5 x Matta


Tiedän, että kaikki eivät välttämättä tahdo lukea, mutta haluan kuitenkin kertoa. Tarinani on siitä mielenkiintoinen, että se selventää aika paljon sitä, miten iso juttu on, että nämä seuraavaksi esittelyssä olevat Oriflamet päätyivät tänne blogiin. Olette varmaan huomanneet, että vaikka Oriflamen tuotteita on muissa blogeissa pyörinyt, täällä niitä ei ole näkynyt ja siihen on ollut syy. En tiedä onko se syy jotenkin nolo, ei ehkä (?), koska minusta jokaisella on oikeus mielipiteeseensä ja fiilikseen siitä, mitä kosmetiikkatuotteita haluaa käyttää.
Olen useasti kertonut, kuinka kosmetiikan pakkaukset ovat minulle todella iso osa käyttökokemusta, jos pakkaus ei miellytä, hyväkin tuote saattaa jäädä käyttämättä. Lisäksi olen ihan teinitytöstä asti ollut enemmän selektiivisen kosmetiikan ystävä, ei siihen ole sen kummempaa perustelua, se vaan miellyttää minua enemmän. Sen sijaan edullisimmista merkeistä esim. Yves Rocher ja Lumene ovat olleet aina sellaisia, joista olen pitänyt ja tuotteita on löytynyt kaapistani, mutta muut ovat jääneet huomattavasti vähemmälle huomiolle apteekki- ja luonnonkosmetiikkaa lukuunottamatta. Saan bloggaajana blogin kautta paljonkin tuotteita, mutta niistä todella pieni murto-osa päätyy tänne blogiin asti. Se, että tuote pääsee tänne, on aina prosessi. Ihan ensimmäiseksi minun on pidettävä tuotteesta, jos en keksi mitään hyvää sanottavaa, en sitä tänne asti tuo. Miksi nähdä jutun kirjoittamisen ja kuvauksen vaiva tuotteesta, jota en kertakaikkiaan käsitä? Monet tykkäävät lukea juttuja lytätyistä tuotteista, mutta minä käytän aikani mieluummin niistä hyvistä tuotteista kertomiseen. Joku pieni itseäni ei miellyttävä seikka ei estä tänne pääsyä, koska joku muu voi olla asiasta ihan eri mieltä kuin minä. Pakkaukset, tuoksut jne. ovat kuitenkin lopulta vain makuasioita.
Oriflame on merkki, joka on ollut viimeisen vuoden ajan aika paljon pinnalla monessa blogissa. Varsinkin sarjan peite- ja meikkivoiteet, sekä ripsivärit ovat keränneet kehuja. Minäkin olen noita testattavakseni saanut. Aina kun avaan kaappini oven, missä testaamattomia tuotteita on järjesteltynä, Oriflamet ovat katsoneet minua syyllistävästi hyllyltä. Kuulen melkein aina päässäni "Ota meidät" -huudot. Olen katsonut tuotteita kerran/kaksi ja painanut oven visusti kiinni. Suurin syy tähän on ollut se, että pakkaukset eivät miellytä omaa silmääni, ne eivät anna minulle signaalia, että minulle tulisi valtava mieliteko avata ja kokeilla, ei vaikka olen lukenut niistä tuotteista ylistäviä postauksia muista blogeista. Yleensä toisten bloggaajien sanat saattavat saada mieleni muuttumaan tuotteista, joita kohtaan minulla on ollut ennakkoluuloja, mutta tällä kertaa edes niillä ei ole ollut vaikutusta.
Minulle kuitenkin tarjottiin jälleen Oriflamen uutuuksia testattavaksi, tällä kertaa sähköpostiin kilahti kuvia todella ihanilta vaikuttavista mattapunista. Huulipunahulluna minut valtasi vastustamaton himo ja tunne, että nyt taisi vihdoin tulla se tuote, joka pääsee ainakin huulille asti, vaikka ei blogiin asti pääsisikään. Tuotteiden saavuttua joku viisari päässäni oli selkeästi kääntynyt eri asentoon, sillä mattapunat pääsivät testattavaksi välittömästi. Ei, en vieläkään pidä Oriflamen The One -sarjan pakkauksia kauniina (joku teistä varmasti pitää), hylsy tuntuu kädessä kevyeltä ja halvalta, sillä onhan se vain muovia, mutta kuulkaa näiden sisus on kultaa. Se onkin se syy, miksi tuotteet ovat vihdoin täällä. Syy miksi kidutin huuliani kuvaamalla viidestä mattapunasta kuvat huulillani samana päivänä. Pieni varoituksen sana, en suosittele kokeilemaan, huulet saivat samalla aika mojovan kuorinnan. Mitäpä sitä ei bloginsa takia tekisi. ;)


Oriflamen The One Colour Unlimited -mattahuulipunat valloittavat areenan viidessä eri sävyssä. Soft Rose on kaunis hempeä ruusunpunainen, Vivid Pink on huikean kaunis pinkki, joka sopii monille, Coral Matte on aivan täydellinen puna kesällä hieman päivettyneellä iholla, se on myös sopivan viileän sävyinen, jotta se saa näyttämään hampaat valkoisilta, eikä keltaisilta, kuten korallit yleensä. Red Passion on nimensä mukaisesti täydellisen intohimoinen kirkas punainen, kun taas Berry Crush on joukon tummin hieman marjainen lilaan taittava sävy. Omiksi suosikeiksini nousi Vivid Pink, joka sai värinä koko kasvot hehkumaan ja Coral Matte, josta ennustan tulevan kesän suosikkipunaani. Sipaus aurinkopuuteria ja Coral Mattea, on kesäillan meikki valmis.
Mattahuulipunien koostumus on kivan ohut, mutta todella runsas pigmenttinen. Hoitavana ainesosana karitevoita. Nämä eivät tunnu huulilla sellaisilta, että kuivattaisivat huulet korpuiksi vaan tunne on mukavan joustava. Väri on huulilla samettisen täyteläinen, enkä todellakaan osaisi erottaa sitä mistään kalliimmasta merkistä. Koska mattahuulipunien koostumus ei ole juoksevaa, ei edes minun ikäiseni tarvitse pelätä niiden karkaamista huulten juonteisiin vaan puna pysyy tiukasti paikallaan siellä missä sen kuuluukin. Kestoa punille luvataan jopa 12 tunnin ajan (85 naisen testissä), mutta tämä ei kyllä ainakaan itselläni ihan paikkaansa pitänyt. Huulipuna pysyi nättinä huulten reunoilla useita tunteja, mutta keskeltä se kului ja syömisen/juomisen jälkeen punaa joutui lisäämään. Tuoksu on punissa ihanan hedelmäinen.


Olen vieläkin vähän hämilläni siitä, että sain rikottua taian tämä The One -sarjan kanssa ja oikeasti vielä ihastuin pariin punaan sen verran, että ne tulevat jäämään vakituiseen käyttööni.
Punien hinta on 14 euroa, mutta nämä uutuudet ovat 26.3 asti kampanjatuote ja ne ovat tarjouksessa 8,90 euroa, mikä minusta on edullinen hinta näinkin laadukkaasta mattapunasta. Oriflamen tuotteitahan voi tilata verkosta tai Oriflame-edustajalta. Oriflamen käyttäjät kertokaahan minulle teidän suosikkinne.

Mikä punista on teistä kaunein?

 

Huulipunat lehdistönäytteitä.
  1. Elisa | Miten niin liikaa?
    torstai 12. maaliskuu 2015 at 12:47 (3 kuukautta ago)
    Mulla on vähän sekalainen suhtautuminen halvempiin tuotteisiin tai rumiin pakkauksiin: joskus tuote karkoittaa mut luotaan jo ulkonäöllään, mutta usemmiten annan sen verran armoa että edes testaan tuotteen. Jos se toimii, niin hyvä (kuten Oriflamen Illuskin Foundation, huippuhyvä!) ja jos ei niin ei kyllä saa paljoa mainintoja blogissa. Joskus tykkään vinkata edullisemmista tuotteista vaikka niissä olisi jokin mulle isompi vika (esim. tuoksu, hylsy), joka ei kuitenkaan vaikuta itse tuotteen laatuun heikentävästi. Nämä viat on yleensä sellaisia, joista jokaisella on subjektiivinen näkemys eikä monikaan oo esim. mun hajunirsouden kanssa samaa mieltä :D

    Vastaa

    Jonna H.
    torstai 12. maaliskuu 2015 at 12:59 (3 kuukautta ago)
    Ymmärrän täysin mistä puhut. ;) Itse yritän saada myös näitä edullisempia tänne mukaan, koska niistä löytyy usein hyviä tuotteita, mutta kun omaan makuun niissä on usein sitten sysirumat pakkaukset ja jopa niiden kokeilu tuntuu sen vuoksi hankalalta. :D Se on joku lukko tuolla takaraivossa, joka ei vaan itsellä tunnu kunnolla aukeavan.

    Vastaa

    Charming Nails
    torstai 12. maaliskuu 2015 at 14:03 (3 kuukautta ago)
    Berry ja Red ovat minun suosikkini :) hyvältä kuulostavat, saattaisin kokeilla. Tykkään tuon mallisesta puikosta, saan monesti rikki ne tavan malliset koska painan ilmeisesti liian kovaa ;D Joskus olen Oriflamea tilannut mutta nyt on jäänyt…

    Vastaa

    Jonna H.
    torstai 12. maaliskuu 2015 at 14:09 (3 kuukautta ago)
    Rikki? :D Huulipunan vai puikon? :D Tämä mattapuna on aika tukevan oloista ja luulen, että se kestää kovempaakin painamista. ;)

    Vastaa

    Virpi
    torstai 12. maaliskuu 2015 at 15:16 (3 kuukautta ago)
    Varsinkin huulipuna on tuote, jonka pakkauksen pitää miellyttää käyttäjää. Ulkonakö voi olla yksinkertainenkin, kuten pahvia tai mustaa muovia, jos kaikki muute loksahtaa yhtä hyvin kohdalleen kuin hylsyn korkki lopuksi:)
    Mattapunat eivät sinänsä houkuttele minua ollenkaan, mutta tuo vivid pink on selvästi sinun värisi!

    Vastaa

    Jonna H.
    torstai 12. maaliskuu 2015 at 15:27 (3 kuukautta ago)
    Huulipunassa pakkaus merkkaa kyllä paljon. Olet oikeassa toi Vivid Pink tuntui täysin omalta heti. :)

    VastaaPoista
  2. Marika
    torstai 12. maaliskuu 2015 at 15:49 (3 kuukautta ago)
    Mitä pakkauksiin tulee niin luulen, että tykkäisit Collistarin Mille Baci huulipunista http://www.bangerhead.fi/fi/artiklar/collistar-mille-baci-lipstick.html Niissä on jotenkin ihan älyttömän ylellisen tuntoiset/näköiset hylsyt eikä ne itse punatkaan ole yhtään hullumpia ;)

    Vastaa

    Jonna H.
    torstai 12. maaliskuu 2015 at 16:30 (3 kuukautta ago)
    Kivan näköisiä, Murano Pink näytti kivalta. ;)

    Vastaa

    Belladonna
    torstai 12. maaliskuu 2015 at 16:23 (3 kuukautta ago)
    Olen huulipuna- ja huulirasva”koukussa”, ja huulissa täytyy olla jotain hoitavaa. Liian kuiva huulipuna jääkin käyttämättä. Mulla on aina tunne, että mattahuulipunat ovat tosi kuivia ja siksipä en ole oikein viitsinyt niitä hankkia. Kiva kuulla tästä testauksestasi, taidanpa uskaltaa kokeilla.

    Vastaa

    Jonna H.
    torstai 12. maaliskuu 2015 at 16:31 (3 kuukautta ago)
    Mäkin olin ajatellut, että matat on tosi kuivia ja varmaan suurin osa onkin, mutta nää oli huulilla tosi kivan tuntuisia. :)

    Vastaa

    Sannak
    torstai 12. maaliskuu 2015 at 18:02 (3 kuukautta ago)
    Ymmärrän täysin jokaisen mieltymyksen tietynlaiseen, jopa tietynmerkkiseen kosmetiikkaan. Mutta meissä lukijoissa on paljon sellaisia, joilla ei välttämättä ole mahdollisuuksia valita kosmetiikkaa hinnan tai saatavuuden takia muusta kuin ns. markettimerkeistä tai niistä edullisimmista merkeistä. Siksi on mukava, että blogeissa esitellään kosmetiikkaa laidasta laitaan merkkiin tai hintaan tuijottamatta :) Varsinkin kun vertailupohjaa tuotteen laadusta saa laajemmin juuri niiltä, jotka käyttävät myös hintavampia ja laadukkaampia tuotteita. Itse ainakin koen arvion käyttökokemuksista silloin luotettavampana, tosin yksilöllisiähän ne on aina, kun tietää taustalla olevan laajemminkin kokemusta. Toivottavasti tästä hieman sekavahkosta kommentista sai ajatukseni selville :)

    Vastaa

    Jonna H.
    torstai 12. maaliskuu 2015 at 18:08 (3 kuukautta ago)
    Sain hyvin! :) Ja juuri tuon vuoksi täälläkin tullaan silloin tällöin näkemään tulevaisuudessakin edullistakin kosmetiikkaa, varsinkin kun aika monelta on tullut nyt viime aikoina tosi hyviä huulijuttuja. ;) Tulevassa meikkivoidetestissä on myös pari edullisempaa merkkiä mukana, joten hauska nähdä miten pärjäävät joukossa.

    Vastaa

    Jonna H.
    torstai 12. maaliskuu 2015 at 18:20 (3 kuukautta ago)
    Ja kiitos vielä kommentistasi muutenkin, koska pidän tämän mielessä, kun seuraavat edulliset testattavat meinaavat jäädä kaappiin. ;)

    Vastaa

    Sannak
    torstai 12. maaliskuu 2015 at 20:09 (3 kuukautta ago)
    Kiva, että ymmärsit mitä kommentissa hain. Ja kiitos itsellesi hyvästä ja mukavalla tyylillä kirjoitetusta blogistasi!

    VastaaPoista
  3. Liisa
    torstai 12. maaliskuu 2015 at 18:23 (3 kuukautta ago)
    Ymmärrän sinua täysin, sisko! Selektiivisessä ja semiselektiivisessä on vain se jokin. Pakkausten paino, tuotteiden tuoksu, se fiilis… :) <3 Oriflame ei nappaile oikeastaan yhtään. Jätän sen sarjan muille :)

    Vastaa

    Jonna H.
    torstai 12. maaliskuu 2015 at 18:29 (3 kuukautta ago)
    :)

    Mä olen siitä outo, että tykkään myös apteekkikosmetiikasta, mua viehättää siinä jokin kaikessa yksinkertaisuudessaan ja no tietenkin luonnonkosmetiikka se on ihanaa. Se paino kädessä on muuten jotenkin tosi iso seikka käyttökokemukseen, heti jos joku on kevyt, se tuntuu halvalta. Ehkä se on sieltä nuoruudesta asti jo opittu juttu, mitä ei kitketä heti pois. :D Mä tosin aina olen ollut sellainen, että olen mieluummin onnellinen yhden Guerlainin punan kanssa kuin 10 markettipunan. Nuoruudessa tuli syötyä paljon näkkäriä, että sai ostettua selektiivisen ripsivärin aina kun se loppui. :D

    Vastaa

    Mia / Beauty Highlights
    torstai 12. maaliskuu 2015 at 19:58 (3 kuukautta ago)
    Olipas yllätys löytää Oriflamea SUN blogista! :D Mä käytin joskus nuorempana joitain Avonin tuotteita. Oriflamen tuotteitakin olen joskus kokeillut, mutta olen kyllä siinä suhteessa samanlainen sun kanssa, että Avonit ja Oriflamet on jääneet vähemmälle. Selekosmetiikka vetää puoleensa eniten, samoin luonnonkosmetiikka. Noista sävyistä mun mieleen on ehkä eniten Vivid Pink ja Coral Matte :)

    Vastaa

    Jonna H.
    torstai 12. maaliskuu 2015 at 20:09 (3 kuukautta ago)
    Pitäähän sitä joskus, kun kerrankin löytyi hyvää. Mitenkä sattuikaan, että tykkäsit samoista kuin minäkin? ;)

    Mä jopa tiedostan sen, että ihan mun blogin monipuolisuuden vuoksi pitäisi testata paljon eri hintaista, mutta jos siitä testauksesta nousee ahdistus, niin ei sitä vaan voi, ei edes blogin vuoksi. Toisaalta onneksi on paljon muita bloggaajia, jotka kirjoittaa markettituotteista ja toiset pelkästään niistä. Luen itsekin näitä blogeja, koska innolla haluan löytää myös edullisia huippuja. Tietenkään se arvostelu ei sitten ole sama kuin sellaisen, joka pääsääntöisesti käyttää selektiivistä kuten minä. Siinä on oikeasti pohjaa verrata siihen kalliimpaan, toimiiko se edullinen yhtä hyvin tai edes sinnepäin.

    VastaaPoista
  4. Mysterious M
    torstai 12. maaliskuu 2015 at 22:21 (3 kuukautta ago)
    Ymmärrän täysin ja olen kanssasi vähän samoilla linjoilla. Tosin olen käyttänyt The One ripsaria, mutta ei se kyllä mulla pysynyt. Huulipunia minulla on joskus ollut ja ei ole ollut valittamista, muttei superkehujakaan, niin ja kulmakarvoihin käytän luomiväriä The onelta. Kovin kummoisia nämä eivät ulkonäöltään ole.
    Värisävyistä tykästyin tuohon coral matteen, ehdottomasti mun väri:)

    Vastaa

    Jonna H.
    torstai 12. maaliskuu 2015 at 22:33 (3 kuukautta ago)
    Ripsarit on itsellä tosi vaikeita testattavia, koska mulla ei oikein mikään pysy. Harmittaa tosi paljon. Edullisista Max Factorilta löytyy ripsareita, jotka kestää munkin hankalat silmät.

    Mä en tiedä mikä nimenomaan noissa The One -sarjan tuotteissa ulkonäöllisesti mättää. Tummaa lilaahan pidetään yleisesti ylellisenä ja juhlavana värinä, mutta mun silmiin se ei toimi yhtään noissa pakkauksissa. Olisin tyytyväisempi vaikka mustan ja kullan liittoon, vaikka muovia olisikin.

    Vastaa

    Katja
    perjantai 13. maaliskuu 2015 at 07:59 (3 kuukautta ago)
    Hauska tarina, vaikken ymmärrä huulipunista itään. :D Mukavaa viikonloppua!

    Vastaa

    Jonna H.
    perjantai 13. maaliskuu 2015 at 08:44 (3 kuukautta ago)
    Katja. :D <3

    Vastaa

    Tiia K
    perjantai 13. maaliskuu 2015 at 10:01 (3 kuukautta ago)
    Hyvä värikimara ja näyttävät oikein kivoilta. Se on jännä miten sitä arvottaa tuotteet ulkonäön mukaan ja sitten joku helmi voi jäädä rannalle ruikuttamaan Eli kiitos vinkistä ja aurinkoista viikonloppua Jonna <3

    Vastaa

    Jonna H.
    perjantai 13. maaliskuu 2015 at 10:44 (2 kuukautta ago)
    Niinpä Tiia! Ihanaa aurinkoista viikonloppua sinnekin. <3

    VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives