Kauneusalan huijarit

Tänään osui silmiini blogeja selaillessani kaunis päivän Miia H:n kokemukset ottamastaan geelilakkauksesta. Aloin lukemaan juttua innokkaasti, koska olen erittäin kiinnostunut kaikesta kynsiin liittyvästä materiaalista. Itse en ole millään tavalla ammattilainen, vaan omalla uteliaisuudellani kasvattunut tietämystäni. Lisäksi minulla on yksi tuttava, joka tekee geelilakkauksia -ja kynsiä ja jonka kanssa vaihtelemme mm. kynsilakkavinkkejä.

Tekstiä lukiessani herätyskellot alkoivat soimaan siinä vaiheessa, kun kirjoittaja alkoi puhumaan alle laitetusta NIVEAN?!? kynsilakasta, siis mitä ihmettä? Tämän päälle oli levitetty geeli, joka kovetettiin UV-valossa. Koko juttu alkoi kuulostamaan korviini aivan liian yksinkertaiselta ja minun oli pakko alkaa selvittämään tuttavaltani, että eihän se juttu noin voi mennä.

Tässä lyhenneltynä se, mitä tuttavani antoi ohjeeksi siitä, mitä kynnen geelilakkauksen aikana oikeasti tapahtuu:

Geelilakkaus aloitetaan käsien ja kynsien desifioinnilla. Tämän jälkeen kynsi viilataan haluttuun pituuteen ja muotoon. Sitten kynsi "buffataan" karhealla sienellä eli bufferilla, joka poistaa kiillon kynnen pinnalta. (Lakka vaatii ehdottomasti alle karhean pinnan!) Tämän jälkeen kynsi jälleen desifioidaan alkoholilla, joka myös poistaa rasvaa kynnen pinnalta. Sen jälkeen pistetään ns. "primer-aine", joka auttaa geelauksen tarttumista kynnen pinnalle. 

Geelaus aloitetaan ohuella kerroksella alusgeeliä, joka kovetetaan UV-valolla. Jokaisen geelikerroksen jälkeen geeli tuntuu tahmealta. Tätä tahmeutta ei saa poistaa, koska se auttaa seuraavan geelikerroksen kiinnittymistä. Tämän jälkeen levitetään yleensä kaksi kerrosta värigeeliä, jokaisen kerroksen välissä lakkaus kuivatetaan UV-valossa. Lopuksi laitetaan kerros päällysgeeliä, joka antaa kynnelle kauniin kiillon ja suojan. Päällysgeeli on myös tahmeaa valon alta tultuaan ja tämä tahmeus poistetaan alkoholilla. Lopuksi on tärkeää laittaa kynsinauhaöljyä pysäyttämään kemialliset reaktiot iholta.

Seuraavassa videossa näkyy vielä tarkemmin, mitä geelilakkauksen aikana tapahtuu:Mikä tässä sitten kiivastuttaa? Kauneudenhoitoalalta löytyy vaikka minkälaista huijaria. Nämä huijarit ovat siitä ikäviä, että he vievät leivän suusta alan oikeilta ammattilaisilta. Nytkin olisi voinut käydä niin, että ilman asiantuntevia lukijoiden kommentteja geelilakkauksen ottaja olisi välittänyt kyseisestä operaatiosta negatiivista sanomaa eteenpäin tutuilleen: "Ei niitä kannata ottaa, eivät kestä mitään." Vaikka asia ei olekaan niin vaan tekijänä on ollut huijari. Mistä ihmeestä tätä asiaa tuntematon asiakas voisi sen tietää, ei mistään. Jutussa huolestuttaa vielä kynsiä enemmän se, että kyseinen firma tekee myös ripsiä. Hmm. Ovatkohan ne ripset aitoa rotankarvaa, jotka kiinnitetään Erikeeperillä? Luultavasti, jos taso on sama kuin oman kynnen geelauksessa.

Varmin tapa välttää tälläiset huijarit, on se, että vältät edullisia hintoja. Tällöin yleensä käytetään huonoja materiaaleja ja työ tehdään huonosti ja kiireellä. 1. Köyhällä ei ole vara ostaa halpaa kuten sanotaan. Mitä iloa halvoista rakennekynsistä jos pysyvät vain joitakin päiviä.

  VastaaPoista
 2. Tosi harmillista, että tuollaisia huijaajia on! Mistähän ovat tuon Miiankin puhelinnumeron saaneet käsiinsä.. Kannattaa kyllä aina kaiken maailman diileissä ja muissa katsoa onko paikalla nettisivuja ja millaiset ne ovat. Lisäksi ihan perusgooglaaminen on varsinkin pienien yrittäjien kohdalla toimiva keino, hämäräperäisistä yrittäjistä löytyy varmasti varoituksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikamoista urkintaa tosiaan tarvitaan jo tuota puh. numeroa varten. Tuo nettisivujen tarkistus on muuten hyvä vinkki. Eiköhän Suomessa kaikilla vähänkään itseään kunnioittavilla firmoilla ole jonkinlaiset kotisivut.

   Poista
  2. Näin voisi kuvitella. Jos ei muuta niin varmaan ainakin Facebook-sivun luulisi löytyvän?

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives