Jahti


Katson paljon elokuvia ja ehkäpä juuri tästä johtuen ne aika harvoin enää säväyttävät tai jäävät erityisesti mieleen. Olen tässä kevään aikana katsellut mm. paljon hehkutetun Blue Jasminen, no olihan se hyvä, mutta muistanko sen parin vuoden päästä, tuskinpa. Gravityn, jossa Sandra Bullock ärsyttävine henkilöhahmoineen kieputteli leffan läpi. Onneksi George edes vähän pelasti tuota uuvuttavaa pätkää. Miksei enää tehdä sellaisia elokuvia kuin Sideways, Pollock tai hyvän mielen leffoja Toscanan auringon alla tai A good year? Nykyään monissa leffoissa toistuu sama aihe huumekyttä teki sitä, mafipomo tätä jne. Voi plaah!

Olin jo kieltämättä vajoamassa pieneen epätoivoon, kunnes pari päivää sitten katsoin leffan, jonka todellakin vielä muistan parin vuoden päästä.

Jahti (Jagten) on palkitun tanskalaisohjaajan Thomas Vinterbergin draamaelokuva miehestä, joka tulee pienen sattumanvaraisen valheen seurauksena väärinymmärretyksi ja yhteisönsä takaa-ajon kohteeksi. Mies joutuu taistelemaan kunniastaan, mutta onko se edes mahdollista? Pääosaa näyttelee Mads Mikkelsen, joka sai roolistaan parhaan miespääosan palkinnon kultaisen palmun Cannesin elokuvajuhlilla.


Elokuvasta tekee järkyttävän se, että tämä voisi tapahtua oikeasti meidän jokaisen lähiympäristössä. Mielenkiintoinen tutkimusmatka ihmismieleen ja siihen, miten me käyttäydymme tietynlaisissa tilanteissa. Mitä tekisit, jos olisit syytön, mutta et voisi todistaa sitä vaan kaikki uskovat syyllisyyteesi.

Jahti kosketti ja syvältä. Katsoessa leffaa ilkeä tunne puristi rintaa, silti sitä ei voinut lopettaa kesken. Elokuva opetti jälleen paljon meistä ihmisistä. Nostan tämän kevyesti TOP 10 -elokuvien listalleni.

Oletko sinä nähnyt Jahtia?

Ps. Tämä päivä aikaa osallistua Dr. Hauschka -arvontaan! Lisätietoja täältä.


 1. Olen monta kertaa pyöritellyt tätä ja ajatellut, että vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta. Erityisesti nyt kun sanoit, että siinä on psykologista ulottuvuutta, mun on pakko katsoa se. Pohjoismaalaiset elokuvat ja tv-sarjat ovat muutenkin mielestäni todella hyviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on!

   Mä jäin SIltaankin ihan koukkuun Netflixissä. :D

   Poista
 2. Häiden jälkeen oli upea ja vaikuttava elokuva ja Mads Mikkelsenistä tuli minulle ykköstähti. Mies näyttelee silmillään, aivan uskomaton näyttelijä. Tätä Jahtia en ole uskaltanut katsoa, aihe on niin ahdistava...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En olekaan nähnyt tuota, pitää kaivaa se jostain esiin. Jahdissa aihe on todellakin ahdistava, mutta katsomista ei vain pysty lopettamaan...

   Poista
 3. Tanskasta tulee kaikenlaista hyvää nykyisin televisiossakin. Kiva kuulla tuosta Jahdista, osaa tarttua tarvittaessa. Blue Jasminea olen pyöritellyt, mutta koska inhoan Woody Allenia, on toistaiseksi jäänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Woody on kyllä mies, joka jakaa mielipiteitä. Itse en tykkää ukosta, mutta jotain kiinnostavaa yleensä on kaikissa hänen leffoissaan. ;D

   Poista
 4. Oliks tää se, jossa tota miestä syytettiin pedofliasta (tai jostain muusta seksuaalirikollisuudesta)? Jos on niin näin tän trailerin jossain ja heti tuli olo, että ahdistavasta aihepiiristä huolimatta tuo on nähtävä.

  VastaaPoista
 5. Ooo, kuulostaapa jännittävältä! Kiitos vinkistä! Tuo meni ehdottomasti katselulistalle.

  Milla / millamainen

  VastaaPoista
 6. En ole nähnyt tätä elokuvaa, mutta heti kun näin Mads Mikkelsenin kasvot, ajattelin että leffan on 'pakko' olla hyvä. Tämä on siis nähtävä =)

  VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives