Herkän ihon kuorinnat


Kun viime keväänä tuskailin todella huonoon kuntoon menneeni ihon kanssa, paras vinkki mitä sain, oli se, että minun kehoitettiin jättämään rakeelliset kuorinnat pois. Noudatin kosmetologilta saamaani neuvoa välittömästi, enkä ole katunut päätöstäni päivääkään. Sillä hyvinkin nopeasti mekaanista hankausta aiheuttavien tuotteiden lopetuksen jälkeen, ihoni oli aivan erilainen. Ilmeisesti ihoni on sen verran herkkä ja vanhemmiten todella pintakuiva, että mekaaniset kuorinnat ärsyttivät sitä vain lisää. Mitä enemmän hankasin, sen hirveämpään kuntoon iho meni. Myönnän aluksi olleeni asian suhteen hieman mietteliäs, minä kun olin niitä tyyppejä, jotka rakastivat mekaanisesti kuorivia kuorintoja, mitä rouheampaa ja kuorivampaa niin sen parempi. Niiden käytön jälkeistä puhtaan ihon tunnetta ei voittanut mikään. Mietin, voisinko löytyy silti tehokkaita kuorintoja, ilman mekaanista hankausta. 

Tässä kuukausien aikana olen todennut, että rakeettomat kuorinnat ovat ihan yhtä tehokkaita, jolleivät tehokkaampia. Kyse on tottumuksesta. Kaikki eivät toki jätä sitä yhtä "narskuvaa" pintaa, mitä mekaaniset kuorinnat, mutta nämä voittavat monikäyttöisyydellään. Viidestä omasta lempikuorinnastani kolme toimii samalla myös naamiona, joista yhtä voi pitää kasvoilla jopa yön yli. Kätevää. Kaikilla suosikeillani tehdään hoitoja myös kauneushoitoloissa, joten sekin puhukoon näiden tehokkuuden puolesta. On täysin makuasia, mikä sinusta on näistä paras. Itselleni näissä on kaikissa puolia, jotka tekevät tuotteesta paremman kuin jostain toisesta. Herkkää ihoa voi siis todellakin kuoria ja jos sinulla on ihossa pintakuivuutta niin sitä suuremmalla syyllä. Pintakuivuus tukkeuttaa helposti ihon pintaa ja siihen alkaa muodostumaan epäpuhtauksia. Itse kuorin ihoni kerran viikossa.


Yon-Ka Essentials Commage 305 50ml

Yon-Kan Commage 305 on hellävarainen kuorintageeli, joka kuorii, kosteuttaa, vahvistaa ja kirkastaa ihoa tehden siitä tosi pehmeän. Kuorintaa voi käyttää kahdella tavalla. Puhdistuksen jälkeen tuotetta levitetään kerros kuiville kasvoille, kaulalla ja silmänympäryksille. Annetaan vaikuttaa 5 minuuttia, jonka jälkeen tuota kitkataan sormenpäillä pyöritellen pois iholta, jos haluaa todella kuulasta jälkeä voi toimituksen toistaa tai tehdä niin kuin minä. Kuorinnan jälkeen levitän kuorintaa erittäin ohuen kerroksen uudelleen iholle yön ajaksi ja huuhtelen aamulla pois. Iho on yön jälkeen kirkas ja hyvin kosteutettu. Kuorinnassa on hieman itämaisen eteerinen tuoksu. Vaikuttavina ainesosina mm. johanneksenleipäpuuta, valkoista nokkosta ja limeä. Tuote on käsittämättömän riittoisaa ja veikkaan, että 50ml:n tuubista riittää melkein 50 kuorintakertaan. Tämän kanssa less is more.

Kenelle?
- luonnonmukaisia tuotteita suosiville
- kosteusköyhälle iholle
- erittäin herkälle iholle
- eteeristen tuoksujen ystäville
- monikäyttöisyyttä arvostaville


Bakel Pure Peel 50ml

Bakel Pure Peel tuntuu iholla koko joukon tehokkaimmalta. Käytänkin tätä silloin, kun iho kaipaa kunnon kuorintaa. Ihoa tehokkaasti kuoriva geelinaamio sisältää salisyylihapon ja sitruunahapon yhdistelmän, joka muiden luonnostasaatavien happojen kanssa kuorii pois kuolleet ihosolut ihon pinnalta ja nopeuttaa solujen uusiutumista. Geelinaamion annetaan 5 minuutin ajan. Muutamilla ensimmäisillä käyttökerroilla ja jos tuotteen käytöstä on venähtänyt useampi viikko aikaa, tuote kihelmöi hieman iholla, mikä on omiaan luomaan tehokasta vaikutelmaa. Lopuksi kuorinta huuhdotaan pois lämpimällä vedellä. Täysin tuoksuton kuorinta jättää jälkeensä kirkkaan, pehmeän ja sileän ihon. Käsittelyn jälkeen oikein tuntee, miten esim. seerumi imeytyy kuorittuun ihoon paremmin.

Kenelle?
- tehokkuutta kaipaaville
- hajusteherkille
- monikäyttöisyyttä arvostaville
- epäpuhtaalle ja ikääntyvälle iholle


Payot Gèlee Gommante Douceur 50ml

Payotin kuorinta sopii jopa kaikkein herkimmällekin iholle. Poistaa iholta hellävaraisesti kuolleen ihosolukon ja epäpuhtaudet. Kuorintageeliä levitetään ohut kerros kuiville kasvoille, kaulalle ja dècolteelle kuivilla käsillä välttäen silmänympärysihoa. Tämän jälkeen naamiota hierotaan kasvoihin niin kauan, että koostumus muuttuu öljymäiseksi. Emulgoidaan pois pienellä määrällä vettä ja lopuksi huuhdellaan. Iho on käytön jälkeen pehmeä ja tasainen. Payotin tuotteessa on porukan ylivoimaisesti ihanin tuoksu. Se tuoksuu herkullisen hedelmäiselle papaijalle ja tuoksu jää viipyilemään kasvojen iholle vielä hetkeksi huuhtelun jälkeenkin. Vaikuttavina aineina on käytetty kosteuttavia glykolia, pantenolia ja AHA-yhdistettä, ihoa pehmentäviä allantoiinia ja papaiiniuutetta, sekä boswellia joka vähentää ihon punoitusta.

Kenelle?
- todella herkkäihoisille
- hedelmäisiä tuoksuja rakastaville
- nopeutta ja helppokäyttöisyyttä kaipaaville


Guinot Commage Biologique Hedelmähappokuorinta 50ml

Guinotin entsyymikuorinta poistaa kuolleen ihosolukon ihon pinnalta. Helmiäishohtoista kuorintaa levitetään puhtaalle kuivalle iholle niin kauan, kunnes se muuttuu öljymäisen liukkaaksi. Tämän jälkeen naamio huuhdellaan iholta pois. Iho on käytön jälkeen selkeästi kirkkaampi ja tasaisempi. Kuorinnassa on Guinotille tyypillinen ylellisen kukkainen tuoksu. Vaikuttavina aineina käytetty mm. vihreää teetä ja hedelmähappoja.

Kenelle?
- ikääntyvälle iholle
- helppokäyttöisyyttä kaipaaville
- ylellisistä tuoksuista pitäville
- tehokkuutta kaipaaville


Sensai Silk Peeling Mask 90ml

Sensain Silk Peeling Mask on pakattua isoon 90ml:n pulloon, josta riittää iloa pitkäksi aikaa. Se kosteuttaa ja mikrokuorii ihoa. Kuorinnan koostumus on voidemaista ja siinä on mukana ihan muutamia mekaanisesti kuorivia partikkeleita. Niitä on niin vähän ja ne ovat niin pyöreitä, että niiden mukanaoloa tuskin huomaa. Tuote sopii kaikille ihotyypeille, mutta tämä on tuotteista se, jolla saa aikaiseksi eniten sellaisen todella puhtaan fiiliksen ihoon. Fiilis on melkein natisevan puhdas, mutta ei kuitenkaan kiristävä. Kuorivaa naamiota voi käyttää 1-2 kertaa viikossa. Kuorintaa otetaan kaksi reilua pumppausta ja levitetään pienen vesimäärän kanssa vaahdottaen sormenpäillä pyöritellen kasvoille, kiinnittäen huomiota erityisesti kohtiin, jossa on epäpuhtauksia, kuivuutta yms. Annetaan lopuksi vaikuttaa viisi minuuttia, jonka jälkeen naamio huuhdellaan pois. Sensain kaksoispuhdistusta käyttäessäsi voit korvata kakkosvaiheen putsarin tällä 1-3 kertaan viikossa.

Kenelle?
- puhdasta tunnetta rakastaville
- selektiivisen kosmetiikan ystäville
- monikäyttöisyyttä arvostaville

Millaisista kuorinnoista pidätte?

Jälleenmyyjät:


Osa tuotteista itse ostettu, osa lehdistönäytteitä.
 1. Mielenkiintoinen vertailu, juurihan näistä olikin puhetta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli! Oli kyllä paras päätös jättää mekaanisesti kuorivat tuotteet pois, suosittelen kaikille, joilla iho herkistyy helposti edes kokeilemaan vähän aikaa rakeetonta elämää. ;)

   Poista
 2. Rakeelliset kuorinnat ovat tuntuneet aina ohuelle iholleni liian tuhdeilta, ja muiden tehoon taas on ollut vaikea uskoa, siinäpä dilemmaa. Mekaanista kuorintaa tekee tietysti myös Magic Mitt -kinnas ja Konjac-sienikin ja silloin en koe kaipaavani kovin usein muuta kuorintaa. Listassasi on monta mielenkiintoista ja kokeilemaan houkuttelevaa tuotetta:)

  Liv-boxissa tuli näyte Philosophyn Microdelivery peel -kuorinnasta ja se muuten oli tehokasta! Tuli todella hyvää jälkeä tehokkailla rakeilla ja geelillä, joten ei mun couperosalle sopivaa pitemmän päälle. Kaksi kertaa olen jo kuorinut oman naamani ja miehenkin kasvot kerran. On muuten ensimmäinen Philosophyn tuote, josta olen tykännyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on philosophyn microdelivery peel odottamassa kaapissa testaustaan, pitääkin kaivaa se esiin. Couperosa iholle nuo mekaanisesti kuorivat eivät ole pidemmän päälle hyviä, ärsyttävät vaan lisää.

   Itse käytän puhdistukseen usein Magic Mittia, Eve Lomin tai Sensain liinaa. Konjac-sientä en ole uskaltanut kokeilla, kun niin monelta on räjähtänyt kasvot siitä ensiksi huonoon kuntoon. :(

   Usko tai älä mutta kaikki viisi kuorintaa on mulla parhaillaan käytössä (monet tuotteet usean kuukauden ajan), vaihtelen näitä fiiliksen mukaan ja mitä iho tuntuu milloinkin kaipaavan.

   Poista
 3. Noihin mekaanisesti kuoriviin naamioihin tulee vähän riippuvuus ja kun ne kielletään, onkin sitten sormi suussa, että no, mitäs sitten. Itselläni on tällä hetkellä tuo Nimue entsyymikuorinta käytössä kerran viikossa. Iho kiittää, mutta vielä kaipailen niitä rakeita...Tämä oli hyvä tietoisku ja otankin tästä näitä nimiä muistiin, kiitti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli just sellainen olo keväällä, vähän kuin olisi suklaan syönti kielletty, mutta päätin, että se on asennekysymys ja niinhän se oli. Sitäpaitsi nämä ovat oikeasti tosi tehokkaita tuotteita ja pakko se on todeta, oma iho voi paremmin ilman mekaanisia kuorintoja. Joten kiitän vielä kerran Guinotin ihanaa Minttua, mun ihon palastamisesta. Moni ei ajattele, että juuri se mekaaninen hankaus saattaa ihoa ärsyttää, vaikka sen tekisi vain kerran viikossa tai kahdessa.

   Poista
 4. Ainut rakeeton kuorinta jota olen kokeillut on Lumenen. Sitä voisikin taas ostaa, varmaan on vielä valikoimassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumenella on tällä hetkellä käsittääkseni kaksi kuorintaa Bright in Touch ja Matt Touch, joissa molemmissa on kuorivia partikkeleita. Eli ilmeisesti tuollaista ei ole tällä hetkellä myynnissä. :(

   Poista
 5. Minulla odottaa tuo Bakelin Pure peel testeripussukka kokeilua. Couperosan takia en ole voinut käyttää mitään isorakeisia kuorintoja, tällä hetkellä lemppari on Argitalin vihreä savi kuorinta. Siitä tykkään todella paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että sulla on kokeilupussukka tuosta Bakelista. Eka kerta voi sitten tuntua tosi tehokkaalta. ;) Vihreä savi kuorinta kuulostaa hyvältä.

   Poista
 6. Asiasta toiseen.
  Janna Satri: Sisäinen lepatus: herkän ihmisen tietokirja.
  Kannattaa lukea, herkkiä ihmisiä on paljon.

  VastaaPoista
 7. Payot ja Sensai olisi itselleni ne mieluisimmat noista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Payot tuoksuu ihan mielettömän herkulle, sitä tekisi melkein mieli syödä. :D

   Poista
 8. Pelkään kuorinta-aineita koska on couperosaa. Mutta olisikohan edes yhdestä noista apua minulle. Oikestaan vain Sensai tuttu. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen Yonkaa tai sitten Payotia, ne ovat mielestäni joukon hellävaraisimmat, enkä näe, että ne pahentaisivat couperosaa. Ihoa on kuitenkin hyvä kuoria niin se säilyttää hohtonsa. :)

   Poista
 9. Hitto vie,tätä postausta on kyl odotettu ♡ Nää on kyl niin houkuttavia! Mullaki meinaa mekaaninen kuorinta saada vaan aikaan possunpunasen ihon..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla myös punottaa, mutta pahinta on se, että iho rasittuu niistä liikaa, sitten pintakuiva iho alkaa hilseilemään ja ilmestyy kipeitä ihon sisäisiä paiseita kasvoihin. :(

   Poista
  2. Mä taas en tiiä mistä tuulee mut oon nyt jokusen viikon heränny naama tosi punasena ja arkana. Oon vaihtanu rasvaaki,liekö vaan niin kuiva?

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives