Mad about the boy


Siitä on mennyt jo vuosia, kun Bridget Jones kompasteli elämääni. Voin suoraan sanoa, että välillä Bridgetin kohellukset ärsyttävät minua suunnattomasti, välillä niille ei voi kuin nauraa. Myönnän, että itsessäni on hieman tosielämän Bridget Jonesia, mutta vain yleisessä koheltamisessa. Miesten kanssa ei samanlaisia ongelmia ole ollut. Ei ole yksi, eikä kaksi kertaa, kun olen pukenut paidan nurinperin päälle, miehen huomauttaessa, että pesulappu roikkuu paidan ulkopuolella. Suihkuun hukkuminenkin on ollut lähellä...

Helen Fieldingin Bridget Jones Mad about the boy (Otava 2013, suom. Annika Eräpuro) on uusin Bridget Jones -romaani. Heti kirjan joululahjaksi saatuani jäin miettimään, että eikö tälle voitu keksiä mitään suomen kielistä nimeä?

Uusimmassa teoksessa Bridget on ehtinyt keski-ikään ja löytänyt Twitterin ihmeellisen maailman. Päiviin omat haasteensa tuovat kaksi lasta, joten arjen pyörittäminen on astetta hankalampaa, eikä kömmähdyksiltä vältytä. Päivän aikana pitää ehtiä laskea kaloreita, syödä muutama pussillinen mozzarellaraastetta, taistella täitä vastaan ja viettää sosiaalista elämää Twitterissä. Puhumattakaan seksin harrastamisesta.


Olen tehnyt päätöksen. Aion muuttua ihan kokonaan. Tänä vuonna en aio tehdä yhtään uudenvuodenlipausta, vaan keskittyä sen sijaan siihen, että olen tyytyväinen itseeni sellaisena kuin olen. Uudenvuodenlupauksilla ilmaisisin tyytymättömyyttä nykytilanteeseen, en buddhalaistyylistä kiitollisuutta.

Bridget Jones Mad about the boy on hauska, koskettava ja ajankohtainen lukuelämys. En silti saanut tästä sellaista otetta kuin aikaisemmista osista. Suurin syy oli tähän se, että rehellisesti sanottuna Bridget on kirjassa keski-ikäinen harmaantuva nainen ja silti entisenlainen koheltaminen jatkuu. Eikö me kaikki kuitenkin edes pikkuisen aikuistuta vuosien kuluessa, vaikka haluaisimmekin olla ikuisesti pikkutyttöjä? Onneksi kirjan loppu pelastaa ja Bridgedin syvällisempikin puoli alkaa paljastua.

Kursivoitu kohta lainaus kirjasta Bridget Jones Mad about the boy.
 1. Mulla ei ihan hirveitä odotuksia ole tälle, vaikkakin aion ostaa tän kokoelman jatkoksi :) On se kuitenkin symppis tyyppi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellä sama, olihan se kokoelman jatkoksi saatava. Itselläni oli lähinnä odotuksia Bridgetin henkilöhahmon kehityksestä, mikä jäi hivenen vaillinaiseksi.

   Poista
 2. Kaksi ekaa Bridget Jonesia kirjoina olivat hyviä ja eka leffa loistava - toinen leffa kalpeni ensimmäiselle, mutta Renee Bridgetinä on paras mahdollinen. Itse asiassa eka leffa sai kiinnostumaan kirjoistakin ja Bridget on aina näyttäytynyt mielikuvissani nimenomaan Reneen esittämänä Bridgetinä.

  Kolmannesta kirjasta olin innoissani, mutta kun selvisi että se tosiaan keskittyy niin pitkän ajan päähän ensimmäisistä kirjoista, laimeni kiinnostus hivenen. Kirja menee kyllä lukuun, mutta tuntuu surkealta ettei samaa kolmikymppisen sinkun/parisuhteilijan elämää ole enää luvassa eikä myöskään Reneetä kolmannessa leffassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin Renee oli loistava Bridget. Taisin itsekin katsoa ensin leffan ennenkuin luin yhtään kirjaa.

   Poista
 3. Briteissä ei ehkä ole samanlaista naiskuva kuin meillä Suomessa. Meillä kaikki ovat aika hyvin koulutettuja ja järkeviä naisia, emmeka laske arvoamme pelkästään puolison mukaan. Bridgetin höseltäminen oli nuorena kivaa ja hyväksyttävää, mutta meillä oletetaan ihmisten aikuistuvan ja kehittyvän. Ehkä Bridget ei pysty siihen.

  Jotkut elokuvat pitää katsoa yhä uudelleen ja uudelleen, ensimmäinen Bridget Jones oli sellainen, samoin Pretty Woman ja Ylpeys ja ennakkoluulo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virpi kiitos taas mielenkiintoisista ajatuksista! En ollutkaan ajatellut sitä noin, mutta nyt kun sen sanoin, niin ihan järkeenkäypää. :)

   Sama leffamaku, niin monta kertaa tullut katsottua noi, että osaan melkein vuorosanat ulkoa... :)

   Poista
 4. Yksi arkipäiväinen höseltäjä täälläkin, vaatteet eksyvät päälle yhä nurinkurin ja väärinpäin. :)
  Uusimman Bridgetin jätin suosiolla kirjakaupan hyllyyn enkä kirjastossakaan siihen tarttunut. En vain kestä jos Brigetille käy samoin kuin Adrian Molelle, tuolle teini-iän antisankarille. Bridget Jones saa minulle aina pysyä kolmikymppisenä Renee Zellwegerinä.

  beylakraal

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kohtalotovereita! Nyt voin perustella miehelleni asian. Oma noloin kömmähdykseni on niin nolo, ettei sitä edes kehtaa täällä blogissa kertoa. :D

   Poista
 5. Luin alkuperäiset kirjat ja olin samalla huvittunut, että äärimmäisen ärsyyntynyt. En välttämättä ole lukemassa tätä uutta osaa, sillä mielestäni "tarina" on jo kerrottu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ärsyyntyminen on tosiaan hyvä sana, tekisi melkein välillä mieli hakata omaa päätään tiiliseinään lukiessa Bridgetin kohelluksia, oi miksi? ;D

   Poista
 6. Mä en koheltele juurikaan, mutta jopa Bridget Jonesilla on parempi onni miesten suhteen kuin mulla. :D Kirja voisi olla ihan kiva lukea, jos sattuu jostain helposti (lue: ilmaiseksi) löytymään käsille. Tai sitten teen niin kuin tähän mennessä: jätän kirjat sikseen ja odottelen elokuvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjastosta saisi, mutta sinne on aina se oma vaiva lähteä ja sitten pitää muistaa palautella=hankalaa. :(

   Kiva, et sä hoidat miespuolen, niin mä hoidan tuon koheltamisen. :D

   Poista
 7. Oho, kappas! Mä olen tosiaan luullut ihan koko ajan, että kirjasta on vasta tullut englanninkielinen versio, ja sitä on paljon mainostettu Suomessakin (samoinhan tehtiin aikanaan Harry Pottereiden kanssa). Aika erikoista, että suomennetulla kirjalla on englanninkielinen nimi! Enkä ole varmasti ainoa, joka on tässä mennyt harhaan.

  Jotenkin Bridget Jones ei ole koskaan oikein iskenyt muhun... En tarkoita, etten voisi itse samastua siihen koheltamiseen ;) , mutta jotenkin olen aina pitänyt hahmoa vähän turhan kärjistettynä ja "tehtynä". Noh, hömppäviihteeksihän koko sarja on tarkoitettukin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin on tosi hämäävää, että tälle ei ole keksitty mitään suomen kielistä nimeä. Ei nyt luulisi olevan hirveän vaikeaa...

   Hömppäviihdettä, helppolukuista ja aika meni nopeaan.

   Poista
 8. Kahdesta ekasta kirjasta tykkäsin enemmän ja ne elokuvat... Varsinkin se eka. Sain tuon työn kautta ja tulihan se luettua nopsaan. Halusin tietää, että mitä Bridgetille tapahtui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei täälläkään kauaa aikaa lukemiseen mennyt. Joskus on kiva lukea jotain kevyempää. :)

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives