Tämä on yksi suosikkipastojani. Sen valmistus hoituu nälkäisenäkin sukkelaan. Hyvä maku ja helppous piilee voin ja sitruunan liitossa.
Pastaa sitruunan, rucola ja basilikan kera
(4 annosta)
400 g pastaa
50 g suolatonta voita
1 sitruunan mehu ja hienoksi raastettu kuori
6 revittyä basilikan lehteä
100 g rucolaa
50 g raastettua parmesaania
suolaa ja mustapippuria
Keitä pastaa suolavedessä suuressa kattilassa n. 8 minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan, kunnes se on al dente.
Valuta pasta, mutta ota talteen kauhallinen keitinvettä. Kaada pasta takaisin kattilaan ja pane miedolle lämmölle. Lisää loput ainekset, sekoita joukkoon runsaasti rouhittua mustapippuria ja sekoita kunnes voi on sulanut ja levinnyt tasaisesti pastan joukkoon. Jos ruoka näyttää kuivalta, lisää kattilaan hiukan talteen otettua keitinvettä. Lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa heti.
Ihana sitruunapasta :) mikä siinä onkin että sitruuna ja voi ovat niin hyvä pari?
VastaaPoistaVähän liiankin hyvää. Kovin usein ei "uskalla" tehdä.
PoistaTäytyypä testata tämä! :)
VastaaPoistaSuosittelen! :)
PoistaNam nam nam! Taidankin tehdä tätä lounaaksi tänään, kiitos inspiraatiosta!
VastaaPoistaToivottavasti maistui. ;)
PoistaOoh, kuulostaa hyvältä... Pitääpä kokeilla :)
VastaaPoistaSitruuna tekee kivan raikkauden ja pyöristää voin makua. :p
PoistaOn niin hyvät ainekset, että tekee mieli heti paikalla kokeilemaan. Yksinkertaisista aineksista syntyy ihanaa herkkua, italialaiset sen tietävät.
VastaaPoistaNiin tietävät! Mitä vähempi aineksia, yleensä sen parempaa.
Poista