Piparminttua ja ruusua


Testailin jokin aika sitten pariisilaisen luonnonkosmetiikkasarjan Patykan vartaloemulsiota. Taisin silloin kommenttiboksissa kertoakin, että minulla on testissä myös Patykan puhdistustuotteita. Nyt kun kokeilua on sopivasti takana, on aika sanoa pieni sananen näistä kahdesta tuotteesta.

Patyka Absolis Floral Rose Water -kasvovesi on alkoholiton, pehmentävä ruusunkukkavesi, joka uudistaa ihoa. Sisältää mm. Damaskuksen ruusuvettä ja sopii käytettäväksi kaikkien Patykan puhdistusaineiden kanssa. Rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa. 

Kasvovesi on pakattu kauniin yksikertaiseen helmenhohtoiseen pulloon. Tuoksu on puhtaan ruusuinen. Kirkastaa ja pehmittää ihoa, eikä kuivata edes omaan pintakuivaa ihoa. Ihana kasvovesi, jota on ollut ilo käyttää, sillä se on pitänyt ihon kuulaana ja kosteutettuna. Yksi mutta, en pidä pullon annostelijasta. Tässä on napsautuskorkki, jonka isohkosta reiästä on vaikea saada pumpulilapulle oikea määrä kasvovettä, sitä lorahtaa helposti liikaa. 


Patyka Absolis Piparminttu Puhdistusvaahto on nimensä mukaisesti raikkaalta piparmintulta tuoksuva puhdistusgeeli, joka kostealle iholle levitettäessä muodostaa täyteläisen vaahdon, jolla kevyt meikki irtoaa helposti. Ei kuivata, eikä ärsytä ihoa. Tuotteen sisältämä piparminttu rauhoittaa ja virkistää ihoa. Vadelma taas toimii andioksidanttina. Teepuu ehkäisee bakteereja ja tulehduksia. Äkkiseltään voisi kuvitella, että tämä ei välttämättä ole oikea tuote pintakuivalle iholle, mutta mitä vielä. 

Pidin todella paljon puhdistusgeelin muodostamasta kermaisesta vaahdosta, joka puhdisti ihon hyvin. Ei silti jättänyt ihoa kireäksi. Piparmintun tuoksu toi kivaa raikkautta puhdistushetkiin. Korkkimekanismi on sama kuin kasvovedessä, mutta koostumukseltaan paksumman tuotteen ollessa kyseessä, en kokenut korkkia yhtä hankalaksi. Itse suosittelisin tuotetta rasvaiselle, normaalille, pintakuivalle -ja seka-iholle. Kuivan ihon omaavien kannattaa kääntyä jonkun muun tuotteen puoleen, koska pesevyyttä tuotteesta löytyy sen verran paljon.


Todella verraton kaksikko, jota on myös kiva katsella kylpyhuoneen hyllyllä. 

Biodellylla on vielä tämän päivän ajan menossa kamppis, jossa kahden Patyka kasvotuotteen ostaja ja saa kaupan päälle Patyka Neroli Vartaloemulsion, jonka arvo on 37€!

Onko Patykat löytäneet tiensä teidän hyllyyn?

Hinnat:

Patyka Absolis Floral Rose Water 250 ml, 34€
Patyka Absolis Piparminttu Puhdistusvaahto 250ml, 29€

Tuotteet saatu blogin kautta.  1. Tämä olikin postaus, jota olin sulta odottanut :) Kiva oli lueskella kokemuksiasi näistä! Tuo Piparminttu puhdistusvaahto on yksi Patykan tuotteista, jota olen halunnut jo pitkään kokeilla. Toki sieltä löytyy monta muutakin ihanuutta, jotka haluaisin heti-heti-heti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi heti-heti-heti -ihanuudet on pahoja! Tykkäsin tosi paljon tuosta piparmintusta, ajattelin säästellä loput pullosta kesään, koska silloin oma iho rasvoittuu enemmän ja luulen, että on napakymppi silloin, vaikka hyvin tuntui sopivan jopa pintakuivalla sekaihollekin.

   Poista
 2. Ihania pakkauksia, ostaisin jo niiden vuoksi! :-D Jahka nykyinen putsari on tyhjä, täytynee painella Joliehen.

  VastaaPoista
 3. Mua aina ihmetyttää kun tuotteissa (tai niiden mainosmateriaaleissa) sanotaan että piparminttu rauhoittaa. Kun sehän on nimenomaan potentiaalinen ärsyttävä ainesosa :) Patykan tuotteet kiinnostavat kovasti, kiva lukea käyttökokemuksiasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liittyisköhän tuo rauhoittavuus enemmänkin tuoksuun kuin ihoon. Piparmintunhan pitäisi auttaa hermotuneisuuteen, vatsavaivoihin ja päänsärkyyn... ;) Tosin mä luulen, että monen päänsärky saattaisi vaan paheta tuosta melko voimakkaastakin tuoksusta.

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives