Helppo suklaa-appelsiinimousse


Koska maanantait eivät ole maailman mukavimpia päiviä niin aloitetaan viikko herkuttelulla.

Maailman yksinkertaisimman ja parhaimman suklaamoussereseptin löysin aikanaan täältä. Mikään toinen resepti ei ole tähän mennessä vetänyt vertoja tälle. Yhtä kuohkeaa, pehmeää ja suussasulavan kevyttä moussea ei muilla resepteillä saa. 

Tällä kertaa reseptissä on kuitenkin juju. Mies toi eräs päivä kaupasta meille maistiaiseksi Fazerin uuttaa tummaa suklaata, joka on maustettu appelsiinilla. Emme ole kumpikaan tumman suklaan ystäviä, mutta ajattelimme, että annamme maulle mahdollisuuden. Mies söi levystä kaksi palaa, minä maistoin yhden. Se siitä levystä. Sitten minulla välähti, tästähän voisi tehdä suklaamoussea. Suklaan appelsiinin vivahdekin sopisi siihen hyvin. 


Helppo suklaa-appelsiinimousse

(neljälle)

170 g Fazerin Orange & Crisps in Dark Chocolate
1 dl kuohukermaa
4 kananmunaa


1. Sulata suklaa mikrossa. En enää nykyisin jaksa läträtä vesihauteiden kanssa, mikro on nopeampi ja helpompi. Muista käyttää kuitenkin aina keraamista astiaa ja sekoita suklaata tasaisin väliajoin metallilusikalla. Jätä suklaa jäähtymään.

2. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kerma pehmeäksi vaahdoksi.


3. Lisää keltuaiset haaleaan sulaan suklaaseen. Älä säikähdä, suklaa meinaa ensin "jämähtää", mutta löystyy, kun olet lisännyt kaikki keltuaiset, myös väri tummenee. Suklaani näyttää "kokkareiselta", koska siinä on suklaan crisp-paloja.


4. Nostele sekaan valkuaisvaahto kolmessa erässä. Älä vatkaa vaan nostele kärvivällisesti. Lopuksi lisää vatkattu kermavaahto varovasti joukkoon. Sekoita tasaiseksi.


Olet onnistunut moussen teossasi ja se on kouhkeaa, kun kulhon ulkosyrjään kopauttaessa kuuluu kumahtava ääni. Anna levätä jääkaapissa vähintään 2 h. 

Nauti!

 1. ihanan näköistä. pitää joskus kokeilla tätä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti tehdä! Ihan mielettömän hyvää!

   Poista
 2. Tuli ihan vesi kielelle vaan reseptiä lukiessa! Menee siis kokeiluun! :)
  xx J

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä helppoudella todellakin suosittelen kokeilemaan. :)

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives