Wall of Shame


Vanhoissa valokuvissa on jotain sympaattista. Osaksi niitä katselee kaiholla, osaksi tuntien pientä myötähäpeää nuorempaa itseään kohtaan. Paperivalokuvissa on jotain todella symppistä kellastuneine väreineen ja epätarkkoine olemuksineen. Tuntuu jotenkin ihmeelliseltä, että monen nuoren albumista ei enää löydy tällaisia kuvia digiaikakauteen siirtymisen johdosta. 

Olin juuri yksi päivä katsellut kaapista löytyneitä vanhoja valokuvia, kun luin SatuMarian blogista tämän jutun. Joten pitihän sitä minunkin omaksi häpeäkseni ja teidän iloksenne tehdä katsaus menneisyyteeni. Yritin parhaani mukaan muistaa, mikä vuosi kulloisellakin kuvanottohetkellä on ollut menossa.


Tässä on päästy poseeraamaan oikein valokuvaamoon. Kuvan nukke ei kuitenkaan näytä kovin edustavalta. Keltaiset alushousut ja muuten nakuna, cool. Etutukan epätasaisuudesta päätellen isäni on leikannut sen taas kerran.


Tätä koulukuvaa varten letitin itse hiukseni yöksi, että sain aamuksi "nätit" kiharat. Kaulakorun olen myöskin taiteillut omin pikku kätösin. Melko kirjava värimaailma on tuntunut iskevän tuohon aikaan. Huomaa myös söpöt norsupinnit, jotka olivat suosikkini.


Ylläoleva kuva on otettu muistaakseni kesällä 1985 tai 1986. Mummo ja minä olemme viimeiseen päälle tälläytyneinä Karjalaisten Kesäjuhlilla Mikkelissä. Ette kuulkaa usko kuinka paljon rakastin noita punaisia kiinantossuja. Muilla oli mustat, mutta minullapa olikin punaiset. Huom. norsupinnit oli edelleen käytössä.


Vauhti on ollut kova, sillä ihanasta neuleesta puuttuu yksi helmikoriste. Varmaan huomasitte myös viimeistä huutoa olevat olkatoppaukset. Hiuksetkin on pistetty viimeisen päälle. (kilo Biozelliä) Korvakoruja käytin tuolloin enemmän kuin nykyään.


Mokkapalojen rakastaja since 1977. Rintaneulat ovat unohtuneet johonkin vuosien saatossa, mutta pinkkiä kynsilakkaa löytyy vieläkin.


Uskokaa tai älkää, mutta vuonna 1992 tämä oli tyylikästä. Vyölaukku ja tikkitakki, voi niitä aikoja! Rakastin punaisia farkkujani. Kuvassa kielikurssilla käymässä Stonehengessä.


Olen juuri muuttanut Raumalle solukämppään asumaan. Olin keväällä valmistunut parturi-kampaajaksi, joten sain olla laittamassa kämppäkavereiden hiuksia harva se päivä. Kuvasta näkyy, että kosmetiikka ei edes tuolloin mahtunut enää pelkästään peilikaappiin. Seuraavan kymmenen vuoden ajalta minusta onkin aika vähän kuvia. Keskityin lisäämään niitä kuuluisia kiloja


Ylläoleva kuva on yksi omista lemppareistani. Olen juuri saanut laihdutettua 17 kg:a ja ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen oli taas mukava olla kameran edessä. Kuva on siitä jännä, että tavallaan näytän siinä ihan itseltäni, mutta toisaalta taas joltain ihan muulta.


Kuvassa menossa omat kolmekymppiset. Luulin tuona päivänä takanani olleen elämäni vaikeimman vuoden, mutta se olikin vasta tulossa. Cheers!


Häämatkalla Lefkaksella. Tätä kuvaa katsella alkaa tehdä mieli takaisin tuota polkkatukkaa. Uskaltaisko? Rakastan muuten vieläkin palavasti kuvassa olevaa Vilan mekkoa. Tässä postauksessa onkin näköjään esitelty enemmän vaatteita kuin koko blogin historiassa tähän mennessä yhteensä. Varmaan ymmärrätte, miksi en bloggaa muodista...


Bloggaaja aloittanut juuri "uransa" ja se tyypillinen peilikuva. :p


Viimeiseksi vielä kuva, josta itse pidän hirveästi. Pokkarilla otettu näpsy itsestä. Joskus nekin voivat onnistua. Nyt, kun saitte kestää 13 kuvan verran naamaani niin voidaan taas keskittyä kosmetiikan esittelemiseen. :)

Jos joku uskaltaa, voi tehdä oman Wall of Shamensa. Käythän vinkkaamassa siitä minullekin.
 1. Ihan yyyyylikaunis tuo 2006 vuoden kuva! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, todiste, että kolmekymppisenä ei ole niin huono olla. :D

   Poista
 2. Kolmekymppisiä! En usko! Näytät paljon nuoremmalta, hyvällä!
  Ihan mielettömän kaunis olet ja etenkin tuo 2006 vuoden kuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisiko siitä kasvovoiteden lutraamisesta ollut jotain hyötyä? ;)

   Poista
 3. Aivan ihania kuvia! Huh mikä kaunotar tuossa vuoden 2006 kuvassa! Olet kyllä kaikissa kuvissa todella kaunis. <3 Aivan mahtava tuo ysärikuva. Koska olen itse elänyt lapsuuteni 90-luvulla, iskee kaikki ysäri nyt ihan täysillä. Tämä on varmaan sitä kolmenkympin kriisiä..
  Olisi kiva tehdä itsekin tällainen postaus, mutta skannerini on hukassa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä kun olet vähän aika sitten lyhentänyt hiukset, niin kerro sä, pitäiskö leikata toi polkka? Alkoi tekemään ihana kamalasti mieli. :)

   Poista
 4. Ihania kuvia <3 Vitsi, kun itsellä ei ole skanneria :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Skannerin vaatii, aikaa ja hermoja... :D Tosin voihan sitä ihan kamerallakin ottaa kuvasta kuvan ja sitten rajata, eiköhän niistäkin selvän saa. :)

   Poista
 5. Hauskoja kuvia ja komppaan muita oot varsin hehkeä blondi :). Mulla on myös kerhokuva jossa hieno juhlamekko ja järkyttävät muoviset kelta-oranssit helyt kaulassa ja epäilen suuresti ettei äiti ole ollut syyllinen tähän koordinointiin ja muotikukkaseen :)

  Itse en ole jatkamassa haastetta, mutta luen kyllä mielelläni tuttujen blogittarien kuva-kirjoitukset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun kerhokuvan look vaikuttaa suorastaan hurmaavalta! ;)

   Poista
 6. Tämä on aivan ihana postaus,tästä tuli todella hyvä mieli! Pitää joskus itsekin tehdä vastaava...

  Olet ihan MIELETTÖMÄN KAUNIS!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsit, nyt mä en sitten malta odottaa, että teet tän! Kiva, jos tuli hyvä fiilis. :)

   Poista
 7. Ehdottomasti polkka! Tuosta vähän lyhyempikin menisi hyvin. Minusta sopi sinulle todella hyvin ainakin tuon kuvan perusteella. Ja on kuitenkin ennemmin pitkä kuin lyhyt, niin ei luulisi suurempaa hiuskriisiäkään tulevan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen verran pituutta on pakko jättä, jos leikkuuttaa, että hiukset pitää saada kiinni tukkakriisin sattuessa. ;) Tuohan vähän lyhyempi malli paremmin esiin tätä omistamaani kaulan tynkää.

   Poista
 8. Aivan ihana postaus. Hymy sopii sinulle. Olet kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sairastelun myötä tuo hymyileminen on jäänyt... Pitäisi ottaa varmaan uusiokäyttöön. ;)

   Poista
 9. Olipa ihana postaus, kaunis olet ollut ihan pienestä pitäen :) Omat suosikkini olivat (lapsuuden kuvien lisäksi) 1996, 2006 ja 2010 - varsinkin tuo polkka näyttää upealta, kannatan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloin itsekin kuvia selatessa miettimään, että olikos toi polkka tosiaan noin hyvännäköinen. :D

   Poista
 10. Ihania kuvia! Polkkatukka sopi sulle todella hyvin, eli kannatan lämpimästi, jos joskus haluat uutta lookia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on näitä elämän vaikeita kysymyksiä... ;)

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives