Laatukello vs. muoti-ilmiö

Päätin kirjoittaa teille yhdestä itseäni kiinnostavasta aiheesta, nimittäin kelloista. Kellojen maailmaan olen tutustunut mieheni kautta, hän rakastaa kelloja! Oikeastaan viime aikoina olen alkanut ymmärtää, mitä ominaisuuksia haluan kelloilta, joita käytän. 

Blogeissa vastaan tulee paljon Michael Korsin kelloja. Tämä on jonkinlainen muoti-ilmiö blogimaailmassa. Blogimaailman trendeissä hinta ei aina kohtaa laatua. Korsin kellothan valmistaa Fossil, joka on myös Burberryn, DKNY:n, Adidaksen, Emporio Armanin, Karl Lagerfeldin, Marc by Marc Jacobsin ja Dieselin kellojen takana. Näissä kelloissa raksuttaa sisällä sama koneisto kuin Fossilin kelloissa, jotka maksavat n. 100-200 € (toki poikkeuksiakin on), joten ylläolevien merkkien kelloissa on "brändilisää".  

Itse arvostan kelloissa muutamia seikkoja. Minua kiinnostaa kellon koneisto, missä se on tehty ja kuka sen on valmistanut. Tärkeä elementti on myös safiirilasi, se estää kellotaulua naarmuuntumasta. Mineraalilasi kolhiintuu helpommin ja siihen tulee naarmuja. Joskus voit saada kelloosi myös aitoja timantteja niiden korukivien sijaan. Esim. Seikon Coutura malliston kello safiirilasilla ja 16 timantilla maksaa 540 €, kun taas Michael Korsin korukivin koristeltu malli mineraalilasilla maksaa 425 €. Tässä hintaluokassa kyllä miettisin tarkasti, sijoittaisinko laatuun vai muoti-ilmiöön.


Laadukkaimmat kellot tulevat yleensä Sveitsistä, mutta poikkeuksiakin löytyy. Halvemmista merkeistä esim. Japanilaisen Seikon kelloissa melkein kaikissa on sisällä Seikon itsensä kehittelemä koneisto. Seiko toi myös markkinoille aikoinaan maailman ensimmäisen kvartsikellon. Tämä historia antaa olettaa, että kyseessä on laadukas kellonvalmistaja. 

Olen itse omistanut ns. korukelloja esim. Calvin Kleinin kellon, joka kuitenkin sekin maksoi uutena parisataa. Muutama vuosi sitten sain mieheltäni lahjaksi Raymond Weilin. Siinä vaiheessa käsitin vihdoin täysin mieheni kello-innostuksen. 


Mikä sitten on näiden kahden kellon ero? RW:n ylellisyyden tuntee jo kädessä, vaikka silmät kiinni. Se on painavampi, istuu ranteeseen täydellisesti, metallihihnaan eivät käsikarvat jää kiinni. Viimeistely on huippuluokkaa. Monet sanovat, että pitävät jämäkästi raksuttavasta kellosta. Laatukello ei raksuta, siinä on vieno hienostunut ääni, sen kuullakseen, kello on vietävä korvaan kiinni. Jokaisessa laatukellossa on oma kellokohtainen sarjanumero. Se on kellon henkilötunnus, maailmassa ei ole toista samanlaista kelloa. Vuosien jälkeen kelloni on edelleen täysin naarmuuntumaton ja se on kuin uusi. 


Tässä vähän vinkkejä kellomerkeistä, jotka itse koen laadukkaina ja hintansa arvoisina:

* Seiko
* Tissot
* Oris
* Raymond Weil
* Edox
* Certina
* Longines

Sitten, jos sinulla on pistää rahaa "haisemaan" niin on tietenkin olemassa seuraavat merkit:

* Omega
* Hublot
* Rolex

Laatukellot ovat siitä hienoja, että ne ovat aina hyvä sijoitus. Niiden arvo ei laske. Laatukello on kanssasi ikuisesti. Muoti-ilmiöt vaihtuvat, laatu säilyy.

Minkä kellon tai kelloja te omistatte? 1. Mulla on RW:n Tango, ollut jo monta vuotta. Cartierin Tank on ollut omalla listalla jo pitkään, en varmaan koskaan kyllästy siihen. Se on kallis, mutta inhimillisissä hinnoissa verrattuna muihin himottuihin kellomerkkeihin. Ja kyllä, annan koneistolle ja käytettävyydelle paljonkin painoarvoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei karkki,

   Omalla miehelläni on myös Tango ja on tykännyt siitä hirmuisesti. Tuo Cartier on myös omalla "himotuslistallani". :)

   Poista
 2. Hih, onneksi eksyin myös blogiisi jossa oletkin innostunut kirjoittamaan asiasta vielä lisää :) Varmasti tulevaisuudessa tiedän tutkia vähän tarkemmin kellovaihtoehtoja ;) Ja on kyllä aika ihana tuo oma kellosi ja jos vielä huippulaadukaskin.. :)

  Terveisin, b

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei b,

   Tervetuloa! Kiva, että löysit tiesi tänne. Puhutaan täällä muutakin kuin kelloista. Tuli vaan niin ajankohtaiseksi tuo aihe muutama päivä sitten. ;) Tiedät kyllä missä. :)

   Poista
  2. Kiitos! Tutustun varmasti myös blogin muuhun sisältöön :) tätä kello asiaa onkin nyt käsitelty jo melkoisesti ;)

   b

   Poista
 3. Mies osti mulle joululahjaksi DKNY:n Ceramic-kellon ja tästä oon tykännyt kyllä mielettömästi. Muistelisin kuitenkin, että mies olisi sanonut tässä olevat Seikon koneiston? Oli miten oli, oon tykännyt tästä kovasti juuri sen vuoksi, että kello on painavampi, ranneke on keraaminen eikä muovinen ja mikä tärkeintä, kellon ulkonäkö miellyttää suuresti. :) Toinen on sitten Polarin sykemittari, joka treenien ulkopuolella toimii kellona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dkny:n kelloissa on yleensä japanilaisen Miyotan koneistot. (Kuuluu samaan yhtiöön kuin Citizen.) :)

   Poista
 4. Itse ostin viime kesänä Michael Korsin kultaisen kellon, josta kului kultapinnoite ranteen sisäpuolelta ensimmäisellä kerralla. Palautukseen meni. No ajattelin, että ehkä kyse oli vain kultaisesta päällysteestä, että hopeisessa niin ei kävisi. Ostin siis hopeisin Michael Korsin. Aivan sama juttu. Palautukseen meni ja arvostus Michael Korsia kohtaan myös. Hetkeen en jaksanut sitten edes miettiä uuden kellon hankintaa.

  Nyt ostin Daniel Wellingtonin nahkarannekkeisen kellon ja olen tykännyt kovasti. Haaveissani on kuitenkin juuri tuollainen laatukello, olen katsellut Certinan kelloja vähän sillä silmällä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epäilen, että ranneke on tuotettu liukuhihnalla esim. Kiinassa. Joten luultavasti tehty halvoista materiaaleista. Harmi, että kävi noin. Onneksi Wellingtonista on jäänyt paremmat kokemukset!

   Poista
 5. Olin syksyllä 2011 excursiolla Sveitsissä, jossa vierailtiin mm. Girard -Perregauxin tehtaalla. Sieltä olisi voinut tilata itsellensä kelloja hintaluokassa kuusi numeroa :) Uskomatonta käsityötä!

  Itsekkin olen ihmetellyt tuota Kors-kellovillitystä, ja nimenomaan niiden hintoja! Jotenkin niin eieieiei, mutta jokainen tietenkin tyylillään. Seikon siron kellon pienellä aidolla timantilla sai pariin sataan euroon läheisestä kellokaupasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi joi! Minun mieheni olisi seonnut tuolla! Lompakko ei kyllä olisi antanut periksi ostaa kelloa, mutta jo tehtaalla käynti olisi elämys. Niinhän se on, laatukelloissa tehdään käsityönä kaikki.

   Onpa edullinen Seiko!!!

   Poista
 6. Hei!

  Ihana Parsifal. Onko kellosi muuten kvartsi vai automaatti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun on kvartsi, toimii muuten vieläkin täysin moitteettomasti. :)

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives