Pure Argan Oil


Arganöljy on ollut jo jonkin aikaa kosmetiikassa muodikas raaka-aine. Se tunnetaan tehokkaasta vaikutuksesta ihoon ja sitä käytetäänkin paljon ikääntyvälle iholle taistelussa ryppyjä vastaan. Se pehmentää kuivaa ja karheaa ihoa ja sen sisältämät välttämättömät rasvahapot kosteuttavat ihoa. Arganöljyä voi käyttää myös raskausarpiin, sillä se tekee ihosta joustavamman. Pitkäaikaisessa käytössä öljy vähentää arpien näkyvyyttä. Sitä voi käyttää akneiholle, sillä se normalisoittaa talirauhasten toimintaa. Öljyä voi käyttää myös silmänympäryksille, sillä se lisää ihon elastisuutta. Turvotuksen vuoksi öljyä kannattaa hieroa kevyesti vain alaluomelle. Itse käytän arganöljyä usein kynsinauhoille yöksi ja aamulla kynsinauhat ovat välittömästi pehmeämmät. Tietenkin öljyä voi laittaa myös hiuksiin ja hiuspohjaan.


Sain muutama kuukausi sitten testattavakseni Silk oil of Moroccon arganöljyn. Brändi on laajalle levinnyt perheyritys, jolla on pääkonttori Australiassa. Sarja sisältää hiusten- ja ihonhoitotuotteita, sekä mineraalimeikkisarjan. Kaikissa tuotteissa on käytetty kylmäpuristettua orgaanista arganöljyä. Tuotteet sopivat myös vegaaneille ja ne ovat eläinkokeettomia.
Pure Argan Oil on 98% argan-öljyä ja 2% E-vitamiiniöljyä. Tuote on tehokas syväkosteuttaja ja itse olen käyttänyt öljyä pääasiassa eniten kasvoilleni. Sitä voi sekoittaa myös pari tippaa kosteusvoiteeseen, mutta itse haluan saada tällaisista tuotteista kaikki tehot irti, joten iltaisin, kun iho on tuntunut erityisen kuivalta, olen levittänyt öljyä muutaman tipan koko kasvojen alueelle. Tuote on pakattu ylellisen oloiseen pieneen 15ml:n pipettipulloon. Pipetin avulla liukasta öljyä on helppo annostella sotkematta juuri oikea määrä, eikä arvokasta tuotetta mene hukkaan. Öljyissä ainoa oikea pakkaustapa on mielestäni pipetti tai pumppu, en voi käsittää, että moni öljy on suihkepullossa, koska silloin tähtäämisen kanssa saa olla tarkkana tai koko asunto on pelkkää luistinrataa. Tuotteessa on hyvin vieno tuoksu ja hetken päästä levityksestä se ei enää tuoksu millekään, joten käyttö on miellyttävää. Öljy imeytyy ihoon hetkessä, eikä se jätä jälkeensä nihkeää pintaa, eikä tosin öljyistäkään vaan iho tuntuu heti levityksen jälkeen pehmeältä. Kun öljy on saanut vaikuttaa yön yli kasvoilla, aamulla pintakuiva ihoni on selvästi rauhoittunut. Iho näyttää kimmoisammalta ja kirkkaammalta. Tämä on ollut todellinen pelastajani tänä talvena, kun pintakuivuus on iskenyt kunnolla päälle.


Käytättekö arganöljyä osana ihonhoitoa?

Suositushinta & Jälleenmyyjät:
Silk oil of Morocco Pure Argan Oil 15ml, 32€

 1. Mysterious M
  perjantai 27. maaliskuu 2015 at 16:51 (2 kuukautta ago)
  Kuulostaapa hienolta öljyltä. Itse olen öljyä käyttänyt vain Dermalogicalta ja sitten Moroccan arganhiusöljyä. Kuivalle iholle varmasti tämäkin on loistotuote, mutta tuleeko helposti näppylöitä, jos sellaiseen on taipumus?

  Vastaa

  Jonna H.
  perjantai 27. maaliskuu 2015 at 17:10 (2 kuukautta ago)
  Ei pitäisi tulla, sanoinkin jutussa, että arganöljy soveltuu jopa aknesta kärsivälle, koska pitkäaikaisessa käytössä se tasapainottaa talirauhasten tuotantoa. Itse en ole tästä näppyjä saanut, muutenkin puhtaat öljyt on aina ihan loistavia oikeastaan ihan millaiselle iholle tahansa. :)

  Vastaa

  FF
  lauantai 28. maaliskuu 2015 at 06:55 (2 kuukautta ago)
  Silk Oil of Moroccon tuotteet ovat todella kiinnostavia. Suuri suosikkini on heidän meikkipuuterinsa.
  Argania käytän pääosin hiuksiin, mutta täytyypä muistaa myös ihovaihtoehto.

  Kiva juttu tuo pipetti, öljyt joskus haastavia.

  Vastaa

  Jonna H.
  lauantai 28. maaliskuu 2015 at 08:31 (2 kuukautta ago)
  Ne puuterit on pakattu ihan mielettömän kauniisiin pakkauksiin. <3 Itselläni on vielä sarjalta kuituripsiväri kokeiltavana, sitä on myös monet kehuneet, joten odotukset on sen suhteen korkealla. :)

  Vastaa

  Fani
  lauantai 28. maaliskuu 2015 at 23:10 (2 kuukautta ago)
  Multa löytyy Silk Oil Of Moroccon shampoo, hoitoaine ja hiusöljy. :) Oikein tyytyväinen olen ollut niihin ja myös tämä tuote kuulostaa kiinnostavalta. ::)

  Vastaa

  Jonna H.
  lauantai 28. maaliskuu 2015 at 23:32 (2 kuukautta ago)
  Kiva, jos olet tykännyt. :) Onko niissä muuten millainen tuoksu? Itsellä kun ei ole niistä kokemusta.

  Vastaa

  Fani
  maanantai 30. maaliskuu 2015 at 09:30 (2 kuukautta ago)
  Mä tykkään itse siitä tuoksusta! Mitenköhän osaisin selittää sen parhaiten. Mulle tulee mieleen niiden tuoksusta joku karkki, mutta en saa päähäni että mikä. Kovin makea, mutta silti hyvin mieto sellainen. :)

  Vastaa

  Jonna H.
  maanantai 30. maaliskuu 2015 at 09:31 (2 kuukautta ago)
  Kuulostaa hyvältä! :)

  VastaaPoista
 2. Tiia K
  sunnuntai 29. maaliskuu 2015 at 19:38 (2 kuukautta ago)
  Näistä toivoinkin enemmän infoa. Kuulostaa ihanalta sarjalta. <3

  Vastaa

  Jonna H.
  sunnuntai 29. maaliskuu 2015 at 19:41 (2 kuukautta ago)
  Tää oli ainakin niin hyvää, että innolla testaan sen kaapissa olevan ripsivärinkin. Pakkaukset on sarjassa omaan makuuni erityisen kauniita. :)

  Vastaa

  camilla
  sunnuntai 29. maaliskuu 2015 at 22:41 (2 kuukautta ago)
  Käytän aina suihkun jälkeen latvoihin arganöljyä, mutta vaikka muilla öljyillä nassuun läträänkin, en ole tajunnut tuota testata iholle. Tukka ainakin rakastaa, joten luulen, että ihokin.. :)

  Vastaa

  Jonna H.
  maanantai 30. maaliskuu 2015 at 00:29 (2 kuukautta ago)
  Kannattaa ilman muuta kokeilla arganöljyä kasvoille, auttaa varsinkin kuivuuteen tosi hyvin. :)

  VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives