Born in Paradise


Yhtä varmasti kuin kevään tullen alkaa lumi sulamaan, tulee markkinoille vuoden alussa Escadan uusi kesätuoksu. Tosin viime vuosina tuoksu on ottanut kunnon äkkilähdön ja kesätuoksua on ollut saatavilla laivojen tax free-myymälöistä jo loppuvuodesta.

Escada on kausituoksujen edelläkävijä. Kun Escada toi 90-luvulla markkinoille ensimmäiset kausituoksunsa, homma ei ollut ollenkaan niin yleistä kuin nykyään. 

Lukijani saattavat muistaa kuinka viime keväänä ihastuin pitkästä aikaa Escadan kausituoksuun, joka viime vuonna kantoi nimeä Cherry in the air.

Kun syksyllä näin uuden kesätuoksun Born in Paradisen pullon, tiesin haluavani päästä tuoksuttelemaan tätä. Pullon värimaailma vei minut välittömästi yhteen lempipaikkoistani maailmassa, Karibialle, vaikka tuoksun suunnittelijoilla on ollut mielessä French Polynesia. 

Ajattelin välittömästi mieleeni mehevät ananakset ja makeat kookokset. Korvissani saatoin melkein kuulla meren aaltojen pauhun. Joten en voinut olla käyttämättä jutun kuvissa pullon taustalla ottamaani kuvaa Anguillan kirkkaista vesistä.


Escadan Born in Paradise on syntynyt Piña Colada cocktailin innoittamana. 

Pullo on totutun mallinen, väri kauniin turkoosi. Pullon selkämystä koristaa trooppinen lintu ja kaulaan on lisätty koristeeksi vaaleanpunainen kukka. 

Alkutuoksussa kirpeää vihreää omenaa ja raikasta vesimelonia. Sydäntuoksussa mehukasta ananasta ja makeaa kookosta. Pohjatuoksussa myskiä, seetrin ja santelipuun syvyyttä. 

En yleensä tykkää ihan hirveän makeista tuoksuista, mutta tämä tuo mieleeni fiilikset Karibian lämpöisestä vedestä, maukkaista drinkeistä ja leppoisasta asenteesta elämään, joten en voi olla pitämättä tästä. Täydellinen tuoksu leppoisiin kesäpäivään. Omaan nenääni tuoksussa tuoksuu ehdottomasti eniten ananas ja kookos. 

Viime vuosina Escada on tuonut markkinoille kesäksi myös uudelleen lanseerattuna vanhoja suosittuja kesätuoksuja. Tänä vuonna kunnian sai Taj Sunset, joka alunperin lanseerattiin kesäksi 2011. Jos minulta kysytään, Escadan pitäisi muistaa meitä vanhempia faneja ja lanseerata niitä todella vanhoja kesätuoksuja. Sinä päivänä, kun markkinoille tulee takaisin Sunny Frutti, Loving Bouquet tai Tropical Punch, lupaan olla ensimmäisenä jonottamassa. Luulen, että moni iäkkäämpi nainen ostaisi kyseisiä tuoksuja jo ihan nostalgisuuden vuoksi.


Taj Sunset on tuoksuna täysin erilainen kuin Born in Paradise, paljon kukkaisempi. Taj Sunsetissa alkutuoksuna on energistä veriappelsiinia, makeutta tuovat mehevä mango ja nektariini. Sydäntuoksussa pirteää lootuksen -ja lumpeen kukkaa, johon makeutta tuo mehukas vadelma. Pohjatuoksuna kookoskermaa, santelipuuta ja myskiä. Omaan nenääni voimakkaimmin Taj Sunsetissa tuoksuu kirpakka veriappelsiini, johon sekoittuu hieman itämaisvaikutteiset vesikukkien tuoksut.

Molemmat tuoksut ovat EdT ja ne säilyvät iholla n. 4-6 tuntia. Itse annostelen näitä hellällä kädellä: yksi suihkaus niskaan riittää.

Onko teillä nostalgisia muistoja Escadan kesätuoksuista?


Hinnat:

Escada Born in Paradise & Taj Sunset:
Edt 30 ml, n. 42,90 €
Edt 50 m, n. 59,90 €

Tuoksut saatu blogin kautta.


 1. Mä olen ostanut myös niitä ihan ensimmäisiä joskus kaaaauan sitten. Tänä keväänä ajattelin hankkia Taj Sunsetin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ensimmäiset oli ihan parhaita, sen takia toivon, että Escada toisi niitäkin vielä takaisin. :)

   Poista
 2. Minulta löytyy myös nuo molemmat tuoksut ja kumpikin on mieleeni :) Escadan tuoksut ovat usein samankaltaisia, mutta nämä eroavat toisistaan selkeästi. Yksi lempparituoksuistani on Escadan Elixir, joka ilmestyi muistaakseni viime vuonna. Pidän siitä kovasti :) Escada kuuluu kesään ;)

  PS. Ihanat kuvat olet ottanut! :)

  Vinkkaan vielä loppuun blogissani käynnissä olevasta 150 euron arvoisen tuotepaketin arvonnasta :) Toivon, että mahdollisimman moni uusikin lukija löytää blogini!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos MS! Täytyykin tulla kurkkaamaan sinunn arvonta!

   Elixir on ihana tuoksu, Especially-kokoelma on suunnattu selvästi myös hieman aikuisimmille naisille ylellisine pulloineen. Nämä kesätuoksut ovat enemmän sitä tyttömäistä linjaa. Mutta mikään ei estä meitä aikuisempiakin naisia silloin tällöin hulluttelemasta. ;)

   Poista
 3. Mä oon vähän myöhäisherännäinen näiden Esacdojen suhteen. Kaapista löytyy tällä hetkellä Cherry in the air ja Rockin Rio, mutta lisää on varmasti tulossa! Ainakin tämä, kookosta nam!!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. BiP:ssä tosiaan on hyvinkin vahvasti esillä tuo kookos. Taj Sunsetissakin toki ripaus kookoskermaa pohjalla.

   Poista
 4. Tämä on tosiaan niin makea, että pieni määrä riittää. En ehkä ihan vielä osaa käyttää, täytyy odottaa aurinkoa ja lämpöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä aurinkoa ja lämpöä tarvitaan tähän, itse miellän tämän myös kesä- ja lomatuoksuksi. :)

   Poista
 5. Tuoksuttelin tätä Stockmann Beautyssa jo tammikuussa hirmupakkasten aikana ja tykästyin todella paljon. Rakastan erityisesti kookoksen tuoksua missä tahansa kosmetiikassa, joten siitä syystä tämä on ehdottomasti pakko saada-hajuvesi. :)

  Myös nuorempaa sukupolvea (eli minua :D) kiinnoistaisi oikeasti vanhat Escadan kausituoksut! Vuoden 2011 muistelu ei ole vielä mitään kunnon retroilua. :/

  Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johanna voin kertoa, että moni ikäiseni olisi varmasti valmis mihin vaan, jos Sunny Frutti tekisi comebackin. :D Loving Bouquet taas oli tosi naisellinen, ei tyttömäinen niin kuin uudemmat. Tropical Punchin nimikin kertoo siitä tuoksusta kaiken oleellisen. ;)

   Poista
 6. Kuule, sinä päivänä kun Tropical Punch lanseerataan uudelleen, mä lupaan olla sun kanssa jonossa tappelemassa ykköspaikasta!! ;D Se oli mun elämäni kesän vakiotuoksu, olin silloin 18 v. Tämä on toinen niistä elämäni kaikkien aikojen tuoksuista, toinen on Juicy Couturen Viva La Juicy. Molempiin liitty ihania muistoja ja paljon nostalgiaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, kamala kissatappelu tiedossa. :D

   En ymmärrä, miksei Escada tarjoa meille nostalgisuuden vuoksi noita vanhempia tuoksuja... Niin väärin! Retroilisivat vielä ne vanhat pullotkin niin olisin myyty. :D

   Poista
 7. Escadasta tulee tosiaan teinivuodet mieleen, mutta en varmaankaan itse ostaisi tuoksua pelkästään nostalgiasyistä. Escadan tuoksut ovat ehkä hieman liian makeita minulle nykyään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta nämä uudet tuoksut on makeampia kuin ne ysärit. Tai sitten vaan muistan väärin. ;D

   Poista
 8. Oivoi, kyllä nää vaan aina on yhtä ihania. Tosin on myönnettävä että mulla nää menee auttamatta sekaisin keskenään koska ovat useasti hedelmäisiä, trooppisia tuoksuja. Cherry in the air oli kiva poikkeus ja tykkäsin siitä paljon! Tosin myös Taj Sunset ja tämä uusin kolahtavat :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cherry in the air on tosiaan aika erilainen, ei ehkä niin makea kuin nämä kaksi.

   Poista
 9. Liian makeita ovat nämä kesätuoksut olleet melkein järjestäen mulle. Mulla on ollut yksi vuosia sitten, mutta en muista mikä se oli. ;) Oiskohan se ollut Tropical Punch... Eikä taida tulla tästäkään suosikkia, koska en välitä kookoksen tuoksusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulpu, yllätit! En olisi uskonut, että sinulta olisi löytynyt Escadan kausituoksu. :D

   Poista
  2. Oon kuule yllättynyt itsekin, kun mietin sitä tuoksua! :D Kai se oli jotain nuoruuden huumaa, ei ollut tuoksumaku vielä oikein tarkentunut. ;)

   Poista
 10. Mä oon kans aina hamstrannut näitä kesätuoksuja Escadalta, viime vuodenkin oman omistan, vaikka en siitä aluksi pitänytkään :D Mutta tästä(kään) en niin tykkää, vähän liian kookosmainen mun makuuni! Mulla oli kuitenkin Hollannin matkalla tätä pieni näyte mukana, ja nyt kun sitä aina nuuhkin, niin tulee Hollanti mieleen :)<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellä on myös muutamia tuoksuja, joita en ole aluksi välttämättä kokenut mitenkään sykähdyttävinä, mutta lämmennyt sitten niille vähitellen. Tuoksumuistot on parhaita!

   Poista
 11. Molempien tuoksujen kuvailut kuulostaa todella hyvälle, mutta minulla on joku ihme henkinen vamma Escadan tuoksuja kohtaan: en tiedä miksi, mutta olen aina assosioinut ne enemmän varhaisteinien suosikeiksi :D Ehkäpä pitäisi päivittää nämä ennakkoluulonsa ja käydä vähän tuoksuttelemassa, varsinkin kirpeä omena ja raikas vesimeloni kuulostaa hyvältä yhdistelmältä kesätuoksussa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vamma johtuu varmaan siitä, että kyllähän varhaisteinitkin näitä aika paljon käyttävät. :D Mutta itse tunnen useita meitä vanhempiakin ihmisiä, jotka käyttävät. Eikös me eldiksetkin voida joskus hullutella? ;) Itselleni kesä-Eacadat on sellaisia lämpimien kesäpäivien tuoksuja. Illaksi valitsisin jotain"kohtalokkaampaa".

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives