Kesätuoksut aikuiseen makuun


Itse en hirveästi haluaisi lokeroida tuoksuja, minun puolestani nainen voi käyttää vaikka miehen tuoksua, jos se tuntuu omalta. Silti, kun kirjoittelin teille aikaisemmin Escadan kausituoksuista, miellän ne heti ehkä nuorempien naisten kesätuoksuiksi, vaikka itsekin käytän niitä.

Millaiseksi sitten ajattelen +30-vuotiaan naisen kesätuoksun? Minusta siinä pitää olla kukkaisuutta, raikkautta ja hedelmällisyyttä, ei turhaa makeutta. Tuoksusta pitää tulla mielikuva kesäisestä puutarhasta ja raikkaasta vedestä. Siinä pitää olla tietenkin jotain lohduttavaa ja erilaista, mikä saa käden tarttumaan pulloon hanakasti. Pahitteeksi ei tietenkään olisi ylelliset hyllylle sopivat pakkaukset.

Tällaisia tuoksuja tulee mieleeni heti useita: Hermès Un Jardin Sur Le Nil, Michael Kors Sporty Citrus, Elie Saab L`Eau Couture, Chloè Roses De Chloè, Chanel Chance Eau Fraiche, Cartier So Pretty Eau Fruitèe, Bvlgari Voile de Jasmin, Hugo Boss Jour Pour Femme, Boucheron Place Vendôme EdTDior Miss Dior Chèrie...

Sitten on vielä Gucci Flora Eau Fraiche ja koko Flora Garden-sarja.


Guccin Flora Eau Fraiche tuli markkinoille vuonna 2011. Tuoksu alkaa houkuttelevan raikkain sitrussävyin, johon on yhdistetty bergamottia ja kumkvattia. Ruusu ja osmanthus sydäntuoksussa tuovat tuoksuun aistikkuutta. Pohjalla lämpimät santelipuu ja patsuli pitävät pohjatuoksun syvänä ja pitkäkestoisena. Tuoksu on samaan aikaan kirpeän raikas, naisellinen kukkainen ja lämmittävän koskettava. Siinä on silti hedelmäisyyttä ja rosepippurin leikkisyyttä. 

Oman nenän ensiksi valloittaa sitrus, jonka taituttua aistin kesäisen ruusutarhan. Kun laitosta on aikaa kahdeksan tuntia, on pohjatuoksun puunvivahteet vielä selkeästi iholle. Jos minua pyydettäisiin kuvailemaan aikuisen naisen ylellinen kesätuoksu. Se olisi tämä. Tässä on kaikki. Mieskin noteerasi tämän, kun laitoin ensimmäistä kertaa ylleni. "Onpa raikas ja kukkainen tuoksu", parempi puolisko kommentoi. No niin on!


Glorious Mandarin kuuluu Guccin Flora Graden -sarjaan, joka koostuu viidestä erilaisesta tuoksusta. Tämä ei ole niin kukkainen kuin Eau Fraiche, joten tämä on heille, jotka eivät kovin kukkaisista tuoksuista välitä. Alkutuoksussa mandariinia ja pionia. Sydäntuoksussa jasmiinia ja piña coladaa. Pohjatuoksussa ambraa ja valkoista myskiä. 

Ensimmäisenä nenään tulvahtaa raikas mandariini, jonka jälkeen pehmeä kukkainen sävy, jossa ripaus trooppisen drinkin makeutta. Pohjalla myskiä. Vaikka nämä ovat molemmat EdT ei Glorious Mandarinin kesto ainakaan omalla iholla ole Eau Fraichen luokkaa, jossa onkin enemmän syvyyttyä tuovia puun sävyjä. Silti tämän kestää iholla sen viitisen tuntia. 


Tuoksuja voi ostaa mm. Sokoksista, Emotioneista, Stockmann-tavarataloista ja Stockmann Beauty -myymälöistä.

Mille te aiotte tuoksua ensi kesänä?

Tuoksut saatu blogin kautta.

 1. Kumpi noista on suosikkisi?

  http://totuusvaiturhuus.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kestävyytensä ja syvyytensä vuoksi ehdottomasti Eau Fraiche. :)

   Poista
  2. Täytyypä käydä tuoksuttelemassa :) En ole törmännyt noihin duunijutuissa.

   Poista
  3. Jos tykkää kevyestä ja vähemmän kukkaisesta, niin sitten tuon mandarin. :)

   Poista
 2. Glorious Mandarin kuulostaa hyvältä! Nimim. Piña Colada on ehdoton lempparidrinkki

  Mä tuoksun varmaankin mun Versacen Versukselle, kuten aina ennenkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Versacen Versus on ihana, joten ei se huono oo! :D

   Poista
 3. Varmaan milloin millekin, noita tuoksuja kun on kertynyt :D.
  Lemppari sitrus on ehdottomasti Thierry Mugler Cologne, hedelmäisistä Annick Goutalin viikunatuoksu Ninfeo Mio.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annick Goutalia pitäis päästä jossain nuuhkaiseen, niitä harvemmin tulee vastaan niin ei ole tuttu tuokaan. :) Ja ne pullot! <3

   Poista
  2. Tallinnassa ja Tukholmassa ainakin pääsee nuuhkimaan, jos käy vaikka risteilemässä.

   Poista
 4. Bossin Jour Pour femmelle täällä tuoksutaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ;) Sä Ulpu saataisit pitää tuosta Mandarinista, siinä on samanlaista keveyttä/raikkautta, mutta myös vähän kukkaisuutta samoin kuin Jour Pour Femmessä.

   Poista
  2. Täytyypi käydä tuoksuttamassa. :) Onhan mulla hei myös Kenzon Eau de Fleur, silk, ihan unohdin - se on ihana! :D Ja sit mulla on Burberryn hyvin vähän käytetty Summer, jota nuuhkaisin tänään ja voisin ehkä sitäkin käyttää (en montaa kertaa sitä käyttänyt ostamisen jälkeen, kun alkoi jotenkin tökkiä).

   Poista
  3. Tuohan kuullostaa jo siltä, että sä melkein alat innostua tuoksuista. :D Kenzon EdF Silkia en ole koskaan nuuhkaissutkaan, piti ihan käydä Fragranticassa kurkkaamassa millainen pullo on kyseessä.

   Poista
 5. Ah, nää Guccin Florat on hyviä! Itselle tosin aivan liian voimakkaita, mutta onneksi äitini näihin tykästyi ja hankki itselleen sen perusversion. Pääsen sitten aina äidin luona kyläilemässä tätä haistelemaan (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eau Fraiche on melko kukkainen, jos ei sellaisista pidä niin voi olla liian "voimakas", tuo mandarin on kyllä mun mielestä erittäin kevyt. :D Jopa minusta se alkuperäinen Flora on ehkä aavistuksen liian voimakas omaan makuun, vaikka hyvä onkin.

   Poista
 6. Eau Fraiche kuulostaa ihan siltä, että saattaisin pitää siitä. Olen ehdottomasti raikkaiden kesätuoksujen ystävä, D&G:n Light Bluen tapaan. Aina pitää kuitenkin olla muutama naisellisempikin mukana, kuka sitä nyt yhdellä tuoksulla toimeen tulee:) Korsin citrus-tuoksu miellyttää myös, mutta ostin vahingossa Sexy amberin, kun menin käsissä sekaisin useita eri tuoksuja haistellessa. Kaikkea sitä sattuu kokeneellekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakastan Light Blueta myös! Virpi luulen, että saattaisit pitää Eau Fraichesta, se on kirpakka, vähän raikas, mutta sitten on sitä kukkaisuutta. Siinä ei silti ole mitään "hyökkäävää". Sexy amber on hyvä, sopii iltaan ja maltillisesti laitettuna. Toki on sitten kyllä aivan täysin eri kuin raikas citrus. :D Oliko ihan kamala huti, kun ei ollutkaan MK:n Citrus?

   Poista
  2. No se jää juhliin ja illanistujaisiin, ja niitä molempia on harvakseen. Toisaalta erilliset juhlatuoksut nostavat omaa mielialaa, joten niitäkin tarvitaan.

   Yllättäen mieheni ei pitänyt Korsista, mutta hänen hajuaistinsa on aika kehittymätön ja usein hän ei haista mitään. Tuoksun kuulemma samalta kuin kaikki muutkin naiset, minkä voi kuulla loukkaavanakin kommenttina;)

   Poista
  3. Miehet! ;) Musta juurikin noissa Korseissa kaikissa on hyvin omaperäinen "Korsmainen" tuoksu, jota ei ole muissa tuoksuissa, koska merkki ei ole kauaa ollut saatavilla Suomesta, niin enpä usko, että kaikki muutkin naiset tuoksuu samalta. :D

   Poista
 7. Florat on aivan ihania, mutta jostain syystä eivät lainkaan mun juttu; iholla ainakin se originaaliversio tuoksui aivan liian pistävältä. Aina ei ph:t pelaa :)

  Ajattelin tuoksua kesällä pariltakin tuoksulta: Lushin "Karma" ja Kiehl'sin Aromatic Blends -sarjan "Patchouli & Fresh Rose" ovat ostoslistalla. Ensimmäinen on itämainen ja kesään sopiva, vapaan kukkaislapsen tuoksu. Jälkimmäinen taas on simppeli ja raikas ruusutuoksu. Molemmissa on patsulia, mikä saa hipin hymyilemään ;) Jotenkin luulen, että sinä voisit pitää noista Kiehl'sin Aromatic Blends -tuoksuista. Jos joskus pääset kokeilemaan, olisi kiva kuulla raporttia!

  Kesätuoksun kuuluu olla simppeli ja raikas, mutta samalla siinä pitäisi olla syvyyttä ja luonnetta. Usein tuntuu, että helpommin sanottu kuin tehty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Originaali on omaan nenäänikin aika voimakas, iholle en ole sitä testannut. Eau Fraiche on todella paljon kevyempi. Aina välillä tulee vastaan tuoksuja, mistä niin haluaisi pitää, mutta sitten omalla iholle ne tuoksu ollenkaan niin hyvältä kuin jollakin toisella. :)

   Patsuli on kyllä sellainen, joka jakaa myös mielipiteitä. Itse tykkään kovasti, jos sitä on sopivasti. ;) Pitäis joskus Hki käydessä varata sen verran aikaa, että poikkeais Kiehl`sin liikkeessä.

   Aika usein tosiaan kesätuoksuissa mennään sinne mistä reitti on helpoin eli kukkaista ja hedelmäistä, mutta sitten se jokin puuttuu, mikä jäisi mieleen.

   Poista
  2. Kiehl'sin myyntipiste löytyy nykyisin myös Helsingin Stockalta! Helppoa, ei tarvitse poistua mekasta minnekään ;) ;)

   Poista
 8. Glorious Mandarinia en ole koskaan tuoksutellut, mutta kuulostaa houkuttelevalta :) Yhden Guccin Flora-tuoksun omistan, mutta sen nimeä en muista :D Ihana tuoksu silti, tosin jo parin vuoden takaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Florat on ihania, voisi melkein kohta sanoa klassikoiksi. ;)

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives