Kahvilla Kauneuslinnassa

   

Kauneusbloggaajien keskuudessa on jo pitkään käynyt kuhina upeasta paikasta, jossa saa lämminhenkistä ja asiantuntevaa palvelua. Kaikki jotka paikassa ovat käyneet, ovat poistuneet sieltä hymy huulilla. Onneksi minäkin pääsin vihdoista viimein kurkkaamaan, mistä on kysymys.

Ailan ensimmäinen hoitotuoli

Aila Airo Kauneuspalvelut Ky on kauneudenhoitoalan perheyritys. 

Aila Airon elämäntehtävänä oli kauneus. Aila valmistui kosmetologiksi vuonna 1946 ja perusti kotinsa yhteyteen pienen vastaanoton. Alusta alkaen Aila halusi jakaa tietoa ihonhoidosta asiakkailleen ja piti ensimmäisenä Suomessa ihonhoito -ja meikkikursseja kuluttajille. Suomen ensimmäisen selektiivisen kosmetiikan liikkeen Beautyboxin hän perusti Helsinkiin vuonna 1964 ja erityisesti nuorille "meikkimielisille" suunnatun Meikkipussin vuonna 1973. Tänä päivänä Aila Airon elämäntyötä jatkavat tyttäret toisessa ja kolmannessa polvessa. Yritys juhliikin parin vuoden päästä 70-vuotista taivaltaan kauneuden parissa. Huikea suoritus!


Ilma ei suosinut, kun saavuin Kauneuslinnaan Kauniaisiin, mutta minut sitäkin lämpimämmin vastaanotti markkinointikoordinaattori Mari. Hän oli selvästi lukenut blogiani, sillä pian edessäni oli kupillinen höyryävää espressoa kera vähintäänkin eksoottisten puolalaisten karkkien.

Mari kertoi heidän edustamista tuotesarjoista, jotka olivat itselleni ennestään tuntemattomia. Kaikki merkit ovat saksalaisia, tämä on kuitenkin ihan sattumaa. Phyris edustaa sarjoista hemmotelevaa osastoa, kun taas dermavidualsin tuotteet ovat tarkoitettu herkälle ja yliherkälle iholle. Tästä sarjasta atoopikot voivat löytää ongelmiinsa helpotusta. Dermavidualsin erikoisuuteen kuuluu se, että kosmetologi asiakkaan ihon arvioituaan sekoittaa sinetöidyn hoitovoiteen ja tuloksena on näin täysin yksilöllinen hoitojärjestelmä. Joten jokainen saa halutessaan täysin omalle iholle räätölöidyn "cocktailin" mukaansa. Dr. R.A Eckstein -sarja on taas biokosmetiikan edelläkävijä. Tuotteisiin käytetään korkealaatuisia luonnon raaka-aineita. Kävikin niin, että tästä sarjasta taisin löytää vihdoin kynsinauhoilleni EA:n Eight Hour Creamin korvaajan. Asia tuli ihan yllättäen puheeksi ja Mari kävi hakemassa minulle hyllystä kokeiluun Dr. R.A Ecksteinin Lecithin Nail Oilia. Kokeilun jälkeen olin myyty ja taisin hetkeksi jäädä ihailemaan sileitä kynsinauhojani. Tuotteesta tulossa myöhemmin ihan oma postauksensa.


ARTDECO tunnetaan meikkitrendien edelläkävijänä. Minulle tuli yllätyksenä, että merkki on Saksassa suurin ja eniten myydyin värikosmetiikkasarja. Kyllä, tämä myy siellä enemmän kuin esim. Lancôme. ARTDECON tuotteiden erikoisuus on se, että niitä saa ostettua Suomesta vain valtuutetuilta jälleenmyyjiltä. Sarja on kuitenkin muutakin kuin meikkejä. Monipuoliseen valikoimaan kuuluu myös värikkäät kynsilakat, tehokkaat kynsienhoitotuotteet, sekä hemmottelevat käsien, jalkojen -ja vartalonhoitotuotteet.


Kauneuslinnassa on kaunista mihin tahansa katsookin, vaikka sitten kattoon. Ylläolevan kuvan kattomaalaus paljastui toisen katon alta remontin yhteydessä. Jopa vessa on sen verran koristeellinen, että melkeinpä jokainen paikalla käynyt on ottanut näistä ulkomailta tuoduista posliineista kuvan.


Kahvihetken jälkeen sain nautiskella elämäni ensimmäistä kertaa kuumakivihieronnasta. Talvi kuiva ihoni nautti hieronnassa käytetyn macadamiaöljyn hoitavuudesta. Rentouttava kokemus, jonka jälkeen iho oli todella pehmoinen ja olo rentoutunut. En kuitenkaan tuntenut itseäni tämän jälkeen uneliaaksi, mikä oli hyvä, sillä kotiin oli vielä pitkä matka. Tosin uni maistui illalla paremmin kuin hyvin.


Kauneuslinna tarjosi täydellistä hemmottelua, ihanaa ja asiantuntevaa palvelua. Olin niin onnellinen lähtiessäni, että saatoin kaapsahtaa hieman hämmentyneen Marin kaulaan ja kiitellä päivästä.

Jos asut pääkaupunkiseudulla suosittelen lämpimästi vierailemaan Kauneuslinnassa, sillä jo itse miljöö on elämys. Kauniaisten juna-asemalta on vain muutaman minuutin kävelymatka paikalle, joten autottomankin on helppo päästä perille.

 1. Pakollinen vessakuva! Mutta Kauneuslinna on ihana paikka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oli ihan pakko! ;) Ihana paikka ja ihanat ihmiset!

   Poista
 2. Ihana postaus mahtavasta paikasta. Maailma tarvitsee tällaisia paikkoja ja ihmisiä :)

  VastaaPoista
 3. Kaunis ja levollinen ympäristö ja lämminhenkinen palvelu on suorastaan sielunhoitoa suomalaiselle naiselle. Minusta on harmi, että Artdecoa myydään vain hoitoloissa. Olisi helpompi katsella ja testata ja tutustua rauhassa valokoimiin jossakin muualla. Entisessä kampaamossani niitä oli, mutta en koskaan ehtinyt katsella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, ainakin itse on oppinut arvostamaan paikkoja, joissa saa hyvää palvelua, niihin palaan mielelläni aina uudestaan.

   Toki olisi erittäin mukavaa, jos ARTDECOA saisi muualtakin, mutta maahantuoja on halunnut pitää sarjan ammattimaisena ja pitää kiinni siitä, että paikalla on aina ihminen esittelemässä tuotteita, joka tuntee sarjan läpikotaisin. Tavarataloissa myydessä tästä periaatteesta voi sitten joutua tinkimään. Muualla maailmassahan on ARTDECOA ihan tavarataloissa, Suomen lisäksi Euroopassa on pari muuta maata, jotka ovat pitäneet kiinni siitä, että sarjaa saa vain hoitoloista.

   Poista
 4. Upea paikka, kosmetologikouluaikana siellä vierailtiin ja olipa siellä itse Aila Airokin paikalla muistaakseni. Olihan siinä kosmetiikkauntuvikkona ihmettelemistä. :)

  VastaaPoista
 5. Todella kauniisti laitettu paikka kyllä - tuo vessa on niin hieno! Dermaviduals kuulostaisi kyllä ihan sopivalta meikälle, mun atooppinen herkkä iho kun tykkää enemmäkseen apteekkikamasta, joka sinällään on usein hieman tylsähköä ja vähemmän ylellistä kuin muut merkit.

  Ihana että sulle oli espressoakin valmiina, kyllä selvästi tunsivat jo tapasi (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miehellä on Dermavidualsilta juuri testissä yksi voide, hänellä kun on atooppinen iholla varsinkin talvisin. Tulee varmasti juttua myöhemmin. Dermaviduals ei komeile pakkauksilla, mutta tuotteet on tosi laadukkaita ja toimivia.

   Poista
 6. Himpura, tuonne täytyy ehdottomasti päästä!

  VastaaPoista
 7. Ihana postaus, kiitos!
  Olen itse työskennellyt mm. Kauneuslinnassa silloin joskus nuorena kosmetologina :) Aila Airo Kauneuspalvelut on yritys, jossa vastavalmistunut kosmetologi oppi paljon asiakaspalvelusta yms. Oli ilo työskennellä huippuammattilaisten ja sekä huipputuotteiden kanssa.
  Kauneuslinnassa piipahdan vieläkin aina välillä Artdeco-sarjan koulutuksissa. Ja aina nautin Kauneuslinnan monista kauniista ykstyiskohdista <3
  Kiva, että löysit uusia suosikkituotteita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut varmasti ihana ympäristö työskennellä! Ihan pikkaisen kade. ;)

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives