Miltä Jonna tuoksuu?


Omenalle, mustaherukalle, greipille, jasmiinille, kielolle, magnolialle ja meripihkalle, siltä Jonna tuoksuu. Tämän tietävät myös ystäväni.

Rakastan tuoksuja, vaihtelen niitä päivittäin, enkä kiinny oikeastaan yhteenkään tuoksuun pysyvästi. On kuitenkin yksi tuoksu joka on kulkenut matkassani siitä asti, kun se lanseerattiin vuonna 2005. Joten kohta juhlimme kymmenvuotista taivaltamme yhdessä. 

Tuoksu on tietenkin Guerlain L`Instant EdT.


Vuonna 2005 tämä oli erikoinen valinta tuoksukaappiini, sillä tuohon aikaan pidin eniten makean hedelmäisistä tuoksuista. L`Instant on kaikkea muuta, salaperäinen, pehmeä, hivenen mausteinen, mystinen ja naisellinen. 

Rakkaus tuoksuun syttyi pikku hiljaa, mitä useammin käytin, sitä enemmän kiinnyin tuoksupullooni. Huomasin valitsevani aina tämän tuoksun tärkeisiin tilaisuuksiin, ystävien kanssa ulos mentäessä tai työpäivinä, jolloin erityisesti tarvitsin piristystä. Ihan sattumalta tästä tulikin tuoksu, josta läheiseni minut parhaiten tunnistavat. 

Erikoisinta kuitenkin oli se, miten hirveästi olen saanut kyselyitä tästä tuoksusta niin miehiltä kuin naisilta. Asiakaspalvelutyössä ei mennyt päivääkään, ettei minulta olisi joku "ujo" suomalainen mies kysynyt: "Mitä hajuvettä käytät?" Minut on pysäytetty lukemattomia kertoja kadulla asian takia. Hyvin hämmentävää. Suomalaiset ovat yleensä arkoja lähestymään tällaisissa asioissa, varsinkin miehet. Tuoksu on kyllä hyvin erilainen ja ilmeisesti tämä toimii ihoni kanssa täydellisesti yhteen.


Tunnistan tämän tuoksun mistä vain, mutta todella harvoin tätä tulee jonkun muun yllä vastaan. Joten sekin saa tämän tuoksun tuntumaan entistä enemmän omalta.

Tuoksua käytän huomattavasti enemmän talvella kuin kesällä. Kesällä tuoksu pääsee iholleni vain tärkeisiin tilaisuuksiin. Talvisen kylminä päivinä lämmin ja pehmoinen tuoksu tuo ylimääräisen lämmittävän viltin harteille. Viltistä huolimatta tämä tuoksu on myös mystisen seksikäs.

Nenä tuoksun takana kuuluu Maurice Roucelille, joka on luonut mm. DKNY:n Be Deliciousin, Guccin Envyn ja Guerlainin Insolencen.

Mikä on teidän signature scent?

Tuoksu saatu blogin kautta maahantuojalta.


 1. Mä tuoksun Juicy Couture Viva la Juicyltä :) se on aivan ihana, varsinkin jos iltatuoksuna. Tilasin juuri Victoria's Secret Body Mist tuoksuja, saa nähdä väistyykö Juicy vai ei ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana tuoksu! Mä luulen, että omani tulee olemaan itselläni aika paljon ensi kesänä käytössä.

   Poista
  2. Voi mitä mä oon kirjottanu "jos iltatuoksuna" :D siis "jos" sana pois ;D
   Se on kyllä ihan huippu, aina saa kehuja ja kysymyksiä, että miltä sä oikeen tuoksut?! :D

   Poista
 2. Olipa kiva kuulla, miltä Jonna tuoksuu. Olen huomannut, että pidämme varsin samanlaisista tuoksuista. Tätäkin on siis pakko päästä nuuhkaisemaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen huomannut, tosi hauska. Ilmeisesti meihin uppoaa ruusun ja jasmiinin vivahteet, mitä on useissa suosikeissa. Luulen, että pidät tästä...

   Poista
  2. Oi, Guerlainin parfyymit! Kuinkas sattui, juuri kirjoitin omasta (tämän hetken) signature scentistäni, Habit Rougesta, myös Guerlainia.

   Muita "mun" tuoksuja ovat Kiehl'sin Original musk ja Stella McCartneyn Stella, jota juuri metsästän edullisesti jostakin. ;)

   (L'Instant Guerlainin miestenversio on muuten ihana. Kannattaa nuuhkaista!)

   Poista
  3. Stella McCartneyn Stella on yksi omiakin lemppareita. :)

   Poista
 3. Ooh! Tämä tuoksu on kyllä ehdottomasti Guerlainin parhaimmistoa, ehkä jopa myös oma suosikkini :) Pitääkin töissä kokeilla tätä uudestaan iholle. Signature scenttiä en ole oikein vielä löytänyt, Escadan Sexy Graffiti on kesäisin aivan mahtava. Ehkäpä mainitsen sen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Guerlain kyllä osaa tuon tuoksujen teon, toki paljon muutakin!

   Poista
 4. Ihanaa, kun löytyy oma lempparituoksu:) Itselläni ei ole noin pitkäaikaista suosikkia joten tuoksun milloin miltäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä milloin mitäkin, tämä vaan jäi pysyvästi kaappiin. :)

   Poista
 5. Tuo tuoksun kuvaus kuulostaa jo herkulliselta, ja tuntuu tosiaan toimivan sun ihon kanssa yhteen kuin unelma, kerran kyselyjä tulee noinkin paljon! Mun suosikkeja on Versacen Versus ja Lancomen La vie est bellestä, ainakin omalla ihollani nuo tuoksuvat parhaimmalta :) Molemmat on suht kepeitä muttei makeita, tyttömäisiä mutta silti sopivan skarppeja - aika täydellisiä siis omaan makuuni :)

  VastaaPoista
 6. Versus ja La vie est belle on molemmat ihania tuoksuja!

  Varsinkin miehet tiedustelevat paljon, ihan kaiken ikäiset. o_O

  VastaaPoista
 7. Juuri tuolla tavalla hitaasti tupksuihin ihastuu ja joskus yllättyykin. Ihmettelen aina, miten hitaasti pääsen kiinni jonkun tuoksun ytimeen, että tunnistan sen. Sinun Guerlainisi ei ole tuttu, mutta sain kerran lahjaksi L'instant magiquen. Se oli ylettömän naisellinen ja hiukan liian lämmin omaan makuuni. Käytin juhlatuoksuna.

  Minulla on aina yksi pullo Coco Mademoisellea käytössä, nyt myös vartaloöljynä. Juhliin ykkösvalintani on Sisleyn Eau de Soir.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Magique on hyvä, mutta ei niin mun makuun kuin tämä L`Instant ja tästäkin juuri tämä EdT-versio, EdP:ssä ei ole samaa keveyttä.

   Coco Mademoisellea käytin useita vuosia sitten, ainoita Chaneleita joista pidän. Sisleytä en ole koskaan nuuhkaissut, pitäisi varmaan. :)

   Poista
 8. Ihan uusi tuoksu minulle tämä esittelemäsi Guerlain. Itse pidän juuri nyt Boss Jourista ja Marc Jacobsin Kumquatista. Yleensäkin sellaisista yksinkertaisen selkeistä ja raikkaista tuoksuista. Tosin on mulla Juicy Couturen hedelmäinen Viva la Juicykin, että vähän mielialan mukaan tuoksuja käytän... :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marc Jacobsin Kumquat on itselleni tuntematon. Bossin Jour on ihana.

   Poista
 9. täytyy käydä nuuhkaisemassa tuota, kun palaan Hkiin ja oikaisen Stockan halki töihin mennessäni. Vaarallisia monesti nuo oikaisureissut :) En osaa vain yhtä tuoksua nimetä. Armanin Aqua di Gio on suuri suosikkini. Naisten versiota ei saa enää maista, mutta onneksi laivoilta ja tax freesta. Myös saman tuoksun miesten versio on loistava.
  Mutta pidän myös Escadan tuoksuista ja unisex-tuoksuista. Eli aika lailla laidasta laitaan. Tosin nämä voimakkaat "aikuisen naisen tuoksut" ovat kyllä ehdoton nou nou. Olin saada slaagin, kun olin musikaalissa ja liian lähellä istui täti, jolla oli reilulla kädellä annosteltu jotain voimakasta iltatuoksua. Huh. Eli Poison ei kolahda :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aqua di Gio... Yksi suosikeistani siinä 2000-luvun vaihteesta, aika ei ole vieläkään ajanut tuon tuoksun yli. Noista kevyemmistä tuoksuista ehdoton klassikko. Pitäisiköhän pitkästä aikaa hankkia omaankin kaappiin? :) Poisonit eivät ole täälläkään suosiossa.

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives