Elämäni musiikit


Tuubitoleranssin Jusu nakkasi minua niin hauskalla haasteella, että kerrankin päätin olla nopea ja vastata haasteeseen heti, enkä vasta kuukausien päästä. Elämäni musiikit on siitäkin ajankohtainen haaste, että nythän näitä on helppo muistella, kun juuri kerroin, että olen taas viime aikoina pystynyt musiikkia kuuntelemaan jonkun verran pieninä annoksina. Olin kuitenkin nuorempana innokas musiikinkuuntelija, kunnes tapahtui tämä. Mutta vihdoin itse siihen haasteeseen.

KAPPALEITA SYNTYMÄVUODELTANI.

Tämä itse asiassa osui hauskasti, koska muutama viikko sitten julkaisin yksityisellä Facebook-seinälläni TOP 10 kappaleet siltä ajalta, kun synnyin. Toukokuussa vuonna 1977 pinnalla olivat niinkin mahtavat kipaleet kuin Boney M:n jonkinlaisissa "aineissa" selkeästi heitetty Daddy cool sekä Lasse Mårtensonin iki-ihana Myrskyluodon Maija, puhumattakaan tuon ajan ykköshitistä Tapani Kansan R.A.K.A.S. renkutuksesta.

LAULU, JOTA ÄITINI MINULLE LAPSUUDESSANI LAULOI. 

Tämä oli vaikea. Jos olette lukeneet postauksen äidistäni, ymmärrätte miksi. Piti kuitenkin tarkistaa omasta Kulta-aika lapsuuden kirjasta, oliko sinne kirjoitettu tästä asiasta mitään. Ei ollut.


MUSIIKKIA JONKA MUISTAN LAPSUUDESTANI.

Tässä on pakko kopioida Jusua, kyllä se oli ensimmäinen joka tuli mieleeni, nimittäin Rölli. Varsinkin, koska se oli tätini Irjan juttu, jonka vuoksi Röllistä tuli myös minun juttuni, vaikka en tuolloin enää ihan mikään pikkulapsi ollutkaan.

KAPPALEITA ENSIMMÄISILTÄ OMISTAMILTANI TALLENTEILTA.

Ensimmäisethän olivat tietenkin radio-ohjelmista nauhoitettuja C-kasetteja. Kim Lönnholmin Minä olen muistanut  kappaletta tuli soitettua yhä uudestaan ja uudestaan. Sabrinan Boys boys boys oli myös sellainen,  että luulin, etten siihen ikinä kyllästyisi. Toisin kävi. ^_^ 

KAPPALEITA ENSIMMÄISILTÄ OSTAMILTANI TALLENTEILTA.

 Ensimmäiset varsinaiset tallenteet ostin itseasiassa aika myöhäisellä iällä ja muistan ne hyvin. Guns`n Rosesin Use Your Illusion -albumit olivat ehdoton hankinta, joista varsinkin kakkoslevy oli suosikkini. Fanittelin varsinkin So fine ja You could be mine kipaleita, puhumattakaan jokaisen limudiscon sen aikaisesta itkuvirrestä Don`t Crysta. Hieman erilaisesta musiikista ehdottomasti soitetuin oli Bad Boys Bluen Game of love ja sieltä Jungle in my heart ja How I need you

MUSIIKKIA TEINI-IÄN TUSKASSA.

Tämä oli rankempaa aikaa, joten ehkä kuitenkin jollakin tavalla kapinoin. :D Ensimmäiseksi on tietenkin pakko mainita Nirvana ja Come as you are. Offspringin Come out and play, sekä kotimaisista Leevi and the Leavingsin kokoelmalevy Menestyksen salaisuus, josta kovassa soitossa olivat sellaiset kappaleet kuin Muotitietoinen ja En tahdo sinua enää. Alice Cooperin Poison oli myös usein kuuntelulistalla. Teini-ikäiseen Jonnaan vaikuttivat tietenkin myös kovasti sellaiset bändit kuin Eppu Normaali, Green Day, Miljoonasäde, Juice, Neljä Ruusua ja monet muut.

LEMPIMUSIIKKIANI VIIDEN VUODEN TAKAA.

Tämä on helppo, en kuunnellut mitään.


LAULUT JOTKA KUVAAVAT VIIMEISTÄ PARISUHDETTANI.

Eli nykyistä? Helppo, Stellan Häävalssi. Ihan kuin omasta elämästä ja meidän parisuhteesta, ainakin yksi osa siitä.

ELÄMÄÄNI KUVAAVAT LAULUT.

Pakko laittaa tähän Gloria Gaynorin kulunut I will Survive -klassikko, sekä Egotripin Matkustaja.

ELÄMÄNI TÄRKEIMMILLE IHMISILLE. 

Aviomiehelle, nyt alan tosi hempeäksi ja valitsen Tauskin Sinä vain, vaikka mies inhoaakin Tauskia. ^_^ Pialle ja Heidille Kake Randelinin Kirje kotiin. Jaanalle Frederikin Volgan. Hannalle Yön Joutsenlaulun. Tiedätte kaikki kyllä miksi! ❤️


LAULU JONKA HALUAN OMISTAA BLOGINI LUKIJOILLE.

Helppo. Ehdottomasti Juice Leskisen Ei elämästä selviä hengissä. Siinä kiteytyy oikeastaan kaikki.

KAPPALE JONKA OMISTAT HÄNELLE, JOLTA HAASTEEN SAIT.

Hmm. Tämä olikin vaikeampi. Jotenkin Eurythmicsin Sweet dreams tuntuu sopivalta. ^_^

LEMPIKAPPALE TÄLLÄ HETKELLÄ.

Juice Leskisen Musta aurinko nousee, aina yhtä hieno.

Haastan Tiian, Elisan, Ilonan ja Sissin.

Kiitos vielä Jusu haasteesta, oli ihan mahtava, vaikka hiukan työläs toteuttaa.  1. Näitä olisi kyllä suorastaan hankala miettiä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut tosiaan helppo, mutta tulivat sitten tosi luonnostaan. :D

   Poista
 2. Tosi paljon samoja suosikkeja: Gunnarit, Offspring ja Eppu Normaali olivat repeatilla teininä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, kyllä! Mikään ei ollut parempaa silloin. <3

   Poista
 3. Tää oli kiva ja Myrskyluodon Maija soi vaarin hautajaisissakin eli rakastan sitä, mutta en enää pysty kuuntelemaan. Kiitos haasteesta Jonna, laitan tämän varastoon hautumaan. Omaan todella kaiken kattavan musiikkimaun, mutta heh ne iskelmät ei uppoa. ,)

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän hyvin, etten pysty. <3 Laita ihmeessä hautumaan, teet kun kerkiät ja tulee hyvä sauma.

   Mukavaa päivää! :)

   Poista
 4. Tää on hauska haaste, kiva lukea tyyppien musiikkihistoriasta :) Mun mies on suuri Rölli-fani ^_^ Vähän Off Topic, mutta katsottiin viime jouluna (?) Rölli ja Roskanheittäjät elokuva ja tsiisus, mitkä traumat siitä mulle jäi :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, mä en ole katsonut yhtään Rölli-leffaa, ehkä hyvä niin. :D

   Poista
 5. Voi vitsi mikä esitys Boney M:llä, mies vaikutti olevan ainakin jossain pöllyissä :D Sweet Dreams oli hyvä valinta, ehkä paras biisi tuon bändin tuotannosta :)

  Itsekin koin tämän vähän työlääksi. Mullahan muuten kävi postausta kirjottaessa niin, että bloggeri sekosi. Olin päässyt jo puoliväliin postausta, kun se vaan pyyhkiytyi pois kokonaan. Ei muutakun aloittamaan alusta, voimasanojen kera :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No varmasti oli, ei epäilystäkään, sellaista kiemurtelua. :D

   Voi apua, miten voi aina käydä noin? Mulla meinasi jo aamulla epätoivo iskeä tätä tehdessä, mutta kun oli niin hauska ja sai samalla muistella vanhoja. :)

   Poista
 6. Tämä oli tosi hankala! Mä en keksinyt kuin pariin kohtaan sopivaa musiikkia. Vaikka olenkin vähän eri-ikäinen, niin kyllä Offspring kuului munkin teini-ikään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ollutkin, tässä oikeasti sai aika paljon miettiä, mutta tuli ne sit lopulta ihan itsestään. :)

   Poista
 7. Onpa kiva lukea josko löytyy samoja suokkareita ja löytyihän niitä 😊 Yhä levylautasella pyörii Nirvana 💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nirvana on ihan paras, kunnon asennemusiikkia. ;)

   Poista
 8. Kiitos Stellan Häävalssin vinkkaamisesta - joo, en tiennyt sitä entuudestaan! Nyt täällä on Niagaran putoukset valtoimenaan, mutta hyvällä tavalla :,)

  -Martina

  VastaaPoista
 9. Hieno postaus! Elämäni musiikeilla voi tehdä mainion kaikuluotauksen menneeseen. Ja siihen kuuluu tuo häivähdys nostalgiaa.
  Luin muuten samalla nuo linkatut postauksesi. Ne olet kirjoittanut jo aiemmin kuin olen ollut blogisi lukija.
  Liikutuin, kun kerroit äidistäsi. Toivottavasti äidilläsi on mennyt hyvin siellä tukiasunnossa. Kirjoituksesi oli surullinen, mutta valoisa. Rohkea olet. Elämä on arvaamatonta. Ja ken saa millaisen arvan.
  Mutta hypähdin aiheesta - musiikki on hieno silta menneeseen.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin voi, ja näitä oli todella hauska muistella, samalla kuunnella ja miettiä. :) Hyvin on mennyt, samassa asunnossa edelleen. Joten siltä osin onnistunut toimenpide. :)

   Mukavaa viikonloppua Tuula!

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives