Kaksi voidetta, kaksi käyttötarkoitusta


Sain jo viime vuoden lopulla testattavakseni kaksi viime vuonna ilmestynyttä uutuutta Greencosilta. Firmalla on kokemusta ammattikosmetiikan maahantuonnista 1997 lähtien ja yhtiöllä onkin valikoimissaan hoitoloissa käytettäviä brändejä. Niistä tunnetuin on varmasti Dr. med. Christine Schrammek, joka kehitti ihon yrttisyväkuorinnan. Toinen testiin saamistani voiteista Sensiderm SOS Balm on tarkoitettu herkälle ja kuivalle iholle ja tämän tuotteen otin testattavaksi itselleni. Minulle tarjottiin myös toista uutuutta Purifying Vital Balmia, joka on kaksitehoinen tuote. Se kosteuttaa ja tasapainottaa ihoa, mutta samalla myös puhdistaa. Tämän pullon annoin miehelleni, jolla on herkkä ja varsinkin talvella atooppinen iho, johon silti silloin tällöin puskee epäpuhtauksia. Todellinen testi-iho siis tuolle voiteelle. Onneksi mies suhtautuu yhtä innokkaasti näihin kokeiluihin kuin minä, joten hän ei suinkaan pistä pahakseen sitä, jos hänelle testivoiteen silloin tällöin ojennan.


Jutellaanpa ensin minun testaamastani Sensiderm SOS Balmista. Voidetta mainostetaan ensiapuna + suojakerroksena ärtyneelle iholle. Sen kerrotaan tarjoavan välitöntä helpotusta punoittavalle, stressaantuneelle ja ärtyneelle iholle. Itselläni varsinkin talviaikaan punoitus on jokapäiväinen riesa ja iho ärtyy herkemmin milloin mistäkin. Tällöin olen noudattanut omaa sääntöäni hemmotella ihoani, joka on toiminut. Voide ei sisällä parabeeneja, silikonia, parafiiniöljyä, eikä hajusteita. Voide on pakattu kätevään pumppupulloon, joka on ehdottomasti itselleni se mieluisin pakkausmuoto. Koostumus on todella ohutta. Tämä oli itselleni yllätys, sillä usein herkälle iholle tarkoitetut kosteuttavat voiteet saattavat olla koostumukseltaan todella paksuja. Voide sisältää mm. mustaherukansiemenöljyä, joka tukee orvaskeden suojamekanismia. Voiteen sisältämällä Balloon kasvilla on rauhoittava vaikutus. Voide on täysin tuoksutonta, se levittyy iholle miellyttävästi ja imeytyy nopeasti. Tuotetta kuitenkin kannattaa annostella niukasti, sillä tämä todella tekee sen lupaamansa suojakerroksen iholle. Kerros ei tunnu, mutta liian isoa määrää voidetta pitkään kasvoilla pyöritellessä, se alkaa rullautumaan. Itse tykkäsinkin taputella tämän kasvoille. Tämän jälkeen odotin hetken, jonka jälkeen meikki levittyi moitteetta kasvoille. Kosteutti ihoa tosi hyvin, kuivuutta oli tämän käytön aikana huomattavasti vähemmän havaittavissa kuin yleensä. Levityksen jälkeen kasvoilla oli hetken aikaa myös mukavan raikas fiilis. Suosittelisin tuotetta kaikille, joiden iho kärsii kuivuudesta ja punoituksesta. Myös niille, joiden iho kaipaa tuhtia hoitoa, mutta kevyemmät koostumukset miellyttävät enemmän.
Miehelläni oli testissä Purifying Vital Balm. Voide on tasapainottava tuote ikääntyvälle iholle. Te kaikki vähän vanhemmat tiedätte, että vanhentuva iho osaa olla hankala. Samaan aikaan se suorastaan huutaa kosteutta, mutta silti ongelmana saattaa olla myös ne hormoneista johtuvat näpyt. Mies oli atopiansa takia todella hyvä testihenkilö, sillä minulle kerrottiin etukäteen tämän hyvistä kosteustehoista. Samalla tuli testattua, voiko epäpuhtauksia vähentävä voide olla tarpeeksi hellävarainen atooppiselle iholle. Toki testasin tätä myös muutaman kerran omille kasvoille, jotta sain fiiliksiä tämän tuoksusta ja koostumuksesta. Purifuing Vital Balm ei sisällä PEG-johdannaisia, parabeeneja, väriaineita, eikä mineraaliöljyjä. Voide on pakattu samanlaiseen pumppupulloon kuin SOS Balmikin, joten näiden ollessa rinnakkain kylppärin kaapissa, piti olla tarkkana kumpaan tarttuu. Toisaalta se oli helppoa, minulle pinkkiä ja miehelle mintunvihreää. Voiteessa on todella mukavan ohut hieman jopa geelimäisen kevyt koostumus. Miehen voidetta tuoksutellessa tuoksukateus iski välittömästi, sillä voiteessa on todella miellyttävä raikas tuoksu. Mieskin taisi ihan ensitöikseen kehua, kuinka hyvältä voide tuoksui. Joten tuoksunsa puolesta tämä sopii myös miehille. Voide lupaa vähentää epäpuhtauksia, pienentää ihohuokosia, jättää iholle mattaisen pinnan kuitenkaan kuivattamatta sitä. Sisältää mm. mikrohopeaa, joka lievittää tulehdusta ja estää aknea aiheuttavien bakteerien muodostusta. Viininrypälesiemenuute suojaa ihoa ympäristön haittavaikutuksilta ja vähentää ikääntyvän ihon ongelmia. Uskomatonta mutta totta, voide on riittänyt kosteuttamaan jopa mieheni atooppista ihoa. Iho ei ole ärtynyt tämän käytöstä, sillä niin hellävarainen tämä on, eikä uusia näppyjä ole syntynyt. Jättää jälkeensä myös lupaamansa kiiltämättömän pinnan. Minusta on ihanaa, että markkinoilta alkaa löytymään epäpuhtaalle iholle tarkoitettuja voiteita, jotka eivät pelkästään rankaise niitä näppyjä ja samalla koko muuta ihoa vaan hoitavat ihoa kokonaisvaltaisesti. Omassa nuoruudessani kaikki epäpuhtaan ihon tuotteet saivat ne terveet kasvon osat hilseilemään ja punoittamaan. Onneksi asia ei ole enää näin.
PicMonkey Collage_DR.MED.Christine_Schrammek_kwl

Minkä ongelman haluaisitte parantaa ihostanne?

Suositushinnat & Jälleenmyyjät:
Sensiderm SOS Balm 40ml, 73,50€
Purifying Vital Balm 40ml, 76€
Tuotteet lehdistönäytteitä.
 1. Riitta
  tiistai 24. maaliskuu 2015 at 14:48 (2 kuukautta ago)
  Ooh, tuo Purifying Balm kuulostaa just mun tuotteelta! Lisään omaan hormonihirviöpostaukseeni linkin tähän, kiva saada myös luonnonkosmetiikasta vaihtoehto. :-)

  Vastaa

  Jonna H.
  tiistai 24. maaliskuu 2015 at 15:40 (2 kuukautta ago)
  Kiitos Riitta, mä olin oikeasti tosi innoissani tuosta, vaikka annoin sitten lopulta testiin sen miehelleni, koska halusin saada tietoa sopiiko se jopa atoopikolle. Sopihan se. Tiedänpä minkä puoleen käännyn, kun vaihdevuosi hirviö nousee sängyn alta. :D

  Vastaa

  Riitta
  tiistai 24. maaliskuu 2015 at 14:49 (2 kuukautta ago)
  …paitsi ettei tuo taidakaan olla luonnonkosmetiikkaa, meni ajatukset nyt nurin tämän kanssa. Mutta joka tapauksessa, loistavan kuuloinen tuote!

  Vastaa

  Jonna H.
  tiistai 24. maaliskuu 2015 at 15:46 (2 kuukautta ago)
  Schrammek ei tosiaan ole luonnonkosmetiikkaa. Brändi kyllä käyttääkin tuotteissaan myös luonnosta saatavia ainesosia. Toisena puolena sitten tuotteita ovat olleet kehittämässä ihotautilääkärit. :)

  Vastaa

  Nina
  tiistai 24. maaliskuu 2015 at 14:51 (2 kuukautta ago)
  Olen käyttänyt paljon ammattikosmetiikkaa ihonhoidossani, mutta tämä sarja ei ole tuttu. Herkän ihon suoja kuulostaa kyllä hyvältä. Minulla herkkyys näkyy poskipäiden punoituksena varsinkin talviaikaan. Ja hienoa, että sarjalta löytyy tuote myös herkälle epäpuhtaalle iholle :)

  Vastaa

  Jonna H.
  tiistai 24. maaliskuu 2015 at 15:47 (2 kuukautta ago)
  Itselläni on juurikin tuota samaa poskipäiden punoitusta, lämpötilanvaihtelut tekevät talvella hallaa, tosin myös kesällä pelkkä kuumuus aiheuttaa itselleni samaa.

  Vastaa

  Jael
  tiistai 24. maaliskuu 2015 at 17:49 (2 kuukautta ago)
  Kuulostavat sellaisilta tuotteilta jotka tekisivät hyvää iholleni:)

  Vastaa

  Jonna H.
  keskiviikko 25. maaliskuu 2015 at 15:04 (2 kuukautta ago)
  Kiva kuulla, jos löytyy uusi omalle iholle sopivan kuuloisia tuotteita. :)

  VastaaPoista
 2. Tiia K
  keskiviikko 25. maaliskuu 2015 at 13:09 (2 kuukautta ago)
  Aivan uusia tuotteita nämä. Hormonaliset näpyt ja couperosa pitäisi tainnuttaa. :)

  Vastaa

  Jonna H.
  keskiviikko 25. maaliskuu 2015 at 15:05 (2 kuukautta ago)
  Kyllä, todella suosittelen tota Purifying Vital Balmia ikääntyville naisille. ;)

  VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives