Irtopuuterisuosikit

*Gosh ja It Cosmetics saatu blogin kautta PR-näytteenä, Joe Blasco oma.

Innostuin kesällä pitkästä aikaa irtopuutereista. Vuoden ajan ehdin käyttää lähes pelkästään meikin kiinnitykseen kivipuuteria. 

Koska olen taas päässyt irtopuutereiden makuun, ajattelin, että jaan teidän kanssa kolme tämän hetken suosikkiani. Kaikki alkoi oikeastaan siitä, kun kaivoin esiin pitkäaikaisimman irtopuuterisuosikkini Joe Blascon Ultra Fine Setting Powderin. Joka kerran kun kaivan sen esiin, muistan kuinka hyvä se on. Käytän sävyä on No Color, joten se menee ympäri vuoden. Onneksi Blasco meni muuttamaan kannen kierrelliseksi, sillä vanhassa pakkauksessa oli nostettava kansi ja se aiheutti aina sotkua. Matkoille pakkausta oli lähes mahdoton ottaa mukaan. Tuntuu, että puuteria avatessa sitä pöllysi joka paikkaan. Puuteri tekee iholle kauniin utuisen pinnan. Se on, kuitenkaan olematta. Ihon pinta tuntuu levityksen jälkeen kuin silkiltä. Kaikista suosikeistani ehkä luonnollisin.


It Cosmeticsin Bye Bye Pores Poreless Finish Airbrush Powderiin rakastuin kesällä. Bye Bye Pores on pakattu pieneen näppärään pakkaukseen, joka on helppo kuljettaa mukana, kun esim. Blascossa on todella iso pakkaus. Puuteri sisältää silkkiä ja hydralysoitua kollageenia. Väritön, todella silkkisen tuntuinen puuteri on ohutta ja se blurraa ihon kauniisti. Tulos on matta, mutta ei liian, varsinkin siveltimellä levittäessä saa halutessaan läpikuultavamman lopputuloksen kuin vipalla. Itsehän en pakkauksen mukana tulevaa minivippaa levitykseen käytä. Puuteri pitää kasvot kiillottomina ihan koko päivän. Kolmesta suosikistani kaikista hienojakoisin.

Uusin tuttavuus on Goshin Waterproof Setting Powder, joka poikkeaa kahdesta muusta parillakin tavalla. Ensiksi sävyltään, sävy on 001 Transparent, mutta puuteri ei olekaan valkoinen vaan ihonsävyinen, se sulautuu silti ihan kaiken sävyisille ihoille. Toinen juttu on se, että waterproof-ominaisuutensa vuoksi puuteri tekee meikistä pitkäkestoisen ja tahraamattoman. Puuteri oikeasti luo iholle sellaisen pinnan, ettei meikki esim. tartu kiinni paidan kaula-aukkoon. Jos satut pyyhkäisemään kädellä kasvoja, meikki ei leviä. Puuteri luo selkeimmin kaikista kolmesta mattapinnan iholle, joka on silti luonnollinen. 


Ylhäällä vasemmalla Gosh 19,50€/7g. Ylhäällä oikealla Joe Blasco 56,90€/35g. Alhaalla It Cosmetics 29€/6,8g. 

Käytätkö irtopuuteria? Suosikkisi?


  1. Huomenta! Käytän itse irtopuuteria - ja puuteria ylipäänsä - vain luomille pohjustuksen kiinnittämiseen. Pidän siitä, että saa vähän kiillellä kun oma ihoni ei ole rasvainen, päinvastoin. Irtopuuterissa käytin pitkään Lumenea, ja se on edelleenkin käytössä, mutta uusin löytöni on Physicians Formulan irtsikka, joka haastaa sen vahvasti.
    Ja sävyinä tykkään noista vaaleista ihonvärisistä.
    Kivaa päivää Jonna! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse laitan t-alueelle ja kiinnitän peitevoiteen, mutta laitan aina sellaisen tosi ohuen hunnun. Lumena en ole käyttänyt vuosiin, pitäisi varmaan verestää muistoja. :)

      Poista
  2. Goshin irtopuuteri kuulostaa hyvältä! Mulla ei varsinaista irtopuuterisuosikkia ole, avoimin mielin kokeilen erilaisia mutta suosin yleensä kivipuuteria :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Gosh on tosi kiva ja erilainen, ei meikki todellakaan liiku päivän mittaan mihinkään. Tosi hyvä sellaisille jotka vähän tietämättään koskettelevat päivän aikana kasvojaan. :)

      Poista
  3. Suosikkeja Diego Dalla Balma, Joe Blasco ja kyseinen Gosh. Ikonista Mercieriä en ole vielä testannut.

    Ihanaa päivää Jonna❤️🤗❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joe Blasco ja Gosh on kyllä. <3 Diego Dalla Palmankin olen joskus kokeillut ja muistini mukaan tykkäsin siitäkin kyllä tosi paljon.

      Ihanaa päivää Tiia. <3

      Poista
  4. Minä olin pitkään irtopuutereita "vastaan", nyt just en muista miksi :) Olen täysin menettänyt sydämeni Gosh:n irtopuuterille, joka todella pitää meikin paikallaan, eikä paakkuunnu iholla päivän aikana.
    Kivaa iltaa sinulle Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla menee kausittain välillä tykkään enemmän kivipuutereista, mutta välillä innostun uudestaan irtopuutereista. :)

      Ihanaa päivää Outi. <3

      Poista
  5. Toi It Cosmeticsin puuteri on <3 Yksi parhaimmista mitä olen testaillut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on paras, jos haluaa todella blurraavan efektin. <3

      Poista
  6. Blascon puuteri on ihan huippu, riittoisa ja tekee ihon pinnasta superkauniin. Ja hei mahtava kuulla, että pakkausta on uudistettu, se oli tuotteen ainoa miinus. Ostan heti uuden, jahka nykyinen (by Terry se hyaluronipuuteri mikälie) vihdoin loppuu. En pidä siitä yhtään, käytän sisulla loppuun. Aiiiiiivan turhaan hypetetty tuote imho.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on, jos hakee luonnollista lopputulosta. Se nostettava kansi olis katastrofi, toi uusi on tosiaan kierrettävä ja vielä myös materiaalisesti paljon tukevampi kuin vanha. <3

      Onneksi se by Terry on aika pieni, että sait sen loppuun. :D

      Poista
  7. En ole aikoihin käyttänyt, en taida tällä hetkellä edes omistaa sellaista :) Pitäiskö petrata ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile, ei tiedä vaikka ihastuisit uudestaan. <3

      Poista
  8. Mulla myös testissä tuo Gosh uutuus vedenpitävä irtopuuteri ja se on kyllä jännä. Mulla on salitreeninkin hikoilun jälkeen naama ihan täydellinen tuon puuterin kanssa :D ja ei lähtenyt meikkipohja valumaan myöskään sateen piiskatessa kasvoja.

    Yksi kaikkien aikojen suosikki on Beccan hydra mist puuteri. Se on aivan ihana ja sisältää 50% vettä ja glyseriiniä eli se tuntuu kasvoille töpöteltäessä vähän kostealta vaikka ei ole märkä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en kanssa oikein edes ymmärrä, miten se tekee sen, mutta ei vaan liiku pohja mihinkään. :D

      Tota Beccaa mulla on ollut monesti mielessä kokeilla, mut vähän aina miettinyt, koska siitä on kahtiajakoisia arvosteluja. Johtuu varmaan ihotyypistä miten se sopii. :)

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives