Naturally matte


Olen usein maininnut siitä kuinka paljon rakastan luonnollisen näköistä meikkiä itselläni. Käytän paljon hyvin värikkäitä huulipunia ja aika räväkän sävyisiä poskipuniakin, mutta silmämeikissä lempisävyjäni ovat useimmiten ruskean eri sävyt. Se tuntuu varmalta, turvalliselta ja kotoisalta, vaikka kesällä saatan silloin tällöin innostua myös pieniin väri-iloitteluihin.

Kun Jane Iredale julkaisi maaliskuussa Skin is IN! -kevätkokoelman, silmiini pisti välittömästi kokoelman Naturally matte-paletti. Tiesin heti, että minä ja paletti kuulutaan yhteen. Viime vuoden käytetyin palettini oli UD:n Naked ykkösen lisäksi Jane Iredalen Getaway. (paletti oli LE, mutta sitä saattaa saada edelleen joltain jälleenmyyjiltä). Se oli myös ainoa luomiväripaletti, jonka pakkasin Rodoksen reissulle mukaan, koska se on niin monikäyttöinen. Iredalen paletit ovatkin oivallisia matkakumppaneita, koska ne ovat superlitteitä ja melko kevyitä. Tykkään myös niiden peilimäisestä ruusukultaisesta ulkomuodosta, jonka sisältä paljastuu hopeinen sisus ja iso peili. Niin Getawayssa kuin Naturally matte -paleteissa on tuollainen isompi pyöreä luomivärinappi, jonka sävy soveltuu mielestäni erinomaisesti tuomaan valoa myös kasvoille tai korostamaan kulmaluuta. Getawayn nappi on sen verran hohtava, että sitä olen käyttänyt myös highlighterina.


Skin is IN! -kokoelma on täynnä kauniita neutraaleja sävyjä. Jopa kokoelmaan kuuluva Flawless-poskipuna on nuden sävyinen.

Naturally matte -paletti sisältää viisi sävyä.

Buttercream – kermainen pehmeä matta vaaleabeige 

Hush – kevyt helmiäishohtoinen babypinkki

Slate Brown – matta ruskeanharmaa

Eggplant – lämmin mattaruskea

Fudge – matta tumma suklaanruskea 

Flawless – matta hieman persikkainen nude

Kaikkien sävyjen koostumukset ovat kermaisia ja todella pehmeitä. Luomivärit ovat helppoja hieman tumpelommankin meikkaajan levittää, sillä ne liukuvat unelman pehmeästi luomella, joten häivyttäminen käy kuin tanssi.


Flawless oli itselleni hämmentävä. Minulla ei ole aikaisemmin ollut mitään tämän väristä poskipunaa. Sävy on niin neutraali, että se on poskilla melkein huomaamaton, se kuitenkin on siellä, kun katsoo. Olen tykännyt käyttää tätä niin, että levitän Flawlessia kunnolla poskelle ja sitten posken korkeimpaan kohtaan sipaisen aavistuksen jotain persikkaista tai pinkkiä sävyä. Lopputulos on kaunis ja luonnollinen. Hyvää tässä sävyssä on se, että tämä toimii loistavasti myös luomivärinä. Joinakin päivänä olen levittänyt Flawlessia yksinään koko luomelle ja se näyttää todella nätiltä.


Naturally matte on ollut nyt muutaman kerran tositoimissa ja ei voi muuta sanoa kuin, että olin oikeassa, me kuulutaan yhteen. Paletin kanssa tykkään tehdä todella luonnollisia lookeja. Yllä olevassa kuvassa kasvoillani on Estèe Lauderin C.C, jolla saa todellakin aikaiseksi rakastamani "my skin but better" -lookin. Nyt kun on kesä, minulla on hyvä ihopäivä lähes joka päivä, joten todella kevyt CC riittää hyvin yksinään. Pikkaisen puuteria t-alueelle ja se on siinä. Primerinä käytin Jane Iredalen Smooth Affairia. Poskilla Flawless. Silmiin käytin koko luomelle ja kulmaluulle paletin Buttercreamia. Luomivakoon Slate Brownia, joka taitaa olla paletista oma suosikkini, varmaan täydellisin harmaanruskea, mitä olen koskaan käyttänyt. Hushia laitoin hieman liikkuvalle luomelle. Yläluomelle ripsien rajaan tein rajauksen Eggplantilla. Kulmat käsittelin ainoastaan värillisellä kulmageelilä, halusin jättää ne todella luonnollisiksi. Huuliin sipaisin kesäksi ilmestynyttä Jane Iredalen LipDrinkiä sävyssä Flirt. LipDrinkeissä on suojakerroin SPF15, joten ne ovat oivia kesäkäyttöön. Kosteuttavat ja tekevät huulista pehmoiset. Tuoksu on kirpeän karkkinen. Loppusilauksen ja aurinkoisen ilmeen kasvoille tein Dr. Hauschkan Aurinkopuuterilla.

Millainen on teidän turvameikki?

Jane Iredalen jälleenmyyjät löydät täältä.

Rentoa viikonloppua kaikille!

Jane Iredale -tuotteet lehdistönäytteitä.




  1. Ihanan näköinen paletti. Jane Iredalen meikit on kyllä huippuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ovat, tykkään, että toi on oikeastaan yhtä sävyä lukuunottamatta kokonaan mattaa, yhdessä sävyssä on vähän hohtoa, mutta todella hillitysti. Tällä saa oikeastaan tehtyä meikin kuin meikin. <3

      Poista
  2. On kyllä kaunis meikki! <3 Kaivankin huomenna samaisen paletin aamusta esille, kiitos inspiraatioista. :)

    Linda/Juille's

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaiva ihmeessä, tästä on tullut ihan mun lemppari. Tehty meille joille välttämättä se väri-iloittelu ei ole niin ominta. :)

      Poista
  3. Niin kaunis sinä ja ihana meikki! <3 Täytyykin kaivaa tuo CC esille, se tosin hapettuu mun iholla ehkä aavistuksen liian tummaksi :P Mutta sulla lopputulos on perfect!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Salka.

      Joo se hapettuu hieman mullakin, mutta koska en ole ihan kalmo niin se tekee sellaisen tosi täydellisen pienen päivetyksen. Nyt olen vielä aavistuksen päivettynyt, niin se on sävyltään täydellinen.

      Poista
  4. Kaunis meikki, kaunis nainen! Toi paletti olisi ollut vielä pari kk sitten ihan täydellinen väreiltään, mutta hiustenvärin myötä vaihtui yhtäkkiä meikin sävymaailma lämpimämmäksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Niina. Mä en ole noin tarkka, meen fiiliksen mukaan, mutta helposti kyllä jos vaihtaa hiusten väriä sitä tulee eksyttyä uuden sävymaailman äärelle siinä samassa. Mäkin meikkasin eri tavalla, kun oli punaiset hiukset kuin nyt. :)

      Poista
  5. Tuo näyttää kivalta paletilta ja Iredalet on aina laadukkaita, yo-meikkinikin oli kokonaan Iredalea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on todella monikäyttöinen ja sellainen, että periaatteessa nuden meikkilookin ystävä ei oikeastaan muuta edes tarvitse. :)

      Muistankin, että sun YO-meikki oli tehty JI:lla. Jossain postauksessa siitä mainitsit. :)

      Poista
  6. Kaunis meikki, joka antaa kuulaan ihon olla pääosassa. Vaaleat huulet tekevät kasvot hiukan erinäköisiksi, hyvällä tavalla siis:) -Jostakin syystä olen itse alkanut haluta vaaleampia punia. Olen niin perusteellisen jälkijunassa tässä nudemuodissa, se iskee oikeastaan vasta nyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaaleat huulet on ehdottomasti itselleni tossa meikissä se oudoin juttu, en ole siinä niin kotonani kuin punaisissa huulissa, mutta halusin tehdä tosi naturellin lookin. Jos multa kysytään, niin vaaleat huulet hieman vanhentaa mua, tästä näkee aika hyvin, miten oikeasti kirkas punainen nuorentaa. Etkä tule jälkijunassa, musta nudemeikki on aina muodikas. :)

      Poista
  7. Täällä kans kannatetaan ruskean erisävyjä ja vaaleita sävyjä silmämeikeissä! Huulet taas värikkäämmät, kuten bloginpuoleltani näkyy! :-) Ihanaa kesää!
    Satu, http://mylifes-stripes.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin tykkään normista paljon räväkämmistä huulista, mutta halusin pitää tällä kertaa lookin tosi luonnollisena. :)

      Kiva kesää sinnekin!

      Poista
  8. Tosi kaunis paletti ja oot kyllä nättinä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on! Paletti olis myös niin sun tyylinen. ;) Kiitos. <3

      Poista
  9. Olet niin kaunis ❤️ ihanan eteerinen ja sinulle sopiva meikki :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos T. <3

      Tykkäsin itse tosi paljon tästä, juuri sellainen missä viihdyn, paitsi huulet oli hieman riskivalinta. ;)

      Poista
  10. Voi lääh, tuo paletti on niin kivan oloinen...! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No se on, musta ihan täydellinen luonnolliseen meikkiin, mutta saa myös iltameikin, kun lisää vaan tummaa. :)

      Poista
  11. Jonna olet niin kaunis ja mikä iho! Joka päivä, silloin siis kun meikkaan käytän jane iredalen luomaria, nyt koukussa sellaiseen matkakittiin jossa lila sävy. Mutta tuo paletti on täydellinen ja siinä on juuri sellaiset joka päiväiseen meikkiin tarkoitetut klassikkosävyt. Koostumus on ihana, koska olen luomivärien kanssa niin huono, niin tuolla paletilla minäkin osaan. :) Ihanaa viikonloppua Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia. <3

      Se matkakit on tosi hauskan näköinen, mulla ei sellaista olekaan. :) Tällä paletilla kyllä onnistuu kuka vaan, sävyt leviävät niin helposti eivätkä jämähdä luomeen kiinni.

      Rentoa viikonloppua Tiia!

      Poista
  12. Ihana kuva susta! <3 Mulla on stressin takia tullut taas vähän revittyä ihoa auki (joo, tiedän: milloinkohan opin...) Muuten tykkään kans tuosta Estèe Lauderin CC:stä, jonka sun vinkistä silloin ostin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :)

      Estèe Lauder on ihan mun lemppari kesällä, talvella käytin sitä usein primerinä ja lisään päälle vielä meikkivoiteen. :)

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives