Atoopikon aseet


Meidän perheen atooppinen iho kuuluu miehelleni. Atopia ei ole kovin paha, kesällä iho voi melko hyvin auringon avustuksella, mutta talvet ovat yhtä tuskaa. Kuivia kohtia ilmestyy varsinkin kasvoihin, koko vartalonihoa kiristää. Kasvojen ihoa entisestään ärsyttää parranajo, johon tarvittavat tuotteet kuivattavat jo valmiiksi herkkää ihoa. Varsinkin poskiin ilmestyy hilseileviä halkeamia, jotka kutisevat. Ei varmastikaan mikään mukavin tunne.

Mieheni on kuitenkin löytänyt kasvojen pahimpiin kohtiin apua parista tuotteesta ja haluankin esitellä ne teille. Ehkä joku samoista ongelmista kärsivä löytää näistä apua.


Pari vuotta sitten tilasin ihan sattumalta Dermosilin nettikaupasta Face Extraa. Face Extra on erikoisvoide kuivan ja herkän ihon hoitoon. Tehokosteuttavana aineena toimii glyseriini. Tuotetta voidaan levittää vain kasvojen kuiviin kohtiin tai tarvittaessa koko kasvoille normaalin voiteen tapaan.

Mies on käyttänyt voidetta useita tuubeja ja pitänyt. Voide on täysin tuoksuton. Koostumus on paksua helmiäishohtoista voidetta, joka jättää puolihimmeän pinnan. Paksuudestaan huolimatta levittyy helposti. Voide antaa välitöntä apua ihon kuiviin hilseileviin kohtiin. 


Tammikuussa Kauneuslinnassa käydessäni mieheni iho tuli puheeksi ja kotona goodie bagista paljastui ihan oma yllätys myös miehelleni. Dermosilin tapaan dermaviduals ei koreile ulkonäöllään ja se ei ole kulma tarkoituskaan. Dermavidualsin tuotteiden tarkoituksena on säilyttää ihoa suojaava hydrolipidikalvo mahdollisimman luonnollisessa, häiriintymättömässä tilassa. Tuotteet eivät sisällä säilöntäaineita, mineraaliöljyjä, silikoneja, väriaineita tai hajusteita.

Dermavidualsin Novrithen hoitaa ihoa urean, helokkiöljyn, sekä DMS:n voimin. DMS:n patentoitu koostumus vastaa ihon sarveiskerroksen soluväliaineen rakennetta, tämän vuoksi tuotteet sulautuvat helposti ihon sarveiskerrokseen. Joten hoito -ja suojavaikutus kestää pidempään kuin tavanomaisen emulsiorakenteisen ihonhoitotuotteen. Ehkäisee atooppisen ihon oireita. 

Novrithen on koostumukseltaan ohuen emulsiomaista. Tuoksu on hyvin lääkemäinen. Mieheni tuumasi: "Tämän on pakko toimia." Ilmeisesti lääkemäinen tuoksu toi tunteen tuotteen tehokkuudesta. Voide sulautuu ihoon välittömästi ja jättää jälkeensä puolihimmeän pinnan. Mies ihastui tuotteeseen, vaikka voide on ohutta, se on tehokasta. Olenkin huomannut mieheni tarttuvan iltaisin ja aamuisin Novrithen purkkiin. Muutaman kerran on tullut myös kommenttia voiteen hyvyydestä ja riittoisuudesta. Eikä mies ole pahemmin valitellut käytön aloittamisen jälkeen kuivia kohtia kasvoissaan. Liekö uusi suosikki löytynyt?

EDIT: Kysyin vielä miehen mielipidettä tarkemmin asiaan. Dermosil on kulma hyvä perusrasva, mutta sillä ei saanut pahimpia kuivia kohtia pidettyä täysin kurissa. Novrithenin käytön jälkeen kuivia kohtia ei ole ilmaantunut kasvoihin oikeastaan laisinkaan.

Onko teillä kuivan ihon kanssa ongelmia talvisin? Ratkaisunne?

Dermosil Face Extra 60 ml, 3,70 € 

Dermaviduals Novrithen 50 ml, 34,50 €

Face Extra omani, Novrithen saatu goodie bagista.


  1. No joo, tänä talvena todellakin on ollut. Loppujenlopuksi parhain tepsivä combo on ollut pahimpina aikoina hydrocortison, jonka jälkeisinä päivinä alle superkosteuttava seerumi (Dermalogica Hydrating Booster ja Clarins HydraQuench, Lumenen Arctic Aqua ei auttanut) jonka päälle sitten ravitsevia voiteita ihan useamman kerroksen kautta. Frantsilan ravitseva kasvovoide on yllätyksekseni toiminut tosi hyvin sekä aamulla että illalla. Siitäkin huolimatta ihoa saattaa kiristää, mutta pahimmat hilseilyt ovat talttuneet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saisikohan miestä laittamaan noin montaa voidetta? ;D Olen kyllä yllättynyt tuon Novrithenin tehosta, miehen kasvot näyttää ihan eriltä kuin viime talvena.

      Kiitos vinkeistä Kaisuli. Luulen, että aika moni kärsii ainakin kuivasta ihosta näin talvisin, niin kiva löytää vinkkejä tilanteen parantamiseksi.

      Poista
  2. Tääkin atoopikko on käyttänyt Dermosilin Face Extraa aika reippaasti tänä talvena. Muita hyväksi todettuja tehovoiteita on Avenen Cold Cream ja Eucerinin Aquaphor. Tuo Novrithen on ihan uusi minulle!

    VastaaPoista
  3. Kiva kuulla vaihteeksi miesten ihonhoidosta ja sen vaikeuksista. Omalla miehellä on herkkä ja pintakuova iho, joka samalla on myös rasvainen. Herra on aina ottanut vinkkejä vastaan tosi heikosti, ja löydettyään mieleisen tuotteen ei suostu luopumaan siitä. Se on nyt sitten Nivea Men. Kosmetologille ei viisikymppistä urosta saa, vaikka olisi muuten kuinka kehityskelpoinen;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei varmastikaan saa. :D Vaikka luulen, että tuollainen dermaviduals -kasvohoito olisi loistava myös miehelle, koska tuotteet eivät tuoksu millekään ja pakkauksetkaan eivät pelota naisellisuudellaan. ;) Hyvä kuitenkin, että jotain rasvaa käyttää... Miehillä muuten usein on herkkä iho ja silti tunkevat siihen aika tujuja aineita.

      Poista
  4. Tuo Dermosilin Face Extra kuulostaa tosi hyvältä budjettiratkaisulta, pitääkin katsastaa sitä apteekissa käydessä :) Kyllä talvi on iholle kuin iholle vaikea, ja kun oma atooppinen ihoni vihaa niin talven kylmyyttä kuin kesän auringonpaistetta, niin ei milloinkaan ole hyvä, hehe.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Dermosil on hyvä budjettiratkaisu, vaikka Novrithen on miehen mielestä tehokkaampaa. Dermosilia saa tilattua vain Dermosilin omasta nettikaupasta: www.dermoshop.com. Keittiösaippua on sellainen Dermosilin tuote, jota meillä on aina ollut, sen jälkeen, kun anoppi osti sitä kerran lahjaksi.

      Onpa ilkeä iho sulla! :/

      Poista
  5. Pitääkin ensi talveksi tilata Dermosilia tytölle kokeiluun. Mun tytön iho on lievästi atooppinen, niinkun lapsilla usein.

    Kiva, että tuo tuote on hajusteeton. Tilasin Dermosililtä meinaan lapsille erityisesti tehdyn ihovoiteen sen enempää katsomatta, ja ylläri oli suuri, kun voide olikin hajustettu. Mä yritän viimeseen asti välttää ylimääräisiä hajusteita lapsen ihoa vasten, koska meillä on suvussa hajusteyliherkkyyttä. Voisin kuvitella, että monet ajattelevat samoin ja siksi lasten (voide)tuotteet yleensä onkin hajusteettomia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan aika yllättävää, että lapselle tarkoitettuun tuotteeseen on laitettu hajusteita. Lapsille suunnatut hiustuotteethan usein tuoksuvat, mutta että voiteetkin. o_O

      Poista
  6. Meillä myös mies on atoopikko. Itselläni on usempi dermavidualsin tuote ollut jo lähes vuoden verran päivittäisessä käytössä, hyvin tuloksin. Miehelleni löytyi dermavidualsilta Oleogel Plus rasva/voide, josta hän on todella hyötynyt kasvojen ihon hoidossa. Ihon paksuuntumista ei ole tapahtunut ollenkaan Oleogel Plussan käytön jälkeen ja iho on muutoinkin tasaisempi ja rauhallisempi. Koostumus on älyttömän riittoisa, pieni määrä leviää isolle alueelle hyvin. Ehkä ennemmin yötä vasten mukavampi käytettävä, kiiltelee iholla.

    Novritheniä otetaan meillä seuraavaksi kokeiluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla jonkun muunkin kokemuksia dermavidualsista. Novrithenin koostumus on tosi riittoisaa. Luulen, että tuosta 50 ml:n pakkauksesta riittää pitkäksi aikaa. Vielä kun saisi miehen käymään dermaviduals-kasvohoidossa, missä ammattilainen näkisi ihon vielä paremmin.

      Poista
  7. Kiitos vinkistä! Sinulle on huomenna haasta blogissani :)

    VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives