Suklaasunnuntai – Mignon


Suklaasunnuntain aihe pitää olla tietenkin pääsiäiseen sopiva. Mikä olisikaan parempi aika kuin nyt puhua suklaamunasta, jota ilman pääsiäinen ei tuntuisi pääsiäiseltä. Jos saisin päättää syödä lopun elämääni vain yhtä suklaamunaa, se olisi Mignon

Mignon jakaa mielipiteitä – toiset rakastaa, toiset inhoaa. Minä kuulun ensimmäiseen joukkoon. Näin vanhempana niillä yllätyksillä ei ole väliä, pääasia on, että saa hyvää suklaata innovatiivisella tavalla. Mignon on makea, koska se sisältää mantelipähkinänougat täytettä, mutta se ei kuitenkaan ole lähellekään yhtä makea kuin Maraboun Nougat-patukka. Koostumuskin on täysin eri, mutta maussa on aavistus samaa. 


Näen joka pääsiäinen somessa Mignonin kuorimisen kanssa tappelevia ihmisiä. Nyt kannattaa kuunnella "asiantuntijaa", niin säästätte hermojanne. Laittakaa suklaamuna hetkeksi pakkaseen – 1-2 minuuttia riittää. Sen jälkeen yksi napakka kopautus kovaa vasten, niin että kuori halkeaa. Sen jälkeen kuori melkein tippuu itsestään pois kahdessa osassa suklaan päältä. Riittää kun kuoren puolikasta hieman vetää, niin se irtoaa pois. Jos et omista pakastinta, laita siinä tapauksessa muna jääkaappiin kymmeneksi minuutiksi. Sen verran, että se tuntuu käteen hivenen viileältä. Kylmä tekee sen, että suklaa kuoren sisällä supistuu. Joskus voi melkein tuntea, miten suklaa osa jopa hölskyy kuoren sisällä, eikä se ole niin napakasti kiinni kuten huoneenlämpöisessä suklaassa. Jonka kanssa saa aikaan vain sotkua. Tässä ajassa itse suklaa ei kuitenkaan mene liian kovaksi, vaan syömisen voi aloittaa heti.

Tykkään Mignoneissa erityisesti siitä, että ne sisältävät edelleen paljon käsityötä. Voitteko kuvitella, että se on Fazerin toiseksi vanhin markkinoilla olevista tuotteista toiseksi vanhin? Sitä on valmistettu vuodesta 1896 lähtien. Munan valmistus lähtee liikkeelle siitä, että suomalaisista kanaloista lähetetään valikoidut kananmunat jatkokäsittelyä varten. Niistä valitaan oikean kokoiset Mignoneiden valmistusta varten. Kananmunat tyhjennetään imumenetelmällä, puhdistetaan, desinfioidaan ja kuivataan, jonka jälkeen ne lähetetään Fazerin Vantaan tehtaalle. Tehtaalla munat täytetään edelleen käsityönä 52 grammalla suklaatäytettä. Täyttöaukko suljetaan sinetillä, joka sisältää puuterisokeria, vettä sekä riisivalkuaista. Muuten olenko ainoa, joka syö myös tuon pienen valkoisen sokeriosan? :D Nuukana en heitä mitään pois, paitsi ne kuoret. Voisivat olla vähän kovia ja mauttomia hampaissa. 


Lisää herkullista pääsiäiseen sopivaa luettavaa löytyy yllätysmunatestistä, jonka tein muutama vuosi takaperin.

Joko olet syönyt ensimmäiset Mignonit?


  1. Muistan että lapsena saatiin vaan yhdet suklaamunat, minä otin jo siloin suklaalle ahneena Mignonin :DD nykyään saisi suklaamunia niin paljon kuin haluaa, mutta eipä tullut ostettua yhtään. Jotain pääsiäiskarkkeja ostin kahvipöytään ja eilen katosi suurin osa lasten suuhun :) useampi vuosi takaperin oli muistaakseni Marsin suklaamunia, jumakauta ne oli hyviä ja upposi kyllä useampi. Niitä en ole ikinä nähnyt uudelleen myynnissä, miksihän ei?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei toi ole ahneutta vaan fiksuutta. :D Suklaata paljon enemmän ja arvoakin siten enempi. :D

      Mun yksi rakkaimpia lapsuusmuistoja on se, miten palmusunnuntaina yönä, mummo jätti aina sänkyni alle ison hatullisen tai korillisen erilaisia suklaamunia ja makeisia. En tiedä miten sen teki, koska en koskaan herännyt siihen. :D

      Oi, ne Marsin munat oli ihania. Muista ne, ei ole vuosikausiin niitä enää näkynyt. :/

      Poista
  2. Mignon kuuluu omaan lapsuuteen ja on se ainoa oikea pääsiäismuna. Ymmärtääkseni Mignon suklaa on sama kuim Wiener Nougat, ilman manteleita. Näin kertoi aikoinaan Fazulla töissä ollut ystävä. Tätä olen pähkäillyt, olisiko Mignon kuitenkin aavistuksen tummempaa. No mutta siinä kaksi omaa lempparia. Ystävä myös toi kennoittain näitä Mignoneja ja päälle parikymppisenä oli jääkaapissa pääsiäisenä pääasiassa Mignoneja.

    Sydämellistä pääsiäistä Jonna. 🌿🐥🌿❤️🌿🐥🌿

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maussa on samaa kuin Wiener Nougassa, mut koostumus on ainakin tänä päivänä paljon kovemman oloinen ja mustakin aavistuksen tummempi. Wiener Nougahan on tosi pehmeää. Wiener Nougat on kuitenkin tullut markkinoille vasta melkein 15 vuotta Mignonin jälkeen, joten mietin, et jos olis samaa, niin mitä ne laittoi sitä ennen Mignoneihin vai siirsivätkö Mignonin sisuksen vain Wiener Nougatiin. :D

      Ihanaa pääsiäistä Tiia. <3

      Poista
  3. Mies unohti ostaa kauppareissullaan noita Mignon munia meille. Yleensä yhdet ainakin herkutellaan näin pääsiäisen aikaan ja kyllä, se sokerinappula pitää syödä myös.
    Herkullista sunnuntaita sinulle Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä ehtii, ehkä niitä jostakin saa. Ainakin niistä, jotka eivät vielä olleet ehtineet laittaa pääsiäismakeisia aleen. :) Ihanaa, et joku muukin syö sen sokerinappulan. :D

      Mukavaa maanantaita Outi. <3

      Poista
  4. Mignonit on todellakin parhaita ja niitä on saatava joka vuosi myös tänne Englantiin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, et nykyään toi tilailu onnistuu ulkomaillekin, vaikka ei olisi ketään tuttavaa edes lähettämässä. Siellä varmasti kaipaa juuri tiettyjä juttuja lapsuudesta. :)

      Poista
  5. Kiitos vielä tästä vinkistä, ihanaa että löytyy asiantuntija tähänkin asiaan :D Ei käynyt kyllä pienessä mielessäkään, että sen valkosen tulpan voi syödä!!!! XD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös kaikkiin asioihin löydy. LOL Ihmettelen, että tota hetki kylmässä vinkkiä näkyy niin vähän, koska se on oikeasti ainoa keino tehdä asia täysin suttaamatta. Kaikki muita poppakonsteja kyllä näkee joka pääsiäinen. :D

      Tottakai voi, maistuu vaan sokerilta. :p

      Poista
  6. Minä kuulun niihin jotka ei Mignonista pidä.
    Suklaata kyllä rakastan, mutta tuo on ihan liian imelää mulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on imelää, se on vähän sama kuin Wiener Nougat joko tykkää tai ei, imeliä molemmat. :D

      Poista
  7. Mulle Mignon ei maistu, mikä sinänsä pieni ihme koska muutoin olen aika kaikkiruokainen. Kinderi on mun lemppari, mutta jokaiselle jotakin.
    Mukavaa pääsiäistä Jonna ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kinderit on hyviä, mut syön ne mieluummin patukoina, joten en laske niitä suklaamunaksi. :D

      Ihanaa maanantaita Maikku. <3

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives