut hmm... :D

   Poista
 10. Voi noin aurinkoisen ulkoasun perusteella pullon on pakko kätkeä sisuksiinsa ripaus kevättä! :)<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä tuoksuu ihan välimeren aurinko, sellainen kuuma kesäpäivä.

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown