Aamun ihonhoitorutiini neljällä tuotteella

*)Sisältää mainoslinkkejä, tuotteet omia

Kesällä kirjoittelin siitä miten ihonhoitorutiinini on muuttunut viimeisen vuoden aikana todella radikaalisti. Minulla on edelleen ihon hemmottelupäiviä, jolloin suoritan kaiken pitkän kaavan mukaan erilaisine naamioineen, kuorintoineen jne. Suurimman osan aikaa ihonhoitoni on kuitenkin todella yksinkertaista ja simppeliä laadukkailla tuotteilla. Olen tullut vuoden aikana myös entistä tarkemmaksi hajusteiden kanssa. Käytän edelleen ihonhoitotuotteita jotka ovat hajustettuja, mutta tärkeää on, että ne olisivat sitä mahdollisimman miedosti. Tämä on karsinut pois aika paljon ennen suosimiani brändejä. Varsinkin monet selektiivisen kosmetiikan brändit ovat tipahdelleet pois muutamaa lukuunottamatta, luonnonkosmetiikan suhteen olen hajusteiden osalta yhtä tiukka. Käytän paljon täysin hajusteettomia tuotteita entiseen verrattuna. 

"Aamun ihonhoitorutiini on todella simppeli, se onnistuu vain neljällä tuotteella."

Aamun ihonhoitorutiini on todella simppeli, se onnistuu vain neljällä tuotteella. Tärkeää on, että tuotteiden avulla saan myös luotua kaikille meikkipohjille soveltuvan alustan, joka ei lähde rullautumaan. 


Tykkään edelleen käyttää aamuisin kasvojen puhdistukseen eniten misellivettä, vaikka toisinaan käytössäni on myös CeraVen ja Laponien puhdistajat. BareMineralsin misellivedestä on helppo pitää, puhdistaa tehokkaasti, mutta jättää ihon  pehmoiseksi ja hyvin kosteutetuksi. Ei kirvele silmiä. Mineral Cleansing Waterissa on erittäin mieto ruusun tuoksu. Sisältää mm. kosteuttavaa ruusuvettä ja puhdistavaa merisuolaa.

Kun haluaa todella kimmoisan ja täyteläisen näköisen ihon hoitoveden kerrostaminen on helpoin keino saada sellainen heti. Yleensä aamuisin laitan hoitovettä kolme kerrosta, jolla saa aikaiseksi heti tehokosteutettuna täyteläisemmän näköisen ihon. Olen ollut jo jonkin aikaa täysin koukussa Pyunkang Yulin Essence ToneriinPyunkang Yulin kulttituote on heidän vain seitsemää ainesosaa sisältävä hoitovesi. Se lupaa vähentää iho ärsytystä, kosteuttaa ja vähentää punoitusta. Sopiikin loistavasti kaikille ihotyypeille, varsinkin jos ihossa on ongelma: akne, ekseema, kuivuus, couperosa. Essence Tonerin pohja ei ole vettä, vaan pohjana toimii Coptis Japonica -uute (91,3%) jota on käytetty perinteisessä kiinalaisessa ja korealaisessa lääketieteessä. Se on rauhoittava antioksidantti ja ihoa rauhoittava aine. Sitä saadaan Ranunculaceae -kasvin juurista. Koostumus on paksuhkoa geelimäistä vettä, eikä se tuoksu oikeastaan millekään. 

Iholle annettu kosteus täytyy tietenkin lukita ihoon ja siihen sopii hyvin seerumi. Rakastan varsinkin talviaikaan erilaisia omega-tuotteita. Paula's Choicen Resist Omega+ Complex -seerumi sopii kaikille ihotyypeille. Emulsiomainen hyvin imeytyvä seerumi rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa tehokkaasti. Sisältää sekoituksen rasvahappoja, keramideja ja andioksidantteja. Seerumi kosteustehot ovat aivan omaa luokkaansa, joten jos ihosi on varsinkin talviaikaan kosteusköyhä suosittelen tätä lämpimästi. Tuoksu on mieto ja se tulee käytetyistä raaka-aineista. Tuoksusta tulee hivenen mieleen, Essen Omega-voiteet. Käytän tätä myös silmänympärysiholle, joten erillistä sy-voidetta ei tarvita. 

Lopuksi tietenkin on syytä lisätä aurinkosuoja. Tykkään koostumuksiltaan eniten päivävoiteista, joissa on lisänä SPF. Paula's Choicen Calm Mineral Moisturizer Normal to Oil/Combinationista on tullut holy grail -tuotteeni, jota ilman en enää halua olla. Normaalin ja rasvaisen ihon versio antaa mukavasti suojaa, mutta se mikä tekee tästä todella loistavan, on se, miten voide käyttäytyy meikin alla. Sen päällä meikki pysyy kauniina koko päivän, jopa ohuemmat meikkivoiteet eivät sula kasvoilla päivän aikana, kuten itsellä on ollut usein ongelmana, jos käytän meikin alla suojakertoimia. Koska kyseessä on mineraalisuoja, voide pyörii hetken aikaa valkoisena iholla, mutta hetken odottelun jälkeen valkoisuus katoaa täysin.


Ihonhoitorutiinissa käyttämäni tuotteet:


Kuinka monta tuotetta kuuluu aamun ihonhoitorutiiniisi?


  1. Minusta olisi niin kiva käydä aina kommentoimassa sinun blogissasi. Sinä kirjoitat aiheista jotka ei melkein aina kuulu minun elämään. Mutta onko sen kommentin oltava vastaus juuri siihen mitä olet kirjoittanut, voisiko se sivuta vähän aihetta, tai olla jotain ihan muuta?
    Kun luin tuon postauksesi ajattelin, että tiedät valtavasti aiheesta mistä kirjoitat. Ja välität itsestäsi kun jaksat aina tehdä itsellesi kaiken tuon, mistä kirjoitat.
    Minä en kehtaa edes sanoa mitä kahta ainetta käytän veden lisäksi, mutta sen olen näköinenkin.
    Mutta onneksi tässä asiassa me molemmat saamme tehdä niin kuin haluamme.
    No niin se siitä.
    Oikein ihanaa tiistai päivää sinulle Jonna.
    Ja tulehan taas käymään Aurinkokujalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei todellakaan tarvitse olla. Saat kommentoida ihan mitä mieleesi juolahtaa joka aiheesta tai sen vierestä. Ymmärrän kyllä. :)

      Nytkin kommenttisi sivusi aihetta syvällisemmin. Todella ihana saada tuollaista palautetta. Meidän jokaisen pitää välittää itsestämme sen verran, että teemme niitä asioista mitkä tekevät meidät onnelliseksi. Ihonhoito on itselleni yksi niistä asioista, jollekin toiselle se voi olla jokin muu. Kuten sinulle esim. nukkekotien kanssa puuhastelu tai kodin sisustaminen.

      Ihanaa viikon jatkoa sinne. Varmasti tullaan. ;)

      Poista
  2. Misellivesi, hoitoneste, päivävoide ja sy-voide, eipä sen enempää. Hoitoneste näistä tärkein :) ilman sitä on rutikuiva naama!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hoitonesteestä on kyllä tullut todella tärkeä elementti, mitä ihmettä me tehtiin ennen hoitovesiä? Ilmankos kasvoja tuntui aina kiristelevän nuorempana. :D

      Poista
  3. Tykkään tosi paljon tuosta Pyunkang Yul essence tonerista, hintakin on ihan nappi! Toimii hyvin myös kasvonaamiona kun läträä vanulapuille. ^_^ Mulla on selkeesti kyllä varmaan +8 tuotetta aamuisin.....

    xx Laura / Laura Loukola Beauty Blog

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on loistava ja hinta/laatusuhde vähintäänkin kohdillaan. Itse olen kanssa tehnyt naamion siitä pari kertaa, varsinkin kesällä oli ihana sellaisen päivän jälkeen, jos olis joutunut olemaan auringossa pidempään.

      Poista
  4. Misellivesi, Sensai lotion, Sensai fluid ja sy-voide. Tuo Bare Minerals vaikuttaa kiinnostavalta.

    Mukavaa päivää Jonna. 🧡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun on pakko myöntää, että käytän nykyään yhä harvemmin sy-voiteita. Toisinaan innostun varsinkin aamuisin, jos sy-iho tuntuu kuivalta ja haluan, että meikki näyttää priimalta. Multa lähinnä laitan sy-iholle samoja tuotteita mitä kasvoillekin.

      Mukavaa päivää Tiia. <3

      Poista
  5. Vesipesu ja kosteusvoide ovat minun aamuni jutut :) Voisin kyllä veden vaihtaa miselliveteen.
    Ihanaa iltaa sinulle Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos välttämättä haluat, niin voit huuhtoa miselliveden jälkeen vielä kasvot nopsaan vedellä, jos olet tottunut veteen. Misellivedellä saa vain ne yöksi laitetut voiteet puhdistettua iholta paremmin pois. :)

      Ihanaa päivää Outi. <3

      Poista
  6. Aamun meikki rutiini olisi kiva lukea

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä on postausta suunnitteilla. ;) Mutta täällä aika hyvä esimerkki arkimeikistäni aiemmin, nyt joutunut vähän huulipunaa jättämään pois, koska kodin ulkopuolisessa työssä se oikein toimi jatkuvan puhumisen vuoksi ja sen, etten pääse tarkistamaan huulipunan kuntoa tarpeeksi usein. ^:^ https://keyword-love.blogspot.com/2016/03/tunnusmeikkini.html

      Poista
    2. Kiitos vastaukseta. arki/työ meikki kiinnostaa paljon.

      Poista
  7. Pyunkang Yul alkoi kiinnostaa kovasti. Mun ongelma on tällä hetkellä ihon ärtyminen ja tuo voisi olla passeli tuote. Jos oikein laskin, käytän kuutta tuotetta aamuisin: miselli/kasvovesi, hoitoneste, seerumi, kasvoöljy, sy-voide, kasvovoide.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on loistava. Tilaan sitä iHerrbistä aina pari pullollista kerralla, riittää todella pitkään yksi pullo, koska koostumus on sellaista geelimäisen riittoisaa.

      Mä en pistä koskaan aamulla öljyä ja todella harvoin erillistä sy-voidetta. :p Öljy kuuluu tosi vahvasti itselläni iltaan silloin kun käytän. ^_^

      Poista
  8. Mäkin panostan laadukkaisiin tuotteisiin, jolloin niitä ei välttämättä tarvitse niin montaa. Mullakin on tällä hetkellä neljä tuotetta käytössä, misellivesi, hoitoneste, seerumi ja hoitovoide :) Luonnonkosmetiikka ja korealainen kosmetiikka on nyt käytössä, ja tulevat olemaan jatkossakin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin näin. Musta on tullut aina vaan tarkempi ja tarkempi, mikä on vähän huono tän blogin kannalta, koska samat tuotteet alkaa helposti pyörimään ympyrää. :)

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives