Klassikot osa 22 – Clarins Beauty Flash Balm


Clarinsin Beauty Flash Balm on ollut markkinoilla yli 35 vuotta, tarkalleen ottaen se tuli myyntiin vuonna 1980. Se on edelleen yksi Clarinsin myydyimpiä tuotteita ja yksi tuubi löytääkin uuden omistajansa joka kahdeskymmenes minuutti. Varmaan selvää, että olit tuotteesta mitä mieltä tahansa, se on klassikko.

Minulla ja Beauty Flash Balmilla on kivikkoinen taival. Luulin vielä vuosi sitten, että emme koskaan tulisi toimeen. Minulla on ystäviä jotka hehkuttavat tämän tuotteen maasta taivaaseen ja ystäviä, jotka eivät vaan käsitä, mikä tässä on niin erinomaista. Tuotetta suositellaan kaikille ihotyypeille, mutta itse olen sitä mieltä, että tämä toimii kaikista parhaiten meikin alla kuivalla ja ikääntyvällä iholla. Heleyttävänä kasvonaamiona tätä voi sen sijaan käyttää ihan kaikki.

Beauty Flash Balm on pikakaunistaja, joka toimii monitoimituotteena. Se lupaa poistaa iholta väsymisen merkit tehden kasvoista levänneen ja sileämmän näköiset. Tuote sopii käytettäväksi aamulla valmistautuessa pitkään päivään tai iltamenoihin.


Oma taipaleeni Beauty Flash Balmin kanssa alkoi kaksikymppisenä eli kohta 20 vuotta sitten. Luin tuotteesta Alluresta, jossa sitä hehkutettiin kulttituotteena, jonka pitäisi kuulua jokaisen peilikaappiin. Olen mainosten uhri, joten ei muuta kuin kauppaan, tuubi käteen ja kassan kautta kotiin. Ensireaktio oli se, että rakastuin tuotteen melko voimaakkaaseen kukkaistuoksuun, mutta en käsittänyt ollenkaan, mikä tässä tuotteessa on se juttu, jonka vuoksi tämä oli kulttituotteen maineen ansainnut. Vaikka koitin levittää tuotetta kuinka ohuen kerroksen meikin alle, se lähti aina rullautumaan, kun levitin meikkivoidetta päälle. Jos sain joskus ihmeenkaupalla meikkivoiteen päälle rullautumatta, meikki suli kasvoilla päivän aikana. Niinpä käytin tuotteen loppuun heleyttävänä naamiona. Annoin vuosia myöhemmin uuden mahdollisuuden, mutta ei, sama juttu. Päätin, että tuote ei ole minua varten tai sitten en vain ymmärrä sitä. Näitä tulee toisinaan vastaan.

Viime vuosi kuitenkin alkoi muuttamaan pikkuhiljaa mielipidettäni tuotteen suhteen. Kimmoke muutokseen lähti, kun luin Marin blogista, että meikkivoide tuotteen päälle kannattaa levittää BeautyBlenderillä, jolloin tuote ei lähde rullautumaan. Päätin kokeilla kikkaa ja sehän muuten toimi, ainakin omalla ihollani. En edelleenkään voi käyttää Beauty Flash Balmia ihollani meikin alla kuin todella kuivina ihopäivinä esim. talvella tai naamiona, koska muuten meikki lähtee päivän aikana "sulamaan" kasvoilta, mutta nyt se ei sentään enää rullaudu, kun levitän päälle meikkivoiteen. 


Tuotteen käyttö tapahtuu seuraavasti. Balmia laitetaan iholle kasvo- tai hoitoveden jälkeen erittäin ohut kerros, mielellään taputellen. Levitykseen ei saa käyttää hierovaa liikettä. Kasvot näyttävät heti levityksen jälkeen todella tasaisilta ja valoisilta. Juonteet tasoittuvat selvästi. Meikkivoide kannattaa levittää päälle heti. Suoritan levityksen aina BeautyBlenderillä, sillä kaikilla muilla tavoin sormin tai siveltimellä, tuote lähtee itselläni murustumaan kasvoilla. Jos iho on todella kuiva, tämä todella auttaa saamaan heleän pohjan niin, että meikkivoiteen levityksen jälkeen ihon kuivat kohdat eivät korostu. Tuote pelasti minut parina kiristelevänä iho-aamuna kovien pakkasten aikana.

Heleyttävänä naamiona käytän tätä öisin, jos tiedän, että seuraavana päivänä pitää näyttää freesiltä. Levitän tuotetta puhdistetulle iholle hieman suuremman määrän taputellen kuin meikin alle, annan imeytyä hetken ja menen nukkumaan. Aamulla iho tuntuu pehmeältä ja näyttää tasaisemman sävyiseltä. 


Vaikuttavina aineina Beauty Flash Balmissa on käytetty mm. hamamelistä, kosteuttavaa oliiviöljyä sekä rauhoittavaa riisijauhetta.

Onko Beauty Flash Balm tuttu ja millaisia kokemuksia teillä on tuotteesta?


Tuote lehdistänäyte.




  1. Minä käytän tätä meikkivoiteen alla. Laitan ihan sormin eikä ole lähtenyt rullaamaan. Huomaan kyllä eron että onko tätä vai ei. Meikki on jotenkin hehkuvampi ja kivempi kun alla on Clarinsia. Olen saanut tämän LivBoxissa ja käytän silloin tällöin. Mutta en varmaan osta uutta kun tämä loppuu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että toisilla toimii ongelmitta. :) Tää on tästä just niin jännä, kun toisilla toimii ja toisilla ei.

      Poista
  2. On tuttu, ja en oikein saanu tuotetta toimimaan, joten kiitos näistä ohjeista! Nyt voisin kokeilla uudestaan, sillä ihoni on tällä hetkellä aika kuiva.

    Mukavaa päivää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti BeautyBlenderillä levitys auttaa ja kannattaa tosiaan levittää meikki heti, kun olet saanut BFB:n kasvoille.

      Poista
  3. On tuttu ja olen käyttänyt, en ole huomannut rullausefektiä, mutta jotenkin en ole huomannut meikin alla mitään mullistavakaan. Clarins suosikkeja onkin silmänympärysvoide ja meikit, noh toisaalta on niin monta juttua kokeilematta, että ei ole kokemuspohjaa. Mielestäni tämä on kiva tuote, mutta ei autuaaksi tekevä.

    Aurinkoa päivään <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen Tiia Clarinsin seerumeita ja voiteita, ne ovat ihania! ;)

      Aurinkoista päivää Tiia! <3

      Poista
  4. Itse en ole huomannut mitään eroa ihollani tämän kanssa tai ilman. En vaan ole vielä ymmärtänyt, ehkä munkin pitää oottaa jokunen vuosi. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Odottelet yhtä kauan kuin mä, niin ehkä se siitä. Nyt tosiaan, kun iho ei ole enää niin rasvoittuva kuin nuorempana ja krhöm ryppyjäkin on tullut, niin eron iholla levityksen jälkeen kyllä huomaa. :D

      Poista
  5. Ei toimi omalla normaalilla, hieman kuivahkolla ihollani ollenkaan. Ei naamiona eikä todellakaan meikin alla, oli levitystapa tai tuotteen määrä mikä vain. Harmi sinällään, sillä haluaisin pitää tästä. :/ Ei tosin ole ainoa tuote joka rullaantuu ihollani, joten lähes aina kun jotain uutta hankin, testaan tuotetta ensin.

    - Trin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärrän Trin tuskasi, itselläni oli aivan sama juttu. Ärsyttää varsinkin klassikkojen kohdalla, joista todella haluaisi pitää.

      Poista
  6. Mä olen luovuttanut. Tuote toimii faceliftinä jos päättää pitää meikittömän päivän, mutta meikkiä en ole ikinä onnistunut saamaan päälle. Naamiomaisesti meikki rullailee pois. Bbllä en ole testaillut koska viimenen purkki kului pois jo vuosia sitten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on just tällainen tuote, toisilla toimii toisilla ei, se on mielestäni jopa aika hämmentävää. Kaksi leiriä.

      Poista
  7. Vuodesta toiseen tämä on ollut luottotuote, jos haluan meikin kestävän hehkeänä. Rullautumista en ole huomannut, vaikka levitin ennen meikin aina käsin, vasta muutaman vuoden siveltimellä tai kostealla sienellä. Sen sijaan monet kosteusvoiteet ja silmänympärysvoiteet aiheuttavat itselleni meikin rullautumista, varsinkin tällä hetkellä käyttämäni. Tai sitten levitän liikaa:-(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Silloin, kun oma iho oli rasvoittuvampi, piti olla tosi tarkkana seerumeiden ja voiteiden kanssa, etteivät murustu, mutta nyt kun iho on pintakuivempi, on tosi harvinaista, että mikään lähtee rullaamaan, paitsi tosi silikoniset primerit, ne on varma tapa saada meikki rullautumaan. Mutta tää tuote tuotti mulle tosi paljon päänvaivaa, kunnes tosiaan tajusin käyttää meikin levittämiseen BeautyBlenderiä.

      Poista
  8. Todellakin toimii mulla! Aivan ihana kuivalla iholla meikin alla <3 Tasoittaa kuivuusrypyt hetkessä ja meikkivoiteen levitys onnistuu niin sormilla kuin siveltimelläkin. Hilloan tuubin jämiä kun kukkaro ei vielä anna ostaa uutta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon niin kade, että tää toimii toisilla ilman mitään kikkailuja! :D Mulla ei olis mitään jakoa siveltimellä tän kanssa, heti lähtee pyörimään. :(

      Poista
  9. Täytyy vielä kokeilla tuo bb:llä levittäminen, näitä kun on kertynyt kylkiäisinä, köh. Rullaati rullaati meikin alla vaikka vähintäänkin pintakuiva (ihan kohta 40 v.) iho, täytyypä testata yönaamiona! Kuulemma minulla on tasainen iho, josko tämä ei saa sitten "tarttumapintaa", heh. Seerumit ja öljyt Clarinsilta suosikkeja. Heli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se syy on ihan varmasti liian tasainen iho ettei tartu. ;) <3

      Clarinsin seerumit ja öljyt on munkin lemppareita, tosin nyt olen löytänyt voiteenkin, josta tykkään tosi paljon. :)

      Poista
  10. Hei kiitos muistutuksesta, minituubi BFB:a odottaa kaapissa edelleen testausta :D
    Mun blogista löytyy sulle Jonna haaste! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, täytyy tulla kurkkaamaan! :)

      Kerrohan sitten mitä pidit!

      Poista
  11. Itse pääsin kokeilemaan tätä töiden kautta ja sen jälkeen sen halunnut itselleni ostaa. Tämä olisi varmaan todella hyvä niille päiville joina en meikkiä käytä tai aamuisille koira kävelyille kun naamassa tuskin vielä edes ole kosteusvoidetta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tohon tarkoitukseen tää olis kyllä hyvä, koska tasoittaa ja heleyttää ihon pintaa välittömästi. :)

      Poista
  12. Joo täällä on kans yks joka on hakannu päätään seinään tän kanssa.. :D

    VastaaPoista
  13. Hei! Törmäsin vasta tähän postaukseen etsiessäni tuotteesta tietoa. Laitatko tämän yöksi naamioksi ihan ainoana tuotteena, suoraan puhdistetuille kasvoille eikä mitään päällekään?

    Kiitos muuten kivasta blogista, täältä saa paljon ihania tuotevinkkejä ja tykkään kovasti myös pohdiskelevista jutuista ja esim. lemmpisuklaalistoista :)

    Helkky

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Helkky,

      Kiitos, kiva kuulla. :)

      Laitan kaikkien yönaamiona käyttämieni tuotteiden myös tämän alle vähintään hoitoveden ja seerumin eli en käytä yönaamioita ikinä yksinään puhtaalle iholle. Varsinkin pintakuivalla iholla tuotteiden kerrostaminen on se "juttu" joka tekee ihon pehmeäksi. :)

      Poista
    2. Kiitos nopeasta vastauksesta! Pintakuivuutta esiintyy täälläkin joten kerrostusta peliin, kokeilenpa heti ensi yöksi :)

      Helkky

      Poista
    3. Ei mitään! Multa voi kysyä mitä vaan mieleen juolahtaa. :)

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives