Outoja faktoja


Olen tehnyt muistaakseni tämän tapaisen postauksen joskus aiemmin, mutta siitä on jo vuosia aikaa. Kun näin Kissiksen postauksen aiheesta, ajattelin, että voisin tehdä tämän uudestaan, sillä eiköhän näiden avulla aina jotain uusia puolia bloggaajasta löydy.

1. Vinot kuvat. En pidä vinoon asetelluista kuvista tai kuvista joissa kohde on vinossa. Tämän varmaan liittyy siihen, että rakastan symmetriaa ihan kaikessa. Huomaan alkavani kääntelemään vinossa olevia kuvia tarkemmin katsoessani niskaani eri suuntiin, joka ärsyttää minua. Joskus tykkään kuitenkin ottaa vinon kuvan myös blogiini, mutta niitä saa olla korkeintaan yksi, eikä se saa sijoittua koskaan postauksen alkuun eikä loppuun vaan sijoitan sen keskelle, jotta symmetria säilyisi. Eikä lukija joutuisi kärsimään niskasärystä. ^_^

2. Monta vatsaa? Kun sanon olevani täysi, se tarkoittaa yleensä kaikkia muita ruokia paitsi suklaata, mansikoita ja jäätelöä. Epäilen, että ne sujahtavat johonkin omaan mahaan, joka käsittelee ne erikseen. Pystyn syömään vaikka viisi litraa mansikoista kerralla, tuntematta minkäänlaista huonoa oloa. Suklaarasia voi humpsahtaa mahaani tuosta noin vain, samoin pikarillinen Ben & Jerryä tai 3 Kaverin jäätelöä.


3. Siivoushullu. Olen todella tarkka siitä, että kodissani on siistiä. Imuri laulaa useamman kerran viikossa ja lattian pesen vähintään kerran. Lakanat ja pussilakat vaihdetaan ainakin kerran, mutta kesällä jopa kahdesti. Pölyjä pyyhin vähintään kaksi kertaa viikossa ja vessanpönttö on kuurattava joka toinen päivä. Minua häiritsee myös suunnattomasti vesiroiskeet hanan päällä tai lavuaarin reunalla, kuivaan ne aina heti pois. 

4. Kaikella on paikkansa. Säilytän aina avaimia samassa paikassa, käsilaukussani, koska sitä ilman en lähde ovesta ulos, joten avaimet ovat aina mukana. Siitä huolimatta tarkistan asian joka kerran ennen kuin suljen ulko-oven. Joskus kuitenkin kotiin tulleessa saatan laittaa "hajatuksissani" avaimet jonnekin muualle kuin laukkuun. Siitä seuraa elämää suuremmat etsintäoperaatiot.


5. Kuvamuisti. Minulla on tarkka kuva- ja kasvomuisti. Muistan helposti millaista oli missäkin paikassa, missä olen käynyt, ne syöpyvät mieleeni kuin valokuvat. Sama koskee myös ihmisten kasvoja. Usein muistan hyvinkin pieniä yksityiskohtia, joita muut eivät välttämättä huomaa. Sen sijaan nimissä olen onneton, unohtelen niitä jatkuvasti. Tämän vuoksi esim. tuotteista kirjoittaessani, joudun vähän väliä tarkistamaan, että tuotteen nimi on varmasti oikein. Usein tunnistan entuudestaan tapaamani ihmisen kasvoista, mutta nimi on liian usein hakusessa.

6. Kännykkäviha. Vaikka olenkin melko aktiivinen somessa, totuus on se, että vihaan kännyköitä. Ne ovat aiheuttaneet sen, että ihmisen oletetaan aina olevan tavoitettavissa. Jos et vastaan 15 minuutin aikana, sinun luullaan vähintään kuolleen. Kännykkäni onkin melkein 24/7 äänettömällä, ainoastaan kaikista lähimpien ihmisten numerot ovat valikoituna niin, että heidän soittaessaan puhelin hälyttää. Yöksi sen sijaan laitan puhelimeni aina äänettömälle. En näe, että silloin voisi tapahtua mitään, mitä ei voisi hoitaa aamulla. Ystävien kanssa kommunikoin lähinnä tekstiviestein tai Facebookin kautta, koska he tietävät, etten tykkää puhua puhelimessa ja 90% todennäköisyyllä en vastaa siihen, vaikka se soisi. Ovat oppineet, että minut saa kiinni nopeammin muualta. Ette usko miten nautin, kun ulkomailla lomalla ollessani voin jättää kännykän täysin suljettuna tallelokeroon koko päiväksi.


7. Viinilasi. Pidän viinilasia kiinni aina jalasta, jos siinä on sellainen. Kiinnitän heti huomiota niihin, jotka eivät niin tee. Tiedän, olen tässä asiassa snobi.

8. Kahvihifisti. Minulle kahvinjuonti on aina elämys, joten ei ole sama, mitä sinne kuppiinsa kaataa. Olen vähentänyt kahvinjuontia vuosien aikana paljon. Satsaan mieluummin laatuun kuin määrään. Aamukahvi on kuitenkin asia, josta en luovu. En ole enää vuosiin ostanut kahviani kaupasta vaan tilaan kahvini netistä kahviin erikoistuneista verkkokaupoista. Harmittaa, että omalla paikkakunnalla suuren luokan kahvinautinto kauppojen hyllyillä tarkoittaa Presidenttiä papuna. Muuten tietenkin suosisin tässä asiassa paikallisia kauppoja.

Paljastuiko jotain uutta?

Kuvituksena kuvia Rodokselta.




  1. Minussakin on siivoushulluutta. Kaikki nuo kertomasi ovat hyvin tuttuja meidänkin huushollissa. Lisäksi: en voi sietää leivänmuruja leikkuulaudalla, sen ympärillä tai ylipäänsä missään, enkä kyllä mitään muutakaan ruokatavaran murusia tms. Mutta erityisesti leivänmurut ovat viime aikoina nostaneet verenpainettani;) Argh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leivänmurut on ihan hirveitä! :D Sekä kaikki muutkin roskat ja murut lattioilla.

      Poista
  2. Varsinkin kohta 8, samaistun! :D En vaan käsitä ns. tavallisten kultakatriinoiden jujua, makukin on vähän niin ja näin. Oma suosikkini on Paahtimo Papun kahvit. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piti oikein käydä tutustumassa tuohon Paahtimon papuun. :) Oikeastihan ne ei ole kunnon kahvia vaan jotain kahvin tapaista. ;) Sitten kun tottuu juomaan voimakkaampaa, niin nuo suomalaisten suosikit ovat ihan kuravettä suussa. :D

      Poista
  3. Voi että, täälläkin kirjoiteltiin noin viikko sitten aiheesta ja otsikolla "Outoja asioita meikäläisestä vai ovatko ne edes outoja?" Haastoin muuten muita mukaan ja näitä on näkynytkin. Tätä postausta et muuten ollut nähnytkään, joten en voi Jonna taas muuta sanoa, kuin yksi outo asiaa lisää, meidän telepatia. :)

    Viinilasi jalasta ilman muuta, kakkunen haarukalla, tosin riippuen seurasta saatan lusikoida. Kun jotkut nämä seikat on iskostunut, niistä tulee vähän pakkomielle.

    Kaksi vatsaa tietenkin, aina on tilaa herkuille.

    Voisin olla superkyttä, muistan aina ihmisten kasvot, koskaan en nimeä.

    Inhoan roisketahroja kylppärissä, mutta kissa-ja lapsitaloudessa on ollut pakko luovuttaa monenkin asian suhteen ja repiä sitten välillä vaikka hiuksiaan.

    Täälläkin on hiljalleen muotoutumassa kahvihifisti, mutta vasta viimeisen vuoden sisällä. Jotkut kahvit ovat vaan alkaneet maistua suussa pahalta, kun on saanut parempaa kahvia maistaa.

    Yöllä luuri äänettömällä, päivällä en voi pitää, koska perhe. Mutta noin muutoin olen ajoittain erakko ja haluan oman rauhani ja sitä voi ajoittainen puhelimen pirahdus häiritä.

    Avaimet aina käsilaukussa, koska muuten ne voisivat olla vaikka ties missä.

    Vinous häiritsee ja ei ole päivääkään, etten olisi suoristamassa purkkejani, mutta silti on fiilis, että näissä asioissa olet tarkempi kuin minä.

    Olipa kiva postaus ja hullua miten paljon samoja meissä oli.

    Ihanaa päivää Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oikeasti alkaa olla jo pikkaisen pelottavaa... Toi, että meissä on myös noin paljon samaa, on kyllä vähintään hauskaa. Meistä olis joskus nuoruudessa tullut hyvät kämppäkaverit. :D

      Kahvihifistely oikeasti alkaa siitä, kun vähitellen tottuu juomaan parempaa, niin sitten se tavis ei enää maistu millekään. :D

      On mullakin tosiaan miehen perheen, miehen ja setäni numerot äänellä, sekä parhaiden ystävieni.

      Poista
  4. Olipa hauska postaus, tälläsiä on kiva lukea :) Näitä on nyt näkynyt jonkin verran ja omanikin on jo ajastettuna huomiselle. Jännä juttu, mutta en voi sanoa samaistuvani yhteenkään noista kohdista :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää tulla lukemaan sunkin oudot faktat huomenna, jos niistä osuis edes yksi. :D

      Poista
  5. Olipa kivoja outoja faktoja. Vinot kuvat häiritsevät myös minua, en osaa itse käyttää niitä kuvasarjoissa "tehosteina" ja horisontin pitää kuvissa aina olla suorassa.
    Minulla on myös hyvä kasvomuisti, ja en nimissäkään ihan tumpelo ole.
    Ja suklaavatsan omistan myös!
    Noista sinun siivousrutiineistasi voisin ottaa oppia. Tykkään siististä kodista, mutta tavaroita herkästi kertyy vääriin paikkoihin.
    Kiitos outouksista ja kivaa tiistaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mä olen vähän outo ja tässä on varmaan vaan kymmenesosa "traumoistani". :) Horisontti pitää ehdottomasti olla suorassa!

      Mukavaa tiistaita Tuula. :)

      Poista
    2. Horisontti suorassa ehdottomasti! Oletko muuten koskaan kokeillut, miten ihanalta viinilasi tuntuu kädessä niin että varsi tulee keskisormen ja nimettömän välistä ja kämmen kiertyy kuppiosan ympärille joka puolelta? Oma paheeni :D Oma snobiuteni taas on ylpeyttä siitä, että toisin kuin lähes kaikki ikäiseni naiset en ole koukussa viiniin tai alkoholiin muutenkaan.

      Poista
    3. NEVER! Konjakkilasia kyllä, mutta viiniä en koskaan, koska se vaikuttaa viinin lämpötilaan ja valkkarin ja shampanjan on oltava viileää. :p Itsekään en ole koukussa alkoholiin, riitti kun katseli alkoholismia lapsuudessa.

      Poista
  6. Jep, ehdottomasti on oma vatsansa jäätelölle! Ja ihana kuulla, että siellä on toinenkin kahvihifistelijä! Sinänsä hassua, kun mähän en ole juonut kahvia kuin muutaman vuoden : D Vissiin piti hurahtaa sit oikein kunnolla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mut sä aloitit kahvin sitten laatutavarasta heti, itse rääkkäsin vatsaani litkuilla vuosia. :D

      Poista
  7. Siivoushulluudesta olen hieman kade, haluaisin meillekin aina siistin kodin... Ollaan vissiin kaikki kolme liian suurpiirteisiä. :-D Lakanoita tosin vaihdan uutterasti ja silitän aina tyynyliinat superhuolellisesti - kauniisti pedattuun sänkyyn puhtain lakanoin on vaan niin ihana mennä nukkumaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä voin tulla teille siivoamaan, jos lupaat tarjota paljon suklaata ja pullat. ;) Itse mankeloin lakanat taloyhtiön pesutuvalla, silittämiseen ei varmaankaan pinna riittäisi. :D

      Poista
  8. Jäätelöä pitää aina syödä purkillinen kerrallaan (3 kaveria, Ben & Jerry's, Pappagallo). :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, noi on muuten mun kolme suosikkia ja neljäs on sitten Häegen-Dazs, muita en syö. Paitsi suklaapehmistä jäätelökiskalta. :p

      Poista
  9. 3 ja 4 :) niin minua! Ajattelin juuri alkaa imuroimaan koska ärsyttää kissanhiekka ja eläimistä aiheutuvat pölypallerot. Pyyhin myös vessan tasot päivittäin ja järjestelen kaiken paikoilleen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, silloin kun itsellä oli exän kanssa viisi kissaa, niin imuri taisi laulaa melkein päivittäin. Joten ymmärrän pölypallerot... Mikähän siinä on, että jotenkin ne vessan tasot nyppii ainakin itseäni vielä enemmän kuin muut. Ne pitää olla aina tip top.

      Poista
  10. Herkut <3 Niitä ei voi koskaan syödä liikaa, nimet on itsellekkin tosi vaikeita muistaa ja itse tarkastan monta kertaa :D
    Avaimien kanssa sama. Meillä ne on oven vieressä kokussa ja silti tarkistan aina ennen kuin laitan oven kiinni otinko avaimet mukaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun on pakko säilyttää avaimia käsilaukussa, muuten unohtaisin ne aina. Yleensä kun tulen ovesta pistän ne heti takas laukkuun, mutta joskus erehdyn laskemaan ne jollekin tasolle ja se on sitten kriisi, kun pitäisi seuraavan kerran lähteä ovesta ulos. :D

      Poista
  11. Täällä on myös toinen joka ei juuri kännyköistä välitä :D. Vaihdoin vasta muutama vuosi sitten älypuhelimeen, koska koin, että pärjäsin ihan hyvin vanhan mallisella kännyllä. En pelaa pokemoneja tai juuri mitään somejuttuja instaa lukuunottamatta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että on muitakin. :D Mä kyllä pelaan kännykällä, mutta en käytä sitä oikeastaan ollenkaan siihen mihin se on tarkoitettu, nimittäin puhumiseen... :D

      Poista
  12. Tämä oli ihana postaus. Tuo monta vatsaa kohta sai minut nauramaa, voin samaistua tähän.
    Yksi tuttava otta itsestään aina selfien niin , että pää on vinossa , siis lähinnä kiinni hartiopissa, ja se on ärsyttävää, miksi ei voi olla suht suorassa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on oikeasti jännä, miten sille makealle on tilaa, vaikka muuten olisi täysi. :p Heh, sen pitää kääntää se kuva suoraan. :D

      Poista
  13. Mistä löytäisikin tuommoisen tarmon siivoamiseen? Tykkään kyllä siististä asunnosta, ja mulla se onkin päällisinpuolin aina ihan ok kunnossa, mutta olen silti niin laiska, etten jaksaisi noin innokkaasti tarttua siivousvälineisiin :D

    Viineistä en tiedä mitään, mutta semmosen jutun olen kuullut, ett' valkkarilasista pidetään jalasta kiinni, punasesta kuuluu pitää siitä "lasiosasta". Tiedä sitten onko totta..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla toimii se niin, että ahdistun sotkusta niin paljon, että on pakko valita pienempi paha eli siivoaminen. :D

      Poista
  14. Suklaalle on aina tilaa!

    Ja voi että, kunpa mäkin oisin edes hitusen siivousfriikimpi. Nyt yllän koirataloudessa siihen kerta viikossa -imurointiin ja lisää ei kyllä millään jaksaisi, vaikka tarve oiskin :S

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi siivousfriikkeys tulee varmaan verenperintönä. :D Muistan, että jos lapsena mua ei koskaan tarvinnut käskeä siivoamaan huonetta, siivosin sitä ihan itse, kun en vaan siedä sotkua yhtään. Tästähän vois joku psykologi tietenkin vetää johtopäätöksiä, että mulla on tarve hallita ympäristöäni. ;)

      Poista
  15. Kuinka ihailtavaa tuo siivoushulluus. Haluaisin siistin kodin, mutta meillä asuu aivan liikaa epäsiistejä lapsia ja karvakuonoja. Onneksi onnistun edes ajoittain :)

    En myöskään pidä kännyköistä, vaan tarvitsen omaa rauhaa ja tilaa.

    Ihana postaus <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä noissa kännykyissä on juurikin se, että niiden kautta tuntuu, että muut ihmiset tunkeutuu sun "tontille".

      Meillä jos olisi eläimiä, joutuisin takuulla siivoamaan vielä useammin. En kyllä mitenkään väitä pitäväni siivouksesta, mutta inhoan sotkuisuutta enemmän.

      Poista
  16. Mäkin haluaisin olla siivousfriikki, mutta aina en vaan jaksa :D Mulla tosin palaa käämit sotkuisuuteen paljon aiemmin kuin miehellä. Luulen kylläkin, että sitten kun meillä on ihan oma koti, siivoan ahkerammin :) Siivoamisintoon myös kun vaikuttaa se, että nykyinen asunto on vähän tilankäytön suhteen epäkäytännöllinen. Ja haha, kohta 4, mullakin on avainpussukka missä säilytän avaimia. Jos lähden matkaan tosi pienellä laukulla mihin ko. pussukka ei mahdu, saattavat avaimet ja matkakortti jäädä sen laukun pohjalle kotiin tullessa ja joo, sitten voikin tulla kriisi jos en muista lähtiessä tsekata tilannetta :O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, mä olen aina ollut siivousfriikki, onneksi mun mies ei myöskään tykkää sotkusta. ;)

      Poista
  17. Ihan sama minulla, mansikat, suklaa ja jätski menevät johonkin erikoismahaan. Ei ole mikään ongelma syödä levyllistä suklaata yhdellä istumalla. (Itseasiassa olen pitkään ollut sitä mieltä, että ne ihmiset, jotka syövät vain palan suklaata ja pistävät loput kaappiin, ovat jotenkin epäilyttäviä..:D)

    Jaan myös kahvihifistelyn. Jos tarjolla ei ole hyvää kahvia, olen mieluummin ilman. Säilyy hyvä mieli ja maailmanrauha.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen ihan varma, että noille herkuille on joku erillinen maha olemassa. :D Olen samaa mieltä, pala suklaata on erittäin epäilyttävää käytöstä. :D

      Poista
  18. Siivoushulluus yhdistää meitä :D
    Kivaa tiistaita!

    VastaaPoista
  19. Hauskoja faktoja! avasi todellakin erilaisen puolen sinusta, tällaisia listoja on aina kiva lukea :)
    Tuo siivoushulluus kyllä yllätti! Siis, miten joku ehtii ja jaksaa pestä vessan noin usein xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä! :D Jos olisi taloudessa enemmän kuin kaksi ihmistä, niin pöntön siivoaisin joka päivä. :D

      Poista
  20. Moi Jonna, oon seurannut tosi pitkään sun blogia, ja jostain syystä en oo saanut suutani (näppäimistöäni) auki :D

    6. kohta.. Ei vitsi, naurahdin ääneen. Oon ihan samanlainen. Tykkään hoitaa asiat viestitse, inhoan puhelimessa jutustelua :D Ja mäkin laitan tosi usein luurin äänettömälle. En vaan tykkää olla aina tavoitettavissa :D

    Ps. Hyvä blogi sulla <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta hyvä, että nyt sait! :D

      Sähköposti on musta ehkä maailman paras keksintö, onneksi blogihommat hoidetaan melkein kokonaan sen kautta. :D Tekstiviestit on ok, koska niihin voi vastata milloin huvittaa.

      Kiitos. :)

      Poista
  21. Minullakin on kyllä monta vatsaa, lapsena olenkin jossakin tilanteessa todennut (varmaan syönnin jälkeen), että jäätelölokero mahassa on tyhjä. Tämä pätee nykyaikaankin, saatan olla oikeasta ruoasta täysi, mutta jotain muuta sinne vatsaan saattaisi mahtua... =D Mä en kännyköitä vihaa, mutta puhelimen soiminen saa minut monesti suunnattoman ärtyneeksi. Johtunee varmaan nykyisestä työstä, siellä kun jatkuvalla syötöllä puhun asiakkaiden ja työtovereiden kanssa, niin vapaa-ajalla olen entistäkin enemmän epäsosiaalinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, noi omat vatsat herkuille taitaa olla aika monilla. ;D Ymmärtää kyllä hyvin, että tollaisen työn jälkeen, ärsytyksen puhelimen soinnista. :)

      Poista
  22. Hauska postaus :) Tuo vatsa juttu on ihan sama täällä päässä mutta minulla se menee niin, että jälkiruualle (oli se lähes mitä tahansa) löytyy kyllä vielä joku "sivulaukku" :D
    Itselläni on myös kuva-, kasvo- ja paikkamuisti mutta ne kaikki nimet eivät aina heti tule kovalevyltä ulos. Muistan hyvin tarkkaan vaikka mitä toisella on ollut päällä kun ensi kertaa tapasimme tai miltä jossain paikassa tuoksui. Tässä olemme melkoisia samiksia.
    Olin aiemmin vastaavanlainen siivoilija mutta koiran myötä olen vähän joutunut antamaan periksi. Kännykät ovat kyllä luoneet oudon todellisuuden joillekin eli jos et vastaa heti sinua pommitetaan herkeämättä :( jos en sitten ihan piruuttani vastaa jotta toinen oppii odottamaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, toi makealle ylimääräinen vatsalaukku taitaa olla aika yleinen. ;) Itse en antanut periksi aikoinaan edes viiden kissan myötä, tosin olen sitä mieltä, että yksi koira sotkeen paljon enemmän kuin viisi kissaa, joten ymmärrän luovutuksen asian suhteen. ;)

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives