Kitchen Aid Classic


Haaveilu kuuluu meidän jokaisen arkipäivään. Ilman haaveita elämä saattaisi olla hieman tylsää. Itselläni on ollut vuosien saatossa monia haaveita. Toiset niistä ovat toteutuneet ja toiset ei. Kaikkeahan tässä maailmassa ei kuitenkaan voi saada.


Eräs haaveeni kuitenkin toteutui eilen. Rakas mieheni oli muistanut (toisin kuin minä), että meillä on tällä viikolla kihlajaisten vuosipäivä. Eihän me edes normaalisti juhlita koko päivää. Yleensä unohdetaan koko juttu, mutta tällä kertaa mies oli ollut valppaana. Niinpä eilen kotiimme saapui iso paketti.


Lähes sata vuotta sitten (1919) Herbert Johnsson keksi laitteen, joka tulisi mullistamaan keittiöasiantuntijoiden ja herkuttelijoiden elämän. "H5" oli ensimmäinen kotitalouksille tarkoitettu kananmunanvatkaaja.

Laitteen testauksen aikana yrityksen erään johtajan vaimo keksi tietämättään brändille nimen sanoessaan: "Oli sen nimi mikä tahansa, se on paras keittiöapulainen (kitchen aid) mitä minulla on koskaan ollut." Kitchen Aid oli syntynyt.


Vuonna 1936 kuuluisa muotoilija Egmont Arens, joka oli päätoimittaja Creative Arts- lehdessä, sekä kuuluisassa Vanity Fairissä, suunnitteli Kitchen Aidille kolme kaikkein eleganteinta mallia, joihin kuuluu myös kuuluisa "K", joka on nykyisin legenda. Yli 60 vuotta myöhemmin Kitchen Aidit muistuttavat edelleen Aresin suunnittelemia koneita.


Vuonna 1955 Kitchen Aid julkaisi koneistaan värikkäitä versioita: vaaleanpunaisen, auringonkeltaisen, antiikkikuparin, lehdenvihreän... Vuonna 1994 palettia laajennettiin ja uusiin malleihin tuli mukaan väreinä: englanninpunainen, koboltinsininen, omenanvihreä, oranssi...


Itse haaveilin laitteestani valkoisena, vaikka pinkkikin joskus välehteli mielessä. Viime aikoina aloin olla kovasti huolissani, sillä Suomen markkinoilla näkyi melkein pelkästään hieman tehokkaampia Artisan-malleja. Itse kun taas rakastan Classicin hieman pulleampia ja helpommin lähestyttäviä muotoja. Tällaiselle kotikokille käy varmasti hyvin tämä perusversio. 


Classicin mukana tulivat 4,25 litran teräskulho, taikinakoukku, lankavispilä ja tasovispilä, joilla kotikokki pääsee hyvään alkuun. 

Kolahtaako Kitchen Aidin muotoilu teihin?

Ps. Muistakaahan osallistua upeaan Kalevala Koru-arvontaan!

 1. Niin kaunis tuo valkoinenkin :) itse olen edelleen, kohta vuoden yhdessäelon jälkeen, tulisen rakastunut omaan Kitchen Aidiini (ja lahjanantajaan tietysti myös vaikka vuosia onkin useampi kuin yksi takana päin ;)) Juuri viikonloppuna sanoin miehelleni että se oli kyllä paras joululahja ja suurin yllätys mitä olen koskaan saanut :)

  VastaaPoista
 2. Oi, nyt oon kateellinen :) Oon haaveillut Kitchen Aidista kauan. Mulle kelpais mieluiten juurikin vaaleanpunainen tai sitten ihan punainen malli. Ehkä vielä joku päivä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkein 20 vuotta ehdin haaveilla, mutta vihdoin se on mun! :)

   Poista
 3. Ai että kolahtaako. On ollut haaveissa ties kuinka kauan. Paksumpaa lompakkoa ja ennen kaikkea isompaa keittiötä odotellessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keittiön tilat meinaa täälläkin tulla vastaan, just ja just saan mahdutettua tuon yhdelle tasolle!

   Poista
 4. Meil on punainen, itsehän en osaa sitä käyttää, mutta ukkeli kiepauttaa sillä kyllä hyvät taikinat kun se sille päälle sattuu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jostain syystä mä en osais kuvitella sulle mitään muuta kuin punaista! Vahvat mielikuvat tulee blogin kautta! ;)

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives