Kellomies

(Yhteistyössä Laatukoru)

Elän miehen kanssa, jonka pöydältä löytyy kirja nimeltä Kellomies, joten en voi välttyä kello-aiheisilta keskusteluilta. Välillä saatan vaikuttaa keskustelujen aikana hieman poissaolevalta, mutta... ei siellä minun korvienkaan välissä ihan tuulitunnelia ole, joten tietoa kelloista on tässä vuosien saatossa tarttunut minuunkin jonkin verran. Ainakin sen verran, että tiedän mistä ominaisuuksista laadukkaassa kellossa kannattaa maksaa.

Blogini lukijat varmasti tietävätkin, että mieheni on päivätyönsä lisäksi myös kirjailija. Takana neljä julkaistua runokokoelmaa ja Suomen Kirjailijaliiton jäsenyys. Kyllä, olen ylpeä hänestä! Kesällä hän kirjoitti kustannussopimuksen pienen, mutta arvostetun Kustannusliike Robustoksen kanssa. Ikuinen päänvaiva syntymäpäiväkin on tulossa marraskuun ensimmäisenä.


 Tänä vuonna päätin yllättää mieheni arvokkaalla ja käytännöllisellä lahjalla. Tiedän, että kellon ostaminen "kellohifistille" saattaa olla riski, mutta tämän riskin olin valmis ottamaan. Lahjan hankkimisessa minua auttoi yhteistyökumppani Laatukoru, jonka verkkosivuilta pienen mietiskelyn jälkeen valitsin Tissotin kellon.


Miksi sitten juuri Tissot? Merkki tuntui varmalta valinnalta, koska mies omistaa jo ennestäänkin yhden Tissotin. Onhan brändi myös tunnettu sveitsiläinen luksuskellojen valmistaja, joten myös asiantunteva ja vaativakin mies osaa arvostaa heidän kellojaan. Firma perustettiin jo vuonna 1853, kun se alkoi tuottaa kelloja legendaarisessa Le Loclen kaupungissa. Tissot oli ensimmäinen yritys, joka aloitti taskukellojen massatuotannon. Se oli myös ensimmäinen valmistaja, joka valmisti kelloja muovista, kivestä, helmiäisestä ja puusta. Joten brändiä voikin hyvin nimittää edelläkävijäksi kellomaailmassa.


Kelloa valitessa tulee aina muistaa lahjan saajan luonne ja harrastukset. Itse halusin, että valitsemani kello poikkeaa täysin miehen muista kelloista, joten silmiini Laatukorun verkkosivuilla osui välittömästi tämä upean mehukas oranssihihnainen Tissot T-Race Touch -kello. Miehelleni ei voi kuitenkaan ostaa kelloa pelkän ulkonäön perusteella, joten seuraavaksi vuorossa oli kellon ominaisuuksien tutkintaa. 

Tiesin, että mieheni tulisi arvostamaan kellon safiirilasia ja 100 m:n vesitiiviyttä. Muutama kuukausi sitten aloitettua lenkkeilyharrastusta tukisi varmasti ajanottomahdollisuus, joka tapahtuu vain koskettamalla ruutua. Kyllä, kellossa on kosketusnäyttö! Lisäksi tässä kellossa onkin kaksi kelloa: analoginen ja digitaalinen. Kalenterikin on ikuinen. Kellossa oleva kompassi opastaa tiukan paikan tullen kotiin. Upeita ominaisuuksia, joita et välttämättä aina saa tämän hintaluokan kelloon.


Rannekello onkin oiva lahja isänpäivänä, syntymäpäivänä, jouluna tai vaikka ihan muuten vaan, kun haluat muistaa läheistäsi jollain pysyvällä. Rannekellot ovat kauniita käyttöesineitä ja valinnanvaraa löytyy. Juhlakelloksi valitaan hillitty koko ja ulkoasu. Kronografi on oivallinen seuralainen tekniikasta kiinnostuneelle. Urheilukello taas kestää tuulet kuin tuiskutkin. Arkikello soveltuu jokaiseen paikkaan ja tyyliin.

Mitäpä mies sitten tuumasi lahjastaan? Siitä kuulette myöhemmin...

Oletko sinä ostanut tai saanut lahjaksi kelloa?


Olethan muistanut käydä osallistumassa arvontaan, jossa voit voittaa omaksesi upeat Kaleva Korun Pore-korvakorut? Osallistujat ovatkin löytäneet upeita suosikkikoruja!

Postaus toteutettu yhteistyössä Laatukorun kanssa.
 1. Hyvänäköinen kello. :) Mä oon jo pidempään suunnitellut kellon hankintaa, haluaisin teräksisen, kullanvärillä tehostettuna (kai) ja kello saisi olla hieman isompi kooltaan. Mulla on ennestään Guessin korukello, mutta nyt haluaisin sellaisen, joka menisi arjessa, mutta olisi hiukan näyttävyyttäkin. Sun Seiko on mm. sellainen, minkä voisin ottaa. :) No,nyt, kun mies on ulkomailla hommissa, on ollut puhetta, että voisin saada kellon sieltä. Nyt hän sitten pyysi tutustumaan netissä Tag Heuerin kelloihin. En nyt ihan sen hintaluokan kelloa ajatellut, mutta yksi malli (miesten malleista) sieltä löytyi, joka pääsi listalle, kun kysyvät tarjousta kellotilaukselle. Hinta tulisi kai olemaan huomattavasti edullisempi kuin Suomessa, joten kannattaa kai funtsia oikeasti loppuiän kelloa. Onko teiän perheessä kokemusta Tag Heuerista? Minkäkokoinen sun Seiko on halkaisijaltaan? Sitä miesten kellon kokoa mietin, että tuntuuko se sitten liian isolta ja massiiviselta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tag Heuer on todella laadukas kellomerkki, vaikka itsellä ei ole kokemusta, niin suosittelen! Mun Seiko taitaa olla sen 4,1- 4,2 cm eli aika standardi miehissä, mutta tosi näyttävä naisella. Varmasti on loppuiän kello! Olen ehkä kateudesta täällä vihreä, jos saat mieheltäsi sen "tuliaiseksi" ;)

   Poista
  2. Kiva kuulla kelloihmiseltä, että hyvä ostos, jos ostetaan. :) Kyllä ajattelinkin, että sen hintaluokan kellot ovat varmasti laadukkaita. Katsellaan, mitä tuleman pitää. :)

   Poista
  3. Voisi aika kiteytetysti sanoa, että jos kello on sveitsiläinen, se on laadukas. Siellä osataan kellonkoneistojen käsityön taito. :)

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives