Place Vendôme EdT


Muistatte varmaan, kun syksyllä hullaannuin täysin Boucheronin Place Vendôme -tuoksuun? Minulla olikin jo silloin tiedossa, että keväällä tuoksusta on tulossa myyntiin EdT-versio. Voin sanoa, että tämä tuoksu on eittämättä yksi eniten odottamiani tuoksuja tänä keväänä.

Pullon muoto on samanlainen ja yhtä huikaisevan jalokivimäinen kuin alkuperäisessa EdP-versiossa. Värit ovat vain muuttuneet. Tällä kertaa sisus on pullollaan hempeän pinkkiä tuoksua ja korkki on helmiäisen pinkkiä lasia. Kultaiset osat korvattu hopealla. Erilainen, mutta silti niin kaunis. 


Tuoksun neninä on toiminut sama kaksikko kuin alkuperäisen tuoksunkin: Olivier Cresp ja Nathalie Lorson. Oliver on ollut aiemmin luomassa Dolce & Gabbanan Light Blueta, Givenchyn Ange ou Demonia ja suurta osaa Nina Riccin Nina-sarjan tuoksuista. Nathalie taas tunnetaan parhaiten Boucheronin Jaipur Saphirista ja Burberryn Weekendistä. Hän on luonut useita tuoksuja myös Jil Sanderille.

EdT on melko erilainen tuoksu kuin EdP. Silti siinä on aistittavissa samaa Place Vendôme-henkeä, mitä alkuperäisessä, sillä osa ainesosista on pysynyt samana. Kun EdP on hivenen itämaisen kukkainen on kevyempi EdT kukkainen ja sitrushedelmäinen.


EdT:ssa alkutuoksuna muodikasta yuzu-hedelmää, joka on muuten tämän kevään ja kesän yksi käytetyimmistä raaka-aineista tuoksuissa. Lisäksi pionia ja oliivipuuta. Sydäntuoksussa hurmaavat iiris, ruusu ja jasmiini. Joista ruusu ja jasmiini ovat omia suosikkejani, mitä tuoksuihin tulee. Pohjatuoksussa setripuuta ja valkoista myskiä.

Omaan nenääni tuoksuvat ehdottomasti eniten ruusu, jasmiini, pioni ja raikas yuzu. Tuoksu on samaan aikaan kukkainen, aavistuksen raikas ja hempeän makea. Pohjalla tummuutta tuo myski. Kuvailisin tätä aikuisen naisen sensuellin raikkaan kukkaiseksi kesätuoksuksi.


Boucheronin tuoksuja myyvät: Euran Kemikalio Eura, Rantatorin Kemikalio Hämeenlinna, Kangasalan Kemikalio Kangasala, Kemin Kosmetiikka Kemi, Iso Carlson Kuopio, Kauneuskeskus Helen Lappeenranta, Carlson Mikkeli, Ratsula Oy Pori, Cosmetics Sobree Porvoo, Pukumies Rovaniemi, Kemikalio Fresh Salo, Mona Lisa Turku, Pukumies Oulu ja Carlson Joensuu. Sain vinkin jokin aika sitten ystävältäni; Nelly myy Boucheronin tuoksuja, mutta ainakaan tällä hetkellä EdT:a ei ole vielä tarjolla, mutta alkuperäinen Place Vendôme on valikoimissa.

Vaihdatteko te keväällä tuoksunne kevyempiin EdT-versioihin?

Tuoksu saatu blogin kautta.
 1. Siis onko oikeasti niin, että saman tuoksun EdP ja EdT-versiot eivät välttämättä raaka-aineidensa suhteen ole samassa suhteessa keskenään? Mulla on ollut aina sellainen käsitys, että EdT on ns. kevyempi versio EdP:sta, siten, että tuoksu on "sama" kevyempänä/voimakkaampana. En ole osannut edes ajatella, että EdT:sta puuttuisi jotain aineosia verrattuna EdP:hen. Olen kai todellinen blondi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyään EdP ja EdT voivat olla aivan eri tuoksuja. Esim. Givenchyn Play on aivan eri tuoksu EdT:na kuin EdP:na. :D Niissä ei ole oikeastaan mitään samaa. Mulla oli myös sun kaltainen käsitys joitakin vuosia sitten, mutta ei enää. Joten et ole ainoa blondi. :D Vanhoissa tuoksuissa tosiaan usein EdP on syvempi ja EdT kevyempi versio, mutta nää uudet on usein aivan eri tuoksuja.

   Eli jos et pitänyt alkuperäisestä Place Vendômesta, tämä voi hyvinkin olla makuusi. :D

   Poista
 2. Kuulostaa tuoksulta, josta tykkäisin! Harmi, ettei tätä pääse oikein tuoksuttelemaan mihinkään :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepäs se. Hassua, että Boucheronin tuoksut ovat parhaiten ulottuvilla, jos et asu pääkaupunkiseudulla.

   Poista
 3. Tuo pullo on kyllä mielettömän kaunis. Tuoksusta en oo ihan varma oisko mun makuun.

  VastaaPoista
 4. Tuon voisi ostaa jo pelkän pullon takia, on se niin kaunis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah juu, voisin ehkä itsekin kuvitella ostavani tuoksun tuon pullon takia, onneksi myös pidän tuoksusta sen sisällä. Boucheronin tuoksuthan eivät ole sieltä kalleimmasta päästä, joten pullohoukutusta on vaikea estää. :D

   Poista
 5. No voihan nenä, mähän kävin tuoksuttelemassa sitä EdP:tä kun rakastuin pulloon, mutta tuoksu itsessään ei sykähdyttänyt niin paljon että olisin ostanut. Nyt vaan tuntuu siltä jotta mun on pakko käydä tuoksuttelemassa tätä, taas rakastuin pulloon ja tiedä häntä vaikka sisältökin olis enemmän mun makuun =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on ihan erilainen on EdP, vaikka tietyt vivahteet on samat, joten käy ihmeessä nuuhkuttelemassa! :)

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives