10 luonnonkosmetiikan seerumisuosikkia


Voin kertoa, että koko viime vuoden loppu ja tämän vuoden alku on ollut täällä taustoissa melkoista seerumisavottaa, kun olen koittanut kymmenien ja taas kymmenien seerumeiden joukosta löytää niitä parhaimpia. Taustalla onkin useamman kuukauden mittainen "työ". Osan kokeiltavista olen hylännyt yhden käytön jälkeen, koska tuote ei ole ollut mielestäni tarpeeksi hyvä päästäkseen tähän postaukseen. Seerumista kun jo yhdellä käyttökerralla tietää sen verran, että miellyttääkö sen koostumus ja tuoksu itseäni tarpeeksi. Mukana on vanhoja tuttuja, mutta teille myös uusia tuttavuuksia joita ei ole ennen täällä blogissa näkynyt. Toivon, että postaus auttaa seerumia etsiviä löytämään itselleen sopivan tuotteen.

Myöhemmin tässä kuussa tai ensi kuun alussa on tulossa vielä oma postauksensa muista kuin luonnonkosmetiikan seerumeista, joten kannattaa pysyä kuulolla. Kaikkia seerumeita on testattu aamulla meikin alla ja yöksi laitettuna useampaan otteeseen. Jaoittelin lukemisen helpottamiseksi omat suosikkini vielä omiin kategorioihinsa sen mukaan, mille iholle minä pintakuivan ihon omaavana koin ne sopiviksi, en niinkään tuijottanut sitä, mitä purkin kyljessä sanotaan. 

Miksi ja millaiselle iholle seerumeita sitten tulisi käyttää? Minun ihonhoitofilosiani mukaan seerumit tekevät hyvää kaiken ikäisille ja kaikille ihotyypeille, pitää vain löytää omalle iholle sopiva seerumi. Kannattaa myös huomioida, että iho voi kaivata erilaista seerumia ihan vuodenajasta ja ihon kunnosta riippuen. Itse käytän aivan eri tuotteita kesällä kuin talvella. Seerumeita voisi kuvailla ihonhoidon superfoodiksi. Ne sisältävät isomman määrän aktiiviaineita kuin voiteet, joten ne tarjoavat iholle parasta mahdollista hoitoa. Seerumit voivat olla öljy- tai vesipohjaisia. Käytön jälkeen ihon pitäisikin tuntua samettisen pehmoiselta ja hyvin kosteutetulta ihotyypistä riippumatta. Yleensä seerumin päälle levitetään voide, mutta jos sinulla on normaali- tai rasvoittuva iho, seerumi riittää yksinään.


ABSOLUTION LA SOLUTION+ CONTROLE -PUHDISTAVA SEERUMI 15ML, 52€

Seerumi on tarkoitettu oikuttelevalle iholle, sillä se tasapainottaa ja puhdistaa tehokkaasti. Seerumia voi levittää koko kasvoille, käyttää täsmähoitona näppyjen päällä tai sekoittaa voiteeseen. Toimii myös hormonaalisten iho-oikkujen hoidossa. Itse käytin tuotetta t-alueella, joka minulla rasvoittuu helpoiten. Seerumi on väriltään vaaleanruskeaa, siinä on Absolutionin tuotteille tuttu hieman vihreä tuoksu. Iholle levittäessä ohut seerumi muuttuu läpinäkyväksi, imeytyy ihoon välittömästi, jättäen jälkeensä aivan ihastuttavan silkkisen pinnan. Iho tuntuu siltä kuin et olisi laittanut siihen mitään. Silti samalla se on kuitenkin hyvin kosteutettu ja t-alueen ihohuokoset näyttivät pienemmiltä. Täydellinen meikinalusseerumi rasvoittuvalle iholle, sillä seerumi piti ihon t-alueelta hyvin mattana koko päivän.

JUICE BEAUTY SOOTHING SERUM 60ML, 44€

Ihoa tehokkaasti rauhoittava ohut seerumi vähentää ihon punaisuutta ja tasoittaa ihon sävyä. Sopiikin erinomaisesti nuorelle herkälle iholle tai aknearpia rauhoittamaan. Varsinkin tuo punaisuuden poisto on tässä seerumissa todella tehokasta, heti levityksen jälkeen näkyviä tuloksia. Vaikuttavina aineina on käytetty mm. aloe veraa ja luomuvadelmaa. Tuoksu on hieman apteekkimainen, mutta ei häiritsevä. Sopii meikin alle.

NEAL`S YARD REMEDIES WILD ROSE BEAUTY ELIXIR 30ML, 69€

Ravitseva seerumi sopii kaikille ihotyypeille, mutta tuotteen paksu geelimäinen raikas koostumus ja tuotteen sisältämä kurkuma, joka auttaa vaalentamaan pigmenttiläiskiä, tekevät seerumista todella hyvin soveltuvan myös epäpuhtaalle iholle. Voide sisältää myös voimakkaasti andioksidanttista ja C-vitamiinipitoista villiruusunmarjaöljyä, kosteuttavaa hyaluronihappoa ja ihoa silottavia peptidejä. Tuotteessa on voimakas tuoksu, joka jakaa varmasti mielipiteitä. Nimestään huolimatta ruusun tuoksua ei tässä ole vaan yrttinen rosmariinin tuoksu. Se kuitenkin häviää iholta pian levityksen jälkeen. Geelimäinen seerumi tai eliksiiri on tehokkaasti kosteuttavaa, se silottaa ihohuokosia, joten ihon pinta näyttää tasaiselta. Toimii hyvänä tartuntapintana meikin alla. 


HELIXIUM SEERUMI 30ML, 48,90€

Etanaseerumi joka uudistaa, korjaa ja vahvistaa ihoa. Ehkäisee myös punoitusta. Seerumi sisältää luomutuotettua Helix Aspersa -etanaseerumia, joka sisältää runsaasti allontoiinia, glykolihappoa sekä hyaluronihappoa, jotka vahvistavat ihokudosta ja kosteuttavat ihoa. Seerumissa on vieno alkoholin tuoksu, mutta se häipyy iholle levittäessä. Koostumus on ohutta, melkein vesimäistä ja läpinäkyvää. Imeytyy ihoon välittömästi ja jättää jälkeensä sileän pinnan. Seerumi osoittautui testailujen aikana todella tehokkaaksi. Itselläni se häivytti valittömästi punoitusta ja rauhoitti ihoa. Yön aikana kuivat kohdat kasvoista katosivat. Sopii meikin alle. 

Huipuin tulos tuli kuitenkin atooppisella miehelläni. Eräs ilta mies valitti jälleen kerran silmän alle ilmestynyttä atooppista koholla olevaa kihelmöivää, punoittavaa ja kuivaa läiskää. Joka kieltämättä näytti pahalta. Koko poskipää oli melkein turvoksissa. Olin silloin juuri testailemassa tätä seerumia ja olin huomannut sen todella tehokkaat rauhoittavat ominaisuudet. Koska tuotteen tuoksu ei ole mitenkään naisellinen, sanoin miehelle, että laittaa seerumia atooppisen kohdan päälle, jos vaikka auttaisi. Siinä vaiheessa, kun mies melkein huutaa WAU, oli minunkin juostava katsomaan, mitä tapahtui. Välittömästi levityksen jälkeen punoitus hävisi huomattavasti ja ihon turvotus oli melkein poissa. :o Aamulla miehen herätessä kuivasta läiskästä ei näkynyt oikeastaan jälkeäkään. Ihan mieletön seerumi herkälle iholle.


GREEN PEOPLE AGE DEFY+ HYDRATE & RENEW SERUM 30ML, 44,70€

Kevyt beigen sävyinen seerumi on kosteuttava ja uudistava tuote ikääntyvälle iholle. Sisältää 21 erilaista aktiiviainesosaa mm. euroopanpyökkiuutetta ja vihreää teetä. Vihreä tee erottuukin tuotteen tuoksussa selkeästi, se on vihreänraikas. Seerumi kosteuttaa tehokkaasti ihoa ja tekee ihosta kiinteämmän tuntuisen, josta ominaisuudesta pidin itse erityisesti. Imeytyi ihoon nopeasti ja sopi hyvin meikin alle. 

IROISIE LE SÈRUM PRÈCIEUX 15ML, 56,10€

Anti-age -seerumi joka sopii myös herkälle iholle. Ylellisen näköinen kultaisilla yksityiskohdilla varustettu pieni pumppupullo on helppo käyttää. Emulsiomaista tuotetta saa annosteltua juuri oikean määrän. Seerumi on varsinainen ihon heleyttäjä, jonka lisäksi se myös kirkastaa. Ylellinen ylang-ylang rauhoittaa ja auringonkukka kosteuttaa sekä ravitsee ikääntyvää ihoa. Seerumissa on ylellinen hieman kukkainen tuoksu. Seerumi toimi niin öisin kuin päivisin, mutta itse tykkäsin käyttää seerumia varsinkin meikin alla sen upean heleyttävän vaikutuksen ansiosta. 

MÀDARA TIME MIRACLE CELLULAR REPAIR SERUM 30ML, 45€

Väriltään jännittävän vihertävä ohut emulsiomainen seerumi sisältää koivunmahlaa ja ihosoluja uudistavaa kasviyhdiste G7:ää. Seerumi tekee ihosta sileämmän ja kimmoisamman oloisen, antaen iholle kosteutusta. Tuotteessa on yllättävän mieto hieman makea tuoksu. Seerumi levittyy iholle hyvin ja jättää jälkeensä hieman "nihkeän" pinnan, jonka päälle meikki kiinnittyy hyvin. Koin itse seerumin todella kosteuttavaksi. Joten tämä sopiikin erinomaisesti ikääntyvälle kuivuudesta kärsivälle iholle.


GAMARDE SÈRUM ARGAN 30ML, 42€

Runsaasti E-vitamiinia sisältävä Arganöljy-seerumi on todellinen pitkävaikutteinen tehokosteuttaja. Seerumi teki ihon kuivista kohdista nopeasti pehmeämmät, samalla rauhoittaen ihoa. Varsinkin pakkasilla ihan ykköstuote. Öljyseerumin koostumus on ohuen öljymäistä, mutta omaan ihooni tuote hulahti hetkessä, joten se sopi myös meikin alle, joka ei ole omalla ihollani itsestäänselvyys öljyseerumien kohdalla. Tuoksu on melko mieto, omaan nenääni eniten tuoksui vienosti kaneli.

MOSSA FACIAL OIL VITAMIN COCKTAIL 30ML, 16,90€

Ihoa uudistava todellinen budjet-luokan kasvoöljy. Tuotteessa on käytetty paljon kasviöljyä sekä vadelman- ja tyrnin -vitamiiniseosta. Öljyssä on herkullinen hieman hedelmäinen tuoksu. Imeytyy ihoon nopeasti ja kosteuttaa ihoa tehokkaasti. Itselläni tämä jätti hieman "rasvaisemman" pinnan kuin esim. Gamarde, joten tykkäsin käyttää seerumia öisin. Illalla oli rauhoittavaa käydä nukkumaan hedelmiltä tuoksuvalla iholla. Aamulla peilistä katsoi heleät ja tasaväriset kasvot.

PATYKA HUILE ABSOLUE 50ML, 49€

Patykan öljyseerumi ilahduttaa todella riittoisalla koollaan. Ulkomuoto on tuttua Patykaa: ylellistä. Seerumi sopii kasvojen lisäksi käytettäväksi myös hiuksiin ja vartalolle. Tuotetta suositellaan kaikille ihotyypeille, mutta sisältämiensä Omega-rasvahappojen vuoksi se soveltuu mielestäni erityisen hyvin kuivalle iholle. Pulloon on pakattu 11 eteerisen öljyn cocktail, joka antaa iholle elinvoimaa. Öljyseerumi on koostumukseltaan juoksevaa ja siinä on ylellinen tuoksu. Tuotteen ohuen koostumuksen ansiosta se imeytyi ihoon nopeasti, jättäen ihon pinnan sileäksi. Tämä soveltui itselläni Gamarden tapaan myös meikin alle. 

Löytyikö joukosta tuttuja tai kiinnostavia seerumeita?

Ostopaikat:
Gamarde - eloNatura
Absoltution, Iroisie ja Patyka – Jolie
Màdara, Neil`s Yard Remedies ja Helixium - Biodelly
Green People – OrganicYou
Juice Beauty – Naturelle


Osa tuotteista omia, osa lehdistönäytteitä.





  1. Kaikki ovat tuntemattomia mulle mutta kiva kuulla uusista merkeistä. Itsellä on nyt Bio2Youn seerumeita, niistä olen tykännyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bio2Youn -seerumi oli itselläkin aikoinaan, tykkäsin siitä, mutta en päässyt sinuiksi sen tuoksun kanssa ollenkaan. :(

      Poista
  2. Ihanaa ku oli niin erilaisia merkkejä! Tossa oli nyt useempikin mielenkiintonen ja muutaman hankkimista oon iteki miettiny :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä vähän erilaisia, eikä välttämättä niitä kaikille tuttuja, koska niistä yleensä löytää sitten nämä helmet. <3

      Poista
  3. Ihana postaus! Kiitos testailuista ja kommenteista, näissä on monta uutta ja myös pari omaa suosikkia :) Etenkin luomuetanaseerumi houkuttelee, kun merkin päivävoiteen olen jo todennut toimivaksi. Edelleen mietin niitä pikku etanoita, joille syötetään luomuruokaa ja jotka saavat viettää lajinmukaista elämää :')

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos E!

      Mä muistankin sun postauksen siitä voiteesta, toi seerumi sai mut todella kiinnostumaan muistakin Helixium-tuotteista, sillä on aivan käsittämätöntä tavaraa. En olis uskonut mitä se teki miehen atooppiselle iholle, jos en olisi itse ollut todistamassa tapahtunutta. :o Etanoilla on pakko olla hyvät olot, kun tollaista saavat aikaiseksi. :`)

      Poista
  4. Hoksasin juuri, että olen talvella korvannut seerumit öljyillä. Seerumit ovat lähes unohtuneet kokonaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Öljyt on talvella ihania, itse olen pärjännyt yllättävän hyvin seerumeilla, kun pakkasjakso oli niin lyhyt.

      Poista
  5. Huh, minkä työn oot tehnyt! Tätä oli kyllä kiva lukea. Tuo Iroisie on yksi mun kaikkien aikojen suosikkiseerumeista <3 Mossa ja Gamarde on uusimmat sarjat, jotka on alkaneet kiinnostaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo onhan tässä ollut hommaa... Mossassa on tosi hyvä hinta-laatusuhde ja Gamarde on vaan niin erilainen mineraalivesineen. <3

      Poista
  6. Wau mikä postaus ja miten paljon vaivaa ja työtunteja! <3 Muutama tuttukin löytyi. Jäi kiinnostamaan Mossa ja jotenkin jo nuorena Lontoosta löytämä suosikki Neils Yard. <3

    Kivaa iltaa Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Menihän siinä "muutama" tunti tai oikeastaan kuukausi... Mossa on hinta-laatusuhteeltaan tosi hyvä, mutta sopii itselle vaan yöksi, mutta hinta oli niin loistava, että pääsi mukaan. Neil`s Yard Remedies on kyllä sellainen, että sen tuoksumaailmaan hurahtaa tai sitten ei ymmärrä ollenkaan.

      Poista
  7. Yhdyn Mian kommenttiin, että on siinä ollut työtä ja seerumi poikineen:) Mutta oli mielenkiintoista lukea tätä. En ole kyllä yhtäkään seerumia noista kokeillut, mutta juuri punakalle iholle suunnatut tietysti kiinnostavat eniten:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olihan siinä vähän, mutta mitä sitä ei harrastuksen vuoksi tekisi. :) Kiva, jos oli joukossa uusia tuotteita, luulen, että tykkäisit todella paljon Helixiumin seerumista.

      Poista
  8. Mulla on ollut joskus Juice Beautyn Blemish Clearing-seerumi, kylläpäs alkoi kiinnostamaan tuo Soothing Serum! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Soothing on ainakin mun lukeman mukaan paljon hellävaraisempi kuin Blemish, mutta muistaakseni Salka jutteli, että toikin välillä nipisteli sillä iholla, mutta itse en huomannut mitään. :)

      Poista
  9. Oi, ihana postaus! Tässä tulikin esiin monta uutta kiinnostavaa tuotetta, jotka täytyy laittaa korvan taakse! Olen seerumien vannoutunut käyttäjä ja juuri tällä hetkellä omana suosikkina on Mia Höydön ihana tehoseerumi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mian seerumi on kyllä ihanaa, itse tykkään tosi paljon sekoittaa Lempeää unta ja Lumousta keskenään, varsinkin meikin alle hyvä combo. :)

      Poista
  10. Suurin osa tuttuja, mutta tuosta Green People -merkistä en ole kuullutkaan. :O Olen joskus testannut tuota Absolutionin seerumia, mutta mun ihoni sai siitä yliherkkyysreaktion, niin se sitten jäi kaupan hyllyyn.

    Juice Beautylta minulla on sen sijaan Puhdistava seerumi ja olen tykännyt siitä. Pipettipullosta iso plussa, joka helpottaa käyttöä ja annostelua!
    Mossa kiinnostaisi kovasti ja Patykan öljyseerumi odottaa vielä korkkaamista. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Green Peoplella on aivan ihania tuotteita, kannattaa ehdottomasti tutustua. Olen joistain tainnut aiemminkin kirjoittaa blogissa, olen tykännyt oikeastaan kaikesta mitä olen brändiltä kokeillut.

      Poista
  11. Lähes puolet oli niin tuttuja, että olen itse käyttänyt :D Patykaa vain testerinapillisen tai kaksi. Iroisie oli ihana seerumi, samoin Gamarden öljyseerumi! Absolution jäi itselleni vähän no jaa-tuotteeksi, se ei ehkä auttanut iho-ongelmiini vaan suorastaan pahensi niitä. Juice Beautyn seerumikin oli alkuun liian tujua, mutta sittemmin ihoni on päässyt sen kanssa sinuiksi. Tykkään kuitenkin enemmän JB:n epäphtaalle iholle tarkoitetusta seerumista, joka puhdistaa ihoa, mutta omaa silti ihan uskomattomat kosteustehot! Mutta oamt suosikkini tästä joukosta ovat Iroisie sekä Gamarde :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika hyvin! :D Iroisie ja Gamarde ovat hyvät valinnat. Mä uskon, että Helixium sopisi sun iholle, mitä olen siitä lukenut. Itselle se oli sellainen ihmeaine! <3

      Poista
  12. Omassa käytössäni näistä on ollut vain tuo Huile Absolue. Siinä oli ihana tuoksu! Madaran muita Time Miracle tuotteita kokeilin testipussista, (tai kokeilinkohan tuota seerumiakin, en muista), mutta sain niistä aika välittömät yliherkkyysreaktiot. Ei tainnut olla minun tuotteita.. nekään. Muuten näistä tuotteista aika moni on jopa nimeltään minulle tuntemattomia. Iroisie toki tuttu, ja kiinnostaisi, mutta mulla tulee hinnan kanssa kakistelua, kun purkki on niin mitättömän pienikin. (Mutta ois kyllä nätti.)

    Onko tuo Mossa nyt joku vastikään Suomeen rantautunut? Vai miten minusta tuntuu, että olen vasta nyt ihan yhtäkkiä alkanut törmäilemään siihen? Pitää kyllä tutustua siihen. Siinä ois ainakin hintaluokaltaan inhimillinen sarja. :D Mulla alkaa olla jo vähän turhan paljon niitä kalliita lemppareita. (Ainakin meikeissä.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jännä, kun sanoit tosta Màdarasta, siis syy miksi Màdaran tuotteita ei ole blogissa paljoa näkynyt on se, että jostain syystä ne ei sovi mun iholle. Toi seerumi on eka Màdara, josta oikeasti voin sanoa ihoni pitäneen, tuntui ihanan kosteuttavalta.

      Mossa tuli tosiaan alkuvuodesta Suomeen.

      Poista
    2. Mulle on itse asiassa muut Màdaran tuotteet sopineet, tai siis eivät ole aiheuttaneet mitään reaktioita, mutta nimenomaan tuo Time Miracle -linja aiheutti. Niissä oli vissiin koivun mahlaa tai jotain koivuun liittyvää, ja se mua nyt eniten epäilyttää. Että josko olisin sille herkkä.

      Tuohon Mossaan voisi kyllä vähän tutustua. Itse asiassa juuri on kasvoilla eilen saamani Mossan bb-voide näyte. Tästä en osaa muuta sanoa kuin että aika tumma on sävy.

      Mutta kiitos seerumivinkeistä!

      Poista
    3. Joo koivunmahlaa taitaa olla. Saattaa hyvin olla noin. Màdara on itselleni ollut jotenkin vähän vaikea, olen sieltä täältä tuotteita kokeillut ja tää seerumi oli vasta eka tuote, josta tule kunnon wow-elämys. :) Sarja josta kovasti haluaisin pitää, mutta mun iho on jostain syystä eri mieltä. Se on hämmentävää, koska mun iho 99% ei ota nokkiinsa mistään.

      Kannattaa ehdottomasti varsinkin se vadelmainen misellivesi on ihanaa! Tykkään myös silmänympärysvoiteesta. Mossasta tulee blogiin enemmän juttua, kun saan nää seerumitestailut pois alta.

      Poista
  13. Ei ole kokemusta näistä mistään. Green Peoplen kuorintaa olen kokeillut ja se oli ihan kiva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä rakastin sitä kuorintaa silloin, kun käytin enemmän mekaanisesti kuorivia tuotteita, se oli ihana. <3

      Poista
  14. Mahtava kirjoitus :) Tässä oli monta tuotetta jotka herättivät mielenkiinnon :)

    VastaaPoista
  15. Kiva juttu ja hienot kuvat! Seerumit on kova sana, sieltä ne tehoaineet tulevat ja voide on vain suojana päällä. Olisi kiva, jos pakkauksessakin lukisi, mihin kunkin seerumin teho perustuu, ei pelkkiä lupauksia. Vaikka oma ihoni kyllä tykkää yleensä kaikesta, mitä sille annan;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myyjien sivuilla aika hyvin lukee mihin teho perustuu, niitä ei ilmeisesti olla saatu mahtumaan pakkaukseen. ;)

      Poista
  16. Näistä vain Madaran seerumi on tuttu, ja siihen todella ihastuinkin. Ihon uudistuminen oli silminnähtävää nopeastikin. Kyttään jotain tarjousta mistä sen raaskisin ostaa loppuneen minikoon loputtua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on hyvä, taitaa olla yksi muuten edullisen Màdaran arvokkaimpia tuotteita. :)

      Poista
  17. Mikä sopisi sekaiholle, herkälle couperosalle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti Helixiumin ja lisäksi öljyseerumit ovat aina couperosaiholle tarpeeksi hellävaraisia, sopivat myös sekaiholle, varsinkin Gamarden Arganöljyllä on ihoa puhdistavia ja tasapainottavia ominaisuuksia.

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives