Genna


Minähän olen niitä tyttöjä, jotka löysivät huulipunan ihanuuden vasta vähän vanhemmalla iällä. Jos alle kolmekymppiselle Jonnalle olisi tarjottu huulipunaa, olisi vastauksena ollut pieni nenän nyrpistys. Huulikiiltoa sen olla piti! Nykyään käytän huomattavasti enemmän punia kuin kiiltoja.

Koen kuitenkin huulipunan värin valinnan välillä vaikeaksi. Niitä sävyjä on "miljoona", mikä niistä nyt voisi olla minulle se sopivin? Suosittelenkin ehdottomasti käyttämään kaupassa myyjien asiantuntemusta hyväksi. 

Kun tapasin helmikuussa lehdistötilaisuudessa Guerlainin meikkitaiteilijan Josè Louisin, näin tilaisuuteni tulleen. Taisin lähteä tilaisuudesta viimeisenä, sillä kysyin lopuksi Josèlta, mitä sävyjä Guerlainin valikoimasta hän suosittelisi minulle. Ammattilaisen ottein hän kaivoi esittelyständistä hetkessä kolme huulipunaa, joista yksi oli Genna.


Genna on yksi kahdestakymmenestä Rouge G -punasta. Se on pakattu hopeiseen ylellisen painavaan hylsyyn. Pakkauksessa on mukana peili, minkä avulla on helppo korjata punaa vaikkapa bussin penkillä istuessa. Punan koostumus on kermaisen pehmeää, se on kuin huulirasvan ja punan sekoitus. 


Huulipunan sisältämä hyaluronihappo silottaa huulia ja mangovoi kosteuttaa. Suoraan sanottuna Genna on puna, jota en olisi itse koskaan valinnut puikossa näkemäni värin perusteella itselleni. Se on todella kirkas punainen ja taittaa hieman oranssiin.

Mutta niin kuin yleensä myös tässä tapauksessa kannatti luottaa ammattilaiseen. Olin suorastaan häkeltynyt, kun pistin tätä aikoinaan testipuikosta huulille. Minusta punan sävy on osunut nappiin, jos se saa tuntemaan itsesi upeaksi sellaisenakin päivänä, jolloin olo on jostain syystä nuutunut. Olet ehkä väsynyt, iho ei ole parhaimmillaan tai muut maailman huolet painaa niskassa. 

Voiko yksi puna kirkastaa ilmeen? Seuraavana vuorossa kuvatodiste.


Olen löytänyt hyvän mielen punani! Puna jota en itse olisi valinnut, mutta joka on mielestäni täydellinen! Sävy tuo mielestäni jopa silmieni värin enemmän esiin. Kuvassa minulla ei ole mitään muuta meikkiä kuin meikkipohja ja ripsiväriä yläripsissä. En edes peittänyt tummia silmänalusia, sillä halusin näyttää, miten yksi ainoa puna voi saada eloa kasvoille. 

Kuuluuko huulipuna teidän vakiovarustukseen?
 1. Vastaukset
  1. Yleensä pelkään oranssiin taittavia, kun tuntuu, että ne vie kaiken värin kasvoilta. Ehkä ei pitäisi? ;)

   Poista
 2. Sopii sulle hurjan hyvin! :) Wau! Niin ja mistä tummista silmänalusista puhut? ;)

  VastaaPoista
 3. Onpa ihana sävy, joka saa kasvosi hehkumaan! Vau! Itse hyviä sävyjä löytää harvoin ja jos sattuu löytämään, ne on kyllä just sellasia, joiden ei olis uskonut sopivan itselleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mustakin, tuntuu aika uskomattomalta, että juuri oikea punan sävy voi tuoda esiin ihan erilaisen ilmeen. Pitäisi varmaan useammin jonkun muun antaa valita se puna omasta puolesta. ;)

   Poista
 4. EI PAHA! Väri nostaa koko olemuksen kertaheitolla suoraan Pariisiin:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puitpa sitten sanoiksi sen, mitä itse en pystynyt! :D

   Poista
 5. UPEA! <3 Loppuisi nyt nää kylmät kelit niin saisi punat ja kiillot käyttöön. Talvella mä en käytä niitä juurikaan, kun vilukissana joudun vuoraamaan itseni korvia myöten takkien ja huivien alle, etten jäädy ja kaikki huulituotteet pyyhkiytyisi niihin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. J tää sävy vois sopia myös sulle, kannattaa käydä kokeilemassa! ;)

   Poista
 6. Kyllä kulmakarvat ja huulipuna kasvot näyttää oikeuksissaan, kaunis sävy :) Itselleni herää aina näin keväisin huulipunan kaipuu, lisää väriä sitä mukaa kuin aurinko alkaa paistamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama. Ehkä talvella olen itsekin vielä edelleen hieman arempi punien kanssa, mutta kun päivä alkaa paistamaan, innostun!

   Poista
 7. Huulipuna taitaa olla tärkein meikkituotteeni. Kun kulmat ja huulet kuosissa, voi mennä minne vain ;-)

  Ja wau, upea sävy punassasi!

  VastaaPoista
 8. Ihana väri! Sopii aivan täydellisesti. Ja näytät ihan pariisittarelta!

  Tuo punan sävy näyttää hiukan samalta kuin Macin "Chili", joka on mun ehdoton lempparipuna. Olen muutenkin huulipunatyttöjä; kiillot on niin 2003 ;) (Löysin tosin juuri kiillot uudestaan, siitä blogikirjoitusta ehkä myöhemmin...:D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin seuraavan kerran Stockalla käydessä katsastaa tuo Chili, eihän noita punia nyt liikaa voi olla. ;)

   Poista
 9. Vautsi! On kyllä todella freesaava huulipunan sävy! En edes huomannut mitään tummia silmänalusia. :) Oma freesaussävy on fuksian pinkki huulipuna. Toimii aina. :)

  Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olishan noihin vähän voinut peiteväriä pistää... ;D Mä aina ihailen toisille fuksian värisiä punia, mutta tiedän, että ne vie kaiken värin omilta kasvoilta. Toisaalta, jos puna tuntuu itsestä hyvältä niin väliäkö sillä.

   Poista
 10. Huhhuh, on kyllä upea puna! Kiva nähdä sinulla tuollainen kirkas sävy :) Se sopii sinulle täydellisesti. Kuvasikin ovat jälleen (kuten aina) huippuja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi! <3 Olen itse vieläkin yllättynyt miten paljon tästä pidän, minusta kohottaa koko ilmeen!

   Poista
 11. Ihanan sävyinen. Karsastin itse punaoransseja punia pitkään, koska luulin, että ne eivät vain käy omiin väreihini, mutta sitten rohkaistuin ja ostin Make Up Storen Redelicious huulipunan ja se on aika vau. :) En käytä sitä vieläkään kovin usein, mutta se on todella piristävä lisä kaikkien fuksian pinkkien ja violettien ohella.
  Itsekin olen huomaamattani siirtynyt melkein kokonaan käyttämään huulipunia. Kaipaan jotenkin voimakkaampia värejä huulille. Ennen en käyttänyt kuin silloin tällöin huulipunaa, koska koin sen ylläpitämisen jotenkin todella työlääksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei huulipunat nykyisillä koostumuksilla tosiaan ole yhtään sen hankalampia kuin kiillot, toista oli vielä joku 20 vuotta sitten. :p

   Poista
 12. Ihana sävy! Minulla on nyt vakava pakkomielle Guerlainin meikkeihin. Nuo huulipunien hylsyt ovat mahtavia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli mun eka Rouge G -huulipuna ja olin tosi yllättänyt miten painava hylsy näissä on, toimis vaikka itsepuolustusaseena hätätapauksessa. :D

   Poista
 13. Vastaukset
  1. Eikö olekin, en olisi kyllä itse osannut valita! :D

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives