2.2.2014

Vesimeloni-feta-oliivi -salaatti


Vesimeloni-feta-oliivi -salaatti
(neljälle)

1 punasipuli
yhden sitruunan mehu
1,5 kg vesimelonia
250 g fetaa
kuorallinen tuoretta basilikaa revittynä
100 g kalamata-oliiveja
kuivattua minttua (n. 0,5 tl)
rouhittua mustaapippuria
4 rkl oliiviöljyä

Suikaloi punasipuli. Sekoita oliiviöljy, sitruunanmehu, mustapippuri ja kuivattu minttu keskenään. Lisää joukkoon sipulin suikaleet ja jätä maustumaan.

Kuori ja pilko vesimeloni. Kuutioi feta vesimelonin kanssa samankokoisiksi paloiksi. Lisää joukkoon basilika ja oliivit. Kaada lopuksi päälle sipulit ja niiden mausteliemi. Sekoita. Maista. Voit halutessasi lisätä sitruunanmehua ja rouhittua mustapippuria. Ihan mielettömän raikas syötävä milloin vain.

Aurinkoista sunnuntaita kaikille!

8 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta, voisi kokeilla tehdä tällaista vaihtelun vuoksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vesimeloni ja feta ovat mieletön yhdistelmä. Talvella kiva, mutta kuumana kesäpäivänä ihan ykkösherkku.

      Poista
  2. Aina yhtä hyvä kombo, herkullista! Alkoi välittömästi tehdä mieli tuollaista salaattia, kesä siintää jo sen verran silmissä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, pakko aina sujauttaa samaan aikaan haarukkaan vesimeloninpala ja feta, täydellistä!

      Poista
  3. Oliivit jättäisin pois, mutta muuten on niin herkullisen näköistä, että nälkä tuli. Onneksi alkaa olla kohta lounasaika...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oliivit on sellaisia, että usein niistä pitää tai ei. Itsekin pääsin niiden makuun vasta myöhemmin ja edelleen nämä kalamataversiot ovat mielestäni ehdottomasti parhaita. :)

      Poista
  4. Todella herkullisen näköistä! Tuo varmaan kivan piristyksen tähän kevättalveen :)

    VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown