Onnellisuus


Monet bloggaajat lähtivät vuoden alussa mukaan sata syytä olla onnellinen-haasteeseen. Tarkoituksena oli postata sata kuvaa pienistä arkisista asioista, jotka tekevät sinut onnelliseksi, tietenkin terveyden ja perheen lisäksi. Itse en lähtenyt haasteeseen mukaan, mutta kerron teille kolme asiaa, jotka ovat tehneet minut onnellisiksi viimeisten parin vuorokauden aikana.

Moni meistä ei muista iloita niistä elämän pienistä asioista, en aina minäkään, mutta yritän silti löytää jokaisesta päivästä jotain hyvää. Mietin usein, mitä hyvää minulla on, josta voin olla onnellinen. 

Sunnuntai-iltana töistä tullessaan mies toi minulle kasan suklaamunia. Ette varmasti ole koskaan nähneet yhtä riemuissaan olevaa hieman alle nelikymppistä, joka tulee yhtä onnelliseksi saadessaan suklaamunia. Mietin postausta kirjoittaessani, että olisin saanut näihin muniin liittyen halutessani juttuun tosi raflaavan otsikon: Tekeekö muna onnelliseksi? Kyllä tekee! Jätin kuitenkin tuon tällä kertaa väliin...


Kahvi. Kävimme miehen kanssa jälleen kerran hakemassa postista kuukausittaisen kahviannoksemme. Olen onnellinen, että voin valita juonko tänään Helsingin Kahvipaahtimon Ota tai Jätä kahvia vai valitsisinko sittenkin Kaffa Roasteryn espresson. Tosin Johan&Nyströmin El Salvador Finca Las Delicas houkuttaisi myös. Kahvi saa minut aina hyvälle mielelle ja onnelliseksi. Mikään ei voita tunnetta, joka syntyy ensimmäisestä kupillisesta espressoa aamulla. Syytän kahvihampaan kolotuksestani edesmennyttä mummoani, joka opetti minut juomaan jo pienenä tyttönä kahvia, upottamalla siihen pullan paloja. 


Onnellisuutta on myös katsella valtavan kaunista jo hieman kuihtuvaa leinikkiä maljakossa. Miten jokin voi olla noin herkkä ja monikerroksinen. Leinikit ovat sitkeitä veikkoja, ne viihtyvät maljakossa helposti viikon hyvänä.

Mikä on tehnyt sinut onnelliseksi?

 1. Onnellisuus on aina saatavilla, kun vain osaa iloita ja nauttia elämän pienistä asioista. Suklaamunat, kahvi, kukat, auringonpaiste ja sitä rataa. On tietysti helpompi olla onnellinen, jos ei ole syöpää tai väkivaltaista suhdetta tai muuta kamalaa, mutta väittäisin, että homma on kuitenkin omien korvien välissä ja taidossa elää tässä hetkessä.

  Aloin nauttia enemmän kahvista, kun sain pojaltani kerran joululahjaksi kahvimyllyn ja rupesin ostamaan ja kokeilemaan erilaisia papuja. Meidän kaupungissa on tasan yksi kahvikauppa, ja sekin vasta muutaman vuoden. Join ennen kaikki kahvini mustana, mutta viime aikoina olen löytänyt maitokahvien ilon ja todennut ne oikeastaan hauskemmiksi juoda. Kuuma ja vähän rasvainen maito on suosikkini kahvin sekaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile Virpi joskus kuumaa soijamaitoa, kahvista tulee kuin karkkia!

   Meillä ei ole täällä edes yhtä ainoaa kahvikauppaa ja Prisman valikoima on tosi onneton, perinteiset Juhlamokan ja Presidentin pavut ja sitten suodatinkahveja, siellä ei tällainen kahvinrakastaja kovin iloiseksi tule. Citymarketissa olisi vähän paremmat valikoimat, mutta se on meiltä katsottuna monen kilometrin päässä, eikä sinne pääse edes julkisilla, niin on autottomalle huono vaihtoehto. Onneksi on noita kotimaisia kahvikauppoja netissä, joissa sitten onkin valikoimaa! Olisi vaan mukava päästä tuoksuttelemaan kahvipapuja ennen ostopäätöstä, nyt tulee aina vähän yllätyksenä. Kun tottuu juomaan itse pavuista jauhettua kahvia niin normaalit suodatinkahvit alkaa kyllä äkkiä maistumaan suussa ihan kuravedeltä. :D

   Poista
 2. Tänään on minun ja mieheni 25 -vuotishääpäivä! Olimme ostaneet toisillemme samanlaiset onnittelukortit, sielujen yhteyttä, se on onnea :)
  PS. Sain muuten 25 suklaasuukkoa, nam.

  VastaaPoista
 3. Minäkin suosittelen kahvin sekaan kuumaa soijamaitoa! (Kuumaa muuten sen takia, että kylmä menee heralle. Normaalisti lämmitän sen ihan vaan mikrossa). Kahvia en juurikaan juo, mutta silloin kun sitä haluan, niin ehdottomasti soijamaidolla. Mielestäni se taittaa kivasti kahvin happamuutta. :)

  Eilen olin varsin onnellinen, kun töiden ja taloyhtiön kokouksen jälkeen päätimme miehen kanssa mennä meren rantaan istuskelemaan ja ostaa vielä lähi-Siwasta jäätelöt. Mukavasti aurinko lämmitti vielä klo 18 tienoilla. :)

  Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että soijamaidolla saisi jopa kahvia vihaavan ihmisen juomaan kahvia! :D

   Valo on kyllä uskomaton tähän aikaan vuodesta, puoli kasin aikaan illalla oli valoisaa. Jotenkin käsittämätöntä.

   Poista
 4. Ah, aivan ihania juttuja! Noista voisin kuvitella tulevani itseki hyvin onnelliseksi - suklaamunat ovat vaan niin symppiksiä ja aamukahvi maailman paras (kulinaristinen) asia.

  Minut on viime aikoina tehnyt onnelliseksi iltalenkit kauniissa kevätillassa, uusi Gantin kello, jonka löysin Hulluilta päiviltä ja joka on juuri sellainen kuin tykkään, aamukahvi (aina!) sekä se ajatus että viikonlopulle on ihanaa ohjelmaa tiedossa, mm. ystävän (jota en ole nähnyt aikoihin) kanssa kahvittelua, lähiruoka- ja luomumessut ja vähän juhlahumuakin blogigaalan merkeissä :)

  VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives