11 tuoksumuistoa / 11 scent of memories


1. Guerlain L`instant on se tuoksu, mistä minut tunnetaan eli tämä on niin sanottu signature fragrance. Tämä on myös se tuoksu, mistä minulta eniten kysytään, mitä tuoksua käytät. Tämä tuoksu oli myös häätuoksuni, kun menin nykyisen mieheni kanssa naimisiin. Sen lisäksi, että tämä on turvatuoksuni, joka pelastaa huononkin päivän, tämä tuo aina mieleen muistoja tuosta ikimuistoisesta päivästä.

2. Van Gils Initiativista aloin miettimään oliko tälläistä tuoksua edes olemassa, koska edes Fragranticassa ei mainita tästä mitään. Googlettelu kuitenkin paljastaa, että tämä tuoksu on ollut olemassa. Ostin tämän vuonna 1996 keväällä laivalta, kun palasimme luokkaretkeltä Tallinnasta. En käyttänyt tuoksua koko kesänä vaan otin tämän käyttöön, kun muutin syksyllä pois kotoa. Tuoksuun liittyy uudet ystävät, uuden elämän alku uudessa kodissa, uusien haasteiden äärellä. Rakastin tätä tuoksua ja ostaisin heti, jos tätä olisi vielä jossain myynnissä. 

3. Lancome Trèsor oli ensimmäinen omistamani kalliimpi tuoksu. En edes muista, miksi tämän alunperin valitsin, mutta käytin tätä vuosia. Nykyisin aina välillä nuuhkaisen tätä kaupassa, mutta ei, se ei sytytä minua enään. En tiedä, onko vuosien saatossa sisällystä käytä näpelöimässä vai onko aika kullannut muistot.

4. Givenchy Ange Ou Demon La Secretin ostin lentokentän taxfree-myymälästä, kun olimme lähdössä mieheni kanssa häämatkalle Kreikkaan. Käytin tuoksua häämatkamme ajan, joten minulle tämä tulee aina olemaan "häämatkatuoksu".

5. Hugo Boss Deep Red on niitä harvoja tuoksuja, jotka olen ostanut siksi, että huumaannuin tuoksusta tuttuni yllä, ihan mielettömän upea ja erikoinen. Tuoksu, jota käytän yleensä talvella.

6. Vera Wang Princess oli tuoksuni, kun tapasin nykyisen mieheni ensimmäistä kertaa. Sillä oli ilmeisesti toivottu vaikutus? ;)

7. Escada Jardin de Soleil tuo mieleen huolettoman lämpöisen kesän 1996, jolloin paistoi aina aurinko. Elämä oli niin huoletonta ja helppoa.

8. L `or de Torrente on mystinen, mausteinen ja sensuelli. Ostin tämän tuoksun Karibialta ja tämä oli ns. "karibianlomatuoksu". Tästä tulee mieleen pimeät, kuumat ja kosteat tropiikin yöt. Harmi, että tätäkin on enää melkein mahdoton löytää mistään. Omani loppui ajat sitten.

9. Ralph Lauren Romance oli nuoren ja huolettoman minäni häätuoksu, kun menin naimisiin ex-mieheni kanssa.

10. Salvatore Ferragamo Incanto Dreamin haluan unohtaa. Tuoksuni kesällä 2006, tuota kesää en haluaisi enää koskaan elää uudestaan, enkä myöskään ole voinut tätä tuoksua käyttää sen jälkeen. Tulen myös pahoinvoivaksi, jos haistan sen jollain muulla henkilöllä. Se tuo mieleen muistoja, jotka haluan unohtaa.

11. Clean Fresh Laundry oli lomatuoksuni Egyptissä. Miten loistava valinta kuumuuden ja kuivuuden keskelle, pirskahdus jotain raikasta. Tuo toivoa uudesta lomasta.

Tuoksumuistoja olisi ollut vaikka kuinka paljon lisää. Tulen ehkä jakamaan niitä vielä teidän kanssa. Millaisia tuoksumuistoja teillä on?

Kuvat: fragrantica.com
 1. Hei Jonna,
  mullakin Tresor on ensimmäinen kalliimpi tuoksu. Muistan että hankin sen ensimmäiseltä Teneriffan matkaltani, jolla olin vanhempieni ja ystäväni kanssa. Ei tuo Tresor minuakaan oikein innosta enää.

  Calvin Kleinin tuoksuja tuli käytettyä silloin parinkympin molemmin puolin, Escape oli sellainen joka liittyi rakastamani henkilön tapaamiseen ja treffailuun.

  Calvin Kleinin Truth taas oli tuoksu josta tykkäsin, ehdin sitä käyttää vain hetken, mutta elämässäni oli silloin suuria ongelmia, enkä haluaisi enää edes nähdä kyseistä hajuvesipulloa.. ei taida edes olla enää myynnissä.

  Escadan kesätuoksuihin liittyy auringonpaistetta, vapautta ja hauskanpitoa, erityisesti sininen pullo, en muista tarkempaa nimeä... tässä muutamia vuosia sitten.

  Calvin Kleinin Eternity on ikuisuustuoksuni, "turvatuoksuni", jota olen käyttänyt jo yli 15 vuotta.

  Guccin Envyyn liittyy se että sen kanssa tunnen itseni kauniiksi naiseksi. Harmi vaan että en ole kyseistä tuoksua enää löytänyt, ehkä käyn katsomassa Strawberrynetissä kuten vinkkasi!

  VastaaPoista
 2. Moikka Hanne,

  Oih, minäkin muistan Truthin! Käytin sitä itsekin, tosi erikoinen Calvin Kleinin tuoksuksi.

  Sain muuten virikkeen tähän juttuun sinun kuvastasi, tiedät kyllä mistä. ;)

  VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives