Neulatyyny


Elämässäni on monta asiaa, joita haluan vielä kokea. Yksi niistä on aina ollut akupunktio. Vihdoin sain tähän mahdollisuuden! Mahdollisuus tulikin sopivasti, sillä niskani ja hartiani ovat olleet jumissa jo kolme viikkoa. Olen koittanut jumpata, venytellä ja napannut lihasrelaksantinkin. Aina kipu on silti tullut takaisin. Tuttavani on lääkäri ja hän tekee siinä lomassa akupunktiohoitoja. Tänään pääsin vihdoin hänen taitaviin käsiinsä.


Mistä akupunktiossa sitten on kysymys? Akupunktio on lähtöisin Kiinasta ja sitä on harjoitettu jopa 4000 vuoden ajan. Akupunktuurissa hyvin ohuita neuloja pistetään ihon läpi tiettyihin anatomisiin pisteisiin tai jännittyneisiin lihaksiin helpottamaan niiden jännitystä. Akupunktiosta voi saada apua oikeastaan mihin vaivaan tahansa. 

Miltä se sitten tuntui? Akupunktioneulathat pyöritellään ihoon, niitä ei tökätä suoraan, joten en voi kuvitella, että tämä sattuisi edes pienen kipukynnyksen omaavalla henkilöllä. Itselläni tämä tuntui hyttysen pistolta ilman ärsyttävää ininää. Vähän ajan päästä neuloja ei tuntenut enää ollenkaan, paitsi lihaksessa, joka oli itselläni eniten jumissa ja kipeänä. Sitä alkoi mukavasti kuumottaa ja sykkiä. Tunsin selvästi, että jotain tapahtui. Jostain syystä ainakin minua hoito rentoutti sen verran, että silmätkin melkein painuivat kiinni, vaikka juttuseuraa oli koko ajan. Näin ensimmäisellä kerralla neuloja pidettiin n. 15 min, aikaa voi pidentää hoidon jatkuessa. Hoitoa suositellaan otettavaksi jaksoina n. 1krt/vko.

Tuntemukset: Kipeytynyt lihas on muutama tunti hoidon jälkeen rentoutuneempi. Myös kipu on hieman vähentynyt. Näillä tuntemuksilla voin lämpimästi suositella tätä hoitomenetelmää. 

Haluan muistuttaa, että tuntemukset ovat henkilökohtaisia ja kaikki ei toimi kaikilla. Itse sain kyllä helpotusta vaivoihini. Palaillaan asiaan, kun hoidosta on kulunut useampi päivä. 

Kuvat: akupunktio.net

  1. Itsekin olin skeptinen tälle hoitomuodolle, kunnes kokeilin. Nilkka nyrjähti, odotettavissa megalomaaninen kipu. Neulat oli pystyssä vähän siellä sun täällä ja kas kas, ei tullut sitä perinteistä kipua ja turvotuskin oli minimaalista. Samoin lähti joskus päänsärky neulojen myötä :)

    VastaaPoista
  2. Kiva, että jollekin muulle on ollut apua. Itse en taas ole ollut skeptinen ja siksi olen aina halunnut kokeilla. En tosin odottanut silti mitään suuria ja eihän kipu kokonaan vieläkään poistunut, mutta helpotti kovasti. Luulen, että mun hartialihas on niin jumissa, että pitäisi käydä useampi kerta. Se on kulma ihan turvoksissa.

    VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives