Elizabeth Arden Green Tea Bamboo


Niin paljon kuin tuoksuja rakastankin, Elizabeth Ardenin tuoksut ovat jääneet itselleni vuosien saatossa hieman etäisiksi. Vuonna 1999 aloitettu Green Tea -tuoksuperhe on toki itselleni tuttu ja se alkuperäinen Green Tea on tuoksuna sellainen, että tunnistan sen mistä vain. Pidän siitä, mutta siinä on tietynlaista kirpeyttä (raparperi), mutta ei lainkaan pehmeää vivahdetta, jota oma nenäni siihen kaipaisi, jotta tuoksu houkuttaisi minua. Sen sijaan monen tuttuni yllä se kyllä tuoksuu varsin ihanalle.
Olinkin hieman jännittynyt, kun sain käsiini tämän kevään ja kesän Green Tea -tuoksun Bamboon. Löytyisikö siitä pehmeämpää vivahdetta, jota niin paljon olen vuosien aikana siihen alkuperäiseen kaivannut? Tiesin kyllä, että bambun kanssa ei voida mennä vikaan, sillä yksi kaikkien aikojen suosikkituoksuistani Calvin Kleinin Truth sisältää myös tätä nyt paljonkin pinnalla olevaa ainesosaa.


Bamboo on siis variaatio alkuperäisestä Green Teasta. Tuoksussa on tietynlaista raikkautta. Siinä tuoksuu sateen jälkeinen raikas ja puhdas vihreä metsä tai heinikko. Tuoksuna se ei ole ollenkaan niin kipakan hyökkäävä kuin alkuperäinen vaan tuoksusta löytyy sitä pehmeyttä, jota kaipaan. Bamboo on sitruksisen vihreä, kuitenkin niin, että ainakaan omaan nenääni sitrusnuotit eivät nouse kovinkaan paljon pintaan. Siinä on myös aavistus pientä mausteisuutta.
Alkutuoksussa mehevinä sitruksina toimivat greippi ja sitruuna. Potkua antaa kipakka bergamotti, pehmeää raikkautta bambu, metsäistä tuoksua tuomassa tamarindi. Jonka nuoria palkoja ja niistä saatavia siemeniä käytetään mm. HP-kastikkeen mausteena. Sydäntuoksu on vihreä: vihreää teetä, kurkkua ja orvokin lehtiä. Pohjalla matea, jolla tällä kertaa ei tarkoiteta kaveria (hih) vaan teen kaltaista juomaa. Mastic or Lentisqueta, joka on välimerellä kasvava pensas, jonka tuoksu on vähän samanlainen kuin seetrissä tai männyssä. Lisänä myös puisia tuoksuja ja myskiä.


Omaan nenääni tuoksusta selviten esillä ovat pehmeän raikas bambu ja kurkku, sekä vihreä tee. Esille nousee myös HP-kastikkeellekin potkua antava tamarindi. En osaa sanoa, mitä alkuperäisen Green Tean käyttäjät tykkäävät tästä tuoksusta, jos lukijoissa on sellaisia niin kertokaa ihmeessä! Minulle tämä on tuoksuna erittäin paljon mieluisampi pehmeine sävyineen kuin alkuperäinen Green Tea ja huomasin pitäväni tästä todella paljon. Ei minun tuoksuni juuri tähän vuoden aikaan, mutta kesällä... Siinä vaiheessa, kun aurinko polttelee nahkaa ja kuumuus tuntuu peittävän kaiken alleen, ripaus Bamboota niskaan raikastaa olon välittömästi. Se tekee olon keveäksi, raikkaaksi ja ainakin minulle se aiheuttaa myös pienen hymyn ja nostalgia-tripin. Metsän keskellä lapsuuteni viettäneenä, tuoksu tuo myös mieleen lapsuuden: pitkät huojuvat männyt pihassa ja ne illat, kun pienen raikkaan sadekuuron jälkeen juoksentelin heinikossa ja hengitin sisääni sen raikasta tuoksua. Sanoin usein mummolleni: "Kunpa tämän voisi pullottaa." Tässä on päästy aika lähelle.


Tuoksun kesto omalla ihollani on n. 5-6 tuntia, joka on hyvä aika Eau de Toilettelle. Pulloilla Green Tea -perhe ei kerskaile: yksinkertaista ja linjakasta. Bamboo on tietenkin nimensä mukaan koristeltu bambun lehdillä.
Green Tea -tuoksuperhe on melko edullinen. Tämän 50ml:n pullo maksaa n. 40 euroa ja tuoksua myy ainakin Helsingin Stockmann. Itse bongaan näitä ehdottomasti parhaiten laivojen Tax Free -myymälöistä.

Tykkäättekö tällaisista vihreän raikkaista tuoksuista? Liian kepeää vai ihanan raikasta?

Tuoksu lehdistönäyte.
 1. Riitta
  keskiviikko 4. maaliskuu 2015 at 14:36 (3 kuukautta ago)
  Pakkaus on ainakin houkutteleva, mutta jotenkin tuntuu, että tämäkään Ardenin tuoksu ei ole minua varten, pidän enemmän tummista tuoksuista. :-)

  Vastaa

  Jonna H.
  keskiviikko 4. maaliskuu 2015 at 16:39 (3 kuukautta ago)
  Itsehän tykkään oikeastaan ihan muutamasta tällaisesta raikkaasta vesimäisestä tuoksusta, mutta tää on tosi hyvä, tässä on sellaista pehmeyttä, mitä harvemmin näistä löytyy. Olin itse melko yllättynyt tästä. :D Mutta joo, jos maku on tummat tuoksut niin ei tää ihan sitten… ;)

  Vastaa

  Fanni
  keskiviikko 4. maaliskuu 2015 at 14:53 (3 kuukautta ago)
  Vaikka olen mausteisten ja itämaisten tuoksujen kaveri, tykkään kovasti tuosta originaali Grees Tea:sta. Ostin sen joskus alle 20-vuotiaana, ja käytän sitä harvoin, mutta joskus vain tulee olo, että on pakko saada jotain kirpakkaa ja raikasta. Silloin suihkautan tätä ranteeseeni ja nuuhkaisen syvään. Ah.

  http://mennentullen.blogspot.fi/

  Vastaa

  Jonna H.
  keskiviikko 4. maaliskuu 2015 at 16:41 (3 kuukautta ago)
  Mä ymmärrän tuon kaipuusi saada välillä jotain raikasta, itse taas tykkään ihan muutamasta tosi itämaisesta tuoksusta, mutta muuten suosin kukkaisia tuoksuja. Joskus on pakko saada jotain raikasta. Varsinkin kesällä en vaan pysty käyttämään niitä raskaimpia tuoksuja, en välttämättä edes illalla. Jos on vaikka sellainen painostava hellepäivä niin joku muu kuin raikas tuoksu, on mulle ihan mahdottomuus. :D

  Vastaa

  Heidi
  keskiviikko 4. maaliskuu 2015 at 15:35 (3 kuukautta ago)
  Näitä Elizabeth Ardenin teetuoksuja on kyllä paljon, äkkiseltään laskettuna 14 erilaista :D Alkuperäisestä oon toistaiseksi tykännyt eniten, tosin en ole vielä kaikkia kokeillut, kuten tuota bambua. Näitä saa netistä tosi edullisesti, alle 20€ per 100 ml, joten sokkona on tullut muutama tilattua :)

  VastaaPoista
 2. Jonna H.
  keskiviikko 4. maaliskuu 2015 at 16:45 (3 kuukautta ago)
  Juu 14 niitä on. :D Noista aiemmista mä olen nuuhkutellut sitä aluperäistä, laventelia, tropicalia, cherry blossomia ja lotusta. Tää on kyllä noista mun suosikki.

  Vastaa

  Heidi
  torstai 5. maaliskuu 2015 at 05:10 (3 kuukautta ago)
  Itsellä on myös kokemusta cherry blossomista (en tykkää kirsikasta ja tuo tuoksu alkaa semmoisella kunnon kirsikkatöräyksellä omaan nenään) ja lotuksesta (se oli jotenkin tylsä omaan makuun – tuli mieleen Versacen Bright Crystal, molemmissahan on lotusta :-D). Noiden lisäksi olen nuuskinut camelliaa (tylsä) ja honeysucklea (tää yllätti makeudellaan, ihan kiva). Tosin mä nyt pääsääntöisesti tykkäänkin täyteläisemmistä tuoksuista – ehdoton suosikki on Frederic Mallen Portrait of a Lady, joka on tummahko ruusutuoksu. Itsehän en siis yleensä pidä ruususta ollenkaan, mutta tuossa se on jotenkin huumaava. Ja tietenkään tuota ei saa Suomesta, mutta netistä saa onneksi tilattua, vaikkakin maksaa maltaita.

  Tuli muuten mieleen, että Frederic Mallen valikoimasta löytyy aika puhdas ja aito, kasteinen syreenituoksu nimeltä En Passant. Siinä on hyvin simppelit tuoksunuotit – syreeniä, kurkkua, vehnää ja appelsiinipuun lehtiä. Kaikessa yksinkertaisuudessaan hyvin viehättävä, kasteinen syreenituoksu; vähän niin kuin seisoisi syreenipuun alla sadekuuron jälkeen. Jos tuoksu kiinnostaa, voin lähettää sulle näytteen :)

  Vastaa

  Jonna H.
  torstai 5. maaliskuu 2015 at 09:16 (3 kuukautta ago)
  Kiva lukea jonkun muunkin mielipiteitä näistä. :)

  Kiitos ihan mielettömästi syreenituoksu-vinkistä (muistit varmaan, että rakastan sitä tuoksua… ;)) Jos todella olet niin kiltti, että viitsit näytteen lähettää, niin ota muhun yhteyttä s-postilla, osoite löytyy tuosta sivun oikeasta sivupalkista.

  Ihanaa päivää!

  VastaaPoista
 3. Virpi
  keskiviikko 4. maaliskuu 2015 at 15:50 (3 kuukautta ago)
  Taas kerran olet melkein ylittänyt itsesi houkuttelevan kuvan ottamisessa! Asutko kukkakaupan yläkerrassa, vai? Ei voisi keväisempää raikkautta olla kuin onnenpensaan ja mimosan oksat räntäsateen keskellä.

  Olen aina pitänyt paljon EA vihreän teen tuoksuista, mutta jostakin syystä jättänyt ostamatta. Voisi olla aika hankkia itsellekin.

  Vastaa

  Jonna H.
  keskiviikko 4. maaliskuu 2015 at 16:51 (3 kuukautta ago)
  Kiitos. Melkein yllätyin itsekin näistä, tuo keltainen ja vihreä toimii yhdessä. :) Ei näyttänyt pikku ruudulla yhtään niin hyvältä, mutta isolla ruudulla hokasin, että näyttää aika kivalta.

  Melkein asun kukkakaupan yläkerrassa. Kukkakauppa on n. 300m:n päässä. ;) Rakastan leikkokukkia, yleensä mitä jännemmän näköistä niin otan. (mä en edes hirveästi ymmärrä näiden päälle, peruskukat tiedän) Paitsi liljat on sellaisia joihin repsahdan joka kerta. Leinikkejä ja pioneja ei ole vielä lähikukkakaupassa näkynyt ja se harmittaa.

  En muuten olisi uskonut, että sä tykkäisit näistä, mutta toisaalta näissä on sellaista aitoa puhdasta raikkautta (harvinaista), varsinkin tässä bambussa.

  Vastaa

  Pirkon Paletilta
  keskiviikko 4. maaliskuu 2015 at 17:08 (3 kuukautta ago)
  Oih. Kuinka kauniit kuvat! Ei mulla muuta. :D<3

  Vastaa

  Jonna H.
  keskiviikko 4. maaliskuu 2015 at 17:13 (3 kuukautta ago)
  Kiitos Noora. <3 Mä rakastan kuvailla tuoksupulloja, aika menee ihan siivillä. Samalla niitä voi tuoksutella ja fiilistellä. Hah, moni voisi varmaan miettiä, jos yllättäisi minut itseteosta, että mitä tuo tyyppi puuhaa? :D

  Vastaa

  Mysterious M
  keskiviikko 4. maaliskuu 2015 at 18:05 (3 kuukautta ago)
  Odottelen vielä omaani, joten kiva kuulla, että oli hyvä:)

  Vastaa

  Jonna H.
  keskiviikko 4. maaliskuu 2015 at 18:22 (3 kuukautta ago)
  Sä tykkäät tästä takuulla, suahan ei sellaiset äkkimakeat miellyttäneet… ;)

  VastaaPoista
 4. Fani
  keskiviikko 4. maaliskuu 2015 at 18:13 (3 kuukautta ago)
  Sulle on haaste mun blogissa. :)

  Vastaa

  Jonna H.
  keskiviikko 4. maaliskuu 2015 at 18:22 (3 kuukautta ago)
  Tuunkin kurkkaamaan. :)

  Vastaa

  Tiia K
  keskiviikko 4. maaliskuu 2015 at 18:24 (3 kuukautta ago)
  Pidän kovasti siitä alkuperäisestäkin, jota tätä täytyy kyllä mennä tuoksuttelemaan. Ihania kuvia ja ihana pullo. <3

  Vastaa

  Jonna H.
  keskiviikko 4. maaliskuu 2015 at 18:32 (3 kuukautta ago)
  Jännä kuulla mitä tykkäät, koska kuvailisin tätä hyvin kaukaiseksi alkuperäisen sukulaiseksi, syy miksi pidän tästä niin paljon. :D

  Vastaa

  klaara
  keskiviikko 4. maaliskuu 2015 at 22:43 (3 kuukautta ago)
  Upeita tuotteita ja pakkauksetkin niin kauniita.

  Vastaa

  Jonna H.
  keskiviikko 4. maaliskuu 2015 at 23:02 (3 kuukautta ago)
  Elizabeth Ardenilta löytyy monia mun suosikkituotteita ja nyt vihdoin yksi tuoksukin. :)

  Vastaa

  Mia / Beauty Highlights
  torstai 5. maaliskuu 2015 at 11:12 (3 kuukautta ago)
  OOOOH, mitkä kuvat! <3 Täytyy kyllä käydä tuoksuttelemassa tätä. Käytin 11 vuotta sitten Elisabeth Ardenin Provocative -tuoksua. Se on tumma ja intensiivinen. Jostain syystä se ei enää sopinut mulle vuosia myöhemmin kuin kokeilin sitä. Ehkä yhdistän liiaksi tuoksut johonkin tiettyyn ajanjaksoon elämässäni. Provocativea käytin samaan aikaan kun Escadan Magnetism oli mulla käytössä. Molemmista tuoksuista tulee muistoja mieleen… Varsinkin tuosta Magnetismista! Pelkästään tuoksuttelemalla sitä tunnen, että palaan joka kerta 10 vuotta ajassa taaksepäin. On se jännä! :D

  VastaaPoista
 5. Mimosa
  torstai 5. maaliskuu 2015 at 20:46 (3 kuukautta ago)
  Mie tuoksuttelin näitä Carlsonilla tänään, kun oli luppoaikaa. Ihan kivan tuoksuisia (taisi olla juurikin tämä mikä osui käteen) ja sitten nenä olikin jo saanut tuoksuannostuksen täyteen :D

  Vastaa

  Jonna H.
  torstai 5. maaliskuu 2015 at 21:53 (3 kuukautta ago)
  Hih, kolme taitaa olla aika maksimi, mitä tuoksuja pystyy edes samalla kertaa kunnolla haistelemaan. :D

  Vastaa

  Kaisuli / SiameseLipstick
  maanantai 9. maaliskuu 2015 at 00:26 (3 kuukautta ago)
  Äitini käyttää Ardenin Green Teata. Olen joskus lainannut sitä häneltä, mutta häiritsi tuoksua ihan äidiltään. Tiedäthän kun joku tuoksu on ns. signature-tuoksu, niin kyllähän se vie fiilikset siihen ihmiseen oitis. Tykkään bambun tuoksusta, minulla on yksi Yves Rocherin bambuntuoksuinen hajuvesi käytössäkin. Täytyypä huvikseen käydä nuuhkaisemassa tätä, kuvailemasi greippi ja raikkaus kuulostavat nimittäin ihanilta.

  Vastaa

  Jonna H.
  maanantai 9. maaliskuu 2015 at 00:30 (3 kuukautta ago)
  Ymmärrän, mä en myöskään voi käyttää tuoksuja, jotka ovat ystävieni signatureja. Tää on aika paljon erilainen kuin se alkuperäinen, joten käy ihmeessä nuuhkaisemassa, jos ei äiti tuliskaan niin hirveästi tästä mieleen. ;)

  VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives