Issey Miyake L`Eau d`Issey Pure


Kun aloittelin omaa tuoksuharrastustani 90-luvun alussa, olivat tuoksut silloin aivan erilaisia kuin nykyisin. Valloilla oli tuolloin kukkaisuus ja itämaisuus. Kun Issey Miyaken L`Eau d`Issey tuli markkinoille vuonna 1992, se oli jotain täysin erilaista mihin ihmiset olivat siihen asti tottuneet. Se oli markkinoiden ensimmäinen  puhdas "vesituoksu". Se oli klassikko jo syntyessään: kirkas vesituoksu, mutta pehmeällä lämmöllä höystettynä. Varsinkin amerikkalaiset menivät täysin sekaisin ja kyllä se teki kauppansa meillä Suomessakin. Onhan suurimmalla osalla suomalaisista nenää puhtaalle ja raikkaalle. Nyt 24 vuotta tapahtuman jälkeen on vihdoin saatu markkinoille uusi versio kulttimaineeseen nousseesta tuoksusta. Uutuus kantaa nimeä L`Eau d`Issey Pure. Tuoksu ei yritä olla samanlainen kuin alkuperäinen klassikko vaan siinä on omat ominaisuutensa, jos et jostain syystä pitänyt alkuperäisestä saatat pitää tästä. Se on silti myös kunnianosoitus vanhalle.

Ihan ensiksi on pakko sanoa, etten ole koskaan ihan hirveästi tykännyt alkuperäisen tuoksupullon ulkonäöstä. En ole osannut päättää yrittääkö se olla pyöreä vai hieman kulmikas. Senpä vuoksi huomioni kiinnittyi uudessa tuoksussa välittömästi pulloon. Voisi varmaan leikkisästi sanoa, että uudessa pullossa on muodot kohdillaan makuuni. Muodossa on haettu pisaraa ja siinä Todd Bracher on onnistunut. Pakkaus on äärimmäisen hienostunut, pelkistetty ja henkii ylellistä eteerisyyttä. Siinä ei ole mitään liikaa, eikä mitään liian vähän. Kun pullon ottaa käteen, se on painotettu niin, että se tuntuu istuvan käteen kuin se olisi aina ollut siinä. 


Siinä missä alkuperäinen L`eau d`Issey on minulle kukkainen sinfonia pehmeillä mausteilla, oli uusi tulokas Pure hieman kinkkisempi pala aluksi. Luulen, että se johtui kielon tuoksusta, joka on uudessa tulokkaassa paljon voimakkaampi kuin vanhassa "mallissa". 

Tuoksu aukeaa rapean vetisellä tuulahduksella, jossa on ripaus ambraa. Ensimmäinen pirskahdus iholle on valloittava. Sitten esiin tulee sydäntuoksun kielo, puhdas jasmiini ja klassinen ruusu. Tuoksun pohjalla vallitsee rauha ja cashmirin pehmeät vivahteet. Syy miksi ensisuihkaisu oli hieman kinkkisempi, oli tuoksun äärettömän ponnekas kukkaisuus, joka oli itselleni melkein liikaa. En olisi uskonut, että vastaan voi tulla tuoksu, joka tuntuisi itselleni liian kukkaiselta, sillä rakastan kukkaistuoksuja. Joten pistän tuon lievän yllätyksen kielon piikkiin. Tiedän, että siellä ruudun takana on kielo-ihmisiä ja sitten heitä, joille siinä tuntuu olevan kaikkea liikaa. Annoin kuitenkin tuoksulle aikaa pehmentyä iholla ja se kannatti. Tunnin päästä alun pieni hyökkäävyys omaan nenääni oli poistunut ja jäljellä oli pehmeän, raikkaan ja kukkaisuuden lämmin liitto. 

Kokemuksena tuoksu olikin kuin raikas kesäaamu. Kun katson ikkunasta ulos ja näen pellon laidalla usvaa. Astun ovesta ulos, raikas ilma lyö suoraan kasvoihin, tasaan hengityksen ja astun paljailla varpailla kasteen peittämälle nurmikolle. Vedän syvään henkeä, kuunnellen aamun syvää hiljaisuutta. Juuri siltä hetkeltä Issey Miyaken L`Eau d`Issey Pure tuoksuu. Omalla ihollani sille pitää antaa hetki aikaa ihan kuin aamu-uniselle, että silmät avautuvat.


Tuoksun nenänä on toiminut Dominique Ropion, jonka tuoksulistaan kuuluu muitakin klassikoita, kuten Cacharelin Amor Amor, Calvin Kleinin Euphoria, Givenchyn Amarige ja Lancômen La Vie Est Belle vain muutamia mainitakseni.

Joko olette käyneet tuoksuttelemassa uutuutta? Tykkäättekö vesituoksuista?

Suositushinta:
Issey Miyake L`Eau d`Issey Pure EdP 30ml, 56€
Issey Miyake L`Eau d`Issey Pure Edp 50ml, 88€

Tuoksu myynnissä elokuun alusta alkaen Sokoksilla, Emotioneissa, Stockmanneilla ja Kickseissä.

Tuoksu lehdistönäyte. 1. Upeasti kuvattu ja kirjoitettu! Tuoksu oli minustakin aluksi voimallinen, mutta laantui sitten iholla. Minulla ei ole merkitystä sille, onko vesituoksu vai ei, mutta laimeampi ja lempeämpi se on varmaankin tuoksuallergikoille:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Hauskaa, että olet haistanut tässä kanssa tuon alun vahvuuden, se on todella kukkainen raikkauden kera, mutta iholla tuoksusta tulee lämpimämpi ja pehmeämpi. :)

   Poista
 2. Mä jo melkein haistoin mökin ihanan raikkaan aamun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä, sellaiselta tämä meinaten tuoksuu. Kaupungissa ei ole kesäaamuna samaa tuoksua. ;)

   Poista
 3. Kauniisti kuvailtu. Ehdottomasti haluaisin nuuhkia kesäaamua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mietin, että tää vosi olla todella ihana jonakin talviaamuna, kun haikailee kesän perään. <3

   Poista
 4. Hienosti kirjoitettu kuvaus ja puhumattakaan kuvat! Pullo on mielestäni hyvin kaunis ja ennen muinoin valikoin yksinään vain näin eleettömiä pulloja, kunnes alkoi muutkin koukerot kiinnostamaan. Issey on ollut tuoksuna matkassa jo vuodesta -97 muistaakseni eli kohta 20-vuotta ja tuoksuilla on erityinen paikka sydämessä. Isseyn tuoksuistahan pidän niin paljon, että olen jopa vahingossa ostanut itselleni miesten tuoksun ja käyttänyt sitä aivan tyytyväisenä. ;)

  Jännä tuo Minnan ja sun ensituntuma tuoksuun, täällä vain onnellista ilotulitusta ja aah se kielo. <3 On mielestäni aivan ihana tuoksu, mutta olisikohan Florale aavistuksen enemmän mieleen tai tämän kesän tuoksu, jota ei ole, mutta jota olen tuoksutellut. Tässä Puressa on kyllä ihanaa talvipäivän lämpöä, kun syvenee iholla. Ihania kaikki, sovitaanko niin. <3

  Kivaa päivää Jonna. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle toi pullo on lähes täydellinen, se on niin eleetön. Mutta hei, ei oo kaikki naiset tuoksuneet samalle. ;)

   Mutta sä rakastatkin kieloa, ehkä se johtuu siitä? ;)

   Aurinkoista keskiviikkoa Tiia! <3

   Poista
 5. Tyylikäs pullo :) Harmi vain, ettei mulle vesituoksut oikein nappaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on vähän sellaisia, että joko niistä tykkää tai ei. :)

   Poista
 6. Aivan ihana tuoksukuvailu ^_^ Tätä täytyy käydä tuoksuttamassa, koska kielo :) Pullokin on kaunis, eteerinen!

  Ja haha, mulle tulee Isseystä aina mieleen tää sketsi: https://www.youtube.com/watch?v=qilm59WdIVs :D :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. <3 Mulla on intohimoinen suhde näihin. ;) Mä muistelinkin, että sä tykkäsit kielosta. Kerro sitten mitä pidit.

   EN KESTÄ! :D

   Poista
 7. Tää kuulostaa ihanalta, vaikka en yleensä ns. "puhtaisiin" tuoksuihin helposti ihastu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on ihana, varsinkin kun on vähän aikaa iholla niin paranee vaan. <3

   Poista
 8. Tuoksu on mulle tuntematon, mutta pullo on tosi tyylikäs. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on, erittäin vähäeleinen, joka tekeekin siitä niin upean. :)

   Poista
 9. Mä tykkään vesituoksuista, mutta kukkaisuutta vierastan isoina annoksina. Ihanat kuvat ja kuvaus tuoksusta, olet Jonna taitava! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on ainakin omaan nenääni juurikin ehkä kukkaisin vesituoksu mitä olen koskaan tuoksutellut. Toisaalta ei voi koskaan tietää, kokeeko joku muu kukkaisuuden yhtä vahvana kuin itse. :)

   Voi kiitos Nella kauniista sanoistasi. <3

   Poista
  2. Kävin tänään tätä tuoksuttelemassa ja jep liian kukkainen :D Mut hyvä et se välittyi jo tästä postauksesta millainen tää on, voinpahan jatkossakin luottaa sun tuoksukuvauksiin :)

   Poista
  3. Hyvä kuulla, yritän olla tarkka, mutta ei mullakaan ihan parfumöörin nenää ole. :D Itse kun tykkään kukkaistuoksuista tosi paljon noin yleisesti, ja jos tuntuu omaan nenään tosi kukkaiselta niin se varmaan on myös sitä. :)

   Poista
 10. Tuo pullo todellakin on kuin pisara! Omistan itse L'Eau d' Isseyn ja siitä pidän <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää uus Issey on ihan kiva, mutta se alkuperäinen on enemmän omaan makuuni, just se pehmeys mikä siinä on, niin sitä jään vähän tässä uudemmassa kaipaamaan. Tää on huomattavasti raikkaampi ja kukkaisempi. :)

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives