Viisitoista


Tämän haasten tarkoitus oli alunperin vastata viiteen kysymykseen, koska olen joskus vähän suuruudenhullu ja nälkä kasvaa syödessä, tämä juttui paisui 15 kysymykseen. Kaikki alkoi siitä, kun smykkityttö haastoi minut. En ollut vielä ehtinyt vastata haasteeseen, kun myös Fani haastoi minut. Ihan kuin tässä ei olisi ollut tarpeeksi, pyörin eräänä päivänä lukemassa Hannelen blogia, jossa hän oli vastannut samaan haasteeseen. Hannele antoi vapauden kenen tahansa tarttua kiinni hänen kysymyksiinsä ja minähän tartuin, koska ne olivat niin hyviä. Joten tästä tulee nyt sitten hieman pitkä postaus, mutta kannattaa lukea, sillä joukossa saattaa olla yllättäviäkin paljastuksia. ;)
Smykkitytön kysymykset:

1. Viisi suosikkisarjaasi?

Ihan ensiksi on mainittava Bones, johon ollaan molemmat miehen kanssa täysin koukussa. Joka syksy uuden kauden dvd:n ilmestyttyä, katsotaan kaikki reilut kaksikymmentä jaksoa muutamassa päivässä. Toinen suosikkini on Silta. Ruotsalais-tanskalainen poliisarja ei voi olla muuta kuin hyvä. Sarjassa uskalletaan tarttua aiheisiin, jotka ovat usein tabuja. En malta odottaa, että kolmas kausi ilmestyy Netflixiin. Dynastia. Ei voi olla mitään kasarimpaa. Dallas ei ikinä oikein sykähdyttänyt, mutta Dynastia... Varmaan turha sanoa, että rakastan Alexista, joka on ehdottomasti sarjan sydän. Taisi minulla olla pikkutyttönä myös pieni ihastus Colbyyn. House. Mikään ei saa minua nauramaan enemmän kuin Gregory House. Rakastan hieman kuivaa, sarkastista ja älytöntä huumoria. Viimeisin villitykseni on The Knick, jota on tehty toistaiseksi yksi kausi, mutta toinen on tulossa. Pyörin eräs päivä netissä ja mietin mitä seuraavaksi katsoisin. Löysin sattumalta eräältä käyttämältäni ulkomaalaiselta sivulta tämän sarjan. (näkyy myös HBO:lla) Sarjassa Clive Owen esittää huumekoukussa olevaa hieman hullua, mutta taitavaa lääkäriä New Yorkissa vuonna 1900. Leikkauksia menee pieleen ja kilpailu lääkätieteessä on kovaa. Pakkaa sekoittaa myös tuohon aikaan harvinaislaatuinen tummaihoinen lääkäri. Jäin aivan koukkuun ensimmäisestä jaksosta lähtien ja katsoin kaikki 10 jaksoa kahdessa päivässä.

2. Mihin paikkoihin veisit ystäväsi, jotka tulevat käymään asuinkaupungissasi?

Talvella en osaisi viedä mihinkään, mutta keväällä/kesällä kiikuttaisin lasillisille Cafe Bar Torniin, josta on näkymät kaupungin ylle.

3. Mistä muut voisivat sinua kadehtia?

Tämä oli vaikea, varsinkin kun itse en osaa olla edes oikeasti kateellinen. Ennemminkin ihailen ihmisiä, jotka osaavat tehdä jotain sellaista, mitä itse en osaa tai ovat saavuttaneet jotain sellaista, mitä itse en ole.

4. Viisi tavoitetta itsellesi vuodelle 2015.

Taas todella paha. Minun on pakko myöntää, että en ole lainkaan kunnianhimoinen ihminen, minulla ei ole mitään tarvetta saavuttaa mitään. En koe, että minun olisi tavoitteiden kautta näytettävä itselleni tai ympäristölleni yhtään mitään. Teen asioita mitkä tuntuvat hyvältä ja oikeilta. Usein se on vienyt minut melko pitkälle. Jos olen joskus erehtynyt asettamaan tavoitteita, niistä ei ole seurannut mitään hyvää. Tavoitteiden asettaminen ei ole minun juttuni, jätän sen muille.

5. Missä olet hyvä?

Kyllä minä voisin sanoa, että olen hyvä laittamaan ruokaa ja leipomaan. Minulla on ilmiömainen kyky olla epäonnistumatta ruoka-asioissa. Ihmettelen aina, että miten on mahdollista, että ihmiset "sössivät" ruokansa tai leivonnaisensa. (nyt kun sanoin tuon, seuraava leipomus on takuulla pilalla) Mies vastaisi varmaan tähän, että olen suorastaan ilmiömäisen hyvä upottamaan kilokaupalla suklaata mahaani.


Fanin kysymykset:

1. Viisi tärkeintä asiaa elämässäsi?

Nyt ollaan sitten aika suuren kysymyksen äärellä. Kaksi voin sanoa heti aviomies ja terveys, kaikki loput tulevat sitten kolmantena yhtä tärkeinä.

2. Viisi lempikynsilakkaa?

Zoya Storm & Posh, sekä OPI:n Big Apple RedJust Spotted The Lizard ja I`m Feeling Sashy. Yllättäen tämä ei tehnyt edes tiukkaa. Muutama lakka oli heti niin selvä.

3. Viisi julkisuuden henkilöä ja miksi?

Hankala, koska en seuraa julkisuuden henkilöitä. He eivät kiinnosta minua.

4. Viisi parasta kosmetiikkatuotetta, joita ilman et voisi elää?

APUA! Voisin elää ilman ainuttakaan kosmetiikkatuotetta, jos olisi pakko, mutta sanotaan Bakelin Cool Eyes, yksinkertaisesti paras silmänympärysvoide koskaan. Sensain 38°C, pitää ihmisellä nyt yksi ripsiväri olla. Max Factorin Erace Peitepuikko huonojen ihopäivien varalle. Narsin Orgasm -poskipuna, sillä saa kulahtaneemmastakin peilikuvasta hehkuvamman. Viidenneksi lisäisin Jane Iredalen Just Kissedin, johon olen koukussa.

5. Viisi tavaraa, jotka ottaisit mukaan autiolle saarelle?

Makuupussin, aurinkorasvaa, tulentekovälineet, rajattomasti vesipulloja ja veneen, jolla pääsisin sieltä saarelta pois. :D


Hannelen kysymykset:

1. Top5 kosmetiikkamerkkiä?

Bakel, Sensai, Guerlain, Dior ja Clarins. Tarviiko näitä edes perustella? ;)

2. Viisi lempiherkkua?

Voisin tietenkin vastata tähän suklaa, suklaa, suklaa, suklaa ja suklaa, mutta ei olla niin tylsiä. Joten sanotaan suklaa, jäätelö, tuoreet mansikat, soijalatte ja Pollyt.

3. Viisi lempikauppaa?

Tämä oli hankala, koska käyn kaupoissa harvoin ja yritän suoriutua niistä mahdollisimman nopeasti ulos. Ostankin melkein kaiken verkosta. Rakastan Escentualia, se on varmasti eniten käyttämäni verkkokauppa. Jolielta saa ihania luonnonkosmetiikkajuttuja. Essenza Nobile, koska se on ainoa verkkokauppa Euroopassa, josta voi tilata Ligne St. Bartsin tuotteita. (en ole tainnut kirjoittaa näistä, pakko varmaan korjata tilanne) Yooxilta tekee aina hyviä löytöjä ja Finnishdesignshopin sivuilla tykkään pyöriä haaveilemassa.

4. Viisi asiaa, jota et ikinä tekisi?

En tekisi mitään, mikä on minusta moraalisesti väärin. En menisi meikit kasvoilla nukkumaan, inhottaa jo pelkkä ajatuskin. En pitäisi samoja petivaatteita viikkoa kauempaa, ihan yhtä inhottava ajatus. En jättäisi harjaamatta hampaitani. (pakkomielle) En söisi kokonaista habanero-chiliä. Saan tulisesta ruuasta helposti allergisen reaktion, joten tuon jälkeen olisin luultavasti sairaalassa.

5. Viisi asiaa, jotka muuttaisit itsessäsi.

Tämä oli hankala, varsinkin kun käyn terapiassa, jonka tavoitteena on saada minut hyväksymään itseni sellaisena kuin olen. Oma vikani on ollut se, että olen yrittänyt muuttaa itseäni vuosien saatossa tietynlaiseksi ihanneihmiseksi, jonka olen luonut päässäni. Se ei tietenkään ole onnistunut, joka on turhauttanut ja ahdistanut. Tuoksi ihmiseksi päästäkseni minun olisi pitänyt muuttaa paljon asioita itsessäni, mutta en enää taida olla valmis kantamaan sitä taakkaa. Joten sanon tähän, että en mitään. Miksen voisi olla tällainen kuin olen? Juuri ne asiat, jotka muuttaisin itsessäni tekevät minusta minut, Jonnan.
Lopuksi haasteen sääntöihin kuului keksiä viisi kysymystä ja haastaa viisi bloggaajaa. Tässä omat kysymykseni, mutta tällä kertaa niin moni bloggaaja on jo vastannut tähän haasteeseen, etten haasta erikseen ketään vaan kuka tahansa voi tarttua kysymyksiini, jos haluaa.
1. Minkä taidon haluaisit osata ja miksi?
2. Viisi lempipaikkaasi?
3. Viisi asiaa, jotka saavat sinut nauramaan?
4. Viisi kesäherkkua?
5. Mitä ostaisit 5000 eurolla?

Ihanaa aurinkoista keskiviikkoa kaikille!

 1. Katja
  keskiviikko 18. maaliskuu 2015 at 14:02 (2 kuukautta ago)
  Ihana postaus. <3 Aika jännä tuo ettet seuraa yhtään julkkista ja ihailtavaa! Aurinkoista keskiviikkoa!

  Vastaa

  Jonna H.
  keskiviikko 18. maaliskuu 2015 at 14:23 (2 kuukautta ago)
  <3

  Hah, joo mä olen niitä idiootteja, jotka ei tunnistais, vaikka kuka kävelis kadulla vastaan. Hyvä juttu niille. :D

  Vastaa

  Pirkon Paletilta
  keskiviikko 18. maaliskuu 2015 at 15:14 (2 kuukautta ago)
  Hihii, Pirkkohan voisi tarttua haasteeseesi, tämä oli niin ihana! <3

  Vastaa

  Jonna H.
  keskiviikko 18. maaliskuu 2015 at 15:43 (2 kuukautta ago)
  No ilman muuta. <3 Jäänkin odottamaan Pirkon juttua!

  Vastaa

  Hannele
  keskiviikko 18. maaliskuu 2015 at 15:53 (2 kuukautta ago)
  Kivoja vastauksia kaikkiin kysymyksiin ja paljastui uusiakin puolia sinusta :)

  Vastaa

  Jonna H.
  keskiviikko 18. maaliskuu 2015 at 18:04 (2 kuukautta ago)
  Kiitos Hannele kysymyksistä, sulla oli hyviä! :)

  Vastaa

  Tiia K
  keskiviikko 18. maaliskuu 2015 at 16:50 (2 kuukautta ago)
  Ihana haaste ja postaus. Knick on hyvä ja sopivalla tavalla outo. :) Mielestäni se on jo saavutettu hieno tila, että on rauhallinen ja tyytyväinen eikä ole ns. tarvetta tavoitella ”mitään” kummempia. Elämä on hyvä näin. <3 Viisi asiaa mitä et tekisi, lakanat ja hampaat kumman tutulta kuulostaa. ;)

  Hieno tuo teksti, että olet yrittänyt "luoda" ihanneminää. Näin se menee ja on oikeasti vaikeaa tykätä siitä aidosti minästä kaikkine virheineen. :)
  Tämän haasteen hyvinkin toteutan. Kiitos Jonna. <3

  Vastaa

  Jonna H.
  keskiviikko 18. maaliskuu 2015 at 18:04 (2 kuukautta ago)
  Niin on, mä mietin ekassa jaksossa, että onko jopa liian outo mulle, mutta ei. Jäin koukkuun. :D

  Jään Tiia odottamaan sinun vastauksiasi. :)

  Vastaa

  Virpi
  keskiviikko 18. maaliskuu 2015 at 16:53 (2 kuukautta ago)
  Hei, olet myös hyvä kuvaamaan kukkia! Hyvä valokuvauksessa ja sommittelussa siis leivonnan ja ruoanlaiton lisäksi. Olet myös hyvä kuvailemaan tuoksuja:)

  Pitäsiköhän viimenkin ruveta tutustumaan tuohon Bakeliin, kun se kerran noin hyvä mielestäsi on…

  Vastaa

  Jonna H.
  keskiviikko 18. maaliskuu 2015 at 18:06 (2 kuukautta ago)
  Kiitos Virpi. <3 Kukkia on kiva kuvata, ne ovat äärettömän kauniita ja mielenkiintoisia. Olen aina tykännyt niistä, vaikka leikkokukat on ainoita joita saan pysymään hengissä. :D

  Kannattaa ehdottomasti tutustua, suosittelen aloittamaan misellivedestä ja Cool Eyesista.

  VastaaPoista
 2. Mousse / Kivipuuteri-kosmetiikkablogi
  keskiviikko 18. maaliskuu 2015 at 19:36 (2 kuukautta ago)
  Katsoin Netflixistä kaksi kautta Siltaa, ja tykkäsin todella paljon. Olin eka vähän jopa vastahakoinen katsomaan sitä, vaikka mielestäni pohjoisemaiset poliisisarjat ovat tyyliltään ja laadultaankin usein jenkkejä paljon parempia. Kolmos kautta odotelen innolla :)

  Vastaa

  Jonna H.
  keskiviikko 18. maaliskuu 2015 at 19:44 (2 kuukautta ago)
  Niin on! Niissä myös käsitellään asioita, mitkä ei jenkkisarjoissa tulisi usein kuuloonkaan. :)

  Vastaa

  Päivi
  keskiviikko 18. maaliskuu 2015 at 21:21 (2 kuukautta ago)
  Tämä oli kiva postaus! On aina kivaa oppia uutta sinusta. :)

  Hihitytti vähän tuo ”miten joku voi sössiä ruokansa tai leivonnaisensa” :’D Mä sössin aina lähes kaiken, munakkaankin. En keskity ruoanlaittoon, vaan puuhailen kaikkea muutakin samalla, ja sitten aina huomaan pilanneeni taas kaiken. Useimmiten osaan suhtautua tähän ominaisuuteeni huumorilla, mutta joskus harmittaa ihan oikeasti. Esim. silloin kun olen kutsunut ihmisiä syömään, ja he saavat eteensä kamalaa mössöä, vaikka olisin kuinka yrittänyt. Tähän tilanteeseen on johtanut elämä kokki-miehen kanssa, joka ei päästä minua keittiöön, sekä täydellinen kiinnostuksenpuute ruoanlaittoon.

  Vastaa

  Jonna H.
  keskiviikko 18. maaliskuu 2015 at 21:26 (2 kuukautta ago)
  :D Eikä, kyllä mullakin menisi vellit sekaisin, jos muuta puuhaisin. No ok, jos jotain on uunissa tai joudun odottamaan, saatan käydä koneella tai näpyttää kännykkäpeliä, mutta muistan kuitenkin ottaa ajoissa ulos uunista. Musta on ihan huippua käydä hihittelemässä Ei menny niinku Strömsössä FB-sivostolla ihmisten ruoka-kämmeille. Se on jotenkin liikuttavaa. :D

  Mutta hei, loppu hyvin kaikki hyvin, oot järkännyt itsellesi asian hoitoon. :D <3

  Vastaa

  Lady of The Mess
  keskiviikko 18. maaliskuu 2015 at 23:32 (2 kuukautta ago)
  Näitä on tosi kiva lukea – ja aika haastavaa joskus tehdä;)
  Ja kyllä: Bones ja House kuuluvat minunkin suosikkisarjoihini!

  Vastaa

  Jonna H.
  torstai 19. maaliskuu 2015 at 08:17 (2 kuukautta ago)
  Kiva kuulla ja haastavaa on välillä, riippuen kysymyksistä. ;)

  Bones ja House erilaisia, mutta niin loistavia! <3 Olin aikoinaan tosi järkyttynyt, kun ekalla kaudella tajusin, että Bonesilla ei ole mitään tekemistä niiden Kathy Reichsin kirjojen kanssa. Ok pääosan esittäjän nimi on sama, mutta muuten. Mutta lopulta se oli musta hyvä ratkaisu, ei tarvi verrata kirjoja sarjaan. :D

  VastaaPoista
 3. Fani
  torstai 19. maaliskuu 2015 at 12:01 (2 kuukautta ago)
  Ihania vastauksia. Olin aivan varma, että yksi sun suosikkilakoista on Storm ja niinhän se olikin. <3

  Vastaa

  Jonna H.
  torstai 19. maaliskuu 2015 at 12:33 (2 kuukautta ago)
  ;) Olen ennalta arvattava. Storm on vaan niin upea.

  Vastaa

  Sinny O
  perjantai 20. maaliskuu 2015 at 12:46 (2 kuukautta ago)
  Hmm, mä taidan tarttua tähän haasteeseen, nää on kauheen mukavia ^__^

  Tuon viimeisen kysymyksen vastaus on tutulta kuulostava ja ajatuksiaherättävä – mulla on ollut sellanen ”ihanneminä”, muotti johon oon yrittänyt tunkea itseäni. On niin vapauttavaa tajuta, että eihän mun tarvitse, kun voin olla ihan minä vaan, ja mahtava sellainen ^__^

  Vastaa

  Jonna H.
  perjantai 20. maaliskuu 2015 at 13:53 (2 kuukautta ago)
  Tartu ihmeessä! Tuun sitten lukemaan sun vastaukset. :) Se on vapauttava tunne, mutta silti joku perfektionisti silti aina välillä takaraivosta huutelee, että pitäisi olla jossain asioissa erilainen. Ihmisen luonto on kumma juttu. ;)

  Vastaa

  smykkityttö
  perjantai 20. maaliskuu 2015 at 21:08 (2 kuukautta ago)
  Musta ei oo leipojaks! Ruoanlaitto sujuu ihan moitteettomasti, mutta en saa edes pannaria tehtyä! En tiedä mikä niissä leipomuksissa aina menee vikaan, mutta ei vaan suju. :D

  Tää kadehtimisjuttu itse asiassa lähti siitä kun puhuin joskun työkaverilleni, että olen vähän kateellinen kuinka siistejä ja sileitä kampauksia hän aina tekee asiakkaille. Samalla työkaverini tunnusti, että hän itse on kateellinen minun tavalleni tehdä kampauksia. Kadehtittiin kumpikin toisiamme ristiin. Tajusin, että aina löytyy jotain mistä voi olla tyytyväinen vaikkei sitä meinaa tajutakaan. :)
  Esimerkiksi sulla on ihan uskomattoman kauniit silmät! Tykkään kovasti niiden väristä, muodosta ja noista luomista. Lisäksi sussa löytyy sellaista tarkkuutta, jota ei monesta löydy. Katsoo nyt vaikka sun tekemiä lakkauksia, ne on just eikä melkeen. Kadehdin myös sun tuotekuvia! Ne on todella ihania, panostat niihin ja niissä on aina jotain upeaa luovuutta. Nämä nyt näin alkuun. :)

  Vastaa

  Jonna H.
  perjantai 20. maaliskuu 2015 at 22:20 (2 kuukautta ago)
  Hih, leipomisessa oon huomannut, että on aika tarkkaa, että noudattaa ohjeita säntillisesti, ruuanlaitossa voi soveltaa paljon enemmän. :D

  Saat heti nää mun luomet, jos haluat! :D Mä voin ottaa ne sun. ;) Mua sanottiinkin meikatessa, että oon sellainen surusilmäinen, niin varmaan oonkin. Tosi kiva kuulla (kiitos kehuista, melkein punastuin), että tuotekuvat miellyttävät, niissä olen itsekin tarkka. Olisin voinut itseasiassa tuohon kohtaan missä olen hyvä sanoa, että osaan myös tosi nopeasti hahmottaa, mistä kuvakulmasta jotain tuotetta kannattaa kuvata, että se näyttää nätiltä (ainakin omasta mielestä). En niinkään tykkää kuvata mitään muuta, mutta tuotepurkit on ihania kuvattavia. :D Himonsa kullakin.

  Ihanaa viikonloppua sinne! <3

  VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives