Stella My Love


Maanantaina hieman poikkeuksellisesti kertoilin teille, mitä juttuja tällä viikolla tulee blogissa olemaan. Tämä postaus on sitten syy, miksi en yleensä noin tee, vaikka minulla on periaatteessa edellisellä viikolla seuraavan viikon blogijuttujen aiheet mietittyinä. Tuli muuttuvatekijä tai minulla tulee niitä näiden blogijuttujen kanssa aika usein. Tykkään kirjoitella paljon fiilispohjalta ja minulle tuli taas vaihteeksi mieletön tarve kirjoittaa jostain, jota en ollut etukäteen suunnitellut. Yleensä 1-2 postausta viidestä on minulla tällaisiä. Omasta elämästäni kertovat postaukset olen usein näpytellyt samana päivänä, kun olen ne julkaissut. Tällä viikolla aamukahvia nauttiessani tajusin, etten ollut koskaan kirjoittanut teille yhdestä itselleni tärkeästä tuoksusta, joka on kulkenut mukanani pitkän aikaa, vähän samaan tapaan kuin Guerlainin L`Instant. Tänään halusin julistaa teille rakkauttani Stellaan. Ensi viikolla sitten juttua epäpuhtaan- ja herkän ihon voiteista.
Kun Stella McCartneyn Stella lanseerattiin vuonna 2003, hankin sen välittömästi itselleni. Alkuperäinen ostohaluni tuoksua kohtaan syntyi sen ruusuisista tuoksunuoteista, mutta heti ensimmäisen suihkaisun suihkautettuani, tajusin välittömästi sen olevan jotain paljon suurempaa kuin yksi ruusutuoksu muiden joukossa. Olen aina rakastanut tuoksun violettia liukuvärjättyä pulloa, se on ajattoman kaunis. Stella on vanhan ajan ruusutuoksu moderneilla vivahteilla. Se on hauras kuin viimeisiä hetkiäkään hengittävä ruusu, jonka terälehdet putoavat pelkästä keveästä kosketuksesta. Tiesin heti, että tuoksusta tulisi klassikko ja niinhän siitä tuli.


Kun Stella oli ollut markkinoilla yli kymmenen vuotta, päätti Stella uudistaa sen. Pullon hopeiset osat muuttuivat kultaisiksi ja yksinkertainen valkoinen pakkaus muuttui violetiksi, joka on höystetty kultaisilla pisteillä. Minut tämä uusi pakkaus saa hymyilemään. Uutta ilmettä varten otettiin tietenkin uudet mainoskuvat Lontoossa. Valokuvaajina toimivat Mert Alars ja Marcus Piggott. Huulille nousi tietenkin välittömästi kysymys: "Muuttuiko tuoksu?" Minulla sattui olemaan vielä käsilaukkukokoinen alkuperäinen Stella ja olen koittanut useana päivänä nuuhkia, että onko tällä ulkomuodoltaan uudistuneella Stellalla sisäisesti eroa vanhaan, mutta en kyllä haista mitään suurta eroa. Jos oikein hakemalla haen erilaisuuttaa, niin, ehkä vanhassa Stellassa ruusu on vieläkin hitusen voimakkaampi, kun taas tämä uusi on pehmeämpi, mehevämpi ja puuterisempi. Mutta voi olla, että tuo on vain kuvitelmaa, monien mielestä tuoksu on täysin sama ja sitä mieltä olin minäkin parin nuuhkaisun jälkeen. Tuoksun nenänä on toiminut Jacques Cavallier, joka on luonut tuoksuja mm. Alexander McQueenille, Boucheronille, Bvlgarille, Calvin Kleinille, Dieselille ja Christian Diorille.
Stellan alkutuoksussa on pehmeää ruusua, pionia ja mandariinia. Sydäntuoksussa pelkkää valloittavaa ruusua. Pohjalla puisia vivahteita ja meripihkaa. Ei kuulosta kovinkaan erikoiselta vai mitä? Mutta tämäpä on juuri se juttu, joka tekee itselleni Stellasta niin ainutlaatuisen. Melko vähistä tuoksunuoteista on saatu tehtyä tuoksu, joka ei muistuta mitään muuta tuoksua vaan sitä haistaessa tietää välittömästi nuuhkivansa Stellaa. Missään muussa ruusutuoksussa ruusu ei ole niin pehmeässä muodossa kuin tässä, niinpä usein kannustan myös ruusuntuoksua vierastavien kokeilemaan tätä, koska tätä ei vaan voi verrata muihin. Tuoksuna Stella on äärettömän pehmeä, hieman puuterinen, siinä on ripaus sateisin puutarhan raikkautta mandariinin muodossa, lopun kruunaa tunne kuin istuisin keskellä englantilaista puutarhaa kauniina lämpöisenä kesäpäivänä. Siinä on myös omaan nenääni puhtautta, pientä saippuaisuutta. Voisin kuorruttaa tällä itseni ja kuorrutankin. Sillä Stella niitä harvoja tuoksuja, jonka oheen olen vuosien saatossa ostanut myös tuoksun suihkugeelejä ja vartalovoiteita. Kesäisin julkaistavat Sheer-versiot eivät ole yhtä paljon omaan makuuni kuin tämä EdP. Niissä on jotain pistävää ja niistä puuttuu alkuperäisen Stellan pehmeys ja puuterisuus. Tämä tuoksu on myös siitä jännä, että voisin kuvitella tämän melkein minkä ikäiselle tahansa. Itselleni tämä on niin päivä kuin iltatuoksukin, sopii mielestäni päivään pienen raikkautensa takia, mutta syvyyttä ja tummuutta riittää myös iltaan. Stellassa ei ole kuin yksi ainoa pieni miinus, sen kesto ei edes EdP-versiossa ole järjettömän pitkä. Omalla ihollani tuoksu säilyy  viitisen tuntia, jonka jälkeen sitä voi lisätä.


En ikinä unohda sitä millaista lohtua sain Stellalta kalseina lokakuun aamuina 2006, kun olin juuri sairastunut masennukseen ja kävin läpi avioeroani. Aamulla oli jotenkin rauhoittavaa kävellä kylpyhuoneeseen ja poimia käteen tuttu pullo, jonka tummanpuhuva pintakin kuvasti sen hetkistä mielialaani. Suihkauttaa tuoksua niskaan, tuntea sen pehmeä ja rauhoittava vaikutus. Pujahtaa takaisin viltin alle ja hengitellä rauhoittavaa puutarhan tuoksua. Tuolloin tajusin, että Stella oli tullut elämääni jäädäkseen. Melkein kymmenen vuotta myöhemmin kuljemme yhä rintarinnan.

Muita Stellaan ihastuneita? Mitä mieltä muuten olette tuosta uudesta ulkonäöstä?

 1. Tiia K
  perjantai 20. maaliskuu 2015 at 13:33 (2 kuukautta ago)
  Ihanaa että Stellasta on tullut lohtutuoksu vaikeina aikoina. Tuoksumuisti on niin vahva ja vie sinut selvästi lohdullisiin hetkiin.

  Kuvailit tuoksua mielestäni erityisellä herkkyydellä ja rakkaudella, oli ihanaa luettavaa. <3 Tuoksut ja me ihmiset olemme ihmeellisiä. <3

  Tuoksuvaa viikonloppua sinulle ihana Jonna. <3

  Vastaa

  Jonna H.
  perjantai 20. maaliskuu 2015 at 13:51 (2 kuukautta ago)
  Minulla on tuosta ajasta myös tuoksuja, joita en pysty käyttämään, mutta Stella oli sellainen lohduttava ja se on pysynyt mukanani. Joka kerran, kun suihkautan sitä, tulee sama turvallinen olo kuin syksyllä 2006. Jos aamulla on vähänkään epävarma fiilis, laitan Stellaa.

  Ihanaa viikonloppua Tiia! <3

  Vastaa

  Virpi
  perjantai 20. maaliskuu 2015 at 15:37 (2 kuukautta ago)
  En ole kuullutkaan tästä tuoksusta eikä sitä varmasti täällä sisämaassa edes myydäkään. Tai oikeastaan kuulin siitä eilen yhdeltä videolta:)

  Kyllä tuoksut ja värit ja musiikki ovat yhtä lailla parantavia kuin eläimen läheisyys, terapia ja lääkkeetkin. Kaikki mikä tekee hyvää sielulle.

  Vastaa

  Jonna H.
  perjantai 20. maaliskuu 2015 at 16:32 (2 kuukautta ago)
  Täältä mantereelta tätä on nykyisin vaikea löytää. Stella McCartneyn L.I.L.Y:ä kyllä löytyy. Oman Stellani olen tilannut vuosia netistä, koska on niitä tuoksuja, joita pitää olla yksi pullo jemmassa. ;)

  Olet oikeassa, mikä tahansa sielulle hyvää tekevä, on aina hyväksi. <3

  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. hellin
  perjantai 20. maaliskuu 2015 at 16:58 (2 kuukautta ago)
  Olipa kiva postaus :).

  Stellaa ei ole muuten koskaan tullut nuuhkaistua! Merkin muita tuoksuja kyllä, mutta tätä en ole muistanut etsiskellä kaupan hyllyistä.

  Minä opin tykkäämään ruususta vasta tuoksuteltuani enemmänkin hajuvesistä. Ehkä vastaan vaan tuli tarpeeksi hyviä ruusutuoksuja :). Lemppari ruusutuoksuista on Eau d’Italien Paestum Rose, siinä on suitsukkeita ja mausteita mystisyyttä tuomassa. Ei ole kuitenkaan sellainen vahva itämainen tuoksu minusta vaikka siltä näin kuvailtuna kuulostaakin, muuten en sitä pystyisikään käyttämään. Balenciagan Rosabotanicassa ruusu ei ole yksin pääosassa, mutta sekin on ihana, siinä on kirpeän raikkaan vihreyden lisäksi sellaista kukkien mesimäisyyttä :).

  Vastaa

  Jonna H.
  perjantai 20. maaliskuu 2015 at 17:04 (2 kuukautta ago)
  Kiitos! Ehkä sen huomasi, että oikeasti rakastan tätä! Pitäisi varmaan alkaa tehdä postauksia näistä tuoksuista, jotka yhdistän johonkin tilanteeseen. Harmi, että minulla ei ole niistä kaikista pulloa jäljellä. :D

  Ruusutuoksun täytyy olla tietynlainen, että se on ihana. Hyvä se on minusta aina, mutta ihanaan tarvitaan jotain extraa, niin kuin tämän puuterisuus ja tietty saippuaisuus. Joskus se on liian voimakas ja pistävä, silloin en niin pidä. Kuulostaa mielenkiintoiselta tuo Eau d`Italien, erilaiselta. Yleensä ruusutuoksut koetaan tylsiksi, mutta esim. Stella ei sitä ole. :)

  Vastaa

  Marika
  perjantai 20. maaliskuu 2015 at 17:25 (2 kuukautta ago)
  Tosi nätti pullo! Eipä ole tuota tullut nuuhkittua, mutta tuo pehmeys kyllä kuulostaa siltä, että se vois olla mun tyylinen :)

  Vastaa

  Jonna H.
  perjantai 20. maaliskuu 2015 at 17:41 (2 kuukautta ago)
  Kannattaa ehdottomasti kokeilla, tämä on sellaisen pehmeän puuterinen, mutta kuitenkin ruusuinen. <3

  VastaaPoista
 3. Fanni
  perjantai 20. maaliskuu 2015 at 22:26 (2 kuukautta ago)
  Tämä! Tämä tuoksu on ehkä rakkaimpia minulle. Käytin Stellaa teininä, ja silti se saa vieläkin sydämeni pamppailemaan, niin hyvä tuoksu se on. Jopa nykyään, kun makuni on tumma ja mausteinen, Stella on ihana.

  Alunperin kiinnostuin tuoksusta, koska Paul McCartney (olen ollut armoton The Beatles-fani ehkä 10-vuotiaasta…) mutta äkkiä tajusin, että tämä tuoksu kulkee ihan omilla meriiteillään. Ihanaa, että joku muukin tajuaa tämän tuoksun. :) <3

  Ja tällä puheella, pulloni on tyhjä, pitää tilata uusi, Suomessahan ei tätä enää myydä. :(

  Vastaa

  Jonna H.
  perjantai 20. maaliskuu 2015 at 22:38 (2 kuukautta ago)
  Fanni aivan ihana kuulla! Mä en ole törmännyt ihan hirveän moneen Stella-faniin. ;) Kiva, että varmistit, että tätä ei tosiaan saa Suomesta. Olen tilannut viimeiset pulloni verkosta, eikä minulla ollut varmaa tietoa saako tätä, enkä ehtinyt tarkistamaan, kun tuli niin pakko kirjoittaa. Vaikea kuvitella, että kyllästyisin tähän koskaan… Musta on jotenkin käsittämätöntä, että ei saa Suomesta, koska L.I.L.Y on myynnissä. :( Toisaalta onpa hieman uniikimpi tuoksu. :D

  Vastaa

  Mimmu
  lauantai 21. maaliskuu 2015 at 15:19 (2 kuukautta ago)
  Toinen Stella-fani täällä ilmoittautuu!! Tuoksua ei tosiaan saa Suomesta ja sydämeni jättikin pari lyöntiä väliin n.vuosi takaperin, kun yritin ostaa Stellaa eri lentokentiltä mm. Frankfurtista ja Bangkokista, mutta myyjät siellä kertoivat, ettei tuoksua enää saa ja heiltäkin oli kaikki putelit jo myyty loppuun. Mieheni onnistui bongaamaan Stella-paketin ( hajuvesi ja vartalovoide) lopulta niinkin eksoottisesta paikasta kuin Tallinnan lentokentältä. Nyt hajuvesiä on jemmassa pari kappaletta.. Mutta paras uutinenhan on siis se, että tuoksu on vielä saatavilla ja entistä(?) ehompana. Tämä rakkaus ei kuole koskaan!
  Ja itse koen hajun mietoudun vain plussana, mieluummin häivähdys ruusun tuoksua kuin kamala hajuveden käry ;)

  Vastaa

  Jonna H.
  lauantai 21. maaliskuu 2015 at 20:36 (2 kuukautta ago)
  Ihanat jemmat, olispa itsellekin. Onneksi tätä nyt sitten taas saa. Multa meni tuo vaihe jotenkin ohi, että vanha oli loppu, mutta uutta ei ollut vielä tullut, olisi mullakin jäänyt parit sydämenlyönnit väliin.

  VastaaPoista
 4. Niina
  lauantai 21. maaliskuu 2015 at 18:37 (2 kuukautta ago)
  Oih! Kuvasitpa hienosti tämän tuoksun! tämä on minulle vieras entuudestaan mutta nyt iski ostohimo, kuulostaa ihanalta tuoksulta. :)

  Vastaa

  Jonna H.
  lauantai 21. maaliskuu 2015 at 20:37 (2 kuukautta ago)
  Kannattaa ihmeessä kokeilla, tää on vaaan niin hurmaava. <3

  Vastaa

  FF
  maanantai 23. maaliskuu 2015 at 06:41 (2 kuukautta ago)
  Olipa erinomainen kuvailu! Tuoksut ovat kyllä ihana elämää sulostuttava asia. Tykkään myös tuosta uudesta ilmeestä.

  Vastaa

  Jonna H.
  maanantai 23. maaliskuu 2015 at 09:47 (2 kuukautta ago)
  Kiitos! :) Niin ovat, itselle ne luo joka päivä fiilistä.

  Vastaa

  Pirkon Paletilta
  maanantai 23. maaliskuu 2015 at 12:33 (2 kuukautta ago)
  Loistava postaus, melkein tunsin ihan tuoksun nenässäni täällä ruudun toisella puolella. <3

  Vastaa

  Jonna H.
  maanantai 23. maaliskuu 2015 at 12:44 (2 kuukautta ago)
  Kiitos! Stella on ihan mielettömän hyvä tuoksu ja rakas. <3

  VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives