Nina & Luna


Nina Riccin muotitalon couture-muodin ja tuoksujen tarina alkoi vuonna 1932. Olen aina ajatellut brändinä Nina Riccin vapaasieluiseksi ja naiselliseksi, sellaiseksi tyypiksi joka ei pelkää korostaa omia erikoisuuksiaan. Nina Riccin tuoksut ovat olleet aina nenääni aistikkaita, omalla tavallaan keveitä sekä erittäin naisellisia. 

Nina Riccin tuoksupuolella tapahtuu tänä syksynä uutta ja jännittävää, tämän vuoksi sain maahantuojalta testattavaksi syyskuussa ilmestyvän uutuustuoksun Lunan, sekä itselleni jo entuudestaan tutun Ninan, Lunan parhaan ystävän. Näin ollen syyskuussa ilmestyvä Luna nostaa jälleen myös pinnalle jo vuonna 2006 ilmestyneen Ninan. Tuo vuosi oli itselleni merkittävä, sillä silloin elämässäni tapahtui suuria muutoksia ja alkoi se elämä, mitä elän nyt. Käytin Ninaa noihin aikoihin paljon, koska sen lempeän makea pehmeys oli juuri sitä mitä tuolloin päiviini tarvitsin. Siinä oli jotain lohdullista. Tämän jälkeen en ole käyttänyt tuoksua vuosiin ja minua kieltämättä jännitti ottaa tuoksu uudelleen käyttöön. Toisiko se takaisin muistot, jotka haluaisin unohtaa? Samalla olin kiinnostunut myös Lunasta, joka tuoksunuottiensa perusteella vaikutti täysin erilaiselta tuoksulta kuin kymmenen vuotta sitten ilmestynyt Nina.


Alkuperäisen "omenapullon" suunnitteli Lalique vuonna 1952 ja siitä molemmat tuoksupullot ovat nykyaikaisia uudelleentulkintoja. Ninan pullo on haalea punainen aivan kuin vasta punastunut omena. Hopeiset lehdet koristavat pullon yläosaa. Lunan pullo on yönsininen, kaulan ympärillä on musta punos ja pullon yläosaa koristavat herkät keveät kultaiset lehdet. 


NINA

Nina on tuoksuna kuin herkullinen jälkiruokapöytä. Pöydän ääreen saa hiippailemaan caipirinhan mieleen tuova lime sekä raikas sitruuna. Seuraavaksi onkin tarjolla puraisu omenaa pehmeän valuvalla toffeekuorutteella, makeaa katettua pöytää koristavat gardeniat. Kylläisenä toffeisen omenan maku suussa istuessa voi aistia pehmeät seetripuun ja myskin vivahteet. 

Ninaa markkinoidaan usein nuorille naisille, minusta se sopii myös meille vanhemmille, sillä vaikka tuoksu on makea ja hedelmäinen, siinä on omanlaistaan aikuista hienostuneisuutta. Toiko tämä sitten mieleen huonoja muistoja? Ihme kyllä ei, oikeastaan muistin, miksi jo silloin aikoinaan rakastin tätä. Olenkin saanut itseni usein aamuisin kiinni siitä, että olen valinnut Ninan piristämään päiviäni, sillä minulle tämä on ehdottomasti päivätuoksu. Viime aikoina elämässäni on tapahtunut mukavia juttuja, joten nyt luon Ninan kanssa uutta tulevaisuutta. Tuoksu on EdT ja kesto iholla on yli kahdeksan tuntia.


LUNA

Siinä missä Nina on kuin yhtä helposti lähestyttävä kuin jälkiruokapöytä, niin Luna on kuin tumma, mutta tähtikirkas yö jossakin eksoottisessa paikassa, missä ei välttämättä tiedä, mitä tapahtuu seuraavaksi. Mystinen, uskalias ja voimakas. Luna onkin ehdottomasti iltatuoksu. Tuoksun alussa on marjaisuutta ja appelsiininkukan raikkautta. Tuoksun sydämessä immortellea eli "ikikukkaa", jonka sanotaan kätkevän sisäänsä nuoruuden salaisuuden. Voimakasta immortellea on pehmennetty karamellisella vivahteella. Pohjalla vaniljaa ja santelipuuta. Oma nenäni haistaa tuoksussa parhaiten alun marjaisuuden, voimakkaan ja uniikin immortellen, joka varmasti jakaa mielipiteitä, sekä lopun vaniljan. Tuoksu on EdT ja kesto iholla yli kahdeksan tuntia. Neninä Lunan takana ovat toimineet Christophe Raynaud, jonka aikaisempia tunnettuja luomuksia ovat Guerlainin My Insolence, Lancômen La Nuit Trèsor ja Paco Rabannen 1 Million sekä Marie Salamagne, joka on suunnitellut tuoksuja niin Jo Malonelle kuin Sensaillekin

Nina? Luna? Vai molemmat?

Suositushinnat:
Nina Ricci Nina 30ml, 44€
Nina Ricci Luna 30ml, 44€ (myyntiin syyskuussa)


Tuoksut pr-näytteitä.


 1. Nina on joskus itseltänikin löytynyt ja taitaa enemmänkin se minun juttuni noista kahdesta olla - mutta tästä huolimatta pitää tuo Lunakin käydä testaamassa, eihän sitä tiedä jos vaikka tuoksu veisi mukanaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä sitä koskaan tiedä haistamatta, vaikka tuoksu ei kuulostaisikaan ihan omalta, lisäksi siihen vielä ihokäyttäytyminen niin ei voi koskaan tietää. :)

   Poista
 2. Ihania kuvia ja kyllä tuo Luna olisi enenmmän mun tuoksu. Jännää miten tosiaan tuoksut tuo mieleen asioita ja fiiliksiä nuoruusvuosilta. Minulle Poison on aina sellainen tuoksu, joka tuo mieleen biletysvuodet:) Ystävän kanssa bailattiin ja Poison varmasti "löyhkäsi", sillä oli se aika tuju nuorille tytöille,mutta me tykättiin. En enää ehkä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Sulla on ollut vähän tymäkämpi nuoruusvuosien tuoksu, mutta se oli sitä aikaa, kun vahvat tuoksut olivat muodissa. :D

   Poista
 3. Ihanat kuvat! Luna on varmaan tuoksukokoelmani kaunein pullo, sinisessä omenassa on taikaa. Muutenkin alkoi oikea Nina Ricci Omppuinnostus ja omenoita on tullut hypellettyä enemmänkin, pilkullinenkin olisi aivan ihana! Näistä tuoksuna suosikki on kuitenkin Nina. Luna on enemmän iltatuoksu.

  Kivaa päivää Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Lunan pullo on kyllä upea! Harmi, että se pilkullinen on le, sitä ei varmaan enää kauaa saa. :(

   Ihanaa päivää Tiia! <3

   Poista
 4. En usko kummankaan tuoksun olevan ihan oma juttuni, mutta nuo pullot. Kun bongasin Lunan ekaa kertaa Fragranticassa, olin lumoutunut. Eli käyn kyllä tuoksuttelemassa Lunan, ihan vaan upean pullon takia.

  Ihanat kuvat, jälleen kerran!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on upea, musta vähän kuin myrkyllinen omena, poison. Tuoksukin on vähän sellainen yhtä voimakas, ainakin melkein. :)

   Kiitos! <3

   Poista
  2. Mullekin tuli muuten myrkkyomena mieleen, haha :D Mutta sanoisin myös Lunan, sitä aion käydä tuoksuttamassa! ^_^

   Poista
  3. Niin tulee, varmaan johtuu tosta sinisestä väristä, siinä on jotain vaarallista. :D

   Poista
 5. Harmi ettei Luna ole vielä päätynyt kauppojen hyllyille, olisin halunnut käydä tänään sitä nuuhkimassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskushan nuo on laittaneet näitä jo etukäteen hyllyille, vaikka tiedotteessa olisi joku tietty kuu lukenutkin, mutta ihan tähän päivään ei toki ehdi. :)

   Poista
 6. Lunan pullo on niin valtavan kaunis. <3 Toivottavasti tulisi pian kauppoihin nuuhkittavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on upea! Jännä kuulla, mitä pidät tuoksusta. Nuottien perusteella mietin, että se vois olla sun juttu, mutta nyt kun olen haistanut ja käyttänyt sitä, niin luulen, että ei ole ehkä tarpeeksi makeutta ja sellaista syvyyttä sun makuun, mutta voin olla täysin väärässä. :D

   Poista
 7. Nämä pullot ovat karkkimaisen kauniita :)

  VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives