Joululahjat

MAINOS: SORTTER.FI

Tajusin aamulla seuraava postausta miettiessäni, etten varmaan koskaan ole esitellyt täällä joululahjojani. Tykkään lukea todella paljon toisten lahjaesittelyjä, mutta omiani en ole kertaakaan esitellyt. Koitin etsiä lahjaesittelyjä vanhoista postauksistakin, mutta ei. Olen kyllä ohimennen maininnut mitä olen saanut, mutta en sen kummempaa. 

Olemme mieheni kanssa molemmat vähän samanlaisia hölmöjä ja tykkäämme ostaa toisillemme lahjoja. Lahjojen ei todellakaan tarvitse olla mitään kalliita, kunhan ne on ajatuksella mietitty. Tänä vuonna sovimme ennen joulua, että emme ostaisi kuin maksimissaan kolme lahjaa. Kuten arvata saattaa, molemmat lipesivät tästä aika pahastikin, mieheni minua vieläkin pahemmin. 

Lahjat ovat aika henkilökohtainen asia ja ehkä siksi minusta on tuntunut vuosien aikana vaikealta esitellä niitä. En halua myöskään, että minun ajateltaisiin pröystäilevän lahjoillani, vaikka ne eivät mitään kovin arvokkaita olekaan. Olen kuitenkin sitä mieltä, että jokainen tyylillään. Toiset eivät halua lahjan lahjaa, toiset ostavat yhden ja sitten on näitä meidän kaltaisia hörhöjä. Toiset eivät yksinkertaisesti pysty lahjoja ostamaan. Mikään ei ole oikein tai väärin. Päätin kuitenkin kuvata osan lahjoistani, sillä sain tänä vuonna jotenkin tosi osuvia ja siksi rohkaistuin vihdoin niitä vähän tarkemmin esittelemään. 

Lopuksi vielä haluan sanoa, että kyllä, minä todellakin osaan arvostaa kaikkea sitä minulla on. Opiskeluaikoina tuli laskettua omaa budjettia aika tarkkaan, kun ruokarahaa oli kahdeksi viikoksi kaksikymmentä markkaa. Koska halusin tulla itse toimeen, enkä käydä mummoni lompakolla. Näen myös työssäni jatkuvasti ihmisiä, joilla ei ole asiat niin hyvin kuin minulla. Se saa joka kerran ajattelemaan sitä, kuinka hyvin itsellä asiat tällä hetkellä ovat (tulevaisuudestahan ei tiedä kukaan) ja siitä jos mistä osaan olla kiitollinen.

Tulevaisuudesta ei kuitenkaan kannata liikaa huolehtia, sillä raha-asiat on helppo järjestää lainojen kilpailutus- ja vertailupalvelu *Sortterin avulla. Säästät rahaa yhdistämällä vanhat luotot ja lainat yhdeksi edullisemmaksi lainaksi. Sortterin palvelussa voit kilpailuttaa *yhdistelylainat ja samalla säästää kuukausierissä- ja kuluissa. Palvelussa voi myös kilpailuttaa vakuudettomat *kulutusluotot, tarpeellisia isompia yllätyksellisiä menoja varten.


Suklaata tulee joka vuosi. Se on selvä. Sitä ostaa niin ystävät kuin miehenikin, kaikkia en viitsinyt edes kuvata. Varsinkin belgialaisilta kohvehdeilta odotan paljon. En ole vielä edes avannut rasiaa, sillä vatsa on niin täynnä jouluruokaa, että tuntuu, ettei sinne mahdu oikein mitään muuta.

Kirjoja tuli tietenkin. Meillä on itseasiassa miehen kanssa diili, että ainakin yksi kirja pitää ostaa, se on alusta asti ollut meidän yhteinen juttu. Voitte uskoa, että kirjan osto ei ole aina helppoa, kun omista kirjahyllyistä löytyy parituhatta kirjaa. Onneksi niitä julkaistaan joka vuosi uusia. Kahta saamistani kirjoista olin toivonut ja kolmas oli ylläri. Auswitchin tatuoija oli toivekirja. En tiedä olenko ikinä maininnut, mutta minulla on muutamia teemoja, joista kerään kirjoja. Ne ovat Pohjois-Korea, joulu, Egypti ja kaikki holokaustiin liittyvä. Yleensä toivon lahjaksi myös elämänkertaa, koska ne ovat se viimeisin keräilykohde. Tämä vuonna toive oli selvä – Aino Sibeliuksen elämäkerta. En malta odottaa, että pääsen kurkistamaan Ainon elämään Ainona, ilman että häneen tutustutaan jonkun miehen kautta. Kolmantena kirjana sainkin pokkarin Pieni bistro Bretangessa, joka on hivenen kevyempää luettavaa kuin kaksi muuta. 

Blogia lukeville varmaan on tullut selväksi, että rakastan Muumeja. Ystäviltäni sain pari muumimukia. Kesämukin Iltauinti, joka minulla toki oli ostettuna keräilyversioksi hyllyyn. Onkin ihanaa, että minulla on  nyt myös toinen kappale, jota voin käyttää. Uusin muumipeikkomuki minulta puuttui kokoelmastani kokonaan. Mieheni ilahdutti minua muumimuki kuusenkoristeilla, jotka varmaan kirvoittivat eniten ihastunutta huokailua (rakastan tuota aihetta). Sain myös vuosittaisen Kalevala Korun kuusenkoristeen, jonka olen saanut nyt muutamana vuotena peräkkäin. Joka vuosi kuusta koristellessa sydämessä käy pieni lämmin läikähdys, kun ripustan niitä kuuseen. Ihana lahjaidea, josta on iloa lopun elämää.

Eva Solon termosmukia olin myös toivonut, että voisin juoda töissä ns. kunnon kahvia. Meillä on töissä kyllä kahviautomaatti, joka jauhaa oikein pavuista kahvin ja se myös puhdistetaan tarpeeksi usein. Jostain syystä se kahvi ei silti ole kovin hääviä, liekö johtuu niistä melko basic-pavuista, jotka eivät enää parempaan tottuneelle oikein maistu. :D Kaikessa hifistelyssä on aina tämä vaara, kun tottuu parhaaseen, mikään entinen ei sitten oikein enää tunnu tai maistu samalta. Meillä itseasiassa on jo yksi tällainen Eva Solon termosmuki. Ystäväni Tiia K Minäkö Keski-ikäinen blogista antoi sellaisen minulle vuosi sitten, mutta se tuli silloin mieheni käyttöön. Joten minulle iski myöhemmin mukikateus. Enää ei tarvitse olla kateellinen, koska sain omani ja pääsen nautiskelemaan töissä omasta termarista kuumana kunnon kahvia.

Kylmiin jalkoihini sain lämmittämään uudet pehmeät sukat.

Isoimmasta yllätyksestä vastasi silti paras ystäväni, joka oli ostanut minulle Fjällrevenin Totepackin No. 1 mustana. Ensin mietin, että mistä ihmeestä ystäväni oli tajunnut ostaa laukun. Mutta sitten muistin, että oltiin juteltu näistä jossain vaiheessa. Minähän meinasin ottaa käyttööni työmatkoille jo kesällä mieheni vanhan olalla kannettavan Fjällrevenin, koska hän osti itselleen repun ja se olalla kannettava on jäänyt vähälle käytölle. Nyt ei tarvitse "varastaa" miehen laukkua, koska sain oman. Laukkuhan on todellinen monitoimi-ihme. Se on syvä, joten se vetää paljon tavaraa. Sinne mahtuu niin vaihtovaatteet kuin eväätkin. Lisäksi sitä voi kantaa kädessä tai olalla, mutta siitä muotoutuu myös selässä kannettava reppu. Suomen keleissä osaan arvostaa vahattua kangasta, joka hylkii vettä. Otin laukun heti käyttöön. 


Mitä sait lahjaksi?




  1. Apua miten kivoja lahjoja! Minä sain lahjakortin, rahaa, suklaata, sukkia ja villasukkia, sormikkaat, mukeja, muumi joulumukin, pyöreitä kynttilöitä Festivoihin ja sit mieheltä villapaidan. Kaikki käyttiksiä mutta kyllä parhaat lahjat saa kun itse ostaa ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihania lahjoja! Noi pyöreät kynttilät on muuten sitten älyttömän vaikea löytää, kun niitä joskus etsii, joten loistava lahja. :D

      Poista
  2. Tosi kivoja lahjoja. Kirjat on kyllä mullakin kestosuosikki ja hyvän kirjan parissa vierähtääkin aaton jälkeiset päivät intensiivisesti. Itse kun olen erityisen kiinnostunut autiotaloista niin sain aihetta käsittelevän kirjan mihin olen uppoutunut nyt oikein antaumuksella 😁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Autiotalot on tosi kiehtovia, äläs nyt anna uusia ideoita, mistä voisin kiinnostua. :D

      Poista
  3. Mä pääsin nyt tutustumaan näihin perinteisiin joululahjoihin: suklaaseen, arpoihin, leffalippuihin ja sukkiin. Varsinkin kun vietti joulua sukuloimassa, eikä kukaan tiedä makuani. Ne tuottivat yllättävän paljon iloa, tykkäsin että ei tullut kamalasti mitään fyysistä tavaraa (vaikka itse tykkäänkin sellaisia antaa silloin tällöin). Lahjoitin itse itselleni kenkien huoltotarvikkeita.

    xx Laura / Laura Loukola Beauty Blog

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli lapsena kanssa aina arpoja. Jokaiselle oli yksi, saatiin sitten mummon kädestä ottaa summittaisesti omamme. Mun serkku veteli niistä joka vuosi kivoja voittoja ja me muut oltiin vähän kateellisia. :p Mä en itse pystyis varmaan ostaan arpoja lahjaksi kellekään ei tosi läheiselle, olis ihan hirveää, jos voittais jonkun päävoiton. LOL

      Poista
  4. Toi kaikkien lahjaksi saama suklaa on aika jännä, mä meinaan en yleensä koskaan saa lahjaksi suklaata ja sitä jaksan aina ihmetellä. :D Tosi kivoja lahjoja sait, ja muuten Pieni bistro Bretagnessa on hyvä kirja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä, mä korjaa tilanteen sulle ensi vuonna. Laitan sulle suklaalähetyksen tulemaan. ;)

      Poista
  5. Muumimukit kuulut täällä myös joka vuotisiin lahjoihin, appiukko ostaa talvimukin ja kulhon joka vuosi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta on ihana tollainen "perinnelahja" joka on aina sama. <3

      Poista
  6. Ihania lahjoja kaikki ja sun näköisiä, todella ajatuksella annettu. Ihana perinne Kalevala Korun joulukoriste. Katsoinkin, että Hei sulle oma Eva Solo. 😍Ihanaa, että mies tykkäsi ja sä.

    Sydämellistä tapaninpäivää ja oli tosi kiva kurkkia saamasi joululahjat. Tätä uteliasta kutkuttaa nähdä mitä muut saaneet. Aattona avaan omat aina vika ja nautin katsellessa mitä muut saa. 💖🤗💖

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kalevala Korun koristeet ovat tosi ihania, monta vuotta haaveilin, että joku alkaisi ostaa niitä mulle, koska tuntui jotenkin tyhmältä itse. Onneksi mies tarttui vihdoin syöttiin. ;)

      Ihania välipäiviä ja hyvää uuden vuoden odotusta sinne. <3

      Poista
  7. Voi miten kivoja lahjoja. Itselleni mieluisin lahja oli tänä jouluna kuopuksen lupaus ottaa koko vuoden ajan asukuvia ;)

    Tunnelmallista tapaninpäivän iltaa !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa hyvä lahja ainakin nöin bloggaajan näkökulmasta. ;)

      Mukavia välipäiviä ja hyvää uuden vuoden odotusta sinne. <3

      Poista
  8. Ihania lahjoja, Muumeista olisin ollut minäkin onnellinen. Minä sain lahjoja hoitolasten vanhemmilta ja työkavereilta. Tuli ihania makukahveja, suklaata, Taika kahvikuppi, lämpösukat, kirja ja kynttilöitä. Ihanasti kaikkea käyttötavaraa ja herkkuja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Makukahvit on huippuja, kiva juoda välillä jotain eri makuista. Mietin aina, että miten vaikeaa olisi lapsen vanhempana keksiä tarhatädille tai opettajalle jotain kivaa. Omana aikanahan ei mitään tollaisia annettu, paitsi esim. kun siirryttiin ala-asteelta yläasteelle, niin silloin opettajalle annettiin jotain. Sama silloin, kun siirryttiin tarhasta kouluun.

      Poista
  9. Voi miten kivoja lahjoja :). Me miehen kanssa molemmat nautitaan lahjojen antamisesta (ja saamisesta :D), joten niitä kertyy vuosittain meilläkin iso pino. Tämän vuoden lempparini taisi olla air fryer kone :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis mikäänhän ei ole parempaa kuin nähdä sen toisen ilme, kun availee pakettaja. Se on varmasti se osasyy, miksi ei vaan luovuta tästä pakettien vaihtelusta. <3

      Poista
  10. Mahtavia lahjoja olet saanut ja tosi ihanaa että rohkenit niitä esitellä ♥
    Niitä hankkiessa on selvästi ajateltu sua ja sehän se onkin parasta.

    Mä lahjon itseäni muumimukeilla pitkin vuotta, niin niitä en saanut mutta muita pieniä yllätyksiä kyllä.

    Ihanaa Tapanin iltaa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikkaisen mietin, että haluanko, mutta eihän tossa lopulta ole mitään todella arvokasta tai siis ihmisille, joilla on säännöllinen toimeentulo.

      Ihania ja rentouttavia välipäiviä ja hyvää uuden vuoden odotusta sinne. <3

      Poista
  11. Tämä kysymys ei liity varsinaisesti tähän, mutta toivon saavani sinulta apua :) Muistelin, että sinunkin lempituoksu on ollut Guerlain L' Instant EdT. Tiedätkö onko se lopetettu? En löydä kaupoista, lentoasemilta enkä laivaltakaan..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedätkö, muutama vuosi sitten liikkui huhu, että Guerlain lopettaisi ainakin toistaiseksi tuoksun valmistuksen. Olin jo silloin ihan paniikissa, joten ostin myöhemmin yhden pullon tuoksua itselleni jemmaan. Sen vuoksi en ole tarkkaillut enää tilannetta varmaan vuoteen puoleentoista ja nyt kun itsekin googlettelin asiaa, niin näyttäisi silti, että ovat sitten menneet vihdoin toteuttamaan uhkauksensa. Joten jos jostain outlet-kaupasta yms. löydät, niin kannattaa ostaa. :/

      Poista
  12. Ihanan kiltti olet ollut <3 Ihania lahjoja <3

    VastaaPoista
  13. Ihania ja just sun näköisiä joululahjoja! Me aina miehen kanssa sovitaan, et ostetaan yhdessä jotain isompaa joululahjaksi, niin ei tarvitse väkisin miettiä jotain. Sitten aina pitkin vuotta tulee ostettua kaikenlaista, jos jotain sopivaa sattuu kohdalle. Mies tosin oli tänä vuonna lipsunut tästä ja osti meille munankeittimen, josta olen koko vuoden jo puhunut. Testattiin se eilen ja vaikuttaa tosi näppärältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toikin on hyvä, et päättää et jotain isompaa. Mehän ei sitten yleensä osteta miehen kanssa synttärilahjoja tai muita ollenkaan. Yleensä joku yhteinen reissu yms. toimii sitten yhteisenä lahjana sinä vuonna. Munankeitin on loistava, varsinkin jos syö usein. :)

      Poista
  14. Oi miten ihania lahjoja sait! Mäkin oon taas pitkästä aikaa hurahtanut kirjoihin eli täytyy pitää mielessä tuo sun saama kolmikko. Mä sain itse mm. hajuveden, lahjakortin kasvohoitoon, uuden hiustenkuivaimen ja The Body Shopin kosmetiikkaa :) Saatiin myös miehen kanssa paljon yhteisiä lahjoja miehen perheeltä ja aina jaksan ihmetellä miten miehen äiti varsinkin osaa ostaa just meidän makuun olevia sisustustavaroita ym!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa tuoksulahja, joku rohkea uskaltanut ostaa. :D Kasvohoitolahjakortti on myös ihana lahja, rentouttavaa aikaa itselle. <3

      Poista
  15. Mukavia lahjoja sait! Meillä myös yleensä sovitaan tietystä määrästä paljonko lahjoja ostetaan, mutta siitä kyllä yleensä joku aina lipsuu. Myös kun sukuloidaan niin lahjoja vaihdetaan vielä vuoden viimeiselläkin viikolla. Olemme myös miettineet että voisimme lahjoittaa lapsille, siitäkin tulee joulumieltä. Yhteisiä lahjoja olemme myös saaneet ja antaneetkin.
    https://www.pelastusarmeija.fi/auta/lahjoituskohteet#

    VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives