Pata on valttia?

Kun ihminen on syntynyt kaupungissa, josta on matkaa Jyväskylään 90 km ja Tampereelle 88 km, voisi kuvitella, että jääkiekossa alkaa automaattisesti fanittamaan joko Tapparaa, Ilvestä tai JYPiä.

En muista tarkalleen ikääni, mutta eiköhän se ollut jo ensimmäisellä luokalla koulussa, kun "piti" päättää, mitä jääkiekkoseuraa kannattaa. Tässä vaiheessa n. 7-vuotiaana, en kyllä ymmärtänyt jääkiekosta yhtään mitään, mutta muistan, kuinka kotona pohdiskelin, mikä olisi se minun joukkueeni. Sen tiesin, että edellä mainitusta kolmesta ei mikään. Suurin osa taisi olla Tapparan kannattajia, muutama kannatti Ilvestä ja pari vastanrannankiiskiä JYPiä, jonka fanittaminen tuohon aikaan ei ollut kovinkaan "muodikasta" meidän pikku kaupungissamme.

En vielä tänäkään päivänä täysin tiedä, miksi valitsin joukkueekseni Ässät. Okei, minusta padan kortit ovat olleet aina korttipakan kauneimmat. (Olin pienenä kova pelaamaan korttia.) Ehkä pienin tytön mieleen saattoi vaikuttaa tuo pieni seikka. Siitä lähtien kaikki vuodet olen kannattanut Ässiä. Pysyin kannassani silloinkin, kun aloin ymmärtämään jotain jääkiekosta. Ässät eivät ole se menestynein joukkue SM-liigassa. Pysyin joukkueen takana, vaikka se 80-luvun lopussa tippui 1-divisioonaan. Ässillä on hienot perinteet. Se on minun joukkueeni. Rinnassani tulee aina sykkimään patasydän.


En koskaan elämässäni ole asunut Raumaa lähempäni Poria, mutta se ei tee minusta yhtään sen vähempää aitoa fania. Sillä uraa ässäkannattajana on takana kohta melkein 30 vuotta.

Tänä aamuna heräämisestä asti on mahassani pyörinyt möykky, eikä se möykky tule pienenemään yhtään, kun kello lähestyy 18.30. Tuon jälkeen istun tuskin hetkeäkään paikallani.

Ässät ovat viimeksi voittaneet Suomen mestaruuden, kun olin vajaa 1-vuotias napero. Kanadamaljaa on nosteltu Porissa edellisen kerran keväällä 1978. Mestaruushuumaa:


Tänään jännitetään saako Pori omakseen maljan 35 vuoden jälkeen. Onko pata tänään valttia?


Kuva: jukkajoutsi.com

 1. Jääkiekko on mulle hieman vieras laji, koska en vaan oo kauheesti digannut siitä koskaan. Mutta MM-kisat saavat mut syttymään! Sulla on muuten mielenkiintoinen blogi, jäin lukijaksesi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla!

   Itse en ole minkään lajin asiantuntija, mutta seuraan urheilua aktiivisesti laidasta laitaan. Ässät on ainoa joukkue tai henkilö, mitä urheilun tiimoilta kannatan. :)

   Poista
 2. Jonna-hyvä, se on JYP. Toki tuohon aikaan joukkueen nimi oli JyP Ht, mutta silloinkaan sitä ei kirjoitettu noin. ;) Tää on se yksi asia, josta jaksan viilata pilkkua vaikka hamaan tappiin. :D Parempi voittakoon!

  VastaaPoista
 3. Erikoinen juttu muuten toi JYP; oikeastaan tuollaiselle kirjoitusasulle (että kaikki kirjaimet kirjoitetaan isolla) ei oikein ole loogisia perusteita, kun jokainen kirjain ei ole lyhenne jostakin sanasta. Loogisempi olisi JyP tai Jyp. Ensimmäinen, mikäli kyse olisi lyhenteestä (kuten aiemmin on ollut "Jyväskylän Palloilijat") tai jälkimmäinen, jos kyse olisi yksinkertaisesti erisnimestä (kuten "Ässät"). Sellaisenaan JYP ei ole kirjoitusasun perusteella erisnimi, muttei täysiverinen lyhenne sanoistakaan.

  VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives