Turva-asu


Myönnän, minä olin varmasti ensimmäisten joukossa ihmettelemässä, kun OnePiecet tulivat markkinoille. Mietin, että pukeutuuko noihin joku oikeasti. Saatoinpa naureskella huvittuneena tälle uudelle ilmiölle.

Vuosien saatossa ajatukset kuitenkin pehmentyivät. Voisihan se olla käteväkin, varsinkin kotona. Itsehän en todellakaan käytä kotona ollessani samoja vaatteita kuin silloin, kun astun ovesta ulos. Suorastaan inhottaa ajatuskin, että istuskelin samoilla farkkujen takamuksilla kotisohvallani, millä olen istunut junan penkissä, jossa kuka lienee on istunut ennen minua. Kyllä, olen tässä asiassa hieman hysteerinen, mutta meillä vaihdetaan kotiin tullessa "kotivaatteet" päälle. 


Tähän asti suosiossani ovat olleet eräät froteiset valkoiset olohousut, jotka ovat perheessämme jo käsite. Olen saanut jopa lempinimen mieheltäni housuihin liittyen. Housujen kanssa minulla on ollut löysä t-paita tai muu mukava yläosa. Ei missään nimessä mitään kiristävää. Tosin tahtoi ne froteetkin vyötäröltä alkaa hieman kiristämään syömismaratonin jälkeen...

Reilu vuosi sitten olin lämmennyt OnePiecelle niin paljon, että ostin miehelleni sellaisen lahjaksi. Olen ilmeisesti liian hyvä lahjojen ostaja, sillä tästä aikuisten "potkupuvusta" tuli välittömästi mieheni kotivaate suosikki ja voin sanoa, että kipristelin vuoden päivät kokien melkoista vaatekateutta. 


Pienimuotoinen vihjailu ilmeisesti auttoi tai sitten mies vain kyllästyi marinaani totaalisesti ja tilasi minulle oman OnePiecen. Voi sitä onnenpäivää!

Lopun varmaan osaatte arvatakin. Viimeiset kaksi viikkoa olen kulkenut kotona yhdessä asussa. Välissä piti laittaa puku pesuun ja vakuutan, että laskin minuutteja, milloin se olisi kuiva ja saisin vaatteen takaisin päälleni.

Mitä etuja tässä sitten on verratuna niihin froteepöksyihin? Tämä on aivan älyttömän lämmin, nyt pakkasilla ei ole tarvinnut juoda kymmentä litraa teetä ja kuutta kupillista kahvia päivässä pysyäkseni lämpöisenä. Voin olla vaikka millaisella mutkalla, selkä ei ole koskaan paljaana, eikä kylmää ilmaa pääse virtaamaan paljaalle iholle. Miinuspuoli on tietenkin ne vessareissut, mutta ei puhuta niistä mitään...

Muita hurahtaneita? 1. Hinta on ainut asia mikä enää on mun ja haalarin välillä :/ Mun on tyytyminen h&m lastenosaston pesussa kutistuneeseen haalariin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hinta vähän kirpaisee, mutta tää munkin oli alesta puoleen hintaan. Miehellä on pysynyt oma jo vuoden tosi hyvänä, hänellä on omassaan painatuksia ja nekin on kestäneet pesua moitteettomasti, joten laatu on kyllä priimaa. :)

   Poista
 2. Mä en voisi kuvitella itseni päällä. Toisaalta en palele kotona - vedän joissain joustavissa housuissa, topissa ja paljain jaloin :P Voisi olla, että ei tykkäisi tuo mieskään jos mulla tuollainen olisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Apua, mä nukunkin villasukat jalassa, tää laminaattilattia on niin kylmä. Puulattia, parketti tai muovimattokin olisivat lämpöisempiä vaihtoehtoja. :/

   Poista
 3. Ei oo mun juttu. ;) Jotenkin "ahdistaa" ajatus yksiosaisesta vaatteesta, mä vetelen kotona leggareissa ja trikoopaidassa ja pörrötossuissa. :)

  VastaaPoista
 4. Mulla on myös potkupuku, vaikka ei OnePiece olekaan. Sen voisikin seuraavaksi pukea päälleen, kun on aika vaihtaa kotivaatteet puhtaisiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parasta on, että selkä ei ole paljaana. Eihän tämä seksikkyyden huippu ole, mutta ihanaa, kun mistään kohtaa ei kiristä. Mulla löysemmissäkin housuissa resori painaa aina vyötäröä. :D

   Poista
 5. Tekisi kovasti mieli hankkia tuollainen, koti-asuksi ja olisihan se reissatessakin kätevä :) mutta ehdottomasti ymmärrän sinua ja innostustasi, eihän tuota mukavampaa asua edes ole olemassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan paras asu kotona. Kesällä tämä on ehdottomasti liian kuuma, joten silloin laitetaan sitten muuta päälle. ;)

   Poista
 6. Mulla oli vuoden kaapissa käyttämättömänä kun asuttiin rivarissa. Nyt kun muutettiin maalle ja pakkaset alkoviat, ihan suosikki! Nytkin harmittaa kun se on pyykkikopassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maalla hyvä, voi mennä vaikka ulos, ei sitä aina niin "muodikas" tarvi olla. ;)

   Poista
 7. On paljonkin etuja verrattuna perusverkkareihin, on maailman ihaninta sujahtaa pehmoiseen haalariin kun vyötäröllä ei kiristä eikä purista mikää, ei helmat nouse ja voi olla niiiiin rennosti. Omani on ollut ehdottomasti yksi parhaista ostoksistani koskaan :)

  VastaaPoista
 8. Itse olen ollut todella kriittinen tästä asusta, ja sanoin etten IKINÄ sellaista osta. No, never say never, olen nyt alkanut lämmetä sille ilmojen kylmetessä... Hmmm... :)
  xx J

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa kriittisyyttä oli täälläkin, mutta vuodet teki tehtävänsä.... :D

   Poista
 9. Sain ihanat löhöhaalarit joululahjaksi, ja on kyllä tullut käytettyä aika ahkerasti, ihana pehmeä mukava lämmin... <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennenkaikkea lämmin! Kaksiosainen ei ole yhtään näin lämpöinen.

   Poista
 10. Tykkään haalaristani muuten kotikäytössä, mutta kaipaisin vessareissuille jotain toimivaa ratkaisua.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tosin eipä ajatus luukustakaan siellä peräpäässä oikein innosta... :D

   Poista
 11. En ole vielä hurahtanut niin että olisin ostanut, mutta joskus oon tainnut kaupoista katsella sivusilmällä löytyisikö jotain halvempaa vastaavaa eli tiedä häntä vaikka vielä ostaisinkin potkupuvun itselleni. Mutta noita vessakäyntejä oon kyllä miettiny, ne taitaa olla haastavia reissuja =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei todellakaan helpoimmasta päästä. Puku pois, jos ei halua sen makaavan vessan lattialla tai pöntössä. :p

   Poista
 12. En aio koskaan tilata tällaista koska kulkisin varmaan loppuelämäni tollanen päällä, näyttää niin mukavilta :D

  VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives