Oodi munalle


Ihmeellinen pinkki meikkimuna nimeltään beautyblender rantautui Suomeen I love me -messujen yhteydessä puolitoista vuotta sitten. En tiedä tuliko se purjelaivalla vai lentokoneella, mutta kaikki kohisivat siitä. Pinkkejä ja muunkin värisiä munia vilisi silmissäni siihen malliin, etten oikein tiennyt miten päin olisin ollut. Sanotaanko, että munaa alkoi tulla jo kurkustakin. Hypen vuoksi eteeni nousi pinkin munan suuruinen muuri ja tuo muuri pitikin tunteeni tuotetta kohtaan pitkään hyvin viileinä. Tiedän, erittäin tyhmää, mutta joskus ihminen saa vastareaktion.

Olen aina tykännyt levittää meikkivoiteen sormin, mutta olin vähän aiemmin löytänyt levittämiseen vihdoin myös toimivan siveltimen. Sitten joku sanoo, että minun pitäisi alkaa munalla meikkiä levittämään. Ei kiitos. 

Kului puoli vuotta ja munia vilahteli edelleen siellä sun täällä. Ajattelin, että kai sitä sitten on kokeiltava, voinpa ainakin blogissani kertoa, että moinen kummallisuus ei toimi minulla. Sitä postausta ei koskaan tullut. Ei kyllä tullut sitä toistakaan, missä olisin kehunut munaa. 


Eräs päivä kuitenkin tajusin, että se on huutava vääryys. Joten päätin kirjoittaa tämän oodin munalle. Jos Mignon-muna on parasta mitä voi suuhunsa suklaan muodossa pistää niin beautyblender on sitä kasvoille. Ajatuskin meikkaamisesta ilman munaa vetää mielen matalaksi. 

Myönnän rakastuneeni beautyblenderiin ensi kosketuksesta. Se oli samanlaista rakkautta kuin silloin, kun näin mieheni kuvan ensimmäistä kertaa internetin treffipalstan etusivulla. Mikään ei koskaan ollut saanut meikkivoidetta näyttämään ihollani yhtä hyvältä. Samalla tavalla kuin rakkaus pukee meitä kaikkia. Koska beautyblender on käytössä hieman kostea ja meikkivoide taputellaan iholle ilman vetävää liikettä, ei se keräänny ihon kuiviin kohtiin, eikä lähde rullautumaan. Sillä saa iholle pehmeästi jopa paksuakin paksummat luonnonkosmetiikan meikkivoiteet, joita minulla on ollut hankaluuksia aiemmin levittää nätisti. Tuotteita on helppo kerrostaa iholle, töpöttelet vain lisää. Sormin levitykseen verrattuna munalla levittäminen ottaa hieman enemmän aikaa, mutta siinäkin kehittyy, eikä ne lisäsekunnit aamulla tunnu enää niin tärkeiltä, kun näkee lopputuloksen.

Olen niin rakastunut munaan, että teen sillä melkein koko meikin. Meikkivoiteen lisäksi töpöttelen munalla myös peiteaineet, puuterit ja jopa jauhemaiset mineraalipohjat kasvoille. Puhumattakaan voidemaisista poskipunista, jotka kapistus levittää poskille utuisen näköisiksi, jotta voin tuntea hetken olevani Jane Austenin elokuvissa, joissa kaikilla naisilla on kauniisti rusottavat posket.


Niin kuin kaikkia munia on myös beautyblendereitä on erilaisia. Olen kokeillut kaikkia muita värejä, mutta en lateksitonta valkoista. En ole huomannut värien kohdalla suurtakaan eroa, mutta jos aletaan saivartelemaan niin ehkä alkuperäinen pinkki on kuitenkin lempparini. En osaa selittää, mutta se tuntuu iholla aavistuksen pehmeämmältä kuin muut, mutta se voi olla omaa harhaani. Munan oikeasta huollosta kannattaa huolehtia. Tiedän ihmisiä, jotka eivät pese munaansa heti käytön jälkeen ja ajatus on minusta hirveä. Kaikki ihon bakteerit muhimassa kosteassa munassa... Itse pesen munan hyvin heti jokaisen käyttökerran jälkeen, kuka ei pesisi? 

Täten julistankin, että beautyblender on paras muna sitten Mignonin keksimisen jälkeen. 

Muita beautyblenderiin ihastuneita?

Kyseessä ei ole maksettu mainos sillä munat ja mielipiteet ovat omiani.


 1. Vastaukset
  1. Se on, olen kokeillut muutamaa kopiotakin, mutta eivät ole herättäneet samanlaisia tunteita. :D

   Poista
 2. Aivan paras postaus, miten koukuttava ja hauska teksti ja mikä ylistyslause maailman parhaalle meikkimunalle ja sivulauseessa myös Mingnonille. <3 Vuoden varmaan pyörittelin omaani laatikossa, kunnes päätin ottaa käyttöön muiden suitsutusten innoittamana ja kävi kuten sinullekin eli ihan paras ase meikkaukseen. :)

  Aurinkoa päivään ihana Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia!

   Eli sä olit myös skeptinen? Samiksia tässäkin asiassa. ;) Ehkä sitä rakastuu sitten tuotteeseen palavammin, kun se yllättääkin todella positiivisesti?

   Aurinkoista päivää sinnekin!

   Poista
 3. Komppaan Tiiaa, hauska juttu! BB on mainio keksintö, sillä millään muulla tavalla ei saa yhtä kaunista ja kestävää jälkeä. Kun levittää kostealla sienellä meikkivoiteen, peitevoiteen ja puuterin, iho on sileä ja huokoset katoavat kuin taikaiskusta. Silmärypyt eivät katoa tosin mihinkään, mutta eihän tässä vissiin taikasauvasta puhuttukaan.

  Olen kokeillut ensin Real Techniquesin ja We care -sientä ja nekin toimivat yhtä hyvin, jälkimmäinen tosin luovutti vöriä pesussa. Uteliaisuus voitti ja hankin lopulta aidon Beautyblenderin. On siinä jotain, se on kevyin ja mukavin käyttää, vaikka jälki on kaikilla yhtä hyvää.

  Puhdistan nämä muuten oljymäisellä meikinpoistoaineella tai Marseille-saippualla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Virpi! :)

   Olen samaa mieltä, ihan loistava keksintö. Oikea pintakuivan ihon unelma, mutta varmasti myös muidenkin. Auttaispa vielä silmäryppyihinkin niin voisin maksaa tuplahinnan. :D

   Kopioiden suurin vika on musta se, että ne eivät ole vaan niin pehmoisia kuin beautyblender, sen eron tuntee taputellessa iholle.

   Itse käytän myös saippuaa puhdistukseen, viime kesänä Kreikasta tuodut käsintehdyt oliiviöljysaippuat toimivat puhdistuksessa kuin unelma (onneksi ostin niitä säkillisen), samoin tietenkin beautyblenderin oma saippua.

   Poista
 4. Mää oon varmaan ainoa maailmassa, joka ei tykkää :( Mun mieleen se on vaan liian karhea ja tekee mun ihohuokosista vielä näkyvämmät. Tykkään eniten feikeistä, joita oon testannut. Käytän tuota nyt lähinnä varjostuksiin ja korostuksiin ja silmänalle niihin se toimii pätevästi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta taas just ne feikit on kamalia kovia koppuroita, niin kovia, että taputellessa melkein hakkaa itseltään tajun pois. :D Mähän en esim. käytä siveltimiä kovinkaan mielelläni pohjan levitykseen, koska musta tuntuu, että kaikista pehmeimmätkin raapii mun ihoa ja se alkaa punoittamaan (mulla on tosi kosketusherkkäiho). Lisäksi siveltimet vain pyörittää ihon kuivissa kohdissa sitä meikkiä sutuksi.

   Mut on ihan normaalia, että kaikki ei toimi kaikilla. :)

   Poista
 5. Ihana teksi ja teki juurikin sitä kunniaa tälle munalle mitä se kaipaakin. Itse olen ihan myyty tähän, Cia taas vielä on totuttelu vaiheessa. Veikkaan, että juurinkin tämän kostutus ennen käyttöä tekee hänelle siitä jotenkin hankala. Veikkaan silti, että yksi kaunis päivä, huomaan minun varamunani kadonneen :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marina. :)

   Voi hyvin olla, että se kostutus voi tuntua jotenkin hankalalta nuoresta ihmisestä, joka haluaa nopeasti meikin kasvoille. Hah. varamuna katoaa. :D

   Poista
 6. Mä ymmärrän täysin ton vastareaktion, en oo vielä tähän päivään mennessäkään esim. kokeillut Lumenen CC-voidetta, kun siitä kohkattiin silloin aikanaan [i]joka paikassa[/i]... :D Mutta BB on kyllä parhautta, pohjan tekeminen ei vaan tunnu enää samalta ilman sitä. Ja miten mielettömästi se toimii peitevoiteiden kanssa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, et vai? :D Musta se oli silloin tosi hyvä ja tykkäsin paljon, mutta nyt kun aikaa on kulunut, on markkinoille tullut musta parempiakin tuotteita. Niinpä, millään et saa peitevoidetta nätimmin kuin bb:llä. <3

   Poista
 7. Munamunamunamuna... :D Pääsiäinenkin jo kohta :P Mutta joo, mäkin hehkutin tuota munaa jokunen aika sit blogissa, mut sit sen käyttö unohtui, koska likat tykkäsivät käpälöidä sitä sen kuivumisen aikana ja heitellä sit vähän lattialle kans... OMG, yök. Ehkäpä kaivan munan taas esiin ja käyttöön tämän myötä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on tulossa. :p Ilmeisen hyvä leikkikalu myös tämä muna? :D Sun pitää laittaa johonkin niin korkealle kuivumaan, että pikku kätöset ei yllä siihen. :)

   Poista
 8. Yksi ongelma tämänkin kanssa kyllä on ; asiakasmeikit. Niin ihanasti kun BB toimiikin, ei se ole käytännöllinen meikatessasi muita ihmisiä, koska no, se on kallis ostaa jokaiselle asiakkaalle erikseen. Epäilen että joku tosin saattaa käyttää samaa sientä ajatellessa että pesu hoitaa hygienian, mutta jotenkaan itse en usko oikein tämän tyyppisen välineen desinfiointiin riittävän pelkän pesun..?

  Oman nassun kyllä meikkaan tällä aina! :)

  - Trin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että suomalaiset meikkarit on tarkempia tän käytössä asiakkailla. Olen vähän ymmärtänyt, että ulkolaiset käyttää ihan surutta asiakkailla, suhtautuvat siihen samalla tavalla kuin siveltimiin, pesevät munan päivän päätteeksi ja seuraava on taas uusi päivä.

   Poista
  2. Itse en käytä muita meikatessani. Toivottavasti ei kukaan muukaan meikkaaja. :D

   -Trin

   Poista
  3. Toivon myös... Musta on mahtavaa, että Suomessa suhtaudutaan tähän hygienia-asiaan vakavammin, kun ulkomailla homma tuntuu olevan lepsumpaa...

   Poista
 9. Täällä löytyy myös yksi vastareaktiova! Ehkä lähinnä siksi, että meikkisieneksi hintaa on paljon ja tuli jotenkin sellainen tunne, että nyt vaan yritetään brändillä ja mielikuvalla myydä tavallista meikkisientä. Lukemani kokemukset kyllä puhuvat puolestaan, samoin mitä tulee feikkimuniin, jotka eivät monien käytön perusteella ole yhtä hyviä. Ehkä nyt kun terävin kiihkoilu tästä munasta alkaa olla ohi, voisin vähintään harkita BB:n ostoa. Ehkä jostain tarjouksesta... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika tekee yleensä näissä vastareaktioissa tehtävänsä, mutta joskus voi mennä todella pitkän aikaakin. :D Beautyblendereitä olen ainakin Sokoksella nähnyt usein tarjouksessa ja eiköhän kevään Hulluilla Päivillä taas tule näistäkin joku tarjous olemaan.

   Poista
 10. Mulla on Real Techniquesin ja Avonin meikkimunat, joita käytän aina välillä. Tykkään meikkisienen jättämästä pinnasta iholla, mutta se peseminen... Liian "vaikeaa" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pesu on aika työlästä, mutta Kreikasta tuomani oliiviöljysaippuat on kyllä taikaa näiden kanssa!

   Poista
 11. Kai munkin on nyt sit pakko vihdoin ja viimein taipua ja antaa tälle mahdollisuus, vaikka en ikinä ole tykännyt käyttää meikkivoiteen levittämiseen mitään sieniä tai muitakaan välineitä :D Aina on menty omilla kätösillä :D Mutta kun nyt kerran säkin tätä kehut, niin... ;) Yksi meikkimuna jo odotteleekin kaapissa, eli ehkä mä nyt sit tartun siihen lähipäivinä. Katsotaan miten käy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SIIS MITÄ? Luinko nyt oikein? Sä et ole koskaan edes kokeillut tätä?!? :D Musta tää on parempi kuin sormet mm. siksi, että estää loistavasti tuotteiden rullaantumisen iholla ja se utuinen photosopattu jälki, sitä ei saa sormilla. <3

   Poista
 12. Mullakin oli alkuun suuria epäilyksiä bb:n suhteen, en vaan voinut kuvitella "sienen" toimivan yhtä hyvin kuin luotto meikkivoidesiveltimeni. Ja vielä parikymppiä meikkisienestä?! Onneksi tuli kuitenkin hankittua, sillä todellakin toimii :) Vaikka käytänkin vielä toisinaan sivellintä, en voisi enää kuvitellakaan olevani ilman beautyblenderia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan parinkympin hinta sienestä tuntui itsestäkin aika kovalta silloin aluksi, kunnes paljastui, ettei se kuitenkaan ole ihan sellainen sieni kuin ne paketissa myytävät valkoiset kolmiot, jotka joutuu heittämään yhden käyttökerran jälkeen menemään. :D

   Poista
 13. Joo ja se "kuminen" haju mikä joissakin meikkisienissä saattoi uutena olla :D Vaikka kuinka pesi niin sen aisti vielä kasvoiltakin...

  VastaaPoista
 14. Siis pitääkö minunkin nyt kokeilla tuota :D Eikö se sieni ime kamalasti voidetta itseensä = epätaloudellinen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täähän ei ime itseensä niin paljon voidetta, koska sieni on kostutettu vedellä. Itsellä kuluu bb:n kanssa vähemmän meikkivoidetta kuin siveltimellä, mutta ei se tietenkään pelkkiä sormia voita, mutta jälki vaan on niin paljon nätimpi kuin sormilla. :D

   Poista
 15. Loistava kapine kerta kaikkiaan! Mulla on jo toinen kappale menossa, ku ensimmäinen alkoi kovan käytön jälkeen hajoaminen. En osaa enää mitään muuta käyttää.

  Kata

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Hyvin vaikea kuvitella tehdä meikkiä ilman bb:a. <3

   Poista
 16. Muistan kun näin tämä rakkauden ensimmäistä kertaa. Ihastuin, kun kokeilin niin rakastuin. Tästä en luovu koskaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin vaikea olisi kuvitella meikkaamista ilman BB:a, niin huippu se on. <3

   Poista
 17. Olipa mielenkiintoinen munapostaus. Ja sopiva postaus ajankohtaan Täällä on vain hankittu Kinder- ja Mignon-munia huomisille virpojille :)
  Täytyy tunnustaa, että BB on minulle ihan vieras juttu, mutta niin kiehtovasti kerroit, että herätit mielenkiintoni. Tutustua aion.
  Kiitos Jonna ja kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin voisin tulla teille virpomaan, jos tarjolla on mun suosikkeja Mignoneita ja Kindereitä, parhaat munat tarjolla sitten! ;) <3

   Ihanaa sunnuntaita Tuula!

   Poista
 18. Nättiä jälkeä tekee. Mutta se peseminen! Mun täytyy kans pestä heti joka käytön jälkeen, eli jos on kiire, niin en käytä. Eli melkein aina ;)

  VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives