BABÈ – Atoopikon pelastus


En tiedä monelleko teistä on entuudestaan tuttu apteekeista saatavilla oleva ihonhoitosarja BABÈ. Sain tilaisuuden tutustua brändin tuotteisiin maahantuojan kautta. Koska perheen toinen osapuoli kärsii varsinkin talvella atopiasta, olin erityisen kiinnostunut BABÈN atooppisen ihon vartalotuotteista. Eipä oma pintakuiva ihonikaan tuotteita pahakseen pistäisi. 

BABÈ -yrityksen perustivat vuonna 1994 kaksi farmaseuttia, jotka halusivat tarjota kuluttajille hyviä ratkaisuja ihonhoidon perusongelmiin. Tuotteita voidaan käyttää täydentämään lääkkeellistä ihonhoitoa, niitä suosittelevat lääkärit ja farmaseutit. Sarjasta löytyy tuotteita niin atoopikoille kuin aknesta kärsiville. 

Atooppiselle ihottumalle ei tiedetä syytä, mutta tiedetään, että geneettiset ja allergiset sekä ihon kosteustason vaihtelut voivat altistaa sen puhkeamiselle. Atooppisen ihon päivittäisen peseytymisen suositellaan olevan lyhyt, noin 5-10 minuuttia ja mieluiten haalealla vedellä. Esim. pesusienen käyttämistä ei suositella. Kannattaa pitää myös huoli siitä, että puhdistustuote sisältää paljon pehmentäviä öljyjä. Sisäisesti nautittuna hyviä välttämättömiä rasvahappoja saa mm. helokkiöljystä ja pellavansiemenistä.

Testasimme mieheni kanssa kolmea atooppiselle iholle tarkoitettua tuotetta: Oil Soap -pesuöljyä, 10 % Urea Repairing Lotion -hoitavaa kosteusemulsiota ja 100 % Aloe -aloe geeliä


OIL SOAP -pesuöljy 500 ml, 26,90€

Pesuöljy sisältää omega-3, -6 ja -9 -rasvahappoja. Sisällöstä yli 40 % on pehmentäviä öljyjä (mm. soijaöljyä) Sopii erityisen hyvin kuivalle ja atooppiselle iholle.

Pesuöljy nousi nopeasti meidän molempien suosikiksi. Itse pelkäsin eniten sitä, että tuote jättäisi kylpyhuoneen lattian käytön jälkeen vaarallisen liukkaaksi. Tämä pelko oli turha, sillä öljy huuhtoutui lattian pinnasta irti ihan samalla tavalla kuin mikä tahansa muukin pesuneste, enkä huomannut erityistä liukkautta jälkeenpäin laattojen pinnassa. 

Pesuöljyssä on mieto hieman karkkimainen tuoksu. Tämä oli yllättävää, sillä minä ja myös mieheni olemme tottuneet siihen, että atoopikoille tarkoitetut tuotteet a) eivät tuoksu miltään b) tuoksuvat lääkemäiselle. BABÈ tekee tässä poikkeuksen ja tarjoaa myös atoopikoille pientä hemmottelua.

Pesuöljy on pakattu reilunkokoiseen 500 ml:n pumppupulloon, josta sitä on helppo annostella. Öljy kannattaa levittää mahdollisimman märälle iholle, jolloin se lähtee kevyesti vaahtoutumaan. Liian kuivalle iholle levitettynä tuotetta on vaikea saada leviämään ihon pinnalla. Pesun jälkeen iho on todella puhtaan pehmeä ja välillä käytön jälkeen minusta tuntui, etten olisi tarvinnut enää vartalovoidetta ollenkaan. Normaalisti ihoani kiristelee suihkun jälkeen sen verran, että vartalovoide on pakollinen lisäys. Mies taas on kiitellyt sitä, että pesuöljyn käytön jälkeen ihoa ei kiristä suihkussa käynnin jälkeen yhtään.

10 % UREA REPAIRING LOTION -hoitava kosteusemulsio 500 ml, 28,90€

Urea Repairing Lotion on pakattu samanlaiseen 500 ml:n pumppupulloon kuin pesuöljykin. Minusta koko on hyvä, sillä varsinkin atoopikon ja kuiva ihoisen iholle rasvaa kuluu paljon. Normaalit 250 ml:n tuotteet eivät riitä mihinkään. Tuoksu jatkaa karkkimaisella linjalla pesuöljyn tapaan. En osaa kuvailla tuoksua, sillä en ole törmännyt missään muissa tuotteissa samankaltaiseen tuoksuun. 

Hoitava kosteusemulsio sisältää nimensä mukaisesti ureaa eli karbamidia 10 %. Yhdessä karitevoin ja soijaöljyn kanssa se kosteuttaa ihoa tehokkaasti. Lupaa antaa välittömän avun kireälle ja ärtyneelle iholle.

Emulsio on kivan kevyttä, helppo levittää ja imeytyy ihoon nopeasti. Laitoin tätä testiksi yön ajaksi kuiviin kantapäihini, joihin ei yleensä tehoa mitkään normirasvat. Emulsio pehmitti yön aikana hyvin myös kuivat kantapäät. Tämä vakuutti minut tuotteen kosteustehoista.


100 % ALOE -aloe geeli 300 ml, 26,90 €

Öljytön geeli joka rauhoittaa, viilentää, sekä kosteuttaa kuivaa ja herkkää ongelmaihoa. Tuotetta suositellaan käytettäväksi auringonoton, parranajon ja karvojen poiston jälkeen. Oma vinkkini on käyttää puhdasta aloeta hyttysenpuremiin. Rauhoittaa paukuroita ja hillitsee kutinaa.

Itse olen käyttänyt geeliä lähinnä säärille karvojen poiston jälkeen. Imeytyy hetkessä ihoon ja jättää raikkaan lievästi viileän tunteen. Varsinkin epilaattorin käytön jälkeen tämä on oiva apu, sillä aloe rauhoittaa mukavasti ajosta mahdollisesti ärtyneitä karvatuppia. Miehenihän ajaa päänsä pari kertaa viikossa kaljuksi, joten aloe geeli on todella hyvä tuote rauhoittamaan päänahan herkkää ja ohutta ihoa ajon jälkeen. Rasvat jättävät päänahan usein liian rasvaiseksi, mutta aloen kanssa ei ole tätä ongelmaa, koska koostumus on öljytön. 

BABÈN tuotteita maahantuo Cadadia Oy. Tuotteita voi ostaa apteekeista tai tilata suoraan Cadadian omasta verkkokaupasta. BABÈN Facebook-sivut löydät täältä.

Löytyykö lukijoistani pesuöljyjen käyttäjiä?


Tuotteet saatu blogin kautta.
 1. Ei hitsi! Mä ehkä joudun testaamaan näitä, sillä mulla on atooppinen (onneksi ei oireileva) ja herkkä iho. Silti pitäisi olla tarpeeksi "tujua" tavaraa ja siksi tuo karbamidi kiinnostaa. Sillä on meinaan sanottu olevan hyvä vaikutus keratosis pilarikseen, jossa ihon sarveistapit on paksuuntuneet. Kuulostaa siis juuri mulle tarkoitetulta kolmikolta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi emulsio on loistavaa, itselleni oli yllätys, että noinkin ohut tuote voi olla niin hoitava. Jotenkin usein yhdistää sen paksuuden siihen hoitavuuteen.

   Poista
 2. Onpa kiva lukea sinunkin kokemuksiasi BABÉ:sta! :) Itse kun olen löytänyt monta hyvää tuotetta sarjasta. Muun muassa Silmänympärysvoide on yksi parhaista, jota olen koskaan kokeillut. Ja Stop AKN -linjan Spot Control Stickiä olen myös hehkuttanut blogissani tarpeeksi ;) Minulla on tuo Aloe geeli vielä korkkaamattomana testilaatikossani, mutta kesäksi se tulee varmasti enemmän kuin tarpeeseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuosta silmänympärysvoidevinkistä! :)

   Poista
  2. Olen kirjoitellut siitä blogissanikin, jos haluat käydä lueskelemassa! Poikkeuksellisen tehokas voide. Postaus on viime marraskuulta :) Ja unohdin täysin Deon, se on yksi parhaista! Siitäkin löytyy kokemuksia blogissani. BABÉlta löytyy monia toimivia tuotteita :)

   Poista
 3. Aloe Vera-geelin suurkuluttajaa miellyttää tuo iso pumppupullo! :) Yleensähän ne ovat pienissä tuubeissa (100ml) ja se ei vartalolle käytettynä kestä kovinkaan kauaa. Itsehän sekoitan aloe-geeliä vartalovoiteisiin ja levitän iholle sheivailun jälkeen ja aina välillä ihan muutenkin vaan. Iho kiittää. :)

  Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu no 300 ml:n pullosta riittää kyllä hyvin koko kropalle, itseasiassa tuohon kokoon nähden hinta on melko edullinen. En itse ole edes ajatellut, että Aloet on usein noin pienissä pakkauksissa...

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives