Esse Sensitive – Herkän ihon rakkaus


Lupailin torstaina kertoilla teille hieman enemmän mitä iholleni kuuluu ja tämän hetkisestä ihonhoitorutiinistani, joka sisältää vain neljä tuotetta. Viimeisen viikon aikana olen lisännyt rutiiniin myös Essen ihastuttavan Cocoa Exfoliatorin sekä Essen Cream Mask -voidenaamion. Voin kertoa, että kuluneet kolme viikkoa eivät ole olleet helppoja. Kun on tottunut käyttämään ihonhoidossa yli kymmentä tuotetta päivittäin, on neljä tuotetta todella radikaali vaihtoehto. Ihonhoitoni onkin koostunut vain Essen Sensitive-sarjan Seerumista, Hydro Moisturiserista, Cleanserista ja Naturativin sy-voiteesta.

Miksi sitten päädyin näin radikaaliin ratkaisuun? Sain keväällä pr-toimistolta testiin Essen Sensitive-linjan tuotteita. Olin aluksi ajatellut säästää tuotteet syksyyn ja käyttää ne kuuriluontoisesti iholle kesän jälkeen, sillä tuotteiden luvataan toimivan niin, että ihon herkkyysreaktiot vähenevät. Olen usein puhunut siitä, miten syksyllä ihollani on tapana kimmastua, kun keskuslämmityskausi käynnistyy. Päätin kuitenkin aikaistaa hommaa, koska heinäkuun alussa ihoni, joka voi niin hyvin Rodoksen auringon alla, pillastui sen verran pahasti kotiin paluustani ja Suomessa vallitsevasta ilmastosta, että päätin ottaa tuotteet aiemmin kokeiluun. Uskoni siihen, että tuotteet todella rauhoittaisivat ihoni oli sen verran vahva aikaisempien Esse-kokemusteni perusteella.

Minulla on aina ollut melko hyvä iho ja olen huolehtinut siitä säännöllisesti jo 13-vuotiaasta lähtien. Parikymppisenä ihossani oli jonkun verran epäpuhtauksia ja niistä ajoista onkin ihoon jäänyt pieniä muutamia pieniä arpia (jotka huomaa vain ihan läheltä katsoessa), koska en vain antanut silloin epäpuhtauksien olla rauhassa vaan stressaantuneena näpläsin niitä. Kun pääsin kolmenkympin paremmalle puolelle, ihoni on elänyt viimeisen vuosikymmenen kultaaikaansa, vaikka se onkin menettänyt hieman kimmoisuuttaan, sen rakenne on pysynyt kuitenkin hyvänä, ihon pinta pehmeänä ja hehkuvana. Aamuisin peiliin katsoessa tekee mieli hymyillä, sillä uskon, että nuorena aloitettu ihonhoito kantaa nyt tulosta. Näppyjä saan edelleen silloin tällöin yhden tai kaksi, mutta ne häviävät parissa päivässä. Enemmänkin ongelma on usein ilmaantuva pintakuivuus ja ihon kosketusherkkyys. Juonteista silmien alla en välitä, kunhan alueen iho ei ole liian kuiva. Naururypyt vain kertovat siitä, että minulla on ainakin joskus ollut hauskaa. Ihoni on edelleen herkkä reagoimaan muutoksiin, jostain syystä ei tuotteiden kanssa, mutta muun elämän ja ympäristön. Silloin se yleensä pillastuu: punoitus ja pintakuivuus lisääntyvät. Jatkuva pintakuivuus taas aiheuttaa epäpuhtauksia, koska iho tukkiutuu eikä tali pääse tulemaan kuivan pinnan läpi ulos.

Essen Sensitive -linja hyödyntää probioottisia raaka-aineita palauttamaan ihon suojabarriäärin toiminnan siten, että ihon herkkyysreaktiot vähenevät. Osaan tuotteista on lisätty eläviä probiootteja, jotka parantavat ihon mikrobikoostumusta. Allergisetreaktiot minimoidaan tuotekoostumuksissa käyttämällä mahdollisimman hellävaraisia luomulaatuisia raaka-aineita. 

Human Microbiome Project -tutkimusryhmän löydökset mullistivat Essen näkökannan ihonhoidosta. Kaikki perustuu ihosolujen ja niissä elävien mikrobien välillä käynnissä olevaan jatkuvaan "keskusteluun". Keskustelun "sävyn" määrittää se, kuinka aktiivinen ihon immuunisysteemi on. Jos ihossa on mikrobinen epätasapaino, immuunisysteemi on hyperaktiivinen. Tämän tuloksena iho reagoi punoituksella, kireydellä ja tulehduksilla. Sensitive -linjan tuotteiden käyttö tasapainottaa mikrobipopulaatiot ja vaikuttaa siten myönteisesti ihon toimintaan. Eikö kuulostakin järkevältä? Ja tiedättekö mitä, se myös toimii. Oma ärsyyntynyt ihoni rauhoittui parissa päivässä kuurin aikana ja nyt reilun kolmen viikon jälkeen iho näyttää niin hyvältä, että aamuisin tuntuu melkein synniltä laittaa meikkiä päälle. Omalla mittarillani tuo on täydellinen tulos ihonhoidossa.

Linjan tuotteita ei tarvitse käyttää koko aikaa vaan niitä voidaan käyttää kuurina, kun iho tarvitsee rauhoittumista tai sitten aloituksena ennen muiden Esse-tuotteiden käyttöönottoa. Sensitive -linjalla tavallaan iho totutetaan ensin uuteen systeemiin. Sarja sopii erinomaisesti heille, joita yleensä luonnonkosmetiikan yrttinen tuoksumaailma vierastuttaa, itseasiassa suosittelen heille lämpimästi ison kasan muitakin Esse-tuotteita, sillä näissä ei yleensä yrtit tuoksu vaan tuoksu on aivan erilainen kuin muissa sarjoissa. Kokeilemistani tuotteista ainoastaan Tonereissa ja Gel Cleanserissa on tuota hieman yrittistä tuoksua havaittavissa, sen sijaan Sensitive-sarja tuoksuu sellaiselta koukuttavan makealta ihan kuin karkille.


SENSITIVE CLEANSER

Puhdistajasta kirjoitinkin jo kuukauden Parhaat -postauksessa. Puhdistusvoide on todella hellävarainen, mutta se poistaa silti myös meikin. Paksumpaa meikkiä poistaessa olen sitten vain pessyt ihon tällä kahdesti ja iho on ollut puhdas. Ihon pinta jää tuotteen jäljiltä tasapainoisen tuntuiseksi, eikä sitä kiristele yhtään. Olen ihastunut  puhdistusvoiteeseen niin, että tämä tulee jäämään kuurin jälkeenkin toisen vaiheen vakituiseksi puhdistajaksi ihonhoitorutiiniini.


SENSITIVE SERUM

Seerumi on pakattu 15ml:n tuubiin, mutta se on niin riittoisaa, että reilussa kolmessa viikossa tuubista ei ole kulunut edes kolmasosaa. Seerumi sisältää yli miljardi elävää probioottista Lactobacillus-mikrobia millilitraa kohden. Nämä aktivoivat ihon pinnan kosteuden. Olen käyttänyt itse tuotetta niin illalla kuin aamullakin, se sopii myös meikin alle, kunhan annostelu on oikea. Lue: HYVIN VÄHÄN.


HYDRO MOISTURISER

Sensitive -linjaan kuuluu kaksi voidetta. Nourishing Moisturiser kuivalle ja herkälle iholle sekä sitten tämä Hydro Moisturizer, joka on kehitetty rauhoittamaan ihoa ja optimoimaan ihon mikrobiomin toimintaa. Koostumus sisältää prebiootteja ja probioottisia uutteita, jotka ruokkivat iholle hyödyllisten mikrobien kasvua. Iho tuntuu levityksen jälkeen kosteutetummalta ja kiinteämmältä. Voiteen koostumus on paksun kermaista, mutta se levittyy iholle kevyesti. Olen käyttänyt voidetta aamuin/illoin seerumin päällä ja välillä myös koko sy-iholle, mille se onkin soveltunut oivasti. Essen tuotteet ovat varmasti riittoisampia ihonhoitotuotteita mitä olen käyttänyt (ja niitä on paljon), sillä voidepurkistakaan ei ole päivittäisestä käytössä kulunut edes yhtä viidesosaa.

Melkein (iholla YR:n Foundation Cushion -meikkivoide) meikitöntä Essen käyttäjää hymyilyttää. ^_^
Sarjana Esse on ollut itselleni tämän vuoden paras löytö ihonhoidossa. Se on mullistanut monta asiaa, mitä itse olen tähän saakka ihonhoidosta ajatellut, enkä näe mitään syytä siihen, etteikö meidän rakkaustarinamme tulisi jatkumaan hamaan tulevaisuuteen asti.

Onko Esse tuttu? Oletteko kiinnostuneet probioottisesta ihonhoidosta?

Essen tuotteita myyvät Esse-kouluttautuneet hoitolat kautta maan. Verkosta Esseä voi ostaa maahantuojan omasta verkkokaupasta täältä. Hetki sitten Esse rantautui myös Jolien verkkokauppaan, jonka löydät täältä


Tuotteet lehdistönäytteitä.


 1. Olen muutaman näytteen verran päässyt Esseen tutustumaan ja täytyy sanoa, että vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta uudelta tuttavuudelta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Essen tuotteet tekee ihan käsittämättömiä taikoja iholle nopeasti. <3

   Poista
 2. Jestas, kun kuulostaa hyvältä! Melkeinpä täydelliseltä!! Saattaisi siis sopia meikäläisellekin?!Mitä hintaluokkaa tämä Esse on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhdistustuotteet maksaa n. 27-53€ tuotteesta riippuen, voiteet n. 52-125€, seerumit 45-178€ eli hintahaitari on laaja. Yleensä probiootteja sisältävät tuotteet ovat arvokkaampia, mikä on ymmärrettävää. Sensitive-linjan putsari maksaa n.52€, seerumi 77€ ja voide 60€. Naamioiden hinta pyörii vajaan neljänkympin ja vajaan kuudenkympin välissä.

   Tää on ihan täydellinen. Mikään sarja ei ole rauhoittanut omaa ärhäköitynyttä ihoa näin nopeasti. Olen muutenkin koukussa sarjaan ja jo maaliskuusta asti Essen tuotteita on ollut pysyvästi ihonhoidossa mukana. :)

   Poista
 3. Upeita tuotteita ja kauniita kuvia:)

  Pitäisi varmaan itse alkaa opetella annostelemaan seerumeita HYVIN VÄHÄN.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toisia tarvitsee laittaa vähän enemmän, mutta kaikissa käyttämissäni Essen seerumeissa on paksuhko ja liukas koostumus, joten niitä riittää jopa kolmasosa muiden seerumien määrästä. :)

   Poista
 4. Maiju suitsutti näitä luonnonkosmemessuilla ihan tuhatta ja sataa ja nyt vielä sun kommentit, niin kyllä on pakko olla kiinnostunut näistä. Sarjassa on jotain viehkeää, pidän pakkausten ulkonäöstä kovasti.
  Ihanaa päivää Jonna ja ehkä minä vielä esseen tutustun ja etenkin siihen suklaaseen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole Maiju taas turhaan suitsuttanut. :) Ulkonäkö on todella erilainen kuin viileänvaaleat purkit, mitä luonnonkosmetiikassa suurimmaksi osaksi on. :)

   Ihanaa päivää sinne! <3

   Poista
 5. Esse on kyllä ihana sarja! Täytyykin jossain vaiheessa kokeilla tätä sensitive-sarjaa :) Mun suosikkini on ollut sen perussarjan kasvovesi sekä se kevyin kosteusvoide ( nyt laiskotuttaa enkä jaksa kaivaa tuotteiden tarkkoja nimiä :D ). Mutta riittoisia tuotteita kyllä ovat! Mun ongelma on kyllä se, etten OSAA annostella seerumeita VÄHÄN :D Toi on kuitenkin sellainen, että pienikin pisara levittyy hyvin?

  Ps. Näytät aivan ihanalta ^_^!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ymmärrän, ei vaan voi muistaa kaikkia. Itsenikin pitää tarkistaa aina välillä, mikä sen nimi olikaan. :D On tässä on paksuhko ja todella liukas koostumus, itseasiassa jos laitat liikaa, on tunne jo liian liukas ja kasvoja tekee mieli painella paperilla. Niin kävi mulla ekalla kerralla Essen seerumin kanssa, sitten tajusin laittaa sitä about kolmasosan siitä, mitä läträilen muita seerumeita. :D

   Kiitos. <3

   Poista
 6. Esse kyllä vakuutti mutkin täysin ja tuntui iholla tosi hyvältä :) Se suklaajuttu kuulosti ihanalta, mulla on kokemuksia vaan tästä Sensitivestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suklaakuorinta on ihan parasta. Toista purkkia jo käyttelen, koska mieskin käyttää sitä. :D Harvoja mekaanisia kuorintoja, joita mun iho kestää, kun ei vain paina liikaa, kun hieroo sokerikiteitä kasvoilla. Kasvot on sen jäljiltä aivan mielettömän pehmoiset. <3 Hauskan näköistä, kun kasvot on ihan ruskeat sen kanssa. :D

   Poista
 7. Kuulostaa ihanalta sarjalta:) Mukavaa että sait stressaantuneen ihosi taas kuntoon, ja kauniilta se näyttääkin.
  Hintava sarja se on. Omalle iholleni käytän halvempia tuotteita, tai retinolivoide on kallein, noin kahdeksankymppiä, mutta se kestää vuoden. Ihoni sietää sitä onneksi vain joka toinen ilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esse on, tykkään kyllä siitä, että sarjasta löytyy aika isolla hintahaitarilla tuotteita. Retinolivoide on kyllä ihan huippulisä ihonhoitoon. Itse aina silloin tällöin käytän kuurina, mutta ihan kokoaikaa ihoni ei sitä kestä, alkaa kuivumaan liiaksi, vaikka levittelisi 1-2 kertaa viikossa. Ehkä en ole vielä tarpeeksi vanha tai iho ei ole rasvoittuva. :D

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives