Minusta on yhdentekevää minne me tulemme. Kaikki paikat ovat hyviä.


Otsikon aiheen antoi minulle Juksu.

Muumimukit ovat minulle rakkaita niinkuin varmasti monelle muullekin suomalaiselle. Niiden iloiset värit ja aiheet piristävät synkimpääkin päivää. Päivä ei voi alkaa huonosti, kun juo aamukahvinsa muumimukista.

Aloin keräämään mukeja reilut kymmenen vuotta sitten, nyt harmittaa, etten aloittanut keräilyä jo aiemmin. Sillä 90-luvun muumimukeista joutuu maksamaan melkoisia summia. Tosin en minä niitä myisi, vaikka minulla niitä olisikin.

Ylläolevassa kuvassa kaikki mukit ovat kausi -tai muita erikoismukeja. Ne ostetaan aina ilmestyttyään, mutta meillä niitä ei käytetä vaan ne siirretään suoraan kaappiin. Jokapäiväisessä käytössä olevat mukit ovat niitä, mitä kaupasta saa ostettua. Tosin viime vuonna kävi niin ihanasti, että mieheni oli ostanut minulle jo kesämukin, kun sain sen vielä ystäviltäni syntymäpäivälahjaksi. Syntymäpäivälahjaksi saatu muki pääsi käyttöön. Joten kaksoiskappale ei ikinä ole pahasta!


Ylläolevassa kuvassa on tämän vuoden kesän kausimuki nimeltään Runoilija. Tuo aihe osuu meidän perheeseen itseasiassa niin hyvin, että tässä mukissa taidamme tehdä itsekin poikkeuksen ja hankkia kokoelmamukin lisäksi myös käyttömukin (ehkä toisenkin?). 

Vaikka olen vuosien saatossa saanut aikaiseksi jo melkoisen kokoelman, niin siitäkin määrästä nousee silti muutama suosikki esille.


Uimahyppy on kaikkien aikojen ensimmäinen kausimuki ja se tehtiin kesäksi 2006. Jotenkin tuo kuva: Muumipeikko pulleine vatsoineen ja raidallisine pöksyineen on vain ihastuttava!


Talvinuotio muki ilmestyi 2008. Mitä ihanaa romantiikkaa tämä muki tihkuukaan. Suloista!Iltapurjehdus nimisessä mukissa on kiva seesteinen tunnelma. Lisäksi sillä on minulle erilaista tunne-arvoa. Muki on ostettu Iittalan tax-free myymälästä lentokentältä kesällä 2010, kun palasimme mieheni kanssa häämatkalta.


Viimeisin suosikkini on Hurraa!. Siinä on muumimukiksi poikkeukselliset värit ja fiilis on jotenkin aavemainen.

Onko teillä suosikki muumimukia?
 1. Onpa tuo Iltanuotio kaunis! :) Omia suosikkejani ovat Muumipeikko ja Rakkaus, jonka sain mieheltäni eräänä ystävänpäivänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisimme muuten ostaa minulle sen samaisen mukin yhdessä Jyväskylän Sokokselta... Muistatko?

   Poista
 2. Ihana (=minulle hyvin sopiva) aihe. Muumimuki-villitys iski meihin ilmeisesti samaan aikaan, sillä "Uimahyppy" on ensimmäiseni. Tai oikeastaan meillä on 4 Uimahyppy-mukia, ne on ostettu kesämökillemme. Nyt kaapit pullistelevat keräilymukeja, sillä kaikista on olemassa kaksoiskappaleet :)

  VastaaPoista
 3. Oi rakastan muumiastioita. Ei oikeastaan ole mitään suosikkia mutta räikeimmät värit on kivimpiä.
  -Louna

  VastaaPoista
 4. Meiltäkin löytyy jonkinlainen kokoelma, tosin oikeastaan lähes pelkästään niitä 'tavallisia'. Jostain syystä en ole tullut kovin montaa keräilymukia hankkineeksi, pitääkin tuo uusin ostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselläni on kaikki tavalliset, paitsi ei Tuutikkia, eikä uusimpia Muumipeikko -ja Niiskuneitimukeja, joista varsinkin Niiskuneiti on jokaisen kosmetiikkafriikin unelma! :D Tuossa uusimmassa on tosi pirteät värit!

   Poista
 5. Ihania muumimukeja sinulla kokoelmassa :) itsellä on vain tavismukeja ja oma suosikki on Mymmeli-muki!

  VastaaPoista
 6. jostain syystä se jo lopetettu, ruskea Nipsu-muki on tällä hetkellä se suosikkini. Olen myös keräillyt mukeja muutaman vuoden. Itse kylläkin pidän kaikki mukit käytössä. Talven tullen otan vitriinistä talvi-mukit käyttöön ja kesä mukit vitriiniin odottamaan kevättä. Eli vuodenaikojen mukaan...

  TL

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ruskea Nipsu-muki on ihana! Mielestäni kivempi kuin se uusi turkoosi.

   Poista
 7. Eikä miten mahtava tuo Muumipeikon Uimahyppy muki!! :) Oma suosikkini on Talviyllätys muumimuki, jossa muumipeikko hyppää lahjapaketin kanssa karkuun ikkunasta :D

  VastaaPoista
 8. Se on myös hauska. Oli muuten aika lähellä ettei se päässyt tähän kavalkaadiin mukaan. :)

  VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives