Testissä: Puhdistusvoiteet


Jokaiselta sarjalta löytyy nykyisin puhdistusmaitoa, vaahtopuhdistusta ja geelimäistä puhdistustuotetta. Puhdistusvoiteet ovat hiljaisia taka-alalla piileskeleviä helmiä, mutta aivan turhaan, sillä ne ovat todella tehokkaita ja hellävaraisia meikinpuhdistajia. Usein ne sopivat kaikille ihotyypeille jopa herkimmälle. 

Postauksessa esiintyy yhdeksän hyvinkin erilaista puhdistusvoidetta eri hintaryhmistä, joita testasin ystäväni Miss J:n kanssa. Testauksen aikana ystävälläni ei ollut mitään tietoa siitä, minkä merkkistä tai millaisessa pakkauksessa olevaa tuotetta hän käytti. Sillä lähetin hänelle testituotteet muovisissa Cailapin matkapurkeissa, jotka tosin paikallisesta Emotionista loppuivat kesken ja osan tuotteista jouduin laittamaan Minigrippussiin. Ainoastaan käyttöohjeet kirjoitin paperille, joten Miss J oli täysin sokkotestaaja.

Tuotteet pisteytimme toisistamme tietämättä asteikolla 1-5. Joten maksimipistemäärä tuotteelle oli kymmenen pistettä. Arvioimme puhdistusvoiteissa niiden koostumusta, tuoksua, meikinpuhdistustehoja ja kokonaisvaikutelmaa.

Testaajat: 

Miss J (MJ)
- Kolmekymppinen nainen, normaali iho, mutta varsinkin talvella erittäin pintakuiva.

Jonna (J)
- 36-vuotias nainen, pintakuiva ja herkkä sekaiho.


1. Estèe Lauder Multi-Action Creme Cleanser/Moisture Mask
150 ml / n. 33 €

Estèe Lauderin puhdistusvoide on monitoimituote, se toimii niin puhdistajana kuin kosteuttavana naamionakin. Puhdistus tapahtuu levittämällä voide kuivalle iholle. Poistaminen tapahtuu kasvopaperilla tai vedellä. Naamiona käytettäessä vaikutusaika on 3 minuuttia. Lupaa tehdä ihosta heleän ja pehmoisen.

MJ: Mieto miellyttävä tuoksu. Koostumus oli todella voidemainen, mutta liian "jankkia". Miellyttävän tuntuinen iholla. Puhdisti meikin hyvin ja iho tuntui pehmeältä ja sileältä. Tuntui enemmän naamiolta kuin puhdistustuotteelta. Tuotetta tarvitsi paljon, että se levittyi hyvin. Pisteet 2,5

J: Tuote tuoksuu erittäin miellyttävästi hieman kukkaiselle. Koostumus on todella voidemaista, muistuttaa joitain kosteuttavia naamioitani. Levittyi iholle hyvin ja puhdisti meikin. Iho oli käytön jälkeen pehmoinen ja raikas. Kiva perusputsari, plussaa monikäyttöisyydestä. Pisteet 3.


2. Eve Lom Cleanser 200 ml / n. 105 € tai 100 ml / n. 69 €

Eve Lom Cleanser on ehkä maailman tunnetuin puhdistusvoide. Voguen mukaan tämä on ehkäpä maailmanparas puhdistustuote. Valitettavasti tätä ei toistaiseksi saa Suomesta vaan on mentävä nettikauppojen kautta merta edemmäs kalaan. Tuotteen sisältämät neilikka, -eucalyptus -ja kamomillaöljy, sekä kaakaovoi pehmentävät ja hoitavat ihoa. Tuote lupaa syväpuhdistaa ihon hellävaraisesti kuivattamatta, poistaen jopa vedenkestävän meikin. Tuote hierotaan iholle pyörivin liikkein ja puhdistus viimeistellään poistamalla voide lämpimällä vedellä kostutetulla muslin-liinalla. (tai ihan lämpöisellä vedellä)

MJ: Tuotteen tuoksu on voimakkaan jouluinen. Tuotteessa on pehmeitä "rakeita", muuttuu iholla öljymäiseksi. Puhdistaa todella tehokkaasti, ei kirvele silmissäkään ja jättää ihon todella pehmeäksi. Ihan erilainen kuin mikää aiemmin käyttämäni puhdistutuote ja poisti silmämeikinkin lähes kokonaan! Onko jatkuvassa käytössä kuitenkin liian öljyinen? Pisteet 4.

J: Voimakas, erikoisen mausteisen tuoksuinen tuote. Kädelle otettaessa koostumus on rakeinen, mutta iholle hierottaessa sulautuu öljyksi. Puhdistaa todella tehokkaasti meikin. Öljyisyydestä huolimatta iholle ei jää minkäänlaista kalvoa. Iho on puhdas ja ihanan pehmoinen. Ilman voimakasta hajua tämä olisi viiden pisteen arvoinen tuote. Loistava puhdistaja! Pisteet 4,5.


Guinot Hydra Tendre Cleansing Cream 150 ml / 42 €

Guinotin Hydra Tendre on hellävarainen vaahtoava puhdistusvoide. Syväpuhdistaa meikin ja epäpuhtaudet ihosta. Saippuan edut ilman kuivattavaa vaikutusta, lupaa myös virkistää. Tuote sisältää mm. kookosuutetta, malvaa ja kurkkua, jotka pehmittävät ihoa.

MJ: Tuoksu on miedon hunajainen/kukkainen, muuttuu voimakkaammaksi pestessä. Koostumus tavanomainen, tuntuu hyvältä iholla. Levittyi kermaiseksi, puhdisti hyvin, mutta jätti paikoin ihon kireäksi. Perusputsari. Pisteet 3.

J: Tuoksu on miellyttävän kukkainen. Jos koostumuksesta voi sanoa, että se on kaunista niin tämä on. Vaaleanpunainen helmiäishohtoinen voide levittyi iholle kevyesti ja muodosti kasvoille hierottaessa puhdistavan pehmeän kermaisen liukkaan vaahdon. Poisti meikin ja pesi ihon suorastaan narskuvan puhtaaksi. Ihoni ei kuitenkaan jäänyt kiristäväksi. Ylellistä puhdistusta. Pisteet 4,5.


Lancôme Crème-Mousse Confort 125 ml / n. 36 €

Lancômen klassikko puhdistusvoide. Täyteläinen ja hellävarainen voide lupaa puhdistaa tehokkaasti epäpuhtaudet ja jättää ihon miellyttävän pehmeäksi. Vaikuttavina aineina valkoinen lootus, ruusu ja ruusunmarjaöljy, jotka sisältävät runsaasti andioksidantteja. Levitetään kasvoille ja huuhdellaan lämpimällä vedellä. 

MJ: Tuoksu miedon ruusuinen. Koostumus on ohutta, muuttuu iholla kermaiseksi. Puhdistaa hyvin ja jättää ihon pehmeäksi. Hyvä perusputsari. Pisteet 3.

J: Ruusun tuoksun ystävän on pakko tykätä ruusuisesta tuoksusta. Tuote muuttuu iholla kermaiseksi ja puhdistaa meikin moitteettomasti. Iho on pehmeä ja raikkaan tuoksuinen. Pisteet 3,5.


Lumene Raikastava Puhdistusvoide 150 ml / n. 9,90 €

Lumenen Puhdistusvoiteen virkistävä koostumus lupaa poistaa iholta meikin, lian ja epäpuhtaudet. Lakansiemenöljy auttaa ihoa säilyttämään luonnollisen heleyden. Tuote vaahdotetaan ensin hieromalla sitä kosteissa käsissä, muodostunut vaahto hierotaan pyörivin liikkein kasvoille. Huuhdotaan pois runsaalla vedellä.

MJ: Tuoksuu miedon sitruksiselta. Muuttuu käsissä jouksevasta tahmaiseksi, vähän jankkia iholla. Puhdisti tosi hyvin, mutta ihon kuivimmat kohdat jäivät todella kuiviksi. Pisteet 2.

J: Todella raikas tuoksu, ei yhtään "lumenemainen". Ohut koostumus. Puhdisti ihon, eikä jättänyt kiristävää tunnetta. Hoiti hyvin tehtävänsä. Jäin kaipaamaan ylellistä fiilistä. Hinta/laatusuhde tosi hyvä. Pisteet 2,5.


Matis Cleansing Cream 200 ml / n. 35 €

Matisin hellävarainen puhdistusvoide lupaa poistaa meikin ja epäpuhtaudet hellävaraisesti. Kevyt verbanan ja kamomillan tuoksu. Sisältää mm. mantelimaitoa ja Illipe-voita.

MJ: Tuoksu on voimakas, pistävä jopa lääkemäinen. Löysä koostumus, tuntuu iholla perusputsarilta. Puhdistaa hyvin, jätti ihon tasaiseksi ja pehmeäksi. Järkky haju verottaa pisteitä. Pisteet 1,5.

J: Tuoksu on melko voimakas, en saa ihan kiinni, mille tämä tuoksuu, joltakin lapsuuden rasvalta, jota mummo käytti. Puhdistaa hyvin ja hellävaraisesti, jättää ohuen kalvon iholle, mutta puhdistus neuvotaankin viimeistelemään kasvovedellä. Hyvä perustuote. Pisteet 3.


Natio Cleansing Cream 100 g / n. 12 €

Nation Cleansing Cream lupaa hellävaraista puhdistusta. Lupaa puhdistaa iholta meikin, ylimääräisen öljyn ja pitää ihohuokoset puhtaina. Puhdistuksen jälkeen ihon pitäisi olla kostea, ravittu ja pehmeä. Sisältää eteerisiä öljyjä mm. laventelia ja santelipuuta.

MJ: Melko voimakas tuoksu, kukkainen. Paksu voidemainen koostumus tuntuu miellyttävältä kasvoilla. Puhdistaa hyvin, ei kiristä ihoa. Pisteet 3p.

J: Yllättäjä! Tuoksuu melko voimakkaasti laventelille. Koostumus on paksua ja voidemaista. Puhdistusteho on loistava, tällä lähti jopa MUFE:n Aqua-sarjan rajaukset hankaamatta pois luomilta. Iho jäi pehmeäksi ja raikkaaksi. Jäin kuitenkin kaipaamaan ripausta ylellisyyttä. Pisteet 3,5.


No7 Cleansing Balm 150 ml / n. 7,90 €

No7 Cleansing Balm on erittäin hellävarainen puhdistusvoide. Puhdistaa meikin ja epäpuhtaudet, samalla kun monivitamiini -ja mineraalisekoitus suojaa ja ravitsee ihoa. Emulsio levitetään kasvoille pyörivin liikkein ja pyyhitään pois kasvopaperilla tai huuhdotaan lämpimällä vedellä. Erillistä kasvovettä ei tarvita.

MJ: Tuoksu on miedon kieloinen. Ohut koostumus; tuntuu pehmeältä ja kosteuttavalta. Puhdistaa ihon hyvin, jättää ihon pehmeäksi eikä kiristä. Hyvän tuoksuinen perusputsari. Pisteet 3.

J: Tuoksu miellyttävän kukkainen. Ohuehko koostumus, joka levittyy iholle helposti. Puhdisti meikin hyvin. Jätti iholle paksun epämiellyttävän kalvon. Joku todella kuivaihoinen varmasti nauttii tästä ominaisuudesta, minä en. Tartuin kasvoveteen, jolla kävin kasvoni läpi, että sain tuon kerroksen pois kasvoilta. Pisteet 1,5.


Phytomer Puhdistusvoide 150 ml / n. 26,40 €

Phytomerin raikas ja täyteläinen Puhdistusvoide lupaa poistaa meikin ja epäpuhtaudet hellävaraisesti. Runsas koostumus vaahtoaa kevyesti käytössä. Tuotteen sisältämä Sorenia-kasviuute rauhoittaa ja rentouttaa. Levitetään iholle pyörivin liikkein, vaahdotetaan veden kanssa ja huuhdellaan.

MJ: Mieto tuoksu. Ohut juokseva koostumus; tuntuu pehmeältä ja kosteuttavalta. Puhdistaa hyvin, jättää ihon tasaiseksi ja pehmeäksi, ei kiristä. Riittoisa, sillä ainetta tarvitsee vain pienen määrän. Pisteet 3.

J: Omaan nenääni hieman merellinen tuoksu. Joukon ohuinta voidetta yhdessä Lumenen kanssa. Liukuu miellyttävästi iholla ja puhdistaa meikin vaivattomasti. Jättää ihon pehmeäksi ja raikkaaksi. Miellyttävä perusputsari. Pisteet 3,5.


Tulokset:

1. Eve Lom 8,5/10
2. Guinot 7,5/10
3. Lancôme 6,5/10
Natio 6,5/10
Phytomer 6,5/10
6. Estèe Lauder 5,5/10
7. Lumene 4,5/10
Matis 4,5/10
No7 4,5/10

Selvään voittoon kiri Eve Lomin klassikko, jonka voimakas tuoksu varmasti jakaa mielipiteitä hinnan lisäksi. Toiseksi tuli Guinotin ylellinen tehopuhdistaja. Seuraavan sijan jakoivat Lancôme, Natio ja Phytomer, jotka kaikki hoitivat hommansa moitteettomasti. Estèe Lauder oli vahvaa keskikastia ja hännille jäivät tasapistein Lumene, No7 ja Matis, joista varsinkin No7 ja Matis jakoivat testaajien mielipiteitä.

Pakkauksista sen verran, että omia suosikkejani olivat Matisin kätevä pumppupullo, sekä yllättäen Eve Lomin ja Nation jar-malliset purkit, joista oli näppärä ottaa hieman paksumpia puhdistusvoiteita spaattelilla haluttu määrä. Tuubit toimivat hyvin, paitsi Lumenen ja Phytomerin tuotteiden ollessa koostumukseltaan ohuempia, piti annostelussa olla varovainen, ettei juoksevaa tuotetta tullut liikaa kerralla. 

Mitäs mieltä olette tällaisista testeistä? Kiinnostaisiko lukea jatkossakin? Löytyikö joukosta tuttuja tuotteita?

Ostopaikat:

Estèe Lauderin ja Lancômen tuotteita myy mm. Sokos, Stockmann, Emotion ja Stockmann Beauty. No7 -tuotteita voi ostaa Sokoksista. Guinotin kauneushoitolat löydät täältä. Matis ja Phytomer ovat tilattavissa spashopista. Nation ja Eve Lomin löydät täältä. Lumenea saa tilattua kätevästi Sokoksen verkkokaupasta.


Guinot, Lancôme, Phytomer, Estèe Lauder, Lumene, No7 ja Matis ovat saatu maahantuojilta testausta varten. Eve Lom ja Natio ovat omiani.

 1. Jes, viimein pääsen näkemään sunkin arvostelut! Yllättävästi joidenkin tuotteiden kohdalla erosi mielipiteet. Oli kyllä todella hauskaa, mielelläni lähen jatkossakin tällasiin mukaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu tosiaan erosi, kahdesta oltiin melkoisen eri mieltä. :D Eiköhän tässä vielä testejä tule lisää, jos ihmiset tykkää lukea. ;)

   Poista
 2. Olipas kiva lukea tällainen vertailupostaus! Minultakin löytyy tuo Eve Lomin kulttimaineen saanut puhdistusvoide kaapista, mutta en ole vielä sitä ehtinyt testailla, vaikka tilasinkin sen jo kuukausia sitten :) Kiva oli lukea siitä positiivisia kokemuksia :) Nyt sitten vaan testailemaan itsekin... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jään odottamaan sun mielipiteitä siitä. Haju on melkoisen mielenkiintoinen ja se meinasi tyrmätä heti alkuun. ;)

   Poista
 3. Oli kivaa, että toinen testaaja testasi sokkona! Tehkää lisää tällaisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koitan ehdottomasti toteuttaa näitä tulevaisuudessa eri tuotteilla.

   Poista
 4. Mahtava idea tehdä sokkotesti! Tosin vielä mielenkiintoisempaa olisi, jos testaajien ihot olisivat täysin erilaiset (esim. hyvin rasvoittuva ja hyvin kuiva), mutta totta kai ymmärrän, että näin harrastuspohjalta on vaikeampaa saada kokoon sellainen joukko testaajia jne. Lisää näitä! Esim. kuorinnat tai naamiot vois olla tälleen kiva tai vaikkapa hiusten hoitoaineet :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin mietin, että olisi kiva saada tosi erilainen iho mukaan, mutta oma kaveripiiri on niin pieni, että vaikea löytää ja kaikilla ei ole kiinnosta... Ehkä seuraavan kerran pyydän sokkotestaajiksi muita kauneusbloggaajia myös. :p Kiitos ehdotuksista, otan ne ehdottomasti korvan taakse.

   Poista
  2. Täällä yksi hyvin kuiva akka, joka mieluusti lähtee joskus testiin mukaan. ;)

   Testipostaus oli hauska, mukavaa vaihtelua!

   Poista
  3. Myy: Pistetään muistiin! :)

   Poista
 5. Tämmöisiä lisää ja vielä tuo, että tuotteet on testattu sokkona on mielenkiintoista! Harmi että tuo Eve lom on niin kallista evästä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kallista, mutta hyvää. Tosin sitä riittää todella pieni määrä, koska muuttuu kasvoilla öljymäiseksi, joten on myös riittoisaa.

   Poista
 6. Ihan älyttömän kiinnostava postaus, tälläisiä lisää todellakin! Aplodit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Itse tykkään lukea tämän tyylisiä juttuja aina välillä, joten ajattelin, että jos olisi lukijoillekin mieleen. :)

   Poista
 7. Mielenkiintoinen postaus! En pistäisi pahakseni, vaikka täällaisia tulisi enemmänkin! :)

  Jännä muuten miten tuo Lumenen puhdistusvoide on lirua! Käytin Lumppua reilu vuosi sitten tuubillisen ja sen koostumus oli nimensä mukaan voidemaista, ei tosin mitenkään erityisen paksua, muttei noin vetistäkään. Ehkä koostumus on ehtinyt muuttumaan? Tykkäsin kyllä muuten tuotteesta tosi paljon, vaikka kokeilunhalu veikin mukanaan ja puhdistusvoide jäi unholaan.

  Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli tosi juoksevaa, kuvastakin näkee hyvin koostumuksen. Hyvin puhdisti ja tosi kiva, raikas tuoksu. Käsissä vaahdottaminen tuon tuotteen kohdalla todella kannattaa. :)

   Poista
 8. Outoa miten tuo Eve Lom voi olla niin suosittua huikeasta hinnastaan huolimatta! Satuin juuri lukemaan siitä Space.NK:n sivuilta, missä kävin tutkimassa minulle tuntemattomia merkkejä. Kiva postaus. Itse käytän aina kohtuuhintaisia putsareita, kun ajattelen niitten viipyvän iholla alle minuutin ja loputkin pyyhitään pois kasvovedellä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hyvää, sillä irtoaa vahvempikin meikki. Itse en ollut sitä aikaisemmin myöskään kokeillut, joten uusi tuttavuus itselle, vaikka merkin toki tiesin entuudestaan.

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives