Klassikot osa 2 - Elnett


Muistatte varmaan, kun aloitin jokin aika sitten blogissani Klassikot- juttusarjan? Tänään sarja jatkuu ja jutun päätähti ei esittelyjä paljon kaipaa: Elnett hairspray.

Elnett tuli markkinoille vuonna 1960. Tuote oli tuolloin mullistava. Se oli ensimmäinen hiuslakka, jonka sai harjattua pois hiuksista. Vaikka tukassa oli lakkaa, sitä pystyi muotoilemaan uudestaan. Siihen asti hiuslakat olivat olleet jämäkkää tavaraa, niihin ei harja pahemmin pystynyt.

Vuonna 1963 Elnett otti käyttöönsä jo legendaksi nousseen kultaisen pullonsa.


Vuonna 1964 pulloon lisättiin naisen pää osana "Femme-kampanjaa". Joten ensi vuonna tulee kuluneeksi tasan 50 vuotta siitä, kun pullo sai nykyisen ulkomuotonsa. 

Claudia Schifferistä tuli Elnettin mainoskasvo vuonna 1996. Mutta tiesittekö, että Elnettiä alettiin myymään Australiassa vasta vuonna 2011?


Suomessa Elnett tuli myyntiin 1964. Legendaarisena mainoslauseena televisiossa toimi: "Pariisista, Pariisista..."

Itse muistan käyttäneeni Elnettiä jo koulutyttönä. Sen tuoksun ja aavistuksen henkeen menevän hienojakoisuuden erotan mistä vain. Itse pidän Elnettissä juurikin sen keveydestä. Se pitää kurittomat hiukseni kurissa, tekemättä niistä kuitenkaan liian liimatun näköisiä. Kampauksia tehdessä Elnett on vertaansa vailla. Elnettiltä on ilmestynyt myös lämpösuoja, mutta se on vielä itseltäni testaamatta.

Arvatkaapa, mikä oli In Style- lehden valinta vuoden hiuslakaksi vuonna 2013? Elnett sai saman kunnian kyseiseltä lehdeltä myös vuonna 2009, 2010, 2011 ja 2012.

Oletteko käyttäneet Elnettiä? Tuoko pullo muistoja mieleen? 1. Kokeilematta tämä, sitä hajusteetonta haluaisin kyllä testata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää varmaan itsekin testata se hajusteeton, jos se ei oli yhtä "nenään menevää" kuin nämä toiset.

   Poista
 2. Mä olin teininä Biozellin tyttöjä. ;) Koin syystä tai toisesta Elnettin hienommaksi lakaksi, oliskos se sitten maksanut markan tai pari enemmän. Nykyään lakkaa tulee käytettyä todella harvoin, hyvä jos iso pullo kuluu edes kahdessa vuodessa, mutta siltikin Elnett on ruvennut vetoamaan. Ehkä se on tuo pitkä historia, mikä puree nostalgiafriikkiin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Biozell oli tosiaan halvempaa. Järjetön pito, jos tukka kastui, tuli melkoinen liima-efekti. :D

   Poista
 3. Tykkään muuten, mutta tuoksu on aivan liian voimakas mielestäni. Peittää hajuveden tuoksun mennen tullen. Hajusteetonta en ole kokeillut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on voimakas! Mun mies luuli kerran, että olin laittanut hajuvettä, vaikka olin pistänyt tukkalakkaa. :D

   Poista
 4. Minunkin kylppärissäni pönöttää kultainen hiuslakkapullo. Tykkään Elnettistä kovasti. Olen samaa mieltä kanssasi sen keveydestä. Pelkkää plussaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ei jämäkkää kypyrätukkaa ainakaan mulle kiitos! ;)

   Poista
 5. Varmaan joskus teini-iässä oon saattanut kokeilla Elnettiä ja tuo pullo on kyllä sellainen että sen tunnistaa heti =) En tiennyt Australian ottaneen myyntiin tämän noinkin myöhään, aika erikoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Aussi-juttu tuli itselleni ihan yllätyksenä, kun tutkin juttua varten tuotteen historiaa. Kannattaa kirjoittaa blogia, aina oppii jotain uutta. ;)

   Poista
 6. Tykkään Elnetten koostumuksesta todella paljon, mutta se tuoksu. Ei ollenkaan mieleinen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoksu ei niinkään, mutta se hienojakoisuus jolla se menee nenään. ;)

   Poista
 7. Ensimmäiset muistot Elnetistä ovat kun äidilläni oli Elnett-hiuslakkaa ja -muotoilunestettä vessan kaapin päällä. Niitä sitten 5-vuotiaana tyttönä olen ihaillut ja toivonut saavani itsekin käyttää niitä.

  Tosiasiassa aikuisiällä en ole ollut kiinnostunut kokeilemaan edes kyseistä tuotetta, vaikka sitä on kehuttu! Ehkäpä nykyisen lakkapullon loppuessa ostan tätä.

  Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse muistan nähneeni pullon ensimmäisen kerran tädin pöydällä, sillä mummoni oli enemmän Biozel-naisia. :)

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives